Nu börjar huden bli van...

Idag har det solats och badats en del i Alnängsbadet och jag tror inte jag har brännt mig något, kanske beroende på att jag lånade en del av Dunders starkare solkräm. Snart kan man kanske bli lite brun också :-). Dessa sol- och baddagar med gott sällskap är exremt avkopplande. Det känns verkligen som man är ledig och man mår toppen :-).

Fotbollsmatch igår mot Hovsta IF. Det blev 1-1 tyvärr, men det var ändå ett rättvist resultat. Vi fick stuva om en del i laget eftersom rätt många spelare var borta. När jag funderade lite efter matchen var det nog 5-6 spelare som hade gått rakt in i startelvan som saknades. Det blir svårt att vinna då. Hovsta var rätt uddlösa och är ett lag vi enkelt bör slå med bästa manskapet. Deras mål var ett riktigt skitmål... En hovstaspelare som kom loss på kanten och slog in ett lågt inlägg som jag slänger mig för att försöka greppa, men det blir inte bättre än att bollen är lite för långt ifrån mig för att jag ska få tag i den. Istället lyckas jag bara stoppa den så att de retsamt kan slå in returen. Ganska oturligt! I övrigt tycker jag att jag gjorde en av mina bättre insatser den här säsongen, antagligen för att jag hade ovanligt mycket att göra i andra halvleken.

Förfest hos Allan igår. Han har en väldigt fin lägenhet måste jag säga, men förfesten var rätt stel. Sedan blev det Strömpis där det var smockat med folk men ändå trevligt. Summa summarum, en helt ok utekväll.


Svårt det där med solen...

Idag har jag spenderat några timmar med sol och bad, vilket var väldigt trevligt och skönt. Nu till det tråkiga. Jag lyckades bränna magen trots att jag smorde in mig ett antal gånger och försökt vant huden tidigare i veckan. Grejen är väl att jag använde en för låg solskyddsfaktor.

Fick betyg på uppsatsen idag och det blev G. Det är väl ok och kanske vad uppsatsen var värd men man vill ändå alltid få högsta betyg.

Hallucinera mera...

Imorse ringde väckarklockan kl 8a. Eller vänta nu... Gjorde den verkligen det? Den var ju inställd på att ringa kl 9. Av någon anledning inbillade jag mig att klockan ringde och steg således upp. I mitt övertrötta tillstånd blickade jag dock mot klockan på videon och den var inte 9 som den borde ha varit... Irriterad fick jag gå och lägga mig igen för att försöka ta igen min förlorade sovtimme.

Annars tycker jag mest att min pappa ska sluta röka!

Festen!

Hur var Midsommarfesten nu då? Kommer jag ihåg? Jo det gör jag nog, jag försökte ju faktiskt hålla en ganska lugn profil för att inte tappa kontrollen över festens framskridande. Det som oroade mig mest inför festen var att Robert skulle ha hand om lekarna... Det faktumet trodde jag skulle leda till allt för komplicerade lekar för festens bästa. Där misstog jag mig dock rejält. Roberts jobb med lekarna var på en alldeles lagom nivå för en sådan här fest och väl utarbetade. Kanske någon lek för mycket, men hellre för många än för få. Det hade ju alltid gått att skippa en eller två. Lekarna gjorde att festen kom igång på allvar och blev verkligen den inkörsport till mer prat mellan gästerna som de var tänkta att bli. Tyvärr började det regna rejält mitt i lekandet så att de fick avslutas i förtid, vilket dock inte gjorde så himla mycket på grund av att de i mångt och mycket ändå lyckats tjäna sitt syfte.
Ett annat orosmoment från min sida var hur musiken skulle fungera. Vi körde det så att alla kunde välja musik hela tiden från en dator, vilket skulle kunna lett till att bara ett par enstaka personer skötte musiken eller att bara en speciell sorts musik skulle spelas. Nu blev det nog lite så att ett par enstaka personer mestadels skötte musiken, men de gjorde det på ett överraskande bra sätt. Det blev nog en blandning som de flesta gillade, ialf var det trånga "dansgolvet" fullt mest hela tiden. Här är jag dock rätt subjektv i och med att det endast var musik som jag hade med som spelades, vilket gör det svårt för mig att tycka det är dåligt :-). Ljudsystemet höll även hyggligt. Det började iofs lukta lite bränt från högtalarna, men de verkar inte tagit någon direkt skada av det trots allt.
Vi hade även ett experiment med att sälja öl där gästerna fick skriva upp sig på en lista om de tog en öl. Lite mer än en platta försvann och riktigt så många hade nog inte skrivit upp sig, men några betalade direkt till mig istället, så jag tror det föll ganska väl ut. Alltså att inte så många öl blev "stulna".
I övrigt tror jag de flesta hade en trevlig fest och några har även hävdat det nu efteråt. Det blev mycket jobb för mig och Nisse men det var det värt, och tack till alla som kom och hjälpte till, speciellt Bias, Hanna och Robert. Det största tacket måste dock gå till Håkan och Eva-Karin som lånade ut sitt hem för en sådan här fest.
Det mesta föll väl ut men vissa saker kunde givetvis gjorts bättre. Jag saknade några personer på festen som jag gärna hade velat varit där. Jag borde nog ha legat på dem lite hårdare att de skulle komma innan vi var tvungna att sätta stopp för folk, vilket vi iofs borde gjort rakt över. Nu blev det lite godtyckligt. En annan sak är att vi borde sett till att alla kom samtidigt, eller ialf satt en sista tid för att komma. Nu trillade det in folk lite då och då vilket gjorde organiseringen och försöken till att få gästerna att lära känna varandra bättre svårare. Det sista är dock svårt vid en sådan här fest, där många värderar olika alternativ mot varandra och således har svårt att bestämma sig. För "hårda regler" för gästerna kan ju göra att ingen kommer, vilket förstör allt.

Som betyg ger jag hursomhelst festen VG. De flesta hade säkerligen inte haft det bättre någon annanstans och jag vet att ialf ett antal hade en riktigt bra fest :-).

Grillen!

Festens hjärta :-).

För vissa bestod festen till stora delar av bastu och bad :-).

Hur har Torsten blivit så blöt tro?

Seger!

Speciell fotbollsmatch idag mot Hallsberg. Jag har inte mött Hallsberg sedan jag lämnade laget för en herrans massa år sedan. Matchen började nästan katastrofartat för mig när en hemåtpass studsade upp så att jag fick snedträff, men med lite tur och skicklighet lyckades jag reda ut situationen. Annars började Hallsberg bra och spelade jämnt med oss till en början, tills de fick en straff som jag lyckades rädda och efter vilken vi fick en straff som Jesper gjorde mål på. Efter denna händelserika minut tog vi över matchen totalt och Hallsberg hade egentligen inget att säga till om. Vårt lag gjorde en riktigt bra insats vilket gjorde att jag blev relativt sysslolös. Straffräddningen var viktig men jag tror nog vi hade lyckats vinna ändå.

Brasilien krossade nyss Italien i Confederation cup, 3-0. Resultatet var i underkant.

Hanna har åkt iväg nu för att jobba på en båt i en månad :-(. Usch vad tråkigt!!!

Jag har inte bilderna från Midsommar tillgängliga just nu så de kommer upp senare tillsammans med lite mer information om hur Midsommarfesten var.


Midsommar!

Festen blev lyckad, kanske till och med mer än lyckad. Nu ikväll hinner jag inte skriva så mycket, men vill passa på att tacka alla som kom till festen för att de gjorde den bra. Det kommer mer imorgon, och även lite bilder.

Festfix!

Fix, fix, fix. Idag har hela dagen gått åt till att fixa med grejer till midsommarfesten och morgondagen blir nog i princip likadan. Det är dock både inspirerande och kul. På två av tre ställen som vi handlade på fick vi betala för mycket så att vi blev tvungna att gå tillbaka och kräva tillbaka pengar :-).

Ja ja får skriva mer någon annan dag. För mycket att fixa med nu :-).

Måla, måla, måla...

Igår målades det hus i Hallsberg hos mor och far. Istället för grönt är nu huset grått. En lagom deprimerande färg :-). Nee men det blev rätt snyggt. Huset målades inte bara om på grund av att den gamla färgen blivit dålig eller att föräldrarna tröttnat på den, utan även för att det behövdes bytas ut en mängd ruttna brädor. Lösningen med att lägga några brädor vågrätt istället för lodrätt blev faktiskt ganska lyckad. Huset ser numera lite mer eget ut.

Så här ser det ut nu, eller det är färdigmålat nu :-).

Farsan hade även köpt några finöl som vi drack. Jag har inte tänkt på det förut men Staropramen var riktigt god.

Fotbollsmatch idag mot Frövi 2. Vi vann med 4-0 efter en exemplarisk insats. Frövi kom inte till några egentliga farligheter på hela matchen, så jag hade det ganska lugnt med andra ord. Detta var dock lite drygt på grund av att det var kallt, blött och regnigt. Blev kallt att stå still så mycket. All heder till utespelarna ialf som gjorde en riktigt bra insats. Motståndarna var kanske det sämsta vi mött i år men vi spelade ialf väldigt bra. Om man ska klaga på något så är det väl alla våra missade lägen i första halvlek. Vi ska kunna döda den här matchen mycket tidigare, men nu ledde vi med det ganska sköra 2-0 lite väl länge.

Nya fotbollsskor!!!

Nu har jag fått nya fotbollsskor. Jag kallar det fått i och med att jag blev tvungen att reklamera de gamla som helt oförklarligt gick sönder under förra matchen. Det var sulan på ena skon som lossnade.
Så här ser de nya skorna ut. Tänkte att det kunde vara kul att testa vita istället för svarta.

När det gäller att klaga och göra reklameringar tycker jag oftast att det är jobbigt. Det är en sak när man vet att man har en försäkring eller garanti, men i det här fallet köpte jag skorna för över ett år sedan och hade väl egentligen inga argument för nya skor på min sida. Det jag fick köra på var att ett par skor bör hålla mer än en fotbollssäsong, vilket säkerligen är ett rätt subjektivt argument från min sida. Det är egentligen inte det att jag blir arg på en eventuell ekonomisk förlust om jag inte skulle fått byta skorna, utan mer att jag blir ledsen och besviken när jag tycker att jag har rätt och någon annan inte tycker samma sak. I det här fallet vet jag väl egentligen inte om jag hade någon rätt att byta skorna, om nu inte Adidas har några garantier på hur länge sulan ska sitta fast osv. Nu fick jag dock byta skorna och är således både tacksam mot Adidas och Inter Sport Köpmangatan Örebro för att de litar på sina kunder.

Vill ni veta något totalt ointressant :-)? Jag leder The Championship i CM-online just nu :-).

Heja Sverige!

Seger för Sverige mot Malta med 4-0, ändå en ganska sömnig tillställning.

Jag har suttit med kompletteringarna till uppsatsen hela dagen typ men nu borde det vara klart för slutgiltig inlämning. Jag vill ha lite lov någongång...

Usch vad man känner sig off när man i princip suttit inne hela dagen och inte tränat eller gjort något annat skoj.

Film och popcorn kanske?

East West Sushi och Island!

I lördags käkade jag och Hanna sushi på East West och det var något så underbart gott. Visst brukar det kunna vara gott när man käkar ute, men det är sällan man blir exalterad :-). Sushin på East West var dock något utöver det vanliga! Jag kan vamt rekommendera att gå dit ett par stycken och beställa "Sumo". Det är en båt med en mängd olika sushibitar och lite annat jox från havet. Förutom maten var även servicen väldigt bra, och det informerades om vad alla bitarna var osv. Riktigt bra! 5 plus av 5 möjliga till East West Sushi i Örebro. Det enda som kan tänkas vara lite negativt var priset. 399 sek för "Sumo" var kanske i värsta laget, men det var det dock värt.

Sverige - Danmark 0 -1. Inte rättvist, mer finns inte att säga. Eller jo... Sidledsdanne i ett landslag, njae... Frågan är väl iofs vem man ska ha istället? Tycker dock ändå inte det är Lagerbäck och Anderssons fel att det blev förlust. Att Micke Nilsson passar fram en dansk till öppet mål samt att Henke Larsson inte kan göra mål från en meter är svårt för tränare att göra något åt.

Resa till Island bokad!!! Jag och Hanna kilar iväg till Island mellan 29 juli och 5 augusti, vilket kommer bli intressant. Bada i varma källor, kika på fin natur och kanske titta på lite valar kan det kanske bli. Trevligt värre!

Jag röstade på Folkpartiet i EU-valet av en anledning, införandet av Euron i Sverige. Annars var valresultatet rätt bra. Piratpartiet fick många röster vilket gör att frågan om nedladdning osv. kommer leva vidare trots lagstiftning emot.

...och så slutligen en skojig sak :-). Kika på den här länken: http://pfc.blogg.se/2009/june/veckans-bill-och-bull-2.html
Är det likt?

Söderling!!!

Nu kanske man skulle börja bli lite intresserad av tennis :-). Söderling i final i Franska Öppna är stort, jävligt stort. Nu måste jag dock avslöja mitt halvdåliga tennisintresse... När är finalen :-)? Den vill man ju nästan se. Sist jag såg en tennismatch var nog Norman - Kuerten i... Humm var inte det också Franska Öppna?

Andra händelser:

Jag graderade till gult bälte i taekwondon i måndags :-). Gult bälte är inte speciellt fränt, men 1000 gånger coolare än vitt ialf :-).

Sista rycket i skolan idag med opponering. Jag tappade bort mig något när jag skulle beskriva den uppsatsen vi skulle opponera på, vilket iofs är himla typiskt av mig. Jag kan inte förklara saker speciellt bra. Fokuseringen bryts alltid av massa annat så jag inte riktigt kommer ihåg vad jag ska säga. Annars gick allting topp och vår uppsats blev mer hyllad än sågad. Några meningar att formulera om dock.

Filmer jag sett senaste tiden:

The curious case of Benjamin Button: Den får en svag 3a på min vanliga 5-gradiga betygsskala. Den var överraskande tråkig, dock var de rätt så dolda specialeffekterna bra.

Arn - Tempelriddaren: Jag trodde den filmen skulle vara skräp, vilket den absolut inte var. Jag ger den en stark 4a.

A nightmare on Elm Street 5 - The Dream Child: Njae... Kanske inte riktigt så dålig som förväntat. Den klarar sig till en 2a trots allt. Antagligen mest för att den är en film i Elm Street serien.

Inställd fotbollsmatch idag. Fellingsbro lämnade W.O., så att vi vann med 3-0. Jag skulle inte vara med hursomhelst, och kanske trist för de som verkligen ville spela, men med tanke på att vi har en del skador så är nog 3-0 resultatet ett resultat vi borde vara nöjda med. Det satt långt inne mot Wedevåg och jag är inte helt säker på att det hade blivit särskilt mycket lättare mot Fellingsbro.

RSS 2.0