Håkan min Håkan...

Igår var det så dax för den konsert som gett mig så mycket ambivalens under veckan, Håkan Hellström på Conventum. Jag hade börja intala mig att Håkan är bra, ja han är bra, riktigt bra kanske till och med... Jag uttryckte till och med att han var grym här för någon vecka sedan, efter att ha lyssnat lite på mina favoritlåtar med honom. Hur blev det nu då? Hur var konserten? Mitt svar är att jag inte riktigt kan komma överrens med mig själv... Min känsloambivalens är nog ännu större nu efteråt.

Konserten: Under konsertens start var jag rätt off... Det lät bra men tände liksom aldrig till i kroppen, inte ens under, var det "Ramlar eller "En vän med en bil", som båda är favoritlåtar. Jag stod och funderade på vad det var som var fel men kunde liksom inte komma på något annat än låtmaterialet, trots att det spelats ett par låtar som jag egentligen tycker bra om. Efter ett tag lyfte dock konserten mer i min ögon. Både "En midsommarnattsdröm" och "Brännö serenad" tände något i mig och jag började tycka det var kul efter den tröga starten. Den där riktiga wow-känslan infann sig dock ändå inte. Under "Klubbland", som jag tidigare tyckte var riktigt bra men tröttnat på, gick jag och pissade, och när jag kom tillbaka kände jag att jag var tvungen att förändra något så jag gick fram och ställde mig mycket längre fram. Där framme lyfte dock konserten och speciellt under min absoluta favoritlåt "För en lång lång tid" och "Kom igen Lena". Iofs blev jag lite irriterad över Håkans utspel om att han kom sent till sitt jobb osv... Tycker han borde tänka sig lite för vad han säger, speciellt med tanke på hans fanbase. Men skitsamma... Slutet av konserten var ialf riktigt bra, vilket så klart kan vara en subjektiv bedömning på grund av låten "För en lång lång tid". Nu måste jag sätta något betyg också... Det var inte lika bra som Maggio som jag gav en 4a men det var ändå bra... Svårt! Nee jag sätter en svag 4a för det enda jag kan komma på som var dåligt var just det där mellansnacket och vissa delar av materialet, och det senare är ju sjukt subjektivt. Däremot kan jag inte sätta högre på grund av att den där härliga konsertkänslan inte riktigt infann sig.

Förväntansfulla grabbar :-)!

Håkan Bråkan!

Hela bandet!

På lite avstånd.

Veronica Maggio

Precis hemkommen från jobbet, hungrig och således inte i den bästa formen för att skriva något positivt, men det blir nog svårt att inte göra det efter gårdagen. Det var nämligen så att gårdagskvällen var något utöver det vanliga. Först och främst bevittnade jag matchen mellan Real Madrid och Liverpool, där Liverpool sjukt disciplinerat vann med 1-0 efter mål av Benayoun på nick. En väldigt bra start på en kväll!!! Efter matchen bar det av till Frimis för att kika på Veronica Maggio, och efter att stått i kö i omkring en timme kom vi till slut in. Köandet innehöll för övrigt tjafs med folk som bara tänker på sitt eget bästa och inte på något annat. Jag tjafsade en sväng med en utländsk tjej som inte fattade att jag försökte att inte krossa henne... Jag betonar utländsk, och det må låta rasisitiskt, men hon var verkligen stereotypen av hur man ser på vissa invandrare, egoistiska och sjukt lättirriterande. När jag försöker "hjälpa" någon och får skit för det kan det verkligen börja koka i mig, och det är ovanligt, så det blev ett rätt stort tjafs och jag är fan fortfarande irriterad. Hursom... Väl inne fortsatte kvällen på ett bra sätt, många trevliga bekanta människor och sedan konserten... Mitt egentlga intryck av Veronica Maggio är väl att hon är en typisk supermainstream RIX FM artist, så mina förväntningar på konserten var inte så höga, men där hade jag fel. Konserten var riktigt bra och det var ett jävla drag på publiken. Jag måste nog sticka ut tungan och säga att det var en av de bästa, om inte bästa, "minikonserten" jag sett. Lagom lång och bra framförd. Veronica Maggio ska helt klart ha cred för att vara en bra liveartist. Jag sätter en stark 4 av 5 möjliga på Maggios konsert. Imorgon är det Håkan Hellström istället, och jag är rädd att det kan bli lite bättre än vad jag vill erkänna :-).

En ofrivillig tjuv!

Aj, aj, aj!!! Jag har stulit!!! Jag trodde jag hade glömt mina dragremmar på gymmet idag när jag upptäckte ett par likadana där, så jag stoppade på mig dem glad i hågen över att ha hittat mina "borttappade" dragremmar. När jag kom hem upptäckte jag dock att jag inte hade slarvat bort mina egna, utan de låg där de skulle... Så kan det gå! Ytterst virrigt gymbesök överlag... När jag kom dit hade jag fel skor på mig plus att jag glömde min vattenflaska ute vid cykeln... Undrar om jag lyckats med dessa konststycken någonsin förut...?

Såg en Facebook-grupp med titeln "Inför dödsstraff för pedofiler nu". Har för mig att det var runt 17 000 medlemmar i gruppen. Undrar just om alla dessa personer verkligen vill införa dödsstraff i Sverige? Har de tänkt till ordentligt undrar man...? När är man pedofil? Var drar man gränsen för ett barn? Skulle något verkligen bli bättre med dödsstraff? Det sista är iofs rätt klart, brottsligheten är inte mindre på de ställen där det finns dödsstraff, något generaliserat. Kontentan är att man borde tänka efter lite innan man tar ställning.

...

Skriva för skrivandets skull...

Jag var på carnival-fest igår, organiserat av de spanska utbytesstudenterna. Det var rätt skoj, men jag kände mig obehagligt svensk när det dansades rumba och grejer... Vet inte riktigt om de takterna sitter i min kropp :-).

Jag börjar få något mer grepp om gitarren nu känns det som, alltså från totalt värdelös till bara värdelös :-). Man kan faktiskt höra att det är dängan "drunken sailor" när jag spelar den nu :-). Bara två ackord, så att ni förstår vilken level jag är på :-).

Ehh jag känner mig inte motiverad till att skriva något :-).

Ny dörr!

Nu har jag fått en ny dörr! Den andra gick ju sönder under en fest för ett par månader sedan...

Före:

Efter:


Lite trevligare med en dörr utan ett stort hål i :-).

Andy & Håkan...?

Nu har jag gjort något som jag för några år sedan inte trodde skulle kunna vara möjligt... Jag har nämligen köpt en biljett till Håkan Hellströms konsert här i Örebro. Herre min skapare säger jag bara... Finns det någon artist jag har haft sådan aversion mot som Håkan Hellström? Denna ångeststärkande tanige göteborgare som alla indiekids lyssnade på när jag växte upp... Min aversion var, är till viss del, mer mot fenomenet indie än Håkan kanske, men han stod, står?, liksom lite som guden för denna imageångeststil som jag haft såå svårt för genom livet... Nu har det dock ändrat sig lite... Jag har själv blivit någon slags musikjunkie, vilket jag inte var när jag var yngre, jag var ju discokille :-). Scooter och dansmusik överlag var ju det jag lyssnade på då :-). Så Håkan har fått något slags erkännande från min sida, även om indieimage-kidsen inte fått det riktigt... De är väl iofs mer Emo-kids nuförtiden. Ja ja, jag erkänner!!! Spika upp mig på korset, kalla mig konservativ, men jag säger det ändå!!! Håkan Hellstöm är grym!!! Usch, det satt långt inne...

Alla Hjärtans Dag!

Inga hallon eller choklad-hjärtan har jag fått eller gett bort idag inte. Det är väl som julkort, skickar man inga så får man inte heller några :-). Jag är iofs lika glad för det för min Alla hjärtans dag har varit alldeles utmärkt ändå. Det har tränats taekwondo och grejats under dagen, sedan har ju vädret varit helt fantastiskt :-). Jag blev lite orolig på taekwondon idag... Mina ljumskar värkte vid sparkarna. Det är någon muskel där som tenderar att vilja snurra runt typ... Jag har haft lite problem med det förut utan att det blivit allvarligt. Bara hoppas de håller nu och bara är lite stela eller något sådant.

Tips på lite gammal go musik också kanske :-).

The Cars är dagens band och några tips på låtar kommer här: Tonight she comes, You might think, Magic. Som jag brukar säga, lyssna och njut :-).

Intetsägande Kleerup

Det blev konsert igår till slut. Jag lyckades lura med mig Jesper så att jag slapp gå dit ensam. Hur var konserten då? Jag blev tyvärr ganska besviken... Vet iofs inte vilka krav man ska ha på en sådan här konsert men det blixtrade aldrig till. Det var till och med så att Swingflys nummer var bra mycket mer intressanta än Kleerups. Hursomhelst... Jag har varit på ett antal andra electrokonserter, vilka iofs varit med arenaband, som varit så himla mycket intressantare. Har men en projektor borde man väl kunna ha lite ljuseffekter också? En electrospelning utan några som helst ljuseffekter blir ganska blek... Det kanske mest beror på att det var en liten spelning det här men ändå... Inga mellansnack heller... Något kul hade man hoppats på att Kleerup kunde kläcka ur sig, nu var det bara Swingfly som pratade, eller försökte få igång publiken. Kleerup gjorde några tafatta besök till publikfriere genom att klättra upp på högtalarna och hänga sig i taket, men i min mening blev det mest pinsamt... Man hade även hoppats på att det varit med någon sångerska som kunde sjunga lite i låtarna. Även det kanske handlar om ekonomi eller hur mycket som satsas på en sådan här spelning. En fundering till??? Killen med gitarren, eller basen, var hans instrument ens ipluggat? Förutom en förväntansfull start blev hela konserten en transportsträcka till... Ja ingenting. Jag får hålla med Nils uttalande - "Jag har sett Kleerup en gång, vilket är tillräckligt". Inte ordagrant dock. Två + av fem möjliga får konserten. Det "höga" betyget beror på Swingfly och att jag nog har för lite erfarenhet av mindre electrokonserter för att kunna uttala mig någorlunda objektivt.

Kleerup eller inte, den stora frågan?

Ikväll lirar Kleerup på Frimis och jag borde bara vara där. Hur det blir med den saken är dock för tillfället inte riktigt klart. Jag är nämligen, som säkerligen i princip hela Sveriges befolkning, lite av till att gå till krogen själv. Nu är man ju inte helt ensam när man väl kommer dit, men det där att stå själv nykter i en kö och att känna sig ensamt vilsen när man kommer in är inte så skojsigt. Det sista går ju iofs rätt lätt råda bot på genom att prata med några man inte känner :-). Nu kommer det nog iofs vara massa folk jag känner där ändå så det löser sig nog.

Taekwondon var urkul :-). Sparka och greja... Träning bara två gånger i veckan, blää! Jag vill träna mer!!!

Annars då? Otroliga sammanträffanden... Drömma om, bestämma att, innan månadens slut, träffa sista dagen. När man inte setts på ett halvår typ. Låter för konstigt för att vara sant, dock dumt att klaga.

Vad är bäst att äta? Närproducerat kött eller veggimat från långtbortistan? Nu tänker jag miljö. Vettifan om mitt projekt att inte äta rött kött ger den effekten jag tänkt!?

Taekwondo

Igår var jag och kikade på taekwondo-träningen, och det såg riktigt intressant ut. Det var inte massa koreanprat, bara lite, och mönsterövningar, utan det var bara självförsvar osv, vilket är det jag vill göra. Imorgon ska jag dit igen men då blir det inte för att titta på.

Helgen har annars sprungit iväg som vanligt. Jag förstår inte riktigt var tiden tar vägen. I fredags var det film och tacos och igår blev det melodifestival och grejer. För övrigt gick rätt låtar vidare. Grädde på moset var att Torres avgjorde för Liverpool på övertid i lördags kväll också. Jag vet inte om man kan begära så mycket mer av en helg :-). Skulle väl vara att tiden saktade ner lite...

Måste även tacka Ata för berömmet i PFC-bloggen efter matchen, även om det känns lite som fjäsk pga målvaktsproblem :-). Hursomhelst har jag inte riktigt bestämt mig angående fotbollen, men det kommer inte bli lika mycket som förra säsongen ialf.

Nee nu måste jag ut och springa och sedan blir det jobb! Ciao!

Madness till Hultan!!!

Det börjar luta åt att det kanske blir ett besök till Hultsfred i år. Vilken tydlig mening det där blev :-). Hursomhelst är Madness klara för en spelning på festivalen, vilket skulle vara grymt coolt att se. I övrigt är Regina Spektor och The Killers också klara vilka också är några man skulle kunna tänka sig att se. Annars brukar ju festivaler vara sjukt roliga, bara man är där med roligt folk.

Några låttips med Madness: Uncle Sam, House of fun, It must be love.

Försöka med något... Vaddå försöka :-)? Sådant här handlar väl inte om att försöka? Det är om det är och är inte om det inte är. Skitsamma men lite kul. Inte många som fattar det här.

Jag skulle kunna tänka mig att gå till Frimis idag för att kika på Hoffmeastro, men så lär det inte bli i och med att det är Everton - Liverpool senare ikväll. Det tråkiga är bara att jag inte vet om jag kommer hitta någon stream till den matchen. Myp2p.eu verkar ha blivit stämda eller något, så de har tagit bort alla matcher från England. Skulle kanske kunna bli båda...? Vet iofs inte när de börjar spela... Antagligen rätt tidigt i och med att det är på Frimis. Låttips med Hoffmaestro; Young dad.

Peter Gabriel

När ni läser Peter Gabriel i rubriken tänker ni säkerligen direkt på hiten Sledgehammer, en typisk 80-talslåt som ni aldrig riktigt fastnade för. Låt det inte stanna där den här gången utan ge några andra låtar med honom chansen. Låtar som In your eyes, Solsbury Hill eller varför inte Games without frontiers, som för övrigt påminner om Mange Schmidts sommarhit Giftig. Det är fantastisk musik som sällan eller aldrig spelas på svenska radiostationer.

Annars är det fullt upp med skola osv... Jag och min D-uppsats-kamrat presenterade våra tankar till uppsatsen idag, och det kan nog bli riktigt intressant... Om resultaten går åt det håll som vi hoppas, och att man kan genomföra det hela, så lär det bli uppmärksammat.

Tiden skulle kunna gå lite saktare, jag hinner inte med riktigt.

Lite förändringar...

Helgen började inget vidare... Jobb hela fredagskvällen plus att Martina bestämde sig för att det fick vara slut på vårt lilla äventyr. Det var absolut lika bra och beror nog egentligen mer på mig själv än på henne... Om det nu inte är någon slags försvarsmekanism mot egot att tänka så :-). Hursomhelst får det gå över till en normal kompisfas istället. Blev dock förvånad över min kropps reaktion... Den tyckte inte riktigt om hennes beslut och vägrade sova ordentligt under natten.

Annars har helgen varit till enorm belåtenhet :-). Ett besök till gymmet blev något alldeles extra utan att gå in på några direkta detaljer... Något som jag iofs har svårt att se kommer sluta bra, men det är ändå på många sätt väldigt glädjande. På kvällen blev det krogen med Bias. Tanken var väl att lite fler folk skulle med men de bangade ur en efter en. Det blev egentligen en väldigt bra kväll för mig men jag hade lite som tanke att försöka roa mig på ett lite annorlunda sätt. Jag och Bias hade satt upp lite planer som jag i efterhand kände att jag inte levde upp till på grund av vissa händelser... Låter knepigt men jag kände mig lite som en svikare ialf...

Det blev en trevlig promenix idag... Om den nu verkligen blir så trevlig i slutändan är väl iofs svårt att sia om... Väl hemma igen blev det Liverpool - Chelsea, och Liverpool vann med 2-0 :-). Helt underbart! Tyvärr byggde mycket av segern på ett tveksamt rött kort på Fat Frank. Jag förstår Mike Rileys beslut men det fanns andra likartade situationer i matchen som inte ledde till röda kort. Hade jag varit Chelseasupporter hade jag varit väldigt frustrerad. Det ska dock tilläggas att Liverpool var det bättre laget även innan utvisningen. Torres gjorde båda målen och verkar vara tillbaka på riktigt nu, vilket kan bli väldigt spännande i slutspurten i ligan, dock tror jag att Utd tar hem det hela ändå...

RSS 2.0