Humm...

Falsifiera teorier är bättre än att bekräfta dom? Till viss del ja... Kul med repetition? Svar ja! Ett ämne som jag tyckte var helt meningslöst när jag började plugga? Svar ja. Intressantare nu? Svar ja.

Partaj med utbytesstudenter i onsdags. Det var lugnt men blev ändå roligt. Lyckat? Absolut.

Jobbade ikväll. Det var lugnt. Funderade på att gå ut men jag bangade. Kan eventuellt bli något imorgon men antagligen inte.

Semmelweiss, Örbyhus, Lazio... Kommer jag ihåg det nu? Senaste tidens två största fel... Morden i Midsommer var inte kanadensiskt. Varför trodde jag det? Har aldrig sett serien... Någon annan kriminalserie som är kanadensisk? Ferrari Testarossa är en 80-tals bil!!! Humm... Den slutade tillverkas 96. Iofs började tillverkningen i mitten av 80-talet så i sak inte helt fel.

Det känns verkligen som att jag inte reagerat speciellt mycket på något i veckan... Jo förresten! Jag tog ner en "hata Israel-lapp, hälsningar VPK" på jobbet ikväll. Ensidig politisk propaganda får absolut inte förekomma på ett kommunalt ungdomsboende.

Dåliga vanor!

Shit! Jag svalde just en nagel så det känns lite konstigt i halsen nu :-). Jag har en tendens att bita på mina naglar för att sedan spara det jag biter av som ett tuggummi ungefär :-). När jag är nöjd smular jag sönder biten med tänderna och spottar ut resterna. Nu råkade jag dock svälja nageln istället... Visst låter det mysigt? :-).

Aj, aj, aj, man får cancer av att onanera och ha för mycket sex enligt en ny undersökning. Undrar just om undersökningen sponsrades av katolska kyrkan eller något? Nu tänkte jag skriva ett skämt om katolska präster och små gossar men det kändes inte helt lämpligt :-). Hursomhelst så tyckte inte svenska läkare att resultaten var tillräckligt höga för att någon ska behöva känna sig orolig, således blir det inget celibat här inte. Där blev ni oroliga va... höhö! Jag känner mig rolig idag :-).

Nu är både febern och den där konstiga tröttheten borta. Det kanske helt enkelt var så att febern inte var helt borta i lördags...?

Filmer jag sett senaste tiden:

National Treasure 1 och 2


Mycket bra filmer med underhållning och historialektioner i ett :-).

Amelie Från Montemarte

Bra film men hade antagligen varit ännu bättre om jag inte legat i feberfrossa...

Eternal Sunshine of The Spotless Mind

Rörigt, snyggt, nyskapande men inte tokigt underhållande.

Land Of The Dead

Läckra kostymer, men varför dör zombies när dom skjuts i huvudet?

De Barbariska Invasionerna

Den bästa av de här filmerna. Trots feberfrossa och franskt tal underhöll de tokigt sköna dialogerna hela tiden.


Bättre, men seeegt...

Febern är borta nu, eller den är ialf inte speciellt hög längre, vilket är ett steg i rätt riktning :-). En stor seghet finns dock kvar i min stackars kropp och jag lämnar sällan sängen för några större utsvävningar än matlagning, men jag är nog snart frisk igen.

Skrivkramp? Jag har inget vettigt att kommentera heller...

Obama börjar fixa!

Nu är Obama äntligen president för USA, vilket jag tror kommer bli en start för en bättre värld. Jag har en väldig optimism för den karln.
En kul sak med Obama är att alla pratar om honom som USA:s första svarta president. Är det verkligen sant? Jag skulle nog mer säga, USA:s första inte helt vita president. Han är definitivt inte svart ialf, och så vitt jag vet är hans pappa svart och hans mamma vit. Summan av det blir såldedes att han är USA:s första president som är mulatt.

Jag har feber, eller hade det ialf igår. Nu känner jag mig mest däven... Är det ett riktigt ord? Jag är sjuk, mer eller mindre, hela tiden nu känns det som... Inte roligt alls.

Nu blir det mat och sedan jobb. Jag ser inte fram emot att cykla till jobbet. Mina lungor kommer inte gilla det...

Fix å trix...

Ojdå, hade glömt att söka studiemedel för vårens studier. Nu är det dock gjort efter ett tags krånglande med mitt Bank-ID. Snacka om att tiden kan försvinna fort när man är irriterad över att saker inte riktigt blir som man vill...

Ringde Simon Lim förut... Han lät precis som jag kom ihåg det från högstadiet, alltså ganska svårbegriplig. Det ska ialf starta nybörjarkurser i taekwondo i Almby i februari och jag kommer antagligen vara där då. Det kan nog bli spännande.

Den nyss lagade cykeln pajade igen... Antagligen pumpade jag i för mycket luft för när jag kom ut i lördags morse hade slangen exploderat... Det blev att gå tillbaka till Bruno idag och hävda att det måste varit något fel på slangen. Blir mindre spännande att antagligen få betala mer pengar pga cykeln... Bruno upptäckte även en trasig eker och föreläste lite om ur viktigt det är att alla ekrar är hela. Jag är ingen specialist på ekrar så han fick efter viss diskussion igenom att sätta dit en ny eker.

Lite glädje trots allt. Jag vann 800 kr på spel igår :-). Så mycket har jag aldrig vunnit någon gång. Kul för mig :-).

Tippa Liverpool - Everton ikväll kanske..? Jag säger så här... Spelar Liverpool med två anfallare och Torres är en av dom blir det seger, annars blir det nog kryss.

Stockholm å lite annat...

Jag tror jag nämnde att jag skulle till STHLM tidigare i veckan, och nu har jag även varit där :-). Det blev en förhållandevis trevig liten resa med besök till Kaknästornet, Söder, Stureplan osv... Jag tror att jag besökt de två senare förut men att det är något som fallit ur minnet. Mitt syfte med att få lite bättre koll på hur olika områden i STHLM ligger i relation till varandra uppfylldes mycket tack vare besöket till Kaknästornet. Där uppe kunde man på ett bra sätt se var alla stadsdelarna låg. Förut har det varit så att jag kommit till Centralen, tagit tunnelbanan någonstans, och således inte alls fått någon koll på åt vilket håll jag åkt osv... Att det bara blev en förhållandevis bra resa berodde på att vi missade bussen hem och att min mössa försvann. Bussen stod tydligen på något ställe som ingen av dess passagerare upptäckte... Antagligen inte på fel ställe men uppenbarligen på ett rätt dåligt ställe, vilket ledde till att minst sju passagerare missade bussen... I samma veva försvann min mössa... Den var bara borta när jag skulle gå ifrån bänken jag suttit på. Vettifan hur det gick till...? Antingen har någon snott den när den legat på golvet eller så har någon råkat fått med sig den. Den kanske trillade ner i luvan på den som satt bakom mig... För vem fan snor en mössa?

Mitt första besök till Kaknästornet blev förevigat :-).

Pang, pang, boom!!! Det var här det hände, Zethreaus och Jara sköt ihjäl fyra personer. Otäck historia.

Nu är kursen i arbetsrätt slut :-). Det känns tyvärr skönt... Kursen i sig har varit kul men så som den har varit upplagd har det blivit si så där med det hela. Att ha en tenta på 22.5 poäng har jag ältat klart men det är lite annat dumt också. Nu var det tydligen så att man kunde höja sitt slutbetyg om man skrev en bra uppsats. Det är ingen dum grej egenligen men det fick vi först veta när vi valt vilka vi skulle skriva med och lämnat in om vad vi skulle skriva om. Inte så bra när olika personer som skriver tillsammans har olika mål och engegemang. För mig spelade det senare ingen roll i och med att min tenta var så dålig men för andra kan det nog blivit nog så störande.

Undrar just om jag ska försöka börja med ordentlig kommatering i mina inlägg här... Jag har funderat länge på det men tycker det är rätt klurigt och långt ifrån nödvändigt. Jag skulle ju iofs kunna försöka... Eventuellt blir det lite lättare och läsa..? Något som i sig är bra! Det här sista är också något som stammar från senaste kursen... Jurister är äckligt nogranna med hur de skriver och jag vill nog inte hävda att det är fel men något drygt. Det som är svårt med kommateringen är detta;

  • Kommatecken avskiljer fullständiga satser, det vill säga satser som innehåller subjekt och predikat.
Solen sken, och alla var glada.

Källa: Wikipedia

Frågan är ju om detta är ett krav eller en försköning av texten? Någon som vet? Jag kommer även att kommatera detta inlägg nu och någon får gärna rätta det :-).


Kontraster...

Första nyhetsinslaget: Kriget i Gaza. Hundratals döda, reportage från båda sidor med sörjande och förstörda människor. Insikten hur himla hårt livet kan vara för vissa kryper in under skinnet på en. Riktigt otäckt.

Andra nyhetsinslaget: En hund har fått sätta livet till vid ett pappersbruk i de värmländska skogarna. Ett par sörjande människor är helt förkrossade över hur detta makabra kunde gått till...? Trots varningsskyltar om tillträde förbjudet osv.

Kontrasten mellan dessa inslag var, dåligt uttryckt, skrattretande. Att gå från denna världskatastrof i Palestina till en hund i Värmland var lite i värsta laget... Nu tror jag iofs det var nåt kort inslag emellan. Kunde inte den stackars hundens öde hamnat i lokalpressen istället för riksnyheterna?

Nu gjorde Utd precis 3-0 på Chelsea. Jag har svårt att se att Liverpool kommer ta hem Premier League nu. Utd är nog för bra och Liverpool för dåliga. Det som skulle kunna ge en titel till Liverpool är väl om Ronaldo blir skadad igen och att Alonso kommer tillbaka samt att Benitez börjar coacha lite bättre. Ibland ifrågasätter jag verkligen Benitez offensiva coaching... Många matcher avgörs genom att Gerrard eller Torres gör något individuellt bra och inte genom några smarta taktiska drag. Som igår mot Stoke... Vad tänker karln med när han sätter Kuyt ensam på topp? Hade han glömt bort hur matchen såg ut på hemmaplan, att Stoke bara backade hem hela tiden? Hur i helvete hade han tänkt att man skulle lösa ett sådant försvar genom att ha en person i boxen som inte gjort mål på en månad samt att ha tre mer eller mindre offensivt värdelösa mittfältare på planen samtidigt. Det går inte förklara... Det är bara så jävla dumt.

Filmtips! The Mist. Vill man se en psykologiskt kittlande skräckthriller med ovanligt bra slut måste man bara se den filmen. Den kan kännas lite överdriven i mitten men det som händer är väldigt spännande och något som säkerligen kan ske i pressade situationer.

Jennie let me love you, wohoo!!!

Förra årets i särklass sämsta låt blev framröstad av svenska folket till årets låt 2008. Jag kan tycka om lite glammiga och klatchiga låtar men den här tar priset och är bara jobbigt dålig. Hur é de möjligt...? Man frågar sig gång på gång... Annars var Grammisgalan rätt kul. Anna Ternheim verkade riktigt på lyset när hon fick sitt pris... Eller var det något annat som spökade i hennes kropp. Det sägs ju att farbror polisen var där för att drogtesta misstänkta personer. Kleerup blev tydligen rätt lack på det och sprang hem :-). Lite som jag när det gällde skridskoåkning i mellanstadiet. Man vill inte gärna avslöja hur kass man är eller var det intoxicated i det här fallet :-). Jag förstår dock honom. Grammisgalan ska vara en härlig fest för Sverigen musikelit och inte något ställe där man blir drogtestad. Jag gillade Ebbots jämförelse med typ en sportgala där alla säkert är dopade :-). Själv är jag väl varken direkt för eller emot droger. De kan vara grymma men för många går det åt helvete och all kriminalitet det för med sig är knappast bra heller. Moralen säger så klart; usch på droger men verkligheten är ju ibland en annan :-).

Den bästa Jeopardy-frågan:

Psykedelisk svamp man kan äta om man vill ha en skön kväll. Vad är Magic Mushroom?

Roligaste att jag och Nisse inte fattade att det var på skämt heller... Trots att vi fått svaret :-).

Annars har jag varit rätt lack sista dagarna. Knappt hälften i klassen fick VG på tentan och jag precis över G. Det stör mig så ini helvete!!! Jag vill ju vara bäst :-). Dålig dag på jobbet kanske :-).

Trubaduren!

Nee det blir nog aldrig någon trubadur av mig... Nu efter ett par månaders uppehåll har jag suttit och försökt lära mig någon låt ur boken jag har men det går ju så där. Jag har ingen större känsla för takt eller så är det bara så att jag inte fattar hur takten ska gå riktigt. Humm det känns som de där två kan hänga samman :-). Jag får försöka få mer hjälp av Tim eller kanske Martina. Man får hålla tummarna för att man inte är ett helt hopplöst fall. Det är ialf väldigt roligt att vara lite motiverad till att försöka nu efter den allt annat än motiverande skithösten som varit.

Fick resultatet från mastodonttentan idag också. Jag vet inte hur många poäng jag fick men det blev godkänt ialf. Det känns skönt att ha fixat den och godkänt var vad jag hade siktat in mig på dock blev jag lack när Magnus berättade att han fått VG. Jag är givetvis inte sur på honom men tävlingsmänniska som man är vill man ju ialf vara minst lika bra som sina polare :-).

Dagen har annars mestadels använts åt att plugga in diverse gamla svenska skalder. Det största AHAet kom när jag såg att Heidenstam vuxit upp i Olshammar. Jag måste nog åka dit och kika snart. Sedan fick jag en stor ingivelse att åka till Norra Kyrkogården här i Örebro för att kika på Hjalmar Bergmans grav. Jag som gjort ett arbete om honom en gång i tiden... Eller jag skulle ha läst boken Markurells i Wadköping av honom men jag råkade läsa baksidan och sedan ta lite fakta från internet men det visste inte läraren... Ho ho vilken buse jag var på den gamla goda tiden :-).

Senaste dagarnas största fundering... Jag tror jag ska sluta med fotboll och börja på någon trevlig kampsport istället, typ karate eller taekwondo. Jag tror det passar mig bättre och sedan vore det kul att prova på något annat.

Vad kallt det blev!!!

Shit! Är ju neråt 20 minusgrader nu. Jag kände mig till och med lite som Wassberg när jag var ute och joggade förut när skägget blev alldeles isigt :-).

Jag hade en fantastiskt trevlig kväll igår. Förfest hos Nils med grabbarna med efterföljande krogbesök. På förfesten grejade vi med en massa skojiga grejer. Det roligaste var nog Tips Från Coachen med Tobias Fornbrant. Hans gestaltning av en påtänd Allan blir svår att glömma :-). I övrigt var det massa frågesport och drinking games. Det var ritkigt trevligt! Sedan blev det Harrys, Örebros egna Finlandsfärja :-). Det kändes lite så där till en början men efter en stund blev det väldigt skoj där också. Det som är lite negativt med att det är så kul att festa är att man bara vill göra det igen och igen.... Man får lägga band på sig :-).

Åhh kollade på filmen Ghostbusters idag, riktigt bra. Nee riktigt JÄVLA bra för att ge lite eftertryck :-). Det var en film jag såg massor utav gånger när jag var liten pojk men mycket hade glömts bort och allt förstods nog inte heller när man var liten. Jag såg även slutet på Top Gun igår och den filmen är också lika bra varje gång :-). Filmer från 80-talet verkar vara min melodi :-).

Annars tycker Blondinbella att alla borde åka taxi :-). Hon nämnde dock att det inte är så miljövänligt men stackars flickan förstår nog inte att det är dyrt att åka taxi :-). Inte lätt att vara blond och blåst alla gånger!

Ett nytt år på gång i ett fantastiskt liv!

Nu har det helt plötsligt blivit år 2009 istället för år 2008. Det går fort när man har roligt som man brukar säga :-). Nyårskvällen firades med pompa och ståt eller hur man nu säger hos Salle. Undrar just vad definitionen är för pompa och ståt? Ja ja det var fest ialf :-). Sedan borde väl egentligen nyårskvällen vara den första kvällen på det nya året men nu var det inte tolkningar av ord och mening som det här inlägget skulle handla om :-). Hursomhelst... Gårdagens fest blev hos Salle där vi käkade TACOS och drack en viss mängd alkohol. Jag tyckte vi skulle steka något kött men på grund av logistiska skäl som jag inte helt höll med om blev det tacos. Det blev dock riktigt gott. Efteråt blev det Strömpis vilket var trevligt. Jag var väl dock kanske inte helt på topp eftersom min mage strulade lite... Det räcker med att säga att jag fick springa sista biten hem för att det inte skulle komma ovälkomna saker i byxan :-).

Glada pojkar!!!

Fundersamma pojkar!!!

Nu tänkte jag återknyta lite till inläggets rubrik. År 2008 har varit både ett väldigt bra och ängsligt år. Sommaren var säkerligen den bästa i mitt liv men både den sena vintern och hela hösten var väldigt ängslig och jobbig. Jag har nog aldrig varit så sjuk som jag varit under detta nyss gångna år heller. Januari plågades av en liten knöl på testikeln som ledde till massa undersökningar och oro vilket som tur var senare redde ut sig och hela hösten har varit hostig. Mitt problem, som jag ständigt ältar, är ju att jag mår väldigt dåligt när jag är sjuk i jämförelse med andra. Jag tror väldigt ofta "att nu är det nog något allvarligt" och blir således väldigt orolig där andra bara småstör sig på att de är lite risiga. År 2008 har således till och från varit ett ovanligt jobbigt år. Vad kan man säga mer om året som gått...? Vet inte riktigt men i det stora hela har det ändå varit riktigt bra.

Årets bästa låt: Infadels - Free Things For Poor People

Årets bästa upptäckta inte helt nya låt: Tears For Fears - Break It Down Again

Årets bästa film: The Dark Knight

Till sist vill jag bara tacka alla i min omgivning som gjort detta liv till ett alldeles fantastiskt liv. Nu får man hoppas på att år 2009 blir minst lika bra som år 2008 och förhoppningsvis lite mindre oroligt för egen del :-). För mänskligheten får vi hoppas på att Obama fixar till mycket av problemen i världen och att finanskrisen stramar åt kapitalismen lite. Vi måste värna om varandra!!! Hoppas år 2009 går åt ett varmare världssamhälle. Jag tänkte skriva klimat men det skulle låtit lite underligt :-).

RSS 2.0