Åland igen!

Idag kom jag upp alldeles för sent vilket gör att jag sitter och äter frukost nu. Hade en diskussion med Hanna om ordet "brunch" igår. Jag förstår mig inte riktigt på ordet... Det är ju ett ord som finns men utan egentlig mening. Ok, det är att man äter något efter frukosten men innan lunchen, om jag fattat det hela rätt!? Fast egentligen kallar alla detta för frukost eller lunch, ibland med tillägget sen eller tidig. Jag får bara känslan av att ordet är uppfunnit av fräcka innerstadsbor som ville ha något coolare substitut till sen frukost.

Annars har det varit mycket Åland senaste dagarna. Firade Hannas farmor som fyllde 80 år och fick träffa hela tjocka släkten :-). Det bjöds på många olika tårtor och god mat osv. Ett typiskt stort kalas.

Vi hann även med lite sightseeing också... När kalasets första grupp av gäster skulle bytas ut mot den andra slank vi iväg till Kastelholms slott och Bomarsunds fästning. Det förra var inte så intressant, men Erik XIV hade suttit fängslad där ett tag och Gustav Vasa hade varit där en sväng. Bomarsund däremot var coolt. Det var en rysk fästning som britterna och fransmännen mosade unde Krimkriget i mitten av 1800-talet. Det var massa kanoner och ruiner överallt. Spännande!

Kastelholms slott i bakgrunden på den första bilden och ett av de söndertrasade kanontornen i Bomarsund på den andra.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ingen t-shirt?

2009-05-28 @ 00:06:25
Postat av: Andy

Nee ibland ser till och med jag lite proper ut :-).

2009-05-29 @ 17:22:34
Postat av: Anonym

Breakfast+lunch=brunch, alltså en sammansättning av två ord. äts ofta istället för frukost eller lunch. Ganska ocoolt, men gott! Nu vet du!

2009-06-09 @ 15:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0