...

Ett trevligt skattebesked damp ner i brevlådan idag :-). Skönt att slippa restskatt och istället få lite oväntade pengar. Nu är bara frågan om jag kan dra av för resor i och med att jag jobbade så långt från min bostadsadress. Egentligen tycker jag det är absurt att man kan dra av på detta, men kan man göra det är det väl dumt att inte göra det.

Imorgon börjar IPRED-lagen att gälla... Inte roligt! Som tur är finns det diverse "gömma sig" tjänster man kan använda om man vill fortsätta ladda ner saker från internet. Jag har ju så klart aldrig laddat ner något, men jag tänker på er andra. Ett par tips på sådana tjänster kommer här; www.dold.se; www.ipredator.se. Den senare verkar inte vara fullskaligt igång än men den tidigare funkar bra för er som är intresserade.

Jag har kikat på Nightmare On Elm Street 1 och 2 i dagarna :-). Trevliga filmer måste jag säga, och väldigt skojigt att Johnny Depp filmdebuterade i 1an :-). Rätt långt ifrån vad han sysslar med nuförtiden :-).

Annars har det varit en trevlig helg med utgång till Kåren bland annat, vilket var skoj. Var väldigt länge sedan jag var där sist... Tror det var tidigt i november.

Snart iväg till Arlanda och hämta lillasyster.

Johnossi!

Johnossis konsert i onsdags var bra. Den var varken oförglömlig eller dålig. Vad kan man säga mer? Konserten framfördes med aningens för högt ljud för att det skulle vara helt bekvämt, men så är ju tyvärr ofta fallet när det gäller rockmusik. Många gånger blir till och med den höga volymen det som fäller konserten genom att den distade musiken bara blir ett stort svårlyssnat bröl. Nu tycker jag inte det var så den här gången, vilket säkerligen mest beror på att Johonssis musik inte är så speciellt distad trots allt. Annars var det överlag bra. Musik och sång framfördes på ett bra sätt och sklijde sig inte nämnvärt från hur det låter på skiva, och vissa, för mig okända, låtar lät intressanta även att det var första gången jag hörde dem, vilket är ett gott betyg. Det senare var kanske även det som gjorde att konserten inte lyfte helt och hållet... Det hände inte så mycket och hela konserten kändes väldigt rutinaktig. Gå upp på scen, gör det ni ska, gå av igen... Så det slutgiltiga betyget blir alltså, BRA! Tre av fem plus, på den skalan som de flesta använder.


Johnossi X 2!

Veckans fundering!

Varför ska man släppa förbi folk i "snabbköpskön" som bara ska köpa en vara eller två om man själv har massor? Det är ju ingen riktig regel, men trots allt något som många gör. Det hela är ju egentligen helt sjukt. "Hallå, jag som köper skitlite borde få vänta minst i kön". Väldigt underlig matematik. Visst kan det bero på att någon som köper en sak har bråttom någonstans, men det är ju ändå inte de andras fel. Har man bråttom får man väl skylla sig själv och kan med största säkerhet hoppa över det där äpplet, chokladkakan eller vad det kan vara.

Dagens stora, lilla, irritationsmoment!

Imorse klev jag upp kvart över 6 för att kila iväg till jobbet, och var sä där "morgonglad" som man är när man gått upp alldeles för tidigt. Dock var jag lite gladare än normalt tack vare att jag blivit erbjuden att äta smörgåstårta til frukost, vilket skulle vara en god och trevlig omväxling från den vanliga frukosten. När man öppnar kylen möts man dock av en HEL smörgåstårta plus en LAPP som löd något i stil med "tyvärr det gick åt så mycket igår och det måste räcka hela dagen för mig idag med". Det kändes ungefär som att ha blivit bjuden på en fest som visade sig inte existera. Nu vet jag att syftet inte var att mobbas eller retas, men att lova något och inte hålla det är något jag har väldigt svårt för. Personligen skulle jag inte ens tänka tanken att medvetet behålla något för mig själv som jag lovat bort och inte direkt lider av att bli av med en del av. Egoistiskt av mig kanske, men jag tycker det var mer egoistiskt från andra sidan så att säga. Mycket snack och lite verkstad kan man även kalla det!

Felsökning!

Jag var dum nog och installerade det nya Messenger. Det fungerar inte så bra... Jag kan inte lägga till nya kontakter och tenderar att krascha till och från... Väldigt irriterande, speciellt när jag sköter en del av mitt plugg över Messenger. Jag kan alltså inte sitta med mina nya studiekamrater och plugga genom Messenger. Efter mycket felsökning har jag löst visa problem men inte alla. Det får nog bli så att jag installerar det "gamla" igen.


Imorgon blir det nog ett par bärs och se Johnossi, kul, kul!


Snart är det dax att gå in i diverse klasser på universitetet för att försöka få tag i testpersoner till vår uppsats. Det känns inte så nervöst än, men det kommer nog bli. Däremot kan jag inte förstå varför en sådan grej ska vara nervös. Varför ska grejen med att prata inför folk vara något som typ alla hatar? Alla kan prata liksom, och alla träffar andra människor som tittar på dem varje dag. Trots det så skrämmer det mig. Antagligen blir jag extra stressad för att jag har varit ständig hackkyckling under min uppväxt, pga stora läppar, putig stjärt, spännig uppsyn, skiljande åsikter osv... Ändå är det nog inte det som är grunden. Jag tror jag har ett uselt arbetsminne. Jag har alltid varit dålig på att berätta saker... Det tar för lång tid för att bli ett bra sammanhang osv. Det blir liksom inget flyt. Är väl egentligen det att man ska stå där och inte ha nåt att säga som skrämmer mest :-). Inte kunna förklara tillräckligt bra.

Bla, bla...

"det är mysigare, roligare, skönare, härligare och lugnare i själen när jag är med dig"

Det finaste någon uttryckt till mig.


Lite av varje...

Dagarna och veckorna springer förbi...

Har bokat in en resa till Riga i början av april. Jag har en liten oroande känsla av att det råkade bli den helgen som det skulle kalasas för Johanna och Lisa, 4e april? Ibland tar jag beslut utan större eftertanke. Det ska bli kul att se Riga ialf.

Det blev Chelsea, igen, för Liverpool i CL. Är väl lika bra att Liverpool slår ut, i tur och ordning, Real Madrid, Chelsea, Barcelona och Man Who i finalen. Då har dom mött alla de bra lagen och kan med gått samvete titulera sig bästa fotbollslag i Europa.

Veckans "Åhh fan!". Några flickor var med i tidningen på grund av biverkningar från ett bantningspreparat... Grejen var bara att de använt mer än dubbelt så mycket än rekommenderad dos. SMART!

Ikväll blir det att gå på Örebrospexet, blir nog skojsigt.

Borde ha jobbat imorgon men jag orkade inte gå upp så tidigt, och jag är fan värd lite lugn och ro!!!

Ja, ni såg ju själva.

Så börjar Peter Wennmans artikel om Man Who - Liverpool, och det finns väl egentligen inte mer att säga. Det är bara att njuta. En vinst med 4-1 på Old Strafford finns inte på kartan. Det är helt sjukt underbart. Nee jag slutar där... Ja, ni såg ju själva.

Vi hade också match i igår, i cupen mot Nyckelby. Vi lyckades vinna med 3-0 efter att Nyckelby fått en spelare utvisad i första halvlek. Hade inte så varit fallet hade det nog blivit lite tyngre för oss, men nu blev det en ganska enkel match. För mig gick det alldeles utmärkt även om jag inte hade allt för mycket att pyssla med.

Lagfest och Björnis efteråt, trevligt trevligt.

Nu blir det hem till mor och far med Hanna som sällskap. Oj oj oj... Lurigt, hör inte till vanligheterna.

4-0

Liverpool - Real Madrid 4-0.

Trevlig morgon, intressant dag, otrolig kväll.


Laget med världens bästa fans.

Matchens stora glädjeämne var ändå Dossenas mål. Den glädje han utstrålar av att ha gjort 4-0 är otroligt härlig att se.

Lemland!

Helgen som varit spenderades på Åland, eller mestadels i Lemland, som är en del av Åland. Ett riktigt skojigt namn i mina öron. Jag tänker direkt på det gamla härliga spelet Lemmings :-). Lemmingsarna måste ha bott i Lemland :-). Hursomhelst, jag hängde med Hanna till Åland en sväng, bland annat för att jag inte varit där förut, och det blev riktigt trevligt. Nu var det kanske inte den bästa årstiden för att vara på Åland men det var trevligt ändå och jag blev riktigt bortskämd. Frukost, mat, fika, bio... Ja allting bjöds jag på! Måste verkligen tacka Hannas föräldrar för allting!!!
Åland är annars ett rätt intressant ställe. Det tillhör Finland, som alla säkert vet, men alla pratar svenska och de har en egen landskapsregering osv. Grädde på moset är att de inte ens får prata finska i många statliga sammanhang och alla vägskyltar osv. är på svenska. Det finns egentligen ingenting som påminner om Finland på Åland. Inte ens dialekten är speciellt finsk, utan den känns mer som en blandning mellan gotländska och norrländska. Efter allt man hört under helgen känns faktumet att Åland är finskt bara mer underligt än innan.

Något mer idyllist än Hässleberg :-). För övrigt knallade jag, något rädd, på havsis för första gången i mitt liv.

RIktigt åländskt! En riktig ålänning, en åländsk flagga och Ålands landskapsregeringsbyggnad i bakgrunden.

Tihi!

Musiktips!

Jag försöker titt som oftast vinkla den här bloggen lite i musikens tecken och tänkte så göra nu igen... Oftast handlar det om lite äldre musik från 80-talet som jag försöker få folk att lyssna på, men nu är det dock bara några nya musiktips :-).

Coldplay - Lovers in Japan

Ni som fortfarande lyssnar på albumformatet har självklart redan hört den här låten, men i och med att jag inte gör det så upptäckte jag den alldeles nyligen. Introt kan vara det bästa Coldplay skapat hittills.

Ladyhawke - My delirium
Ladyhawke - Back of the van

Detta får electrodisconördar inte missa. 80-talsvibbarna tränger igenom ett annars ganska modernt sound. Jag får lite Dusty med Pet Shop Boys-känsla när jag lyssnar på det, speciellt i "Back of the van".

The Gaslight Anthem - The '59 sound

Denna låt fick en topp-100 placering på Rolling Stones lista över de bästa låtarna 2008, vilket inte förvånar det minsta. Låter ungefär som jag trodde att The Killers skulle låta senare... Ett mindre proddat The Killers i mina öron. Kan det bli bättre än så?

Ska man ringa Polisen?

När jag cyklade hem från Håkan-konserten i fredags mötte jag tre luringar som verkade konstigt virriga. När jag såg dem först tänkte jag "aj, aj har det varit bråk eller något?", för de pratade upphetsat med varandra och kunde inte rikigt bestämma sig var de skulle trots att de sprang... Dagen efter läste jag i tidningen att det varit ett rån i Tybble centrum och att rånarna sprungit söderut med att det skett efter midnatt. Jag mötte dessa personer runt halv tolv så jag tänkte inte så mycket mer på det, men så sa Jesper att han blivit stoppad av snuten och han trodde att det skett tidigare. Humm tänkte jag, men inte fan skriver dom fel med över en halvtimme i tidningen så jag tänkte inte mer på det.... Men idag stod det i tidningen att rånet skett omkring 23:40. Jag vet iofs inte om jag har så mycket iakttagelser att komma med men men, kanske slår polisen en signal imorgon...

RSS 2.0