Precis så The Killers!

Lyssnade på radio idag, och där pratade de om att The Killers senaste skiva inte sålt lika bra som de två tidigare. Enligt radioprataren var sångaren i The Killers den som funderade mest i ämnet, och han hade kommit fram till att låtarna på skivan kanske lät lite väl perfekta. Mitt uttalande i ett något alkoholstinnt sinne i vintras någon gång passar så väl in på det. Uttalandet som löd något i stil med "senaste skivan låter som/är överproducerad skit" är kanske något även sångaren i bandet funderat över?

Imorgon bär det iväg!!!

Ekologiskt är tydligen inte så bra...

Ekologiskt odlad mat är tydligen inte så mycket mer miljövänlig än mer "traditionellt" odlat mat. Det behövs tydligen så mycket mer landareal för att odla ekologiskt att det i slutändan blir lika dåligt för miljön som "normalt" odlad mat. Tanken huruvida ekologisk mat är så mycket bättre har slagit mig många gånger när jag handlat, men då har jag mest funderat på om den icke-ekologiska maten alltid odlas annorlunda än den ekologiska maten, och att ekologiskbetäckningen kanske mest används för att tjäna mer pengar. Så är kanske inte fallet men nu verkar det ialf, av andra anledningar, vara så att ekologisk mat inte är bättre för miljön.

Kikade på Chocolat nyss. Mycket trevlig film må jag säga. Jag har haft tur med filmerna jag sett på senaste tiden för de har alla varit bra.

Jobb, jobb, film, film, film!!!

Jobba natt är inte helt dumt. Käka lite mat, kika lite film, surfa lite. Bara man sovit tillräckligt på dagen så man orkar vara vaken, så måste det här vara ett av världens bästa jobb. På tal om sova, vem märker om jag skulle somna till någon timme? Ja, ja... Nu inatt har jag kikat på Fanny & Alexander och Vingar Av Glas. Två fantastiskt bra filmer. Nu blev det bara den korta tre timmars versionen av Fanny & Alexander, så jag måste nog försöka få tag i den längre versionen. Innan jag satte mig för att kolla på Fanny & Alexander trodde jag att det skulle vara en tung och trist "kritikerfilm", vilket det absolut inte var, utan filmen var rakt igenom underhållande. Det blir nog att jag måste se ett par andra filmer av Bergman nu. Vingar Av Glas var en väldigt härlig film, och speciellt för att filmen behandlar den iranska kulturen. Nu "vet" jag lite bättre hur Ata, Ehsan, Ali och de andra i laget har det där hemma :-P. Lite underligt att jag inte sett filmen tidigare faktiskt.

Nu börjar Island närma sig. Bara tre dagar kvar nu :-).

Restaurang Indigo!

Tidigare ikväll käkade jag och Hanna mat på restaurang Indigo här i stan. Indigo är en tapasrestaurang, och tapas kunde jag inte minnas att jag ätit förut, så det var därför vi valde att äta på Indigo. Vi beställde en "blandtallrik" med de tapasvarianter som kocken tyckte var intressantast för dagen. Hur var Indigo nu då? Lokalen var egentligen rätt tråkig och helt utan spansk prägel vilket man hade antagit innan. Den kändes även mer som en bar än restaurang. Musiken var även den lite si och så, men annars var det mesta bra. Maten var riktigt god och kan rekommenderas. Man blir verkligen mätt om man beställer det vi beställde. Personalen var även den serviceinriktad och trevlig. På en 5-gradig skala får restaurang Indigo en stark 3a.

Idag vaknade jag av att Hanna kom in med pannkakor med nyplockade blåbär till :-). Snacka om bortskämd morgon man fick :-). Det var riktigt smarrigt :-).

Nattjobb!

Fem och en halv timme kvar i ensamhet på jobbet... Alla ungdomar sover. Vad ska man hitta på tro?

Det har varit en lugn helg!

Antar att många redan har koll på det, men vill ni mäta diverse löprundor kan ni göra det på Shapelink.com. Det är riktigt bra. Mätte upp den rundan jag brukar springa och den blev nästan exakt 5 km, perfekt. Sprang den på 24:30 igår, och det kändes bra i kroppen.

Kikade på ÖSK - Häcken idag med far och lillasyster. Det var en av de tråkigaste fotbollsmatcherna jag sett. ÖSK var kassa och Häcken kontrade. 1-3 slutade matchen.

Imorgon kommer Hanna! Härligt!

Världens bästa jobb?

Ibland är mitt jobb ett av världens bästa :-). igår började mitt arbetspass med att jag åkte iväg med en av ungdomarna för att spela frisbeegolf. Mitt resultat blev 70 kast, 35 på första delen och 35 på andra delen. Nu ska jag försöka komma ihåg det, för det är ett hyggligt resultat. Alltid kul att ha något att slå när man spelar igen. Efter avslutat frisbeegolfande åkte vi vidare till Stadium Outlet på Aspholmen. Det var väldigt billigt där! Kan bli att jag åker tillbaka någon dag för att köpa ett par vandringsskor. Kan vara bra att ha på Island och om man eventuellt kommer knalla upp för Kebnekaise någon gång, vilket jag funderat en del på. Sedan åkte vi tillbaka till Kortids för att fixa och äta lite käk, tacos :-). När maten låg i magen blev det TV i två timmar. En av ungdomarna hade med sig serien "Medicinmannen", så vi såg två avsnitt av den. Resten av avsnitten kan jag kika på när jag jobbar natt nästa vecka :-). Sedan var det i princip dax för att åka hem :-). En helt ok dag på jobbet :-). Tyvärr är inte varje dag så här bra dock...

Låttips!!!

Embrace - Ashes
Embrace - World at your feet

Bra musik om man gillar brit-pop. Föredrar man roligare och mer hitvänlig musik är nog inte det här det första man bör lyssna på dock.

Jag har inte varit utomhus idag... Illa!!!

Therapy!?

För några dagar sedan blev jag rekommenderad av Nils att kika på Tomas Quick dokumentärerna som gick för något halvår sedan på SVT. Man kan titta på dem på SVT play fortfarande. Det är väl egentligen en dokumentär fast att den är uppdelad i två delar. Det handlar om huruvida Tomas Quick har utfört alla mord han erkänt och blivit dömd för? I dokumentären tar han dock tillbaka alla erkännanden. I dokumentären gås diverse fakta från flera av dessa erkända mord igenom och det mesta talar för att Tomas Quick faktiskt är oskyldig. Nu är dokumentären vinklad så att det ska verka som att han är oskyldig men mycket är så slående även om det nu är lite vinklat. Några exempel är att Tomas Quick aldrig har kunnat peka ut var någon kropp från någon han mördat finns, han har aldrig funnits med i utredningarna innan han erkänt, han har påstått att han mördat personer som senare visat sig varit i livet osv osv... Det var dock inte morden i sig jag skulle skriva om, utan hur erkännandena har kommit fram. De har kommit fram genom psykoterapi och stark medicinering. Jag har ofta kritiserat mycket inom psykologin i den här bloggen och då i synnerhet psykofarmaka. Tomas Quick symoboliserar hur jävla fel det kan gå med psykoterapi och medicinering som påverkar "huvudet". I det här fallet är det dock inte lyckopiller Tomas Quick äter, men det är ändå medicin som påverkar hjärnan. Det jag vill komma till är att man ska vara väldigt försiktig när man anser sig fått hjälp genom terapi och medicinering. Inte så bra om man känner sig bättre men har fått lite falska minnen på köpet... Det är aldrig fel att prata om sina problem, och nog kan det vara bra med en utomstående, men var inte för säker på att allt bara pang bom blir bra för att man går i terapi eller äter psykofarmaka. Fråga Tomas Quick vad han tycker... Gör så här istället; gå till en psykolog eller terapeut, men byt om du inte gillar personen. Det är snarare personen och inte terapin som hjälper. Psykofarmaka löser inte problemen, det skjuter upp problemen. Problemet ligget oftast i livssituationen och inte i personen själv. Inte så lätt alla gånger men försök förbättra livssituationen. Iofs kan psykofarmaka göra att man tar för sig mer och således gör att man lättare hamnar i en bättre situation... Ehh jag får inte fram min poäng riktigt... Skiter i den här delen nu :-).

På förförfesten hos Bias i lördags fick jag gissa vilken musik det var han spelade. Jag fick efter avslutat gissande ett svagt godkänt av Bias :-). Jag tyckte det var i underkant, men nåväl en del rolig musik upptäcktes och återupptäcktes. Först och främst är det bandet Therapy? jag fastnade lite för. Jag hade någon låt med dem sedan innan men inte låten Diane som Bias spelade, vilken var en riktigt trevlig låt som jag kan rekommendera. I övrigt tycker jag bland flera andra att låtarna "Nowhere" och "Die laughing" är bra. Ett annat band som han spelade var The Distillers. Det var låten "City of angels" som spelades. Tror inte jag hade hört den låten på några år men det var ett kärt återhörande. En riktig punkrockstänkare :-). Undrar lite vart jag hört låten förut? Känns som en riktig Nisse-låt, men kan vara P3 också.

Ne nu har jag svamlat färdigt för idag :-).

Bodaborg!

Igår bar det av till Bodaborg för en halv dags lek. Vi var där i omkring fyra timmar, vilket enligt mig var alldeles för kort :-). Tiden bara sprang iväg och jag skulle lätt kunnat ha stannat fyra timmar till. Efter dessa fyra timmar hade vi klarat av fyra banor, varav ingen var de svarta mer fysiska :-). När jag varit där förut har det, om jag nu minns rätt, varit de svarta banorna mitt lag har klarat bäst.

Världens gladaste "gubbe i lådan"? Kan man se gladare ut?

Skynna, skynna!!!

Uppgivet! Vi har ju för fan testat allt nu, ändå lyser lampjäveln rött!!!

Koncentrerat värre!!!

Som slutkläm måste jag rekommendera de stackare som aldrig har varit på Bodaborg, och de som inte varit där på väldigt länge att åka dit. Sist jag var där var nog 7-8 år sedan och alla banor var förändrade nu. Det senare för er som eventuellt trodde att de inte bygger om någonting.

Idag var väl tanken att jag skulle åka till Kolmården, men ingen verkade intresserad av att följa med, så jag sköt upp det till senare. Bättre att åka dit med personer som vill åka dit än att tjata med någon.

Uschiamig...

Ikväll kom det fram en tjej och hälsade himla hjärtlgt på mig på Strömpis, men jag kunde inte komma på vem det var... Jag kände igen personen men kunde inte placera. En riktigt jobbig känsla som jag bara hört talas om innan, men aldrig upplevt. Efter mycket funderande kom jag dock på att det var en tjej jag och Mats pratade med för kanske ett halvår sedan på Björnis. Lustigt värre.

Annars en bra kväll med intressanta samtalsämnen. Att vi inte är mer öppna... Alla skulle må bättre av det, men det är svårt.

Ledig!

Ledig i fyra dagar nu! Kanoners!

Idag har det regnar hela dagen så därför har jag mestadels suttit inne och lyssnat på musik. Det som till största del kommit ur högtalarna har varit musik från Camera Obscura och Starsailor. Band som jag av olika anledningar, som jag inte ens vet om jag själv kommer ihåg, har blivit sugen att lyssna på. Camera Obscura är från superindielandet Skottland, där det inte verkar kunna göras något annat än superseriös musik, vilket ofta även blir väldigt bra. Av det jag hunnit och orkat lyssna på utmärker sig "Eighties fan" och "Lloyd, I'm ready to be heartbroken", vilka jag antar är deras största hits. Att de sticker ut kan givetvis bero på att det är de jag lyssnat mest på :-). Hursomhelst är båda de låtarna riktigt bra, och man känner sig nästan lite som en studsande, ångestfylld, svartvit sjuttonåring när man lyssnar på det. Starsailor däremot ger lite andra känslor. Den första känslan är att det är supertrist. Det händer inte ett skit i låtarna, men eftersom det låter som någon slags brit-pop/grunge lyssnar man vidare och hoppas att det ska bli bättre... Och det blir det väl...? Njae det är fortfaradne rätt tråkigt, men ändå bra. Jag måste hitta någon bra metafor för att beskriva det hela... Tänk er Kelly Jones från Sterophonics sjungande i Coldplay producerat av Chris Cornell. Inte så jävla kul men det skulle låta bra, vilket är fallet med Starsailor :-). Ett par tips är "Keep us together" och "Silence is easy".

Börjar även komma ur den lilla jobbiga period som varit nu i veckan :-).

Ajdå...

Glömde ringa och gratta Saga på hennes 6årsdag idag. Tiden sprang iväg på jobbet. Ena stunden var det för tidigt att ringa och den andra var det för sent... Illa illa!

Ångesten börjar nog lätta lite... Men funderar ändå på ett läkarbesök! Jag skrev för ett par år sedan att jag aldrig skulle lägga mig i ett solarium igen och nu säger jag att jag aldrig mer kommer "sola" när det är stark sol. Jag har kommit underfund med att min hud är den värsta tänkbara. Den blir brun men först efter att den blivit lätt bränd. Hade den inte blivit brun alls hade det inte funnits någon anledning till att sola, men nu hamnar den mittemellan det bra och det riktigt dåliga, vilket säkerligen är sämsta tänkbara.

Jobb, jobb, jobb!!!

Mycket jobb nu... Extrapass idag på 11a betalda timmar. Även jobb ons, tors, fre. Jag trivs dock bra på jobbet så det gör inte så mycket att jag får jobba en del. Det är även bra efter solperioden som har varit... Den efterföljande lätta ångest som nu ligger och gnyr i min kropp försvinner när jag är upptagen. När min kropp oroar sig utan att det finns tillstymmelse till symtom blir jag rätt lack... Bättre att vara så upptagen som möjligt och ha så lite egen funderartid som möjligt.

Jag såg filmen "Little Miss Sunshine" igår och den var riktigt bra. Se den!!! Om inte annat för hur den behandlar världens sjuka skönhetsideal.

Jag vill ha Hanna här nu!!!

...

Nyss hemkommen från jobbet. Såg en film där idag, Bäst i Sverige. En riktigt bra familjekomedi.

Partaj och Strömpis igår, vilket var riktigt trevligt. Jag var ute med några från fotbollslaget plus Linus som kom och hälsade på för en utekväll. Något han säkerligen inte ångrar :-P. Nog att jag fick gå in med lite rutin och styra upp lite saker... Grabben behöver lite vägledning ibland :-P.
Hela kvällen var strålande förutom på slutet då jag såg en person som nästan får mig att skita i mycket av det bästa jag har. Jag känner mig i princip förolämpad. Löjligt men sant.

Lite lurad...

Lagade cykeln idag... IGEN!!! Bakhjulet var helt plötsligt skevt iförmiddags när jag skulle cykla till gymmet. Det låg ialf mot ramen vilket gjorde att det blev tungt att cykla. Annars var det bara så att hjulet lossnat lite efter allt cyklande sista dagarna. Hursomhelst drog jag iväg till Brunos så att någon kunnig fick titta på det. Enligt reparatören var hjulet skevt och behövdes vinklas rätt och en nätt summa på 150 kr fick jag betala för det. Frågan är ju bara om det verkligen var så skevt eller att det bara inte var tillräckligt ihopskruvat sedan förra gången jag reparerade cykeln? Ja, ja ialf är det bra nu.

Det var egentligen inte det jag tänkte på när det gäller rubriken. Det var istället Aftonbladets Sopranoskampanj på onsdagar där man får med en DVD med ett antal avsnitt varje gång man köper tidningen. Första gången fick man med Sopranos-DVDn på köpet när man köpte tidningen, och jag tänkte att det kunde vara en kul samling att ha. Jag har sett första säsongen av Sopranos och tycker väl att det är så där i jämförelse med andra serier som jag tycker bättre om, men ändå tyckte jag att det kunde vara kul att ha. Nu var det ju givetvis så att det bara var den första DVDn som var gratis och de resterande kostade 59 kr styck exklusive kostnaden för tidningen. Således har jag fått betala 59 kr x 3 för de tre resterande DVDerna från säsong ett plus kostnaden för tidningen som jag tror är 10 kr per gång vilket blir 217 kr. Om man skulle köpa samma säsong från Discshop kostar det 249 kr, så visst har jag tjänat på det, men det beror ju endast på att första DVDn följde med tidningen på köpet. Nu ska det bli intressant om första DVDn från andra säsongen också följer med på köpet? Det borde vara så annars är det helt meningslöst att köpa Sopranos DVDerna med Aftonbladet, eftersom man kan beställa dom billigare på nätet och slippa vänta. Till råga på allt går det köpa samtiliga säsonger för 1295 kr vilket gör Aftonbladets Sopranoskampanj till ännu mer lurendrejeri. Usch på dom!!! Lura stackars studenter :-).

Idag har jag även varit ångestladdad pga att jag kännt mig lite "stickig" i huden efter sol och bad igår. Egentligen borde jag aldrig försöka bli brun längre utan gå runt med t-shirt konstant, för då skulle jag slippa lätt hudcancerångest så fort jag känner mig lite bränd.

Lite som på den gamla goda tiden...

Dagarna just nu är alldeles förträffliga :-). Det badas, frisbeegolfas, cyklas och grejsas om vartannat, ungefär som när man var liten och inte hade allt för många bekymmer. Ett riktigt trevligt liv :-).

I måndags passade jag, Dunder, Bias och Kecke på att cykla Hemfjärden runt. Det var något av en gammal dröm, lite överdrivet men ändå... Jag har minnen från när jag var liten grabb när jag var med mor, far, mormor och morfar ner till Ässundet av någon anledning. Jag minns att vi stod vid cykelfärjan och att några bekanta till dom åkte över och att jag ville följa med, men att jag inte fick för att jag var för liten. Sedan dess har det funnits något speciellt med denna cykelrunda :-). Nu har jag dock utfört den själv, eller det blev lite längre... Vi råkade cykla "lite" för långt och hamnade i Stora Mellösa innan vi vände :-). Annars var det inte några missöden, förutom att jag nästan cyklade i diket på en landsväg :-).

I väntan på färjan. Man kan nästan tro att vi är i Amazonas :-).


...och lite cykelbilder.

Orkar inte skriva något mer nu... Imorgon bad och jobb, ciao.

RSS 2.0