Festen!

Hur var Midsommarfesten nu då? Kommer jag ihåg? Jo det gör jag nog, jag försökte ju faktiskt hålla en ganska lugn profil för att inte tappa kontrollen över festens framskridande. Det som oroade mig mest inför festen var att Robert skulle ha hand om lekarna... Det faktumet trodde jag skulle leda till allt för komplicerade lekar för festens bästa. Där misstog jag mig dock rejält. Roberts jobb med lekarna var på en alldeles lagom nivå för en sådan här fest och väl utarbetade. Kanske någon lek för mycket, men hellre för många än för få. Det hade ju alltid gått att skippa en eller två. Lekarna gjorde att festen kom igång på allvar och blev verkligen den inkörsport till mer prat mellan gästerna som de var tänkta att bli. Tyvärr började det regna rejält mitt i lekandet så att de fick avslutas i förtid, vilket dock inte gjorde så himla mycket på grund av att de i mångt och mycket ändå lyckats tjäna sitt syfte.
Ett annat orosmoment från min sida var hur musiken skulle fungera. Vi körde det så att alla kunde välja musik hela tiden från en dator, vilket skulle kunna lett till att bara ett par enstaka personer skötte musiken eller att bara en speciell sorts musik skulle spelas. Nu blev det nog lite så att ett par enstaka personer mestadels skötte musiken, men de gjorde det på ett överraskande bra sätt. Det blev nog en blandning som de flesta gillade, ialf var det trånga "dansgolvet" fullt mest hela tiden. Här är jag dock rätt subjektv i och med att det endast var musik som jag hade med som spelades, vilket gör det svårt för mig att tycka det är dåligt :-). Ljudsystemet höll även hyggligt. Det började iofs lukta lite bränt från högtalarna, men de verkar inte tagit någon direkt skada av det trots allt.
Vi hade även ett experiment med att sälja öl där gästerna fick skriva upp sig på en lista om de tog en öl. Lite mer än en platta försvann och riktigt så många hade nog inte skrivit upp sig, men några betalade direkt till mig istället, så jag tror det föll ganska väl ut. Alltså att inte så många öl blev "stulna".
I övrigt tror jag de flesta hade en trevlig fest och några har även hävdat det nu efteråt. Det blev mycket jobb för mig och Nisse men det var det värt, och tack till alla som kom och hjälpte till, speciellt Bias, Hanna och Robert. Det största tacket måste dock gå till Håkan och Eva-Karin som lånade ut sitt hem för en sådan här fest.
Det mesta föll väl ut men vissa saker kunde givetvis gjorts bättre. Jag saknade några personer på festen som jag gärna hade velat varit där. Jag borde nog ha legat på dem lite hårdare att de skulle komma innan vi var tvungna att sätta stopp för folk, vilket vi iofs borde gjort rakt över. Nu blev det lite godtyckligt. En annan sak är att vi borde sett till att alla kom samtidigt, eller ialf satt en sista tid för att komma. Nu trillade det in folk lite då och då vilket gjorde organiseringen och försöken till att få gästerna att lära känna varandra bättre svårare. Det sista är dock svårt vid en sådan här fest, där många värderar olika alternativ mot varandra och således har svårt att bestämma sig. För "hårda regler" för gästerna kan ju göra att ingen kommer, vilket förstör allt.

Som betyg ger jag hursomhelst festen VG. De flesta hade säkerligen inte haft det bättre någon annanstans och jag vet att ialf ett antal hade en riktigt bra fest :-).

Grillen!

Festens hjärta :-).

För vissa bestod festen till stora delar av bastu och bad :-).

Hur har Torsten blivit så blöt tro?

Kommentarer
Postat av: Linda P

Jag måste få tacka för en toppenfest! Ni hade fixat detta kanonbra, och jag kan tala för mig och ett par nära vänner som inte har gjort annat än att tala om denna Midsommarfest de här senaste dagarna :) Så utav oss får ni ett MVG!

2009-06-23 @ 16:02:36
Postat av: Andy

Väldigt glädjande att höra!!!

2009-06-23 @ 19:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0