"Tomten var mjuk"

Nu är julhelgen över för den här gången, och det är en ganska sliten Andreas som sitter och skriver här och nu. Julaftonen spenderades som vanligt hos syster Julianas familj med god mat och julklappsutdelning. Jag fick det ärofyllda uppdraget att vara tomte i år igen, vilket faktiskt är rätt roligt :-). Mindre roligt är att systers familj bor i radhus vilket gör att det inte finns något tomt runt huset, så när man går ut på framsidan måste man gå runt en del av kvarteret för att ta sig till baksidan. Nog att det är julafton men att träffa på massa folk när man går runt och ser ut som en jultomte upplevs som lite stressande :-). Tomtegrejen förflöt dock utan större missöden och Lisa verkade ialf inte genomskåda det hela, dock hävdade hon efteråt att tomten "var mjuk", vilket med lite ironi inte föll i god jord hos tomten :-).

Lisa har precis upptäckt att tomten är mjuk!!!

Juldagen spenderades med traditionell lutfisksmiddag hemma hos föräldrarna och sedan fest. Det här året var det Ritz som gällde efter lite soft förhäng hos Bias. Trots att vi hade förköpsbiljetter tog det en mindre evighet att komma in på Ritz, vilket dock inte kom som någon direkt överraskning, men väl inne var det skoj. Lite mycket folk kanske, men det får man räkna med en juldag.

Även igår blev det lite mat, öl och utgång om än mycket lugnare, och även gårdagskvällen var lyckad. Således har julhelgen varit väldigt trevlig detta året, vilket man får tacka bra släkt och vänner för!!!

God Jul!

Nu är det äntligen dags för julafton igen, årets kanske bästa dag :-). För tillfället sitter jag mest och väntar på att vi ska åka iväg till systers familj för att börja fira på riktigt :-). Jag är säkerligen världens äldsta julaftonfantast hehe...

Det ska tydligen byggas nya sporthallar för handboll och dylikt i Örebro, vilket är något som verkligen behövs. När nyheten presenterades på NA blev det dock ett gäng kommentarer om att det borde ha byggts en ny ishall istället. Ett argument var att ishockeyn är "större" och en större publiksport. Att ishockey skulle vara en större sport än handboll kan väl ändå inte stämma? Skulle tro att handbollen har klart fler utövare i Sverige. Nu kanske Norrlandsishockeyn väger upp för resten av landet, men det har jag svårt att tro. Att ishockey är en större publiksport är väl iofs sant än så länge, ialf på elitnivå. Annars är nog handbollen större även som publikdragare. Mycket spekulation nu men jag är ändå glad över att Örebro kommun äntligen satsar på lite nya sporthallar. Handboll är en oerhört rolig sport även om jag fortfarande inte är helt tillfreds över hur min egen "karriär" fick avslutas. Antar att JW har rätt bra koll på min spekulation i handboll kontra ishockey-frågorna!?

Hoppas ni har en väldigt God Jul där ute nu!!!

Danföredan!

Imorgon smäller det. Eventuellt årets bästa dag :-). Hemma i Hallsberg nu och har precis ätit lite julmat för att bättra på julstämningen ytterligare.

...så lite Love Actually på det så är julstämningen på topp :-).

Donnie Darko

Fantastisk film, fem plus av fem möjliga. ...och vilket soundtrack. Jag blir helt lyrisk, Duran Duran, Tears For Fears, Joy Division, vad kan man mer begära :-)?

Fyrkantiga ögon!

Nu är jag rätt trött på att titta på en skärm. I och med att jag blivit lite förkyld har jag, förutom en promenad i solen, spenderat mycket tid framför TV och dator. Ett antal Seinfeld-avsnitt samt hela miniserien Det har kikats igenom. "Det" var överraskande bra och ytterligare en del av de filmer och serier jag länge tänkt se men tidigare aldrig blivit av.

Läste att Brittany Murphy dött av hjärtstillestånd. Luktar droger lång väg!!!

Örebro i magiskt skimmer!

Jag cyklade igenom det svinkalla Örebros centrum idag och med mig hade jag min kamera. Resultatet blev inte de skarpaste bilderna, men de fick ett "magiskt" skimmer över sig.

Svartån med NA-borgen och Frimurarlogen.

Svartån med lätt forsande vatten.

Sveriges finaste (?) slott som gömmer sig bakom träden.

Annars har jag gjort första dagen på ett nytt jobb där jag gjorde i princip ingenting... Jag har lyckats trilla på cykeln så att min ringklocka gick sönder... Jag har även nästan blivit påkörd, men genom att cykla rakt in i en snödriva lyckades jag undvika kollision :-). Helgen har även börjat på ett bra och trevligt sätt och jag hoppas att den fortsätter på samma inslagna väg.

Musikklubb!

Igår fick det bli konsert igen, och den här gången var det Melody Club som spelade på Ritz. Kvällen började dock med att Linus kom över för lite whiskyprovning och fotbollstittande. Nu fanns det iofs bara tre whiskysorter att prova men ändå :-). Vi jämförde ialf den dyrare Bowmore med den billigare Ballantines. Betyget blev något i stil med att Bowmore går ju faktiskt att dricka medan Ballantines smakade rätt illa :-). Ingen aning om det är faktumet att Bowmoren ska vara finare som gör det hela, eller om det bara är en individuell preferens för Bowmores smak. För övrigt vann Liverpool fotbollsmatchen :-). Efter att ha väntat på taxi lite för länge i det sjukt kalla klimatet kom vi till slut fram till Ritz och den stundande konserten. Det märktes att det var åldersgräns 18 under kvällen för det var mycket patetisk fjortisfylla. Ett par öl senare, och en undran över om konserten blivit inställd, gick till slut Melody Club upp på scenen med en misstänkt rätt full sångare i spetsen. Nu kanske Melody Club alltid är så här men hela konserten blev väldigt fånig på grund av att sångaren betedde sig som en full 14-åring. Det kändes mer som ett partyband på den lilla företagsfesten än ett seriöst popband. Upplevelsen av konserten blev således ganska dålig även om framförandet av låtarna var ok och att repertoiren endast bestod av hits.

Betyg: 2, på en skala från 1 till 5.

Kvällen roligaste raggningsreplik: "Vet du när bandet börjar spela?" Rätt många andra som hade vetat det bättre...

Händelserikt!

Nu har det börjat hända saker igen efter en ganska lugn period. Den här veckan är det föreläsningar och jobb varje dag. Imorgon är det till och med heldag i skolan som börjar kl 08:15... Det är tidigt!

Jag kikade på Winnerbäck i lördags. Det lät väldigt bra och var intressanta versioner av flera låtar. Lasse i sig själv var iofs rätt tråkig, vilket jag inte borde vara direkt överraskad av genom att han tydligen lyckas bestitta en stark scenskräck trots att han spelar live varje dag typ. Hursomhelst en bra konsert när det gäller framförandet av låtarna, vilket är det viktigaste. Om ni vill ha en mer utförlig recension kan ni läsa vad NA skrev om konserten här; http://meny.nu/musik/konsertrecension/1.676041-lars-winnerback, för övrigt en väldigt bra recension.

Så här såg det ut från den plats där jag stod.

Efteråt blev det Ritz med ett kort stopp hos Linda innan där det bjöds på en himla massa juliga saker såsom, knäck, glögg, lussebullar och dylikt. Det tackar vi för!!! Kvällen på Ritz var sedan skoj!

På söndagen var det konsert igen!!! Den här gången var det julkonsert med The Refreshments och Ewa Eastwood på Konserthuset. Förväntningarna var kanske inte skyhöga men det var överraskande bra. Sångaren var till skillnad från Lasse en riktig sköning. Konserten var i två delar och kändes således lite lång men annars var den riktigt bra. Innan konserten blev det även ett par öl på Bishop. Bland annat provades Örebros lokala öl och den var riktigt god må jag säga.

Gick så där...

Graderingen blev godkänd, men jag var inte så värst bra. Vettitusan om det ens gick att bli underkänd :-).

Viskningar och rop!

Mitt kompletterande av filmhistorien fortgår. Nu imorse kikade jag på Bergman-klassikern Viskningar och rop. En i mångt och mycket otäck film med mycket sexuella anspelningar. En riktigt "cool" film, och så här i efterhand undrar jag om David Lynch är starkt inspirerad av Bergman!? Speciellt genom det sexuellt explicita och det svårtolkade. Jag såg nämligen Lynchs Mulholland Drive igår, vilken kanske var den konstigaste film jag någonsin sett, men som ändå påminde lite om Bergmans Viskningar och rop beroende på det nyss nämnda.

Jag har även kikat på When Harry me Sally.. och Den enfaldige mördaren under de senaste dagarna. Även de väl värda att se.

Snart är det dags för gradering i taekwondon, vilket inte bör ge några svårigheter. Skulle vara krosstekniken. Man ska slå igenom en "planka", men jag har ju en rejält stukad tumme vilket kanske försvårar det hela.

Ikväll blir det Lasse Winnerbäck och partaj :-).

Händelsefattigt!

Dagen har varit ganska händelsefattig. Träning på förmiddagen och sedan vet jag inte riktigt vad jag gjort... Städat lite, lagat mat, lyssnat ljudbok... Var nog typ allt.

Såg Mamma Mia igår. Överraskande bra. Inte så mycket till story kanske men sångnumrena var riktigt bra. Tror inte jag sett någon musikal där jag verkligen uppskattat sångnumren förut vilket jag gjorde nu.

Pajasuniversitet!!!

Jag ska tydligen gå på en av Europas bästa universitet när det gäller utbildning i ämnet psykologi, men det kan man knappast tro. Tänkte nu räkna upp ett antal händelser som borde vara sjukt pinsamma för Örebro universitet.

Under en tenta i statistik och metod där utbildningen skett på engelska fick vi en tenta på svenska. Vi skulle fått den både på engelska och svenska, men av någon anledning kom inte den engelska delen ut. Ett överkomligt misstag där de som ville borde fått chansen att skriva om tentan. Nu beslöt universitetet att sänka nivåerna för godkänt och väl godkänt istället. Ingen som skadade mig tack vare att jag således fick väl godkänt på båda delarna, men ska man inte som student kunna både den svenska och engelska översättningen av olika begrepp? Nu godkändes således flera studenter som egentligen inte klarat tentan.

En tenta i SPSS slutade med att typ hela klassen fick väl godkänt trots vitt skilda svar mellan studenterna. Vissa studenter rev till och med sönder sina tentor efter att de lämnats ut beroende på den uppenbara felrättnngen.

Under min D-uppsats blev det något missförstånd, eller bråk, mellan handledaren och examinatorn på kursen vilket ledde till att samma person var både handledare och examinator. Jag vet inte ens om det får gå till på det sättet. Detta drabbade eventuellt inte mig så negativt, men det är knappast bra att den handledare som släpper igenom en uppsats till opponering även ska vara den som ger betyget.

Så till det som gjorde att jag tog upp det här nu. Plockade ut min tenta i hälsopsykologi nyss för att kika igenom rättningen. Jag har fått en kommentar; "jag saknar sömnrestriktion och stimuluskontroll - två viktiga delar". Jag har tagit upp att man inte ska sova på dagarna samt diverse stimulus man ska undvika innan sänggående osv... Jävla sopa som rättat tentan. Till saken ska sägas att svaret skulle vara på en halv sida vilket gör att man inte kan gå in i detalj på dessa olika "terapier".

Student-SM!

Det var då dags för student-SM under nyss gångna helg, och eftersom jag hade blivit petad som målvakt från förstalaget blev det som kompensation utespelande i andralaget istället. Att jag spelade ute berodde iofs även på att en annan målvakt som ville vara med inte hade någon lust att spela ute. Hursomhelst spelar jag gärna ute, även om det ibland är mer villigt än bra.
Om det nu finns någon kharma här i världen så fick jag uppleva den under helgen :-). Trots att jag inte bryr mig så mycket om petningen från förstalaget under turneringen, vilken jag även tycker var befogad, så störde det mig desto mer att jag kunde missa att få uppleva något riktigt kul i och med att vårt lag är rätt bra inomhus. Det hade således varit riktigt irriterande om förstalaget vunnit turneringen när jag petats i sista stund. Sur grädde på det illaluktande moset hade ju även varit om andralaget som jag spelade i hade gått riktigt uselt och att min insats varit katastrofal, vilket inte hade varit någon större överraskning beroende på i princip ingen speltid ute och halvdålig kondis. Nu blev det dock tvärtom :-). Jag kan iofs inte hävda att jag spelade någon glänsande fotboll men genom mycket slit, en känsla för att stå rätt och duktiga lagkamrater lyckades jag slå in fyra mål på fem matcher :-). Alla målen sparkades in inom en radie på en meter från motståndarnas mål :-). Lite som Van Nistelrooy hehe!!! Det hela slutade med att vi kom trea i vår klass, vilket ialf jag tycker var över förväntan, även om vi spelade i en motionsklass. Hur gick det då för förstalaget? Jo de åkte nesligt ut i kvartsfinalen på straffar. Väldigt tråkigt för dem och föreningen men ändå lite skönt för mig som således inte missade att vara med om något "stort". Detta faktum betydde antagligen att det var positivt för mig att bli petad från förstalaget. Något ont kan ibland leda till något gott :-). Hur spelade målvakten som petade mig då? Jo han var duktig, och jag kunde inte se att någon annan målvakt i turneringen var bättre.

Lite bilder från helgen! 

Ata hade missförstått det där med filt... Han tänkte ha den som madrass, inte som... ja en filt!

Lundmark verkar uppenbart förkrossad över Atas dåliga val av madrass :-).

Nee det är inte en dålig Kennet Andersson imitation, tydligen bara mitt sätt att visa att vi ska börja med bollen :-).

Tredjepristagarna :-).


Hej då Aina!

Idag begravdes Aina. Det var väldigt mycket prat om Gud under begravningen vilket jag kan ha lite svårt för, men det hör väl kanske till... Jag har iofs ganska mycket emot begravningar i övrigt. Först och främst "tycker jag inte om" att befinna mig bland ledsna människor, men mest problem har jag med att spela trevlig och intresserad mot människor som jag varken egentligen känner eller har något direkt intresse av. Det sista går väl lite hand i hand... Ja, ja Aina var dock en av de härligaste människorna jag någonsin känt, och henne kände jag ialf någorlunda och tyckte var intressant att prata med.

Det var kul att se Gattas och Macke dömma handbollsmatchen mellan Hammarby och Alingsås i tisdags. Tyckte de skötte sig bra, men frågan kvarstår... Var bollen inne Gattas :-)?

Imorgon bär det av till student-SM i fotboll, och det kan bli så att jag kommer att spela ute :-). Undrar just om jag har kondition till det :-). Roligare att spela ute än att stå ialf, även om jag är bättre som målvakt.

Filmrecensioner

Blue Velvet - David Lynch film, vilket direkt säger att det är en lite speciell film :-). Handlar om en snubbe som hittar ett avhugget öra och blir intresserad av att veta mer om det hela. Det hela leder till en historia innehållande psykiska problem, kidnappningar och några döda människor. Låter inte så exceptionellt, men i och med att det är Lynch så blir det hela mycket mer annorlunda än vad man kan tro. Kan inte riktigt bestämma mig för ett betyg, men helt klart sevärd.

Inside Man - En ganska typisk bankrånshistoria med gisslan och grejer. Spännande hela tiden, men ett för klassiskt tema för att man ska komma ihåg filmen mer än andra. Det jag undrar är hur i helvete någon kan bygga om ett rum på en bank utan att någon som jobbar på banken märker det? Det är en ganska väsentlig sak för filmen utan att bli en alldeles för stor spoiler. Hursomhelst är filmens underhållning väldigt högt och får därför betyget 4 av 5.

RSS 2.0