Lite partaj igen!

Senast jag partajade var i Valborg, så den här helgen tyckte jag att det var dax igen. I fredags blev det bara några öl men igår blev det även utgång. Annars började fredagskvällen med fotbollsmatch mot Wedevåg som vi efter ganska mycket problem lyckades vinna. Vi vann dock rättvist och borde nog ha avgjort matchen innan, men vi missar lite för mycket tyvärr. Jag hade faktiskt rätt så mycket att göra under matchen och skötte det bra. Det ena av deras mål slank dock innan mellan benen, vilket är lite irriterande, för hade skottet gått lite annorlunda hade jag tagit det.

Efter matchen blev det några öl med några av fotbollsgrabbarna, men jag orkade inte gå ut. Sparade det till lördagen istället.

Lördagspartajdet blev med samma fotbollsgrabbar, Ata, Magnus och Danne och var ganska kul. Först var det grill, kubb och lite drinking-games. Tycker dock "mina" regler till det spelet är lite roligare än de vi hade nu. Sedan bar det av mot Strömpis. Taxiresan dit blev intressant tack vare att taxichauffören inte förstod vår defintion av smutsig samt att han faktiskt stängde av taxametern när vi tog ut pengar, vilket var väldigt vänligt.
Inne på Strömpis var det kul och jag träffade många gamla halvbekanta som man konstigt nog har rätt mycket att prata om med när man är lite på lyset :-). En bra kväll helt klart trots att grabbarna nog hade fokuserat lite väl mycket på alkoholen för sitt eget bästa :-).
Taxiresan hem blev däremot lite irriterande. Vi hoppade in i en taxibuss tillsammans med några tjejer som skulle till Studentgatan, precis som oss. Är ju bra att dela. Sparar både på miljön och pengar liksom, men sedan när vi kommit fram försvann så klart alla ur taxin illa kvickt för att slippa betala. Det gör mig så jävla irriterad så jag gick tillbaka och betalade. Att Magnus, Ata och Danne inte betalade spelar ingen roll, för Danne hade betalat resan till Strömpis och Ata skulle ge mig pengar senare och Magnus kommer också göra det, men de där tjejerna vill man ju i princip misshandla. Helvete vad irriterad jag blir!!! Försöka lura en stackars taxichaufför. Hade jag haft en bild på dem hade jag publicerat den här. Egoistiska jävlar!

Inskickad uppsats!!!

Så där!!! Nu är uppsatsen inskickad och jag tror den blev rätt ok. Det har varit en bra dag än så länge och jag hoppas det håller i sig resten av dagen också, eller det ska det bara göra :-). Vi har match mot Wedevåg ikväll och vårt lag är rejält skadedrabbat, men ändå kommer vi kunna ställa upp med ett tillfredsställande lag. Det måste bara bli första 0an idag, är trött på att släppa in skitmål. Äta ordentligt innan så att jag kan hålla koncentrationen, så bör det gå bra. Efter matchen blir det lite fest, måste således in och köpa några öl snart.

Nee nu är det nog matdax!


Sista trixet...

Nu är det massa finlir med uppsatsen... Byta ut ord, förklara bättre, se till att alla som läser förstår, kolla alla resultat osv... Det tar mer tid än man tror.

Final i CL ikväll och jag vet inte vilket lag jag ska hålla på. Att jag är ett stort Liverpool-fan för med sig att jag måste ogilla Man Utd, men även att jag föredrar att det går bra för lag från den engelska ligan i Europa. Nu när det är final mellan Utd och Barca uppstår det ju då ett problem. Ja, ja man får väl hoppas att det blir en bra match bara och inte tänka på några sympatier.

Åland igen!

Idag kom jag upp alldeles för sent vilket gör att jag sitter och äter frukost nu. Hade en diskussion med Hanna om ordet "brunch" igår. Jag förstår mig inte riktigt på ordet... Det är ju ett ord som finns men utan egentlig mening. Ok, det är att man äter något efter frukosten men innan lunchen, om jag fattat det hela rätt!? Fast egentligen kallar alla detta för frukost eller lunch, ibland med tillägget sen eller tidig. Jag får bara känslan av att ordet är uppfunnit av fräcka innerstadsbor som ville ha något coolare substitut till sen frukost.

Annars har det varit mycket Åland senaste dagarna. Firade Hannas farmor som fyllde 80 år och fick träffa hela tjocka släkten :-). Det bjöds på många olika tårtor och god mat osv. Ett typiskt stort kalas.

Vi hann även med lite sightseeing också... När kalasets första grupp av gäster skulle bytas ut mot den andra slank vi iväg till Kastelholms slott och Bomarsunds fästning. Det förra var inte så intressant, men Erik XIV hade suttit fängslad där ett tag och Gustav Vasa hade varit där en sväng. Bomarsund däremot var coolt. Det var en rysk fästning som britterna och fransmännen mosade unde Krimkriget i mitten av 1800-talet. Det var massa kanoner och ruiner överallt. Spännande!

Kastelholms slott i bakgrunden på den första bilden och ett av de söndertrasade kanontornen i Bomarsund på den andra.


Fjollpop, dansrock, och uslaste bemötandet någonsin på Strike i Örebro.

Musiken får vänta en stund för först måste jag ta upp en annan sak. Idag hängde jag med några av fotbollsgrabbarna för att bowla och äta mat på Strike här i stan. Det är egentligen inga konstigheter, men dagens besök utvecklades till något utöver det vanliga, beroende på tjafs om rabatterna i Restaurangchansen gällde eller inte...? Tydligen är det röd dag idag pga Kristi-Himmelsfärdsdagen, men på rabattkupongerna i restaurangchanshäftet står det inget om att de inte ska gälla på helgdagar, dock gäller de endast måndag till fredag. Av någon anledning hade några av de andra ialf fått reda på att rabatterna inte skulle gälla idag för att det var helgdag, vilket dock inte nämndes på kupongen. Hursomhelst bestämde vi oss, med Ehsan i spetsen, att prova ändå, för det var ju trots allt inte lördag eller söndag. Först diskuterades det med en vanlig anställd som vägrade gå med på att de gällde, då ville Ehsan prata med chefen, vilket således blev nästa steg, och där började det roliga. När Ehsan, och till mindre del Elias och Sebbe, påpekade det hela för chefen hävdade han att de helt enkelt missat det hela på grund av platsbrist på kupongen och att man borde förstå att en röd dag är en söndag, vilket i min mening är helt fel. Vid den tidpunkten tyckte jag bara det hela var pinsamt och någon slags fånig maktutövning mellan chefen och Ehsan. Fel kan det bli och det måste man ha överseende med var min reaktion då, men efter hand ändrade jag mig. Detta på grund av att chefen och ett par andra i personalen betedde sig så jävla dåligt. De kunde inte erkänna att de gjort en miss, som de således bör stå för utan större tjafs, utan blev gnälliga och tyckte att vi skulle förstå, samt att inga andra hade klagat osv... Försökte klanka ner på oss mer eller mindre istället för att försöka lösa "problemet" på ett bra sätt och göra allt för sina kunder. Till slut gav dom med sig... och så menar jag gav med sig. Det var i stil med - "När ni ändå står här och gnäller får ni väl äta för halva priset då". För övrigt hade vi bokat bowling, och hade enligt egen utsago ingen aning om denna icke skrivna helgdagsregel, och hade således kommit till Strike i god tro om att få äta för halva priset. När vi väl ätit upp blev det dock det mest irriterande! Tror det var när Elias skulle se vilka banor vi skulle spela på, då fick han höra om vi nu förstod att det var söndag plus något om att det i svenska almanackan är söndag idag...
Ska man summera så får man stå för sina fel, och att sedan komma med något som liknar påhopp och rasistiska uttalanden vid en lugn argumentation är oacceptabelt. Tyvärr finns det ingen mer bra bowlinganläggning i Örebro, så det är väl svårt att undvika stället om man gillar bowling, men jag kommer knappast gå dit oftare nu ialf.

Inlägget var tänkt att handla om musik, men det blir bara lite granna nu hehe...

Those Dancing Days, fjollpoppigt tjejband från Stockholm. Gillar ni denna typ av supersvensk indie är detta något för er. I mina öron blir det lite väl glättigt, men missförstå mig rätt. Det är trots allt bra.

The Wombats, dansrock så det förslår :-). Vill man dansa till rock är detta musiken och är lite som Kaiser Chiefs. Det kan jag varmt rekommendera. Att de är från Liverpool gör ju inte heller saken sämre :-).


...

Kikade nyss på A Nightmare On Elm Street 4. Den var inte så värst, och än så länge är den första och tredje överlägset bäst i serien.

Uppsatsen går framåt. Vi hade handledning idag och inget verkar helt åt skogen, så nu är det nog mest finputsning kvar.

Peter Gabriel fick Polarpriset i år och det är han väl värd. Jag har rekommenderat några av hans fantastiska låtar tidigare här i bloggen om ni är intresserade.

Kikade på en lattjo "dokumentär" igår som hette The Secret och handlade om "fenomenet" Law of attraction. Tanken är att man ska tänka positivt så får man precis allt man vill ha. Att man med positiva tankar attraherar det man vill ha så att säga. Med största sannolikhet rätt i sak, men ändå sätter dom bara någon slags mystifiering på något självklart. Är man positiv väcker man positiva känslor i andra, samt försöker man uppnå sina mål så kommer man ofta även att göra det. "Dokumentären" eller vad man nu ska kalla den blev således rätt fånig i längden...

Vann rätt låt?

Den ständiga frågan efter ESC, vann rätt låt? Ja jo, den här gången vann nog rätt låt, även om den än så länge känns rätt tråkig. Jag låter det dock vara lite "osagt", för jag har bara hört låten ett par gånger än så länge. Just nu känns den mest som en Radio Rix låt som bara maler på utan att ge någon speciell känsla. För Sverige kunde det väl egentligen bara gå väldigt bra, eller väldigt dåligt, och nu blev det tyvärr det senare.

Seger!

Det blev seger med 4-2 även i denna hemmamatch. Motståndet kändes dock något bättre än förra hemmamatchen. Vi spelade dock ganska hyggligt efter förutsättningarna och segern var rättvis. Det jag kan klaga på är väl att vi inte dödar matchen tidigare. Själv hade jag väl inte så jättemycket att pyssla med. Utöver rutiningripanden gjorde jag väl varken mer eller mindre än vad som är förväntat av mig. Målen var egentligen inget att göra något åt, men trots det var jag på båda, så med lite tur hade jag kunnat rädda dem.

Musiktips!!!

M83 - Kim & Jessie

Sons & Daughters - Gilt complex

Den första är en riktig efterfestslåt. Man får lite delfinmusikstämning :-). Gillar man finstämd electronica utan direkta överraskningar är det verkligen rätt låt. Den senare är lite mer lätttillgänglig och passar på förfesten istället. Det är lite Gwen Stefani över det. Bra, ösigt, inte så spännande, men bra och välproducerat.

Skriva lite bara...

Efter ett par dagars famlande i blindo har jag idag fått lite bra infomation om hur vi ska göra med resultatdelen på uppsatsen. Det blir en hel del att göra om, men det får vi ta. Huvudsaken är att det blir bra, och vi har ju ändå typ 10 dagar på oss innan det ska vara klart.

Humor! En del har blivit irriterade på att de fått för lågt på en skala som mäter vänlighet i vår studie, trots att vi förklarat klart och tydligt att både låga och höga poäng har sina för- och nackdelar. Humorn i det hela är att de som scorar lågt normalt sett är kritiska, lite mer tjurskalliga och inte rädda för konflikt osv. Grejen blir ju då att allting säger sig självt. Kritiserar man och blir tjurig över resultaten säger ju det onekligen något om ens resultat. Humor på hög nivå.

Match idag igen!!! Hemmaplan, bra väder och antagligen en del folk som kommer och tittar. Vi ska vinna och det relativt enkelt, annars är det dåligt. Första nollan idag!!!

Fortsätta med recenserandet!

Varje gång jag ska stava till recension brukar jag slå upp det innan... Jag lyckas aldrig komma ihåg hur det stavas nämligen. Hoppas det blev rätt den här gången :-).

Det har varit en alldeles utmärkt helg som har spenderats med diverse träning och Hanna. I lördags var vi även bjudna på kalas hos storasyster som hade fyllt år. Där blev vi bjudna på en utsäkt sushi. Mums, mums säger jag bara. Tackar mycket för det. Lisa som tidigare även verkat lite rädd för Hanna var inte heller lika blyg den här gången :-).

Det var fotbollsmatch i söndags mot Sköllerstas B-lag och vi förlorade tyvärr med 2-1. De var ganska duktiga utan att glänsa, men de var lite bättre organiserade och tränade än oss vilket fällde avgörandet. För mig gick det bra, och det kändes stabilt matchen igenom, trots en stark vind.

Ok, så till recensionerna.

Robocop

Den här gamla klassikern hade inte jag sett tidigare, vilket kan tyckas lite underligt. Hursomhelst var det en film jag efteråt haft lite delade meningar om. Precis efteråt tyckte jag väl inte att den varit så bra... Lite halvtaskiga specialeffekter och småtrista skådespelarinsatser, men efter hand kom jag på att den var nog rätt bra ändå. Det är väldigt mycket svart humor, samhällskritik, i filmen som utgörs av nyhetsinslag och reklam, vilket man inte direkt tänker på hur bra det verkligen är. Jag måste nog ge filmen 4a plus av 5 möjliga trots att den inte är lika välgjord som andra 80-talsfilmer som Lethal Weapon, Die Hard, Ghostbusters osv.

The Day The Earth Stood Still

Ibland undrar man hur man kan misslyckas så kapitalt med en sån bra idé? Jag blir nästan irriterad när jag tänker på det... Idén är hur bra som helst, men när filmen är slut har dom egentligen missat hela idén, om ni nu förstår hur jag menar? Nej det är tragiskt... Filmen var iofs inte tråkig, men man blir så förbannad på misslyckandet att det är omöjligt att ge filmen mer än 1 plus av 5 möjliga.

ÖSK vann idag :-).

Drömmar om orättvis behandling...

Nu på morgonen hade jag en väldigt klar dröm. Det var jag, Jesper och någon mer okänd som av någon anledning var "uppe" på Hallsberg och drack öl. Jesper och den andra liraren var rätt packade medan jag var relativt nykter. När vi stod där, tror det var typ utanför Bergöö-huset, kom det två poliser och snackade med oss. Vi skojade en massa med varandra och snackade allmän skit. Jesper och den andre snubben drack bärs när vi snackade med poliserna medan jag bara höll en oöppnad burk i handen, för att jag var rädd för att få böter. Efter en stund gick vi iväg ifrån poliserna för att gå och lägga oss och allt var frid och fröjd. Vi verkade bo typ i Bergöö-huset :-). Sedan gick det uppenbarligen några dagar och nästa scen var inomhus där posten precis hade kommit med brev från polisen... I det brevet stod det att vi skulle få böter för att vi druckit på allmän plats (trots att jag inte hade gjort det), att vi hade uppträtt störigt samt något om någon böter för att poliserna hade varit tvungna att leda bort oss till dit vi skulle sova... Av någon anledning var poliserna vi pratat med i samma rum som oss när vi fått breven, och oj vilken diskussion som utbröt. Jag skällde och gapade och kände mig extremt arg, ledsen och orättvis behandlad. Det var en båda upplyftande och jobbig känsla på samma gång. Poliserna visste att de hade gjort fel och kunde inte försvara sig mot min argumentation, men trots det tror jag inte jag fick böterna indragna... Vaknade antagligen för tidigt :-).
Den här drömmen kan man nog tolka lite om man vill...


Naivt!!!

Aj, aj, aj!!! Nu har jag varit lite naiv, vilket är väldigt olik mig. Första gången på länge jag har känt mig riktigt dum. Tror att andra bryr sig mindre än vad de kanske gör osv... Det löser sig, men det känns lite jobbigt!

Lite efter kanske...

Jag upptäckte en sak idag, eller egentligen var det Hanna som nämnde det någon gång, tyda.se. Jag har suttit med Bonniers Svenska Ordbok och letat ord när jag lika gärna hade kunnat gjort det på internet :-). Ja, ja, alla ni andra har säkert redan upptäckt den här braiga sidan, men hursom... Där finns förklaringar, synonymer och diverse översättningar på säkerligen alla svenska ord, något som är mycket bra att ha när man skriver PM, uppsatser och dylikt.

Igår var jag lite lack... Jag blev först lack på Jesper för att han surade och sedan på att det inte gick så bra på fotbollsträningen. Iofs var det strafftävling, men jag tycker inte om att släppa bolluslingen förbi mig, vilket är lätt hänt när det är straffar, och då kan det bli att jag blir sur och lack. Efter lite sova var det dock bara bra igen :-).

Nee nu vill jag ha tag i Nisse!!!

4-2!

Vi vann matchen med 4-2, men motståndet var mediokert och vår prestation undermålig. Vi vann ialf matchen... Min insats var stabil, varken mer eller mindre.

Nu kilar jag iväg till Gattas för att umgåsas lite. Ciao!

Hemmapremiär!

Nu ska fotbollsskorna snart snöras på för årets hemmapremiär. Vi har ett par spelare borta men kan ändå ställa upp med ett slagkraftigt lag. Vädret verkar bli helt perfekt så de kan bli en rolig match. Det bästa av allt! I år känns allt mycket roligare! Lite nervöst så klart men det känns inte alls lika omotiverande som förra året.

Hur var Valborgskvällen? Så där... Det var väldigt mycket folk inne på Kåren, men trots det, inte speciellt skoj. Ja ja så kan det vara.

Nu håller vi tummarna för seger!!!

RSS 2.0