Atjooo!

Tjoho! Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Jag har inte haft tid på grund av allt uppsatsskrivande men nu är jag klar :-). Uppsatsen blev inte tip-top men helt ok tror jag :-). Känns ju lite så där att ha ett par månader på sig att skriva för att sedan behöva fixa allt på två veckor... Men så är det ibland och nu är den ialf klar och jag kan förhoppningsvis vara ute lite i solen imorgon som alla andra människor härikring.

Jag har blivit förkyld! Det brukar jag inte bli... Lite taskig i halsen och så där är jag ibland men rinnande näsa som jag har nu brukar jag inte ha. Men men det går ju över :-).

"Life is long, long after the thrill of living is gone"!

Fiasko!

Sverige lyckades inte alls i ESC igår vilket var klart överraskande. Charlotte Perrellis låt var kanske inte jättebra men borde helt klart kommit bättre än den placering den nu fick, men så kan det gå. Mina favoriter var ialf Bosnien och Frankrike. Bosniens bidrag var riktigt bra och att den inte hamnade högre upp var ett mysterium. Att Frankrikes bidrag hamnade så långt ner trots bra låt berodde nog på det lite väl bekymmerslösa framträdandet av låten :-). Det bästa med hela ESC trots all musik var Björn Gustafsson :-). Han gjorde en härlig parodi på alla andra länders jurys :-). Hur kul är det inte när han börjar med att säga ola Serbia haha... Sedan spelar toknervös och försöker ge 12 poängaren till Sverige :-). Jag undrar just om några andra förstod ironin förutom vi i Sverige.
Schlagerkvällen spenderades annars hos Robert och några öl dracks. Efteråt mötte jag upp några roliga och packade fotbollskamrater på Björnis. Kvällen där var som vanligt helt ok utan några större överraskningar vilket som vanligt beror på mitt eget ibland lite tafatta och eventuellt elitistiska beteende...

Glad!

Det har varit en himla massa gnäll i bloggen den senaste tiden vilket säkerligen varit befogat men lite tråkigt för den lilla skara som ibland läser min blogg :-). Idag är jag dock otroligt glad! Vi vann fotbollsmatchen med 3-0 och jag hade till och med lite att göra i första halvleken vilket gick galant. Motståndarna hade bland annat en nick från nära håll som jag på något vis lyckades styra över ribban. Varken jag eller någon annan förstår nog riktigt hur det gick till :-). Det var säkert morfar som hade ett finger med i spelet. Jag tänkte att han skulle ta hand om mig under matchen för att jag inte riktigt trivts med fotbollen den sista tiden. I halvtid fick jag till och med beröm av någon av motsåndarnas ledare och efter matchen fick jag en applåd av lagkamraterna vilket gjorde mig otroligt glad. Nästan så att man blir lite gråtfärdig nu :-).

Annars verkar mycket av mina andra problem också vara på väg mot det bättre. Magen har som jag tidigare skrivit blivit mycket bättre och uppsatsen börjar likna något nu.

Nu ikväll blir det ESC och partaj!

Bättre?

Magen har känts tip-top hela veckan lång :-). Idag har jag iofs varit ganska lös men annars har det varit bättre än på länge.

Sverige gick vidare till finalen i Eurovision Song Contest vilket var kul. Blir det nog att sitta och titta på den tillsammans med några bärs och kompisar på lördag :-).


5-1!

Det blev seger i dagens match med 5-1. Egentligen borde det blivit 5-0 men jag fick för mig att bjuda motståndarna på ett mål i slutminuterna... Danne kastade ett inkast till mig som jag fick för mig att rensa på halvvolley... Men jag missade bollen... Det blev en enkel match för deras spelare att sätta dit ett tröstmål efter det... Nu spelade det ingen roll men det var riktigt dåligt av mig och jag brukar inte göra sådana misstag... Snyft!

Avancemang!

Idag blev det klart att mitt lag, Boston, i CM-online lyckades knipa andra platsen i ligan och därmed avancera upp en division :-). Grädde på moset var att den avgörande matchen blev en seger mot Robert :-). Jag antar att ingen bryr sig om det här förutom jag men jag är ialf glad över det :-).

Igår hjälpte jag pappa med att bygga garderober i Hallsberg. Det gick väl hyggligt men det blev något strul med alla lådor och sånt som skulle vara inne i garderoberna. De passade inte riktigt.

Förfestade hos Adam igår med några ur det gamla Hallsbergsgardet :-). Folke, Klarre, Fredrik, Clabbe, Macke, Matz och Henke så klart. Det var riktigt trevligt. Det är ett avslappnat gäng som jag gillar. Jag undrar hur många gånger Klarre lirade samma låt med In Flames... 100 gånger kanske? Klarre är inte så mycket för variation i musik utan gillar han en låt så spelas den HELA TIDEN! Tänker man tillbaka på Midsommarfirandet på Öland är typ det enda man får upp i huvudet; bad boy, bad boy, be my weekend lover tralalaa... för att Klarre spelade den låten konstant i tre dagar... :-).
Sedan drog jag och Matz in till Strömpis där det var extremt mycket folk på slutet. Det var rätt ok men jag har haft roligare. Jag är dålig att roa mig själv på krogen... Jag måste ha andra som triggar igång mig för att det ska bli riktigt kul. Sedan måste jag bara ta upp en musikaspekt... Varför ha två dansgolv om man spelar samma sorts musik på båda?


Humm...

Magen är från och till... Det har dock inte varit så där riktigt dåligt som det var ett par gånger under förra veckan och veckan innan det. Igår blev det sämre igen efter köttfärssåsätning... Det verkar som det alltid blir lite sämre efter att jag ätit rött kött. När jag ätit kyckling blir det hur bra som helst ett tag. Jag blir så trött på det...

Nu har jag äntligen kommit igång med uppsatsen på allvar... Nästan all data är nu insamlad och inskriven i SPSS. Att skriva in saker i SPSS är inte speciellt roande men det blir förhoppningsvis väldigt bra när det är klart sen. Det känns ialf bra att ha något att göra nu även om det kanske är lite väl mycket att göra nu istället :-).

Ikväll är det fotbollsmatch mot Brickebacken här vid universitetet. Det är en hel drös backar som inte kan vara med i den här matchen men det ska nog kunna lösa sig ändå.


...

Sverige vann hockeymatchen mot Tjeckien. Jippi...

Vaktade lite barn förut. Det var trevligt och Lisa såg ut som en riktig liten poptjej :-). Tokigt söt :-).
image146

PopLisa hehe :-).


Sämre fast bättre än förut :-)!

Inatt var magen lite halvkass igen... Iofs hade jag slarvat under dagen med att dricka en stor kopp kaffe på dagen och genom att äta köttbullar på kvällen. Magen var dock inte lika kass som den varit innan... Så det känns ändå bättre. Imorse blev det således total spraylackering av toaletten vilket så klart inte var så roligt. Det känns alltså som att jag måste sluta dricka kaffe eller ialf dricka i mindre mängder när jag väl dricker. Jag dricker nämligen bara en kopp om dagen. Ja, ja idag blir det ialf inget kaffe eller rött kött, allt för magens skull.

För övrigt känner jag mig även lite hängig idag... Några andra i korridoren har varit förkylda i dagarna så jag kan kanske ha fått en liten liten släng av det. Skit samma det går över...

Nu ska jag inte gnälla mer... Jo lite förresten... Kan inte skolorna snabba sig lite med enkäterna så att jag kan börja jobba ordentligt med uppsatsen...

Magen känns bättre!

Idag har magen känts lite bättre och det kan vara beroende på att jag druckit fil med bakteriekultur som ska vara bra för magen. Det var första ledet i en ganska stor omläggnng av matvanor för mig. Nu kommer det bli en markant minskning av fullkorn i min kost vilket borde göra att min mage stabiliserar sig. Jag har i princip spraylackerat toaletterna sedan jag kom hem från resan vilket inte varit så kul alla gånger...

Igår var det galej. Förfest hos Salle och sedan utgång till Björnis. Förfesten var riktigt rolig och Allan livade upp det hela med ett roligt musikquiz. Mitt lag vann vilket gjorde det hela ännu roligare :-). Sedan blev det som sagt Björnis och det var helt ok förutom att alla helt plötsligt bara försvann.

7-0!

Igår vann vi fotbollsmatchen mot Finnerödja med 7-0. De var inte speciellt bra och resultatet var helt rättvist. Vi fick en bra start på matchen när Elias, direkt på avspark, lobbade in bollen bakom deras målvakt. Efter det rullade det bara på och vi ledde med 6-0 i halvtid. I andra halvlek slappnade vi av lite och bytte lite spelare så då blev det lite jämnare och jag fick faktiskt lite att göra. I första halvlek var jag i princip sysslolös.

Magen är inte bättre, snarare lite sämre. Det skulle eventuellt kunna vara magsår. Jag ska prova med att sluta dricka kaffe och köpa någon fil med bra bakterier i för att se om det blir bättre.

Nu är det snart dax att åka och fira storasyster.

Har börjat rulla...

Efter att jag fått tagit tag i det mesta själv nu med uppsatsen har det så smått börjat rulla på, men jag är tveksam till att jag kommer hinna få ihop något bra till deadline... Känns dock inte så jätteilla i och med att jag antagligen kan sitta en del i sommar och komplettera om det skulle behövas.

Jag är kattvakt nu också. Under fyra nätter sover jag borta för att bråka och hålla några katter sällskap. Det är ganska nära Tybble så det är inga större problem och så är sängen här så himla mycket skönare än den jag har på studentrummet.

Äntligen!

Nu verkar det äntligen vara bevisat att mobiltelefonstrålning ökar risken för hjärntumörer. Förut har det mest handlat om det gamla NMT-nätet, som tydligen strålade mer, men nu är det tydligen bevisat att även GSM-nätet är farligt. Jag vet inte hur många gånger jag diskuterat detta faktum med människor som mest tyckt jag varit töntig. Nu kommer väl iofs motargumenten med att allt ger cancer nuförtiden komma... Men det kan man leva med.

Vi hade en liten diskussion om mjölk igår... Några klasskompisar som tyckte att mjölk ur hälsosynpunkt var lite positivt överhypat. Det är nog iofs inte helt fel... Mjölkmage är ett ganska välkänt faktum men agget mot mjölken kändes lite överdrivet i diskussionen. Det hela blev lite extra roligt när den ena ur antimjölkparet tog upp ett paket cigaretter. Känns som att sitta och gnälla över mjölkens hälsoaspekter blir lite sned om man röker... Hursomhelst var poängen med diskussionen att mjölk kanske inte är såå bra som alla tror men ändå...

Jag har inte fått någon data till uppsatsen idag heller... Snart kommer tiden att bli knapp men än så länge känns det inte katastrofalt illa, men ju längre tiden går ju mer stressande kommer det bli.

Så en sista sak... Kan jag inte lära mig att ta meningslös kritik bättre? I fotbollen nu har vi lite av en Haga, som gnäller på allt och alla hela tiden, även sig själv. Ett extremt stressande beteende som jag har sååå svårt att orka med... Det brukar alltid sluta med att jag står och tjafsar med den personen istället för att sköta mitt eget. Jag skulle så gärna bara vilja kunna stänga av öronen men det går inte. Det blir till slut att något jag kan tycka är riktigt kul blir så jävla tråkigt.

Jahapp...

Jag har inte så mycket att pyssla med just nu... Jag har fortfarande ingen data till uppsatsen att analysera. Min handledare ska höra av sig senare om det... Bara hoppas att han fått fram något då.

Gårdagseftermiddagen spenderades på Behrn Arena där ÖSK torskade rejält mot MFF. ÖSK var riktigt usla och 3-0 till MFF var mer i underkant än i överkant.

Storasyster fyller 34 idag. Grattis, grattis!

Seger igen!

Vi vann vår match mot Heden i förmiddags med 3-1. Det blev lite som mot Kilsmo... Vi kontrollerar matchen, sedan får de ett skitmål och det blir kalabalik i vårt lag. Idag var det även mitt fel att de fick sitt mål för jag stod fel i målet och de lyckades få in ett skott från mitten av vår planhalva eller något sådant. Vettifan hur det gick till egentligen... Skulle vilja se en videoupptagning på målet :-). Annars spelade jag bra matchen igenom även om jag inte hade så mycket att göra förrän de sista 20 minutrarna. Men skitsamma att vi vann och att jag gjorde lite av en tavla det minns ingen om något år ialf... Den stora saken är att det är fan inte så kul att spela. Det är väldigt mycket gnäll på vissa i laget vilket gör att man bara tjurar ihop och hellre går hem och tittar på TV än att spela. Jag förstår inte hur man orkar ta det så himla seriöst på den här nivån... Jag blir så trött... ZzzZZZzZZZZzzz!!!

Ikväll kommer Matz hit en sväng. Det kanske blir en nykter kväll på krogen... Var länge sedan men det ser jag nästan fram emot.

En ny helvetes-natt...

Natten som var blev till en början en ren pina pga magproblem... Medicinen jag köpte hjälpte tyvärr inte ett dugg men det har ändå varit bra ett par dagar tills nu inatt... Något som är gemensamt för båda nätterna är att jag åt hamburgerkött innan läggdax båda gångerna. Det skulle således kunna vara så att magsäcken har något problem med någon syra och att äta hamburgerkött försämrar det hela? Så ikväll ska jag äta rejält av något annat och se hur det blir då.

Annars har dagen också varit mer eller mindre meningslös... Jag har fortfarande inte fått datan till uppsatsen så den har jag inte kunnat jobba med så istället har det blivit städ, promenad och löpning. Jag hade tänkt att gymma men av någon helt omotiverad anledning var gymmet här stängt. Extremt dåligt av ÖUIF eller vilka det nu är som driver gymmet. SKÄRPNING!!! Löpningen berodde på att Jesper drog med mig ut på en runda som jag trodde skulle bli rätt lugn men han drog upp ett bra tempo så det blev mycket jobbigare än vad jag trodde innan... Men skönt att ha gjort något vettigt idag ialf...

Kvällen kommer bli lugn och antagligen blir hela helgen det... Det är fotbollstmach imorgon bitti så det blir till och med rätt tidigt i säng ikväll. Imorgon kan det iofs bli utgång men isf blir det nyktert.

Ingen final!

Det blir ingen Champions League final för Liverpool den här gången. Chelsea vann efter en jämn och välspelad match. Det enda som var lite irriterande var att Liverpool blev bestulna på en straff men det var kankse inte mer än rätt efter all flyt de haft med domarna mot Inter och Arsenal. Hursomhelst är det tråkigt och ledsamt men det är bara att ta nya tag nästa år.

Matchen gjorde att jag inte hamnade på någon direkt förfest igår. Jag hängde med Jesper en stund till en fest utomhus här i Tybble men jag kände mig inte så hemma där så jag gick rätt snabbt därifrån och inväntade matchen här vid datorn och drack några bärs för mig själv istället :-). Efter matchen hängde jag med Magnus till Kåren och där hade jag sedan ganska roligt. Jag börjar även inse att jag inte är 20 längre... Speciellt när man är ute med yngre killar som raggar stenhårt. Jag vet själv hur desperat man var när man var yngre men nu är man inte det längre. Det ska vara något speciellt numera för att man ska orka lägga manken till... Man börjar bli gammal och tråkig :-).

RSS 2.0