Lite av varje!

Humm hade väl tänkt att plugga idag men så blir det nog inte... Två veckor och en dag kvar tills megatentan. Kan väl bara vara jurister som lägger en tenta på 22,5 poäng. Vad ska man kalla det egentligen... Idioti? Brist på verklighetsförankring? ...kanske räcker med att det är en jurist som står för utformningen av kursen. Hur är det nu...? Psykologi läser man för att förstå sig själv och andra medan man läser juridik för att sätta dit andra och komma undan själv?

Jag har tagit tag i kommentarsproblematiken här i bloggen nu... Det blev som jag påpekat lite väl mycket av den varan vilket förstört för de ibland vettiga kommentarer som skrivs. Det är kul med kommentarer som dissar, håller med eller ger något till inlägget men de andra kan man som tidigare påpekats vara utan.

Igår tittade jag på Lisa och Saga som dansade. 80 sek kostade det att bara gå in för att se dem... Deras föräldrar betalar 800 sek per termin för att de ska få gå på dansen men ändå måste det betalas 80 sek för att få se dem uppträda. Jag är liberal men ibland spyr jag på kapitalism. Tänk om fler bara vara nöjda med att det gick runt hyfsat... Nu vet jag inte hur det är i det här fallet men 80 sek för att se barn uppträda är i överkant och något jag endast tror blir extrapengar för de som driver dansen... För övrigt så smälter man som snö när Lisa kommer springande mot en med armarna utsträckta!!!

Igår kväll var det fest. Jenny ska flytta till STHLM och jobba så hon hade någon typ av utflyttningsfest. Det var trevligt men ett socialt problem uppstår alltid på fester som man anländer sent till och där man inte känner typ någon... Ska man hälsa på alla eller ska man bara ta det som det kommer efter hand... Jag gör alltid lite olika... Igår körde jag ta i hand metoden med alla precis när man kom... Typ 10 personer. Man kommer ju inte ihåg namnet på någon efteråt och ingen av dem kommer ihåg ens eget namn heller :-). Det är väl trevligt men oftast ganska meningslöst, eller vad tycker ni?

Efteråt blev det Stället för oss. Parken som jag hört en del av hos Robert lirade live och var bra. Jag hann iofs bara se ett par låtar men det lät bra om det nu inte var alkoholen som talade :-). Det var kul på Stället igår säkerligen mest pga att det var Klubb Smart vilket oftast ger åtminstonne hygglig musik. Igår var det en bra blandning så både folk som mig och vanliga MTV-musik människor kunde trivas. Plus till DJn alltså. Fast personligen tycker jag väl att det kunde spelats lite mer rock/pop/synth ändå :-).

Såg ett debattprogram om hemlösproblematik idag också... Personligen vet jag iofs inte om det var någon problematik utan mer att vissa begär så himla mycket av samhället. Vad ska man göra åt en uteliggare som klart och tydligt inte vill bo i lägenhet eller på något härbärge. Ska man tycka synd om den personen när kommunen blir tvungen att flytta på denne för att det ska byggas hus där personen råkar bo för tillfället när denne tidigare faktiskt fått erbjudanden om boende? Det var även med en "stackars" ensamstående ung mamma... En jag har barn när jag är 18, inget jobb och förväntar mig att samhället ska ge allt till mig. Kommunisten Josefsson tyckte så klart jättesynd om henne och alla andra hemlösa och hade som lite slutfråga att "är det så att samhället tycker att man ska klara sig själv?". Ja mr Josefsson någon gång måste man växa upp och inte tro att alla andra ska lösa ens problem. Stackars lilla mamma som måste bo på HOTELL i STHLM för att hon inte kan bo någon annanstans eller skaffa ett jobb. Jag spyr på "tycka synd om" samhället. Tyck synd om dem som är sjuka och inte de som är lata.

Schletet!

Nu är det lite slitet efter en hård helg. Det hela började med vår korrefest i fredags dit det kom en himla massa folk. Sedan igår var det kolloåterträff dit det kom lite färre ledare än jag hade trott vilket var lite synd. Hursomhelst var det kul ändå och då speciellt när vi lirade lasergame. Skojsigt värre!

Ehh jag är för trött för att skriva eller tänka nu... Mer någon annan dag!

Nee det gick inte lugnt till!!!

Brandlarmet gick på Conventum Arena och evakueringen av alla gäster gick lugnt till. Ehhh Nerikes så var det väl inte riktigt va??? Jag råkade stå i garderoben på Conventum Arena igår och det var mindre roligt, speciellt när brandlarmet gick. För det första stängde arrangörerna inte av musiken när brandlarmet gick utan det fortsatte poppas på hög volym och för det andra försökte alla gäster få ut sina jackor före de tänkte ta sig ut ur byggnaden... Vi i garderobspersonalen vågade inte lägga ner vårt arbete och lämna garderoben med ett hundratal smårika knösar trängandes framför oss i deperata försök att få just sin jacka. Undrar vad som hänt om vi bara lämnat garderoben för att gå ut vilket är brukligt när ett brandlarm går. Antagligen hade gästerna själva gått in i garderoben för att försöka hitta sin jacka vilket INTE hade blivit så bra för arrangörerna. En sak till... När alla gäster hade kommit och satt sig ner för att äta fick inte vi "arbetare" vara för nära dem för att det tydligen störde. Jävla rövslickeri!!! Har väldigt svårt att se att vi störde när vi stod 10 m bort med ett skynke mellan oss och de som käkade så att de inte ens kunde se oss. Nästan så att jag kände sympatier för det lilla gäng "demostranter" som stod utanför Conventum Arena med banderollen "Rika barn leka bäst" om jag inte minns fel.
En sak var iofs guld!!! Karin Widstrand spelade gamla Lolita Pop låtar live vilket var fantastiskt bra.

Lolita Pop - Hey winner
Lolita Pop - Tarzan on a big red scooter

Annars då? Status Quo med hostan kanske... Men jag känner ju efter hela jävla tiden. Sov asbra igår natt men så fick jag en liten hostattack på kvällen igen. Hypokondriker-Andreas hade jag gärna varit utan.

Scratch!

Humm... Borde nog börja om från scratch nu. Lägga allt det gamla åt sidan ett tag för att se hur det känns och se vad som händer. Det är nog bäst så. Jag är lyckligt lottad just nu men det medför lite andra problem helt klart. Jag är inte riktigt van... Fast man måste ju ge allt chansen innan man vet hur man vill, ellerhur?

Gårdagens partaj blev överraskande roligt. Förfesten bjöd på ett par överraskningar och var trevlig. Jag saknar dock en gammal klassisk lång förfest med alla de bästa polarna med musikquiz :-). Kvällen fortsatte ute i Örebros kanske inte så digra nattliv. Harrys var tanken från början men där var kön alldeles för lång så det fick bli Björnis istället vilket blev kul det med. Kvällens kanske mest svårtolkade förfrågan "har ni efterfest sedan, men vi har pojkvänner". Kvällens kanske mest korkade svar "ehh njae, vad är meningen med efterfest om ni har pojkvänner?" :-). Kvällens tanke... Ha ett mål med varje kväll som måste uppfyllas. Tror jag kan göra utekvällar i framtiden roligare.

Det är svårt att både tänka på dig själv och andra när man inte vet vad som är bäst för en själv!

Nu tycker jag...

1) Att det bara ska skrivas vettiga kommentarer eller inga alls här i bloggen. Jag vet genom IP-adresserna vilka ni är som skriver vilket dock spelar mindre roll. Meningslösa och omogna kommentarer ger inget till bloggen.

2) Att IPRED inte ska gå igenom. Jag kan förstå dem som tycker att deras skapande av musik är något de ska ha betalt för. Däremot tycker jag bara det är ett kapitalistiskt tänkande och som absolut inte främjar musiklivet på något sätt. Blir man tillräckligt framgångsrik kommer man kunna leva på sin musik oavsett fri nedladdning av musik eller ej. Det som eventuellt kommer försvinna är den kommersiella musiken som ingen kommer sakna. Det är nog lite värre för filmbranchen skulle jag tro... De behöver mer pengar för sitt skapande, ialf till vissa filmer. Nu har det väl nuförtiden gått inflation i svindyra effekter som kanske inte alltid behövs och överdrivna löner till aktörerna. Hursom så tycker jag inte ett dugg synd om bortskämda musiker men för filmbranchen är jag som framgår mer delad...

3) Att veckan har varit lugn och bra.

4) Att jag kan Afrikas huvudstäder alldeles för dåligt.


5) Att alla ska lyssna på Tears For Fears. Några förslag till bra låtar; Mad world, Break it down again, Everybody wants to rule the world, Shout, Sowing the seeds of love.


6) Att vi alla tänker lite mindre på oss själva!!!


IPRED!

Det känns som att jag starkt kommer ogilla IPRED om den nu går igenom... Den är förstårlig men jobbig. Lite som att man inte får pissa och dricka alkohol var man vill. Vettiga lagar egentligen men ändå ibland ganska störiga. Nee låt oss medborgare få behålla detta rika musikliv som den "fria" nedladdningen lagt en stadig grund för. Vi lider inte speciellt mycket av att lite kommersiell skräpmusik försvinner. CD-butikerna får väl byggas om till mysiga musikfik där det spelas bra musik och eventuellt sälja accessoarer med diverse artisters emblem på.

Träffade Greken idag för första gången på kanske fem år vilket var himla trevligt. Den gamle vapendragaren från lumpen som gjorde den allmänt jävliga tillvaron rent av dräglig. Han hade tydligen börjat jobba på syrrans jobb så jag passade på att hälsa på honom när jag hade ett ärende upp till syrran.

Ska man äta något nu kanske?

Mer film...

Det är alltid intressant att försöka förstå vad kritiker och diverse andra människor ser som bra film. Igår kikade jag på filmen Babel som hade fått helt sjukt bra kritik av massa olika kritiker. Jag förstår inte riktigt vad det var som gjorde att de tyckte den filmen var sååå himla bra...? Visst var den rätt snyggt filmad och kul med lite olika kulturer i filmen men den var väldigt långsam och många gånger rent tråkig. Sedan var det massa saker som var väldigt orimliga i filmen vilket bara gjorde något eventuellt budskap illa underbyggt. Undrar just vilka flickor som skulle tycka det var normalt att deras polare visade underlivet på ett fik? Tanken var väl att flickan som gjorde det skulle fått sig en liten knäpp efter att ha hittat sin mamma med sönderskjutet huvud. På hennes kompisar verkade dock beteendet som något helt normalt och som inte helt plötsligt startat senaste tiden. Sedan undrar man ju stort över om det är bättre att ligga skjuten i en dammig stuga än i en buss med luftkonditionering? Saker och ting blev bara orimliga och inte speciellt spännande... Snygg och en del nya grepp i filmen kanske men den var knappast underhållande. Alltså det är en ok film men det jag vänder mig mot är den extremt goda kritiken som inte är speciellt rättfärdig ur underhållningssynpunkt. Jag ser alltså film mest som underhållning och inte som konstverk. Antar att kritiker och diverse förståsigpåare ser det tvärtom... Det är väl upp till dem att halvt somna till filmerna de ser istället för att bli helt betagna.

Jag har även sett Into The Wild den här veckan. Även den var snygg men för lång. Den hade dock ett högre underhållningsvärde än Babel vilket iofs inte säger såå mycket. I Into The Wild är väl tanken att man ska bli faschinerad över snubbens knepiga livsöde... Jag ser det dock mest som ett slöseri av liv. Ge bort pengar till välgörenhet är en bra sak men att åka upp till Alaska och svälta ihjäl känns inte så vettigt. Då kan man försöka uträtta något bättre med sitt liv.

Hostan har blivit bättre i veckan för att bli sämre nu inatt igen.... Eventuellt kan det ha sina förklaringar men hostan är hursomhelst inte lika ihållande som förut. Borde vara ett bra tecken.

Ben Stiller X2!

Jag och Jesper brukar kika på en del film på kvällarna här i korridoren och den här veckan har vi sett Heartbreak Kid och Night At The Museum där Ben Stiller innehar huvudrollen i båda. Nu tänkte jag då recensera de båda filmerna lite kort :-).

Heartbreak Kid: Jag hade rätt stora förhoppningar på den här filmen och borde kanske försökta ta den för vad den är men det finns ändå inga ursäkter till att filmen är en stor kalkon. Överspelad tönthumor a la "Meet The Fokkers" är bara sååå jobbig och tråkig. Den ska väl i stilen påminna om Den Där Mary men det blir bara ett stort magplask. Den töntrolighet som Den Där Mary faktiskt lyckas med misslyckas Heartbreak Kid kapitalt med. Ni som inte har sett den bör inte heller se den :-). Spara den tiden till något annat trevligare.

Night At The Museum: Efter att ett par dagar innan sett Heartbreak Kid var jag riktigt laddad för ännu en skitfilm men där fick jag fel. Den här filmen är en riktigt skön må bra film som man inte kan ogilla. Den är uppenbart riktad till barn men lyckas ändå vara intressant även för vuxna. Den blir heller aldrig tråkig trots att den är ganska lång. Vill man få en god känsla i magen ska man se den här filmen.

I övrigt hoppas jag på att jag är på bättringsvägen från mitt virus. Hostandet har dämpats och inatt sov jag hyggligt med endast två uppvaknanden av hostattacker och då låg jag ner och sov :-). Nu önskar jag en kanske ännu bättre natt inatt. Pleaaase!!!


Fitthals!

Den något vulgära rubriken beror på att min hals vägrar bli helt bra. Resultatet efter mitt besök på vårdcentralen blev att det inte var några streptokocker men att det fanns blåsor i min hals som tyder på en virusinfektion. Det enda som skulle hjälpa mot det var vila... Så nästa vecka kommer att bli lugn. Jag tål inte att vara sjuk, jag blir bara orolig och tenderar att tro att allt är värre än vad det är vilket i sin tur stör hela mitt liv. Mitt förnuft säger dock något annat än min överdrivna ängslan för saker och ting. Är det något jag inte är nöjd med i mig själv så är det den ständiga änglsan för allting. Varför kan inte min hjärna utsöndra lite mer lugnande transmittorsubstanser än dessa ängsliga?

Igår var det fest... Jag var laddad innan men kände aldrig att jag kom igång eller blev speciellt avslappnad vilket så klart berodde på den störiga hostan. Förfesten var annars trevlig med mycket gott tilltugg och roliga diskussioner. Kan till och med tänkas att mitt något pro-homosnack i några av diskussionerna kan ha fått en och annan att fundera över mina sexuella preferenser :-). Nu måste jag väl bara tillägga att jag är heterosexuell så vitt jag vet, eller metrosexuell som jag hellre kallar det. Vi fortsatte sedan ut till Stället där jag inte kom igång något särskilt förutom på slutet då jag och Bias började driva med några brudar. Det var oerhört roande. Humm undrar just om kvällen segade till sig lite även på grund av att Liverpool fick stryk med 2-1 mot Tottenham som faktiskt bara skapade en målchans på hela matchen... Är väl kanske någon slags karma... Liverpool har haft mycket tur innan under säsongen så det är kanske inte mer än rätt. Det hela blev inte bättre av att några polare satt och klappade händerna när Tottenham avgjorde på övertid... Där är det iofs bara jag som är känslig men det irriterar mig rätt mycket och är inget jag själv skulle göra även om jag ibland kan ha svårt att dölja min glädje när Utd och Chelsea förlorar. Jag överdriver det dock aldrig.

Kikade på Heartbreak Kid nyss... Nee den var inte värst bra... Filmer med Ben Stiller brukar vara kul men den här var inte speciellt rolig, mest bara töntig. Min trötthet kan iofs påverkar min bedämning något negativt.

RSS 2.0