Studentsyndromet!

De är lite lugnt i skolan just precis nu. Nästa föreläsning är på onsdag och den förra var förra onsdagen, således två veckors "ledighet". Vi har iofs haft lite uppgifter att syssla med och kommer säkert få en till snart men början av den här veckan har ialf varit lugn studiemässigt. Det är då studentsyndromet uppstår i lilla Andreas. Jag kan inte riktigt slappna av och känna att jag kan göra massa andra saker utan får dåligt samvete över att jag inte pluggar trots att jag vet att det är relativt meningslöst att plugga på något jag redan kan eller måste kunna först om en och en halv månad. Det är så mycket detaljer som jag ändå hinner glömma bort tills tentan om jag försöker lära mig dem nu. Summan blir att jag går runt och har hemskt dåligt samvete över att jag inte pluggar :-). Studentsyndromet är även något jag kom på just nu och i min defintion inget vedertaget.

Imorgon ska jag till vårdcentralen och ta ett prov på halsen för den vägrar bli bra. Jag har svårt att sova på nätterna för att jag börjar hosta vilket är sjukt irriterande.

Den nyinförskaffade TVn till korridoren verkar inte klara av mitt X-Box och får bara fram en svartvit bild, ytterst störigt!

Liten pojke!

När jag ställde mig på min nyligen hitfraktade våg stannade siffrorna på under 75 kilo!!! Det är snart inget kvar av mig... Bara skinn och ben som går runt snart :-). Nu efter lite kläder och mat så har jag dock gått upp nästan ett kilo, pjuee :-).

Jag är inte en stor pojke längre!!!


Ja ja det var de det :-). Det har blivit kommentarsinflation i bloggen också. Visst är det kul med fyndiga kommentarer även när de skrivs under pseudonym men att bara kopiera andras kommentarer finns det väl knappast någon humor i? Det finns mycket jag inte förstår och det här är verkligen en sådan sak...

Chelsea - Liverpool 0-1. Ja vad säger man :-). Just nu är det underbart att vara Liverpoolsupporter :-).


Gahhh!!!

Jag vill skriva mina tankar om något, väcka diskussion om något som alla tar som självklart eller bara gå emot strömmen för att strömmen inte tänkt till, men jag kommer inte på något :-(. Jag har liksom inte hittat något att störa mig på de senaste dagarna... Jag har haft en förhållandevis bra vecka och idag har till och med både lön och studiebidrag trillat in på kontot, så vad ska man skriva om?

Mackan har flyttat tillbaka till Läckberg land på grund av bristande studiemotivation. Vad tycker jag om det? Humm... Det var alltid han som ställde till det i köket så där är det ett klart plus att han försvunnit men sen då? Jag gillade ju grabben egentligen trots att jag var tvungen att skälla på honom med jämna mellanrum och sedan ägde han tydligen hälften av sakerna i köket så nu finns det inte kvar någon TV, kaffebryggare, favoritstekpanna och lite annat smått och gott. Summa summarum nackdelarna överväger nog fördelarna trots allt om det nu inte flyttar in någon väldigt bra människa i hans tidigare lägenhet. Det kommer även bli väldigt mycket lugnare utan Mackan vilket jag ser som tråkigt. Nu blir det bara jag och Jesper som märks här...

En fundering har också kommit upp under veckan...? Är det värt det eller inte? Förnuftet säger en sak kroppen eventuellt en annan... Jag har iofs bestämt mig för att det får vara värt det trots att jag tvekar. Det gäller att avsluta i tid om man märker att det inte är tillräckligt stabilt... Jag har verkligen en tendens att träffa just sådana personer.

Infadels - Free things for poor people

"Free things for poor people, that's what she said,
all the gold you're wearing, won't save you in the end.
Take me to the water and watch me by the edge,
reflecting all the fireworks in my head"

Sverige tycks fortfarande inte upptäckt detta lilla mästerverk.


Donationsregistret!

Idag skrev jag in mig i donationsregistret. Skulle jag plötsligt trilla av pin och det ändå skulle uppstå någon oklarhet om jag ville att mina organ skulle doneras så ska de absolut det. Nu har jag iofs räknat kallt med att leva en si så där 60 år till men man vet ju aldrig. Fler borde dock följa mitt exempel.

En magisk t-shirt!

Min t-shirt med ett fingeravtryck på är lite speciell. Varenda gång jag haft den på mig slutar kvällen på något udda sätt :-). Inte alltid så bra kanske men ändå lite intressantare än att bara gå och lägga sig efter en halvdan kväll. Får se hur länge det håller i sig, vilket iofs beror mycket på mig själv med :-). Man kan ju ha den på sig på speciella kvällar eller bete sig på ett annorlunda sätt mot vanligt när man väl använder den. Jag hade den på mig nu i fredags och jag var inte alls laddad för fest men kände att jag var tvungen att ställa upp för Linus vilket jag inte ångrar för det blev en riktigt trevlig kväll.

Liverpool vände och vann igen efter att Wigan fått en lirare utvisad. Det är bra att dom vinner med det är inte bra att det alltid är på det här sättet. Det är inte stabilt och snart kan den där extra turen försvinna. Å andra sidan så är målen som ger underlägena ofta supertabbar som inte borde ske och om de kan elimineras så borde Liverpool kunna vinna utan den extra turen.

Kändes som att jag hade några vettiga saker att kommentera men som vanligt kommer man inte ihåg dom när man väl sitter här. Allt för idag således.

Inte äta snus...

Det lärde jag mig igår... Mackan hade tydligen en snusdosa som han lade fram till korridorens förfogande. Jag var inte sen med att ta mig en liten rackare för att få det att snurra till lite på kvällskvisten... Samtidigt satt jag och åt kycklingburgare och sagt och gjort så åkte snusen ner i det jag tuggade utan att jag direkt märkte det. Jag kände att det började smaka lite konstigt men tänkte att det säkert var snusen som börjat rinna, så var dock inte fallet märkte jag när snusen var borta efter att jag tuggat färdigt :-). Aj. aj tänkte jag... Det där var inte så bra. Efter ungefär en halvtimme fick jag störtflod av vatten på min kvarn att det inte var bra. Stans nickokick slog till i min stackars kropp... Resten av kvällen vistades jag således i ett febrigt lätt illamående. Det var väldigt nära att det blev en spya också men jag klarade mig ifrån det som tur var :-). Ja ja idag är det bättre ialf.

Dagens tips då :-). Ät varken gul snö eller snus :-).

Wieee!!!

Jag vann ett Nintendo Wii idag :-). Jag hade deltagit i en tävling där man skulle motivera varför man själv var värd ett Wii. Min motivering var denna "Ett Nintendo Wii till det gemensamma rummet i vår korridor skulle bli ett trevligt hjälpmedel till att både stärka och underlätta relationerna mellan oss studenter som bor här". Det var tydligen tillräckligt bra för att leda till vinst. Nu står det ute i det gemensamma rummet och används redan flitigt :-). Trevligt, trevligt. Nu måste jag bara skramla fram pengar till ett chip som gör att man kan spela brända spel. En sak till... Vi behöver en TV till vårt gemensamma rum här. Marcus som äger TVn som står där nu ska flytta och kommer ta med den. Är det någon som vill skänka eller billigt sälja en hygglig TV så får ni gärna höra av er till mig. 28 tum eller större är nog bra då man sitter en bit ifrån TVn. Man tycker att det borde finnas någon som har en gammal TV ståendes någonstans :-).


Positivare idag!!!

Idag har jag varit hos tandläkaren och det gick alldeles strålande, galant tandkött och inga hål. Jag har dock erosion på emaljen vilket jag har haft en längre tid nu men det hade inte försämrats sedan sist ialf :-). Jag fick tips om att borsta tänderna innan frukost. Det är något jag funderat på förut men inte kollat upp om det är bättre än att borsta efter. Tror till och med att jag hade en diskussion med Nisse i ämnet på resan där vi kom fram till att Håkan borstade tänderna innan frukost. Var det så? Hursomhelst så skulle det eventuellt hindra mer erosion. Det är tydligen inte så bra att borsta tänderna när man precis ätit, speciellt om man ätit sura saker.

Jag var hos tandläkaren i Hallsberg, hade inte orkat bytt till Örebro, och när jag åkte hem sprang jag på Dunder på tåget och det hela slutade med en romantisk date på Bara Vara... Eller njae det slutade med kaffe på Bara Vara tillsammans med både Dunder och Bias. RIktigt trevligt faktiskt.

Jag såg världens mest korkade blogginlägg av en slump nyss. Här är länken; http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.5044095

Inlägget om Airpod. Om de nu uppfunnit en bil som går på luft är det då verkligen värt att klaga på att den inte är krocksäker :-)? Speciellt när den säkerligen är tänkt som ett kompliment i stadstrafiken, typ istället för stora bilar och de säkra mopederna... Dagens skratt ialf :-).


Fy fan vad här ser ut!

Nu börjar det nästan bli jobbigt med hur jävla illa det ser ut i köket här i korridoren. Förut har det varit någon gång ibland men nu ser det allt som oftast helt bedrövligt ut. Det är extra jobbigt när jag är den enda som bryr mig eller det är väl mer vågar bry mig. De andra tycker väl det är någon slags omanlig grej att tycka att det ser ut som skit.

Hur sugen blir man på att laga mat?

Det här kommer nog bli ett rätt bittert inlägg :-). Helgen har väl egentligen varit så där... Partaj både fredag och lördag. Fredagspartajet började väl bra men på Kåren var det ganska tråkigt och jag fick min t-shirt bränd av en cigg, så nu är det en "fin" svart fläck på den som inte går bort i tvätten. Jag hatar cigaretter men jag hatar nog de som röker dem ännu mer. I lördags var jag hemma och firade pappa. Det var trevligt och riktigt god mat. Skjortan jag hade köpt var snygg men passade kanske inte som jag hade hoppats... Trist, trist... Han tyckte att jag borde ha stannat och kikat på fotbollen, vilket jag nog borde ha gjort, men jag kände att jag hade "bättre" saker att göra. Istället blev det iväg till Robert där det slank ner lite alkohol, dock ganska lite eftersom jag inte var så peppad. Matchen var iofs rätt bra och mina tankar om att Sverige skulle göra en bättre match än många trodde på förhand slog in. Det är alltid så himla skönt att skryta om när man har rätt :-). Jag har nog egentligen lika ofta fel men men... Sedan bar det av till Backstage, eller Stället som det heter nu. Där var Jim lika guld som alltid, tack! Förutom Jim så var kvällen rätt trist. Det kanske är meningen men musiken de spelade på dansgolvet var bland den sämsta skit jag någonsin hört. Var några hypade DJ's som var där och när jag hörde det ringde varningsklockorna direkt med all jävla rätt. Jag tror jag höll ut en timme ungefär innan jag fick nog och traskade hem.

Idag har det pluggats hela dagen utan att jag känner att jag fått någonting vettigt gjort egentligen. Jag är inte alltid så bra på att koncentrera mig om det jag gör inte fascinerar mig väldigt. Jag kan inte påstå att Arbetsrätt gör det och inte heller alla dessa meningslösa PM man måste göra hela tiden tillsammans med en grupp med olika ambitioner.

Känslan är att det kommer gå rätt bra det här trots allt...

Mmm så känns det efter dagens besök hemma i Hallsberg. Jag fick en bättre känsla av saker och ting än jag trodde att jag skulle få. Johanna är nog som mig... eller hon borde vara den som är mest som mig av de som går på denna jord :-). Jag har iofs inget liknande att jämföra med direkt men jag tror inte det här kommer få en såå stor negativ påverkan. Det jag tror blir värst är den uppmärksamhet som kommer följa i det här... Det blir inte lätt till en början men det kommer relativt snabbt klinga av. Det kommer bli tufft men jag är helt övertygad om att hon kommer fixa det utan för stora problem. Jag hoppas verkligen jag har rätt...

Varför?

Varför ska det behöva bli så här? Varför ska det behöva hända igen? Varför ska en ung människa ge upp? Varför ska anhöriga behöva lida igen? Kan livet verkligen kännas så meningslöst? Jag kan eller vill inte förstå... Livet är ändå det heligaste vi har. Det är, förutom kanska några undantag, det sista vi vill släppa ifrån oss. Hur många människor är det inte som skulle göra vadsomhelst för att få leva lite längre? ...och så är det de som ger bort sina alldeles för unga liv. Det var inga rop på hjälp, det var inga emo-tonåringar som hade det som image, de var bara helt vanliga människor som kände att livet inte var värt att leva längre. Jag har svårt att förstå det... Att man frivilligt byter livet mot antagligen ingenting.

Fan du var ju en bra kille!!! Så himla onödigt!!! Hade du redan bestämt dig i lördags!? Du gav en liten udda hälsning till några av mina vänner då...? Kan iofs bara varit en trevlighetsfras men vem vet...? Nej vi tyckte inte alltid samma sak men du var en bra kille du med och det tyckte vi alla i familjen.

Nu har du lämnat många i både skuld och sorg. Jag vet inte om jag blir arg eller ledsen över det... Men den jag antagligen älskar mest av allt har du lämnat i både stor skuld och sorg. Hon kommer få leva med det resten av livet... Fan, du skulle tagit vara på livet! Du var värd att leva det!!!

R.I.P.

Då var det lördag igen!

Då var det lördag igen! Jippi, eller jag vet inte... Jag måste jobba snart så någon soft lugn lördag i väntan på en trevlig kväll blir det inte. Nu är mitt jobb trevligt och jag trivs där men lördagar känner man ändå för att vara ledig på.

Nu är fotbollen slut så jag har lite chans att komma iform konditionsmässigt igen. Det där låter konstigt men det är tyvärr sant. På fotbollsträningarna blir det mest spel och då står jag bara i ett mål och rör inte så mycket på mig. Det är lite tråkigt när huvudsyftet med mitt fotbollsspelande är att hålla igång :-). Nu blir det dock löpning några gånger i veckan. Tyvärr blev man sjuk nu i slutet av veckan. Inget allvarligt men lite allmänt funktionsnedsatt bara :-). Var dock ute och sprang nyss ändå för att det kändes bättre imorse när jag vaknade. Det tog emot lite i lungorna men jag tror det är på väg mot det bättre ändå.

Hur har veckan varit annars. En hel del pluggande och en meningslös diskussion med ett par i min PM grupp. Jag tyckte att en mening innehållande något i stil med "domstolen hade först en bestämd uppfattning om att bla bla" lät som att domstolen tog parti för något innan de sett båda sidors bevisning. När jag tog upp det och undrade om de inte själva tyckte det lät som om domstolen var partisk till en början fick jag en lång utläggning om att jag motarbetade och inte hade läst en viss litteratur i ämnet... Jag tappade i princip hakan ner i tangentbordet :-). De hävdade att det stod så i litteraturen vilket gör det hela ännu roligare... Grejen var att vi skrev en analys av ett rättsfall och att då skriva sin egen analys utifrån hur någon annan analyserat är ju rent plagiat :-). Hursomhelst tappade jag förtroendet lite för de berörda men det kan säkert komma tillbaka... Jag försöker att inte vara allt för envis över vad jag tycker och tänker om folk och saker. Mycket kan faktiskt bero på okunskap och definieringar.

Nu får vi se vad resten av helgen bjuder på :-).

Tips på lite gubbrock kanske :-).

The Outfield - Your love
Billy Joel - Piano man

RSS 2.0