Bla, bla, bla...

Käkade på Coco Thai idag med Robert som sällskap. Det var buffé som på alla andra asiatiska ställen, och en lika halvdan smakupplevelse som det brukar var när det är buffé. Trots att det finns en del att välja på känns det som det är den enklaste maten som serveras. Skillnaden i smakupplevelse är himmelsvid mellan olika "buffégrytor" och exempelvis sushi eller något vettig asiatisk maträtt.

Helgen har varit strålande. Fredagskvällen spenderades med att läsa diverse bloggar och artiklar som handlade om att klimathotet var överdrivet. I en artikel beskrevs det att mycket av datan som ligger till grund för att det skett en rejäl temperaturökning senaste århundradet kan vara rejält snedvriden. Något annat som spekulerades kring är att norra halvklotet är på väg ur en mildare istid. Det var intressant att få se debatten om klimathotet från ett annat håll.

Lördagen spenderades med ett antal Seinfeld-avsnitt, träning och partaj. Det blev förfest hos Robert med Fifa 2010 på agendan. Jag har inte varit så förtjust i de där spelen förut men det här är riktigt roligt, och jag vet inte hur många matcher det blev innan vi till slut tog oss ut i Örebronatten. Tanken var Ritz, men efter att vi inte lyckats komma in utan att stå i kö dissade vi det. En oerhört sliskig "inkastare" de har på det där stället för övrigt. Får ju "vår" JW att se ut som en riktig arbetare :-). Vi gick ialf till Stället istället :-). Där blev vi glatt mottagna av världens bästa Jim och hade en alldeles strålande kväll med 80-talstema. Bland annat kom en tjej fram och frågade om jag var bög, vilket jag såg som oerhört roande :-).

På söndagsmorgonen vaknade jag upp helt utan bakfylla och tog mig ganska snart bort till Robert igen för att kika på fotboll, Everton - Liverpool. Liverpool vann med 2-0 och resultatet var inte direkt rättvist, men vad gör det när Liverpool vinner :-)?

En kärlekshistoria!

I och med att jag inte har något som helst att göra förutom att träna och titta på en skärm såg jag nyss en film. Filmen var Roy Anderssons debutfilm, En kärlekshistoria. Filmen var riktigt bra och känns fortfarande modern. Själva kärlekshistorien kan man verkligen leva sig in i och man får den där lattjo tonårskänslan i kroppen :-).

Twin Peaks = Check

Nu har jag tagit mig igenom alla avsnitt av Twin Peaks. En oerhört speciell serie, vilket jag säkerligen skrivit förut. Något som stört mig i serien är att den varit lite för mycket av en såpopera. I min mening har det ältats för mycket relationer och hänt för lite. Efter att ha läst på lite om serien har jag dock förstått varför det varit på detta viset... "Lynch and Frost wanted to mix a police investigation with a soap opera". Detta är taget från Wikipedia och förklarar ju som synes helt mina problem med serien. Serien är dock väl värd att se tack vare alla "sjuka" inslag och roliga karaktärer.

Detta roliga universitet!

Fick resultatet från tentan på mail igår, och det var endast godkänt. Något annat hade jag dock inte räknat med. En annan sak som kom var resultatet för hela kursen... Lite lustigt då ingen av oss lämnat in PMet som borde stå för typ halva kursens poäng. Känns ju lite B om EN tenta står för alla 22,5 poängen. Antagligen är det bara så att den ansvariga läraren är för lat för att orka läsa PMen och sätter kursbetyget efter tentan. Tycker ofta det känns slappt på de högre nivåerna. I förra avancerade kursen var det exempelvis samma person som var handledare och examinator på uppsatsen.

Tack och hej för Liverpool i Champions League igår. Inte mycket att säga om egentligen. Undrar just hur Benitez tänker när han spelar med en anfallare mot ett lag som står på egen planhalva hela matchen? Kanske berodde på skador, vem vet?

Ikväll kan det bli att gå och kika på Fibes Oh Fibes, men att betala 180 kr för det gör att man blir sugen på att skita i det hela bara för sakens skull.

Rokad!

Helgen har spenderats med att flytta runt en massa prylar i mor och fars hus, fotbollstittande och allmänt slöande. Det är rätt skönt att bara vänta in att maten ska bli lagad medan man ligger i soffan och tittar på typ Bolton - Blackburn.

Passade på att se matchen mellan Liverpool och Man City också. Förhoppningarna var inte så höga innan avspark och inte blev de högre av att Agger skadade sig så att Kyrgiakos fick komma in och lira. Då visste man att det var ridå... Nu lyckades dock Liverpool nå ett oavgjort resultat så man får väl vara "nöjd" efter omständigheterna. Larsa ringde tidigare idag förresten och klagade lite på att jag hade skrivit till honom att förlusten av Alonso i sig inte är Liverpools problem, utan att problemet ligger i att Lucas ersätter honom. Han tyckte iofs som jag att Lucas är undermålig men berättade med eftertryck att Alonso är en världsspelare, vilket jag så klart inte kan säga emot. Jag tycker dock att Alonso är för långsam och en för dålig målgörare för att vara av yppersta världsklass, och jag tror att Aquilaini, Barry eller någon annan liknande spelare hade ersatt Alonso utan större problem. Nu är ju problemet att det är Lucas som ersätter, och då blir det pannkaka. Sedan är det ju ett antal andra problem i säsongens Liverpool. Undermåligt försvar på fasta situationer och alldeles för mycket skador.

Fick mig även en liten känga om att jag skrivit att Larsa och Edström var underhållande, jobbiga och pinsamma förra helgen. Pinsamma tyckte jag mig inte komma ihåg att jag skrivit och det hade jag inte heller gjort :-). Jag upplever dock alltid väldigt fulla människor som till viss del jobbiga, vilket jag inte tror att jag är ensam om :-). Fick även upplysningen om att Larsa och Edström hade druckit en 75a var den aktuella kvällen, så promillehalten var nog på mer än en moderat nivå...


Lite lattjo!

Igår kväll när jag skulle borsta tänderna gick jag som vanligt in till rummet för att borsta där. När jag kom in i rummet såg jag att någon skrivit på MSN och jag tog tandborsten i ena handen och svarade med den andra och allt var i sin ordning. När jag sedan skulle börja med själva tandborstningen upptäckte jag att tandkrämen hade försvunnit. Spoooky!!! Jag tittade överallt med kunde inte hitta någon tandkräm någonstans... Så idag när jag skulle till skolan upptäckte jag tandkrämen på dosan till DVD:n. Hur den hamnade där har jag verkligen ingen aning om.

Jag måste ha slagit tandborsten i dosan på något sätt :-).

En bra dag har det varit. Klarade tentan, vet dock inte resultatet. Det var vår lärare som sa att alla hade klarat tentan idag. Min presentation gick riktigt bra. Körde med Powerpoint, vilket jag aldrig gjort förut, och det var hur gött som helst. Med Powerpoints hjälp kommer jag nog kunna ha hur många presentationer som helst i framtiden :-).


Aina tackade för sig :-(.

Nu har Aina lämnat in :-(. Kroppen ville inte längre. En otroligt bra människa har således gått ur tiden, vilket är tråkigt, men att det skulle bli så var ju bara en tidsfråga, så egentligen är det bara bra att det gick så pass fort. Vet inte riktigt vad jag ska säga mer, så jag lämnar det där.

Dagen: En ganska intetsägande dag för mig. Pluggat lite, tränat lite fotboll och lagat lite mat. Jag har fortfarande varken tur eller timing i fotbollen, så det är sällan en sprudlande glad Andreas som utför träningarna.

Twin Peaks: Jag har börjat kika igenom kultserien Twin Peaks. Känns lite som att det hör till allmänbildningen att ha sett den serien, lite som att ha sett Gudfadern-trilogin osv. Än så länge tycker jag serien är mer cool än extremt underhållande. Det roliga är att serien skiljer sig rätt mycket från andra serier.

Grymma Seinfeld-avsnitt: The contest och The outing. Titta på dem om ni vill skratta lite :-).

JW!

Gårdagskvällen kommer inte gå till historien för sin stora underhållning, utan snarare som en i mängden med en krydda av patetiskt beteende som en ram kring en sorglig kärna. Det blev några öl hos Bias tillsammans med Nisse, Sören och Salle. Sköna grabbar, och jag hade gärna haft en längre förfest, men i detta "stänga krogen kl 2" Örebro måste man antingen gå ut väldigt tidigt eller väldigt sent och vi valde det förra alternativet den här gången. Efter att ha stått i kön på Ritz i ca en minut "övertalade" Nisse och Sören oss andra om att gå någon annanstans, så vi kilade iväg till Harrys. Hade jag egentligen inte något emot. Var länge sedan jag hade varit på Harrys, även om jag var lite mer sugen på Ritz. Hursom... Det blev Harrys. Där var det väl egentligen varken bu eller bä, mest att inget utöver det vanliga inträffade förutom att Larsa och Edström var där, vilket gav en kombo av underhållning och jobbighet :-).

Det var efter krogen den riktiga "underhållningen" började... Då kom verklighetens JW traskande med kostym och slips, som hämtad från en begravning. Själv satt man i vinterjacka... Kontraster! Men det är ju mest en rolig parentes. Det intressanta är ignoransen JW gör i sin iver att uppnå sin önskade image. Vissa blir tydligen mer värda än andra. De som inte passar in i den påmålade imagen utesluts i sammanhang då de anses försämra samma image. Ett ytterst patetiskt beteende. Det måste ta en enorm kraft att hålla uppe en sådan image till förmån för den man egentligen är? Egentligen borde jag inte ta upp det här överhuvudtaget, men även om det är patetiskt så finns det med stor sannolikhet en mörkare botten i det hela.

Öl!

Ikväll är det oerhört mycket som talar för att det slinker ner några öl i min strupe. Jag köpte några luringar till ölsorter idag, bland annat, Hobgoblin.

Jag ska försöka dricka upp den här nu och sedan skriva vad jag tyckte om den. Det är en snygg flaska och etikett om inte annat :-). Njae det kommer inte bli någon favoritöl. Den är lite väl bitter och har en eftersmak jag inte uppskattar.

Det ena med det tredje!

Hälsade på Aina igår på Vitsippan... Hennes hjärta är helt slut och döden kan komma vilken dag som helst. Fy fan! Känslan i kroppen kan ju inte vara speciellt uppmuntrande när man vet att man ligger på Vitsippan, och att man ligger där bara för att alla är 100 % säkra på att man ska dö inom en väldigt snar framtid. Usch!!! Det är svårt att säga men jag tyckte ändå hon verkade ha förlikat sig någorlunda med sitt öde.

Nu till ett par helt andra saker...

Är inte Rammstein världens fånigaste band? Kanske i konkurrens med Turbonegro. Nu vet jag inte om Turbonegro är seriösa... och är det så att de bara driver med sin utstyrsel och musik så är ju allt en helt annan femma. Nu var det Rammstein jag skulle skriva om. De tycker, i eventuell motsats till Turbonegro, att de är vädlgit fräna ialf!? Så måste det ju vara... Men deras tramsiga pop-hårdrock känns ju bara, ja fånig :-).

Så en sak till. Man måste ju bara ha sprutat på sig alldeles för mycket parfym om det luktar från ett rum till ett annat rum med stängd dörr!? Jag har påpekat det hela och fått som svar att det bara är ett par sprut, vilket jag då får tro på. Jag tycker den aktuella parfymen luktar illa, men det är absolut subjektivt, dock kvarstår ju frågan hur en parfym kan lukta så ini helvete mycket om det bara handlar om ett par sprut!?

...

Idag kändes fotbollsträningen helt värdelös. Jag var laddad innan, men efter ett stukat finger, ont i knät och hunger blev jag mer likgiltig. Snacka om flickproblem jag räknade upp nu :-). Jag tappade ialf fokus helt och kände mest för att gå hem och tjura. Började även fundera på en annan sak. Varför går jag ens till träningar där jag måste vara målvakt när mitt huvudsyfte är att jag ska få "träning". När jag står och tjurar i målet blir den fysiska belastningen på min kropp minimal. Handlar mest om att jag inte vill vara tokdålig när jag måste utföra en roll som målvakt som jag sällan tycker är speciellt spännande antar jag.

På fredag ska jag på arbetsintervju som timvikarie. Den här gången handlar det om ett annan boende. Kan vara bra att ha fler krokar ute inför våren.


München!

I fredags morse ringde klockan 04:00 för en ny upplevelse i livet, en resa till München med fotbollsgrabbarna; Ata, Danne, Ehsan, Erik, Mange och Sebbe. En lagom heterogen grupp för att aldrig kunna bli helt förutsägbar. Tänk er själva, två iranier (varav en nationalist), en importerad indier, en gapande hobbydansk, en likgiltig norrlänning, en förortssvenne från Sthlm, och sedan jag, en lätt överspänd humanist som grädde på det hela. Hur slutade då detta...? Ja det kan man fråga sig...?

Efter en ganska dåsig flygresa ner upptäckte vi att det var över 10 mil in till München från flygplatsen, samt att min mobil vägrade fungera efter att ha blivit avstängd på flyget. Riktigt irriterande när man är utomlands, vill göra olika saker och således lätt kommer bort från varandra. Hursomhelst, Erik raggade upp en taxi och fick typ samma pris, per skalle, som busssen hade kostat och allt var frid och fröjd. Efter att ha slagit världsrekord i taxihastighet, ialf över 170 km/h, var vi rätt snabbt framme vid hotellet. Där blev det lite kaos... Den extremt välordnade Ehsan hade missat att boka en säng, eller mer rätt, han hade skitit i att göra det :-). Tjejerna i receptionen var, med all rätt, något konfunderade över hur vi kunde åka till ett hotell och inte boka in en person :-). Hursomhelst löste det sig ändå, men det hade ju varit lite drygt om hotellet hade varit fullbokat.

Sedan blev det tysk husmanskost (överraskande gott), lite strövande på stan och sedan en lång power-nap, förutom för Erik som tyckte det var bättre att snöra på sig löparskorna och springa runt halva stan. Dessa norrlänningar :-).
 
Ser verkligen inte gott ut, men det var det!

Sedan var det feeesstt!!!

Av dessa märken intogs det en och annan liter under kvällen.

Efter att ljudnivån höjts en aning i samma takt som alkoholnivån höjdes i kroppen knackade det på dörren... När jag öppnade stod det en lönnfet öststatare utanför iklädd shorts och t-shirt. Det roligaste med den incidenten var inte att han bad oss vara tystare, utan han gav oss två alternativ; gå härifrån, eller stanna och han skulle ringa polisen. Vet inte om det egentligen var två alternativ, men han hävdade ialf att det var så :-). Vi valde det förra före det senare...
Av någon anledning fick vi för oss att gå till det stället vi skulle till, eller det var något slags klubbkomplex med ett stort antal småklubbar samlade i gamla fabriksbyggnader. Det var ialf en bra mycket längre promenad än vad vi hade föreställt oss, och vi knallade lätt i över en halvtimme. Väl framme kikade vi runt lite och Mange fick välja ställe... Varningsklockorna ringer va??? Det blev ett dunk, dunk, dunk, dunk-ställe så klart :-). Ja musiken lät exakt dunk, dunk hela tiden, helt utan variation. Efter att ha dunkats sönder gav jag upp tillsammans med Erik, Ehsan och Sebbe och försökte leta reda på något annat, vilket var helt omöjligt. Det var något jävla band som gällde och varje gång vi försökte gå in någonstans blev vi bryskt nekade av vakterna. Till slut gav jag, Ehsan och Erik upp och åkte hem...Men, men ändå en halvlyckad utekväll!!!

Andra dagen hade också sina toppar och dalar!!! Dagen började med att spenderas lite i affärer downtown för att sedan fortsätta ut mot Allianz Arena och försök till att få plåtar till Bayern München - Schalke 04. Vi åkte ut till arenan på chans, och jag trodde det skulle bli svindyrt att få tag i biljetter, så jag såg det mest som sightseeing. Där hade jag dock fel!!! Erik visade bra kunskaper i att hitta "person som bara vill bli av med överblivna biljetter", så vi lyckades köpa biljetter för försäljningspris.

Fortfarande ambivalent till om den är snygg eller ful!?

Snart dax för avspark!

Matchen i sig var ganska tam. Robben blixtrade till ett antal gånger, men annars var inte stjärnorna i lagen på sina bästa sidor. Annars var stämningen bra och det kändes väldigt vänskapligt mellan fansen, både innan och efter matchen. Vi såg inga bråk och fick inga känslor av dålig stämning mellan lagens fans trots att många var märkbart fulla och iklädda diverse lagsymboler.
Efter matchen tog vi oss tillbaka till hotellet, vilket tog sin tid när alla som sett matchen skulle åka samma tunnelbanelinje hem...

Marienplatz, Münchens hjärta!

Om Ehsans underliga bokning och öststatarens störande av vår förfest kan ses som både roliga och jobbiga omständigheter under resan kommer det "äckligaste" nu. Av någon anledning låg vårt hotell i något slags bögkvarter. Det var regnbågar och bilder på nakna killar överallt runt hotellet där vi bodde. Annars är det väl bara så att det finns mycket tyska bögar, precis som man brukar skämta om. Ett annat alternativ är ju att de som gjorde bokningen ville hamna i detta område...
Ja, ja det var inte bögarna i sig som jag tänkte ta upp nu som äckliga. Vi var hungriga som, ja jag vet inte vad, efter matchen och hoppade in på första bästa ställe. Jag var nog mest bidragande, speciellt när stället hette Andy's någonting... Väl där inne reagerade vi på att det satt mycket killar två och två samt att servitören var något av det femninare slaget. Det blev lite av en "vi passar inte in här stämning" bland oss. Detta samt, okunskap och en enorm hunger gjorde att fyra av oss beställde in något som hette Cordon Blue... Det var typ skinka och gorgonzola i någon slags panering, och det smakade verkligen illa. Det var det överlägset äckligaste jag någonsin ätit på en restuarang, och jag tror att både Danne (som mer använde maten som leksak) och Magnus kan hålla med mig. Sebbe hann väl äta upp innan han fattade att det var äckligt, för av någon underlig anledning var hans tallrik tom efter en stund. Undrar just vad de hade i den där gorgonzolan...

Efter denna långa dag och dess misslyckade restaurangbesök var många av oss matta och tog således en längre vila. Alla vaknade, något överraskande, upp ur denna vila, och alkoholen började flöda för vissa, dock inte mig. Danne och Mange lyckades dock tömma en flaska Captain Morgan på säg en timme... Alla förutom jag gick sedan ut trots att vi skulle upp halv 7 morgonen efter. Den kvällen kan jag således inte rapportera så mycket om, men rapporterna säger att det valdes ett bättre ställe, men att merparten av manskapet var rätt sega och gick hem relativt tidigt. Att någon idiot hade stått och lattjat med en butterfly-kniv på dansgolvet verkade var nog det mest uppseendeväckande som nådde mina öron...

ALLA kom i tid till den förbeställda taxin, något jag i mina vildaste fantasier hade svårt att föreställa mig innan. Vi hoppade in i taxin och alla förberedde sig på att sova när chauffören frågade vilken terminal vi skulle till...? Ehh, tänkte vi... Det fanns nämligen bara en terminal på den flygplatsen vi skulle till. Efter några om och flera men så förstår vi att snubben i receptionen beställt en taxi till en annan flygplats. Vi hade även gjort upp ett pris innan som vi skulle betala, vilket alltså blev helt knas. Chauffören vägrade, efter att vi rett ut situationen, att köra på ett fast pris och vi fick färdas till flygplatsen i hopp om att taxametern inte skulle gå helt över våra tillgångar. Väl framme fick vi betala 170 euro, vilket var ungefär vad vi hade kvar i lösa pengar. Det hela hade kunnat sluta i en stor dispyt men det löste sig rätt bra, säkerligen mycket på grund av att vi var för trötta för att tjafsa.
Väl framme på flygplatsen hände nog det "roligaste" med hela resan. Ata och Sebbe hade köpt med sig några flaskor alkohol hem, men väskan de skulle ha dem i blev alldeles för tung. Efter ett antal ompackningar slutade det hela med att de fick ställa sig utanför flygplatsen och sälja dem till andra resenärer för starkt rabbaterat pris :-).

Sedan bar det hemåt och utan något ytterligare att rapportera. Spännande resa med andra ord!!!

Detta tröstlösa Liverpool...

Jag får väl trots allt börja med att Liverpools poäng igår mot Lyon var bra mycket mer än vad jag hade förväntat mig innan.

Jag tänkte gå igenom Liverpools lag i gårdagens match, spelare för spelare, och berätta vad jag tycker om dem.

Reina
- Fantastisk målvakt. Skulle platsa i princip alla lag. Något svag i luften pga längden, men det kompenseras av alla andra fantastiska färdigheter han har.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Självklart! Finns kanske ett par målvakter i världen som skulle göra det bättre, men varför chansa med någon annan?
Carragher
- Antagligen den sämsta fotbollsspelaren i världen som ändå anses som riktigt duktig. Hur förklarar jag den här ambivalensen? Jo Carragher är, och har alltid varit, usel på allt en fotbollsspelare i världsklass bör vara bra på. Han kan inte passa, han har ingen teknik, rätt kass på huvudet, totalt icke-målfarlig och bla bla... Varför anses han då vara bra? Jo han har en jävla vilja, taktiskt kunnande och inställning, vilket räcker långt som mittback och SER bra ut. Han spelar liksom aldrig en match på halvfart. Hursomhelst är han en dålig fotbollsspelare och har alltid varit. Jag minns hans tid som ytterback... Då var han överlägset Liverpools sämsta spelare.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Ja det tycker jag, men inte som första val. Han är nog rätt nöjd med sin karriär även om han nu egentligen mest borde sitta på Liverpools bänk.
Kyrgiakos
- Kändes som en helt ok värvning på pappret. Bra med en extra rutinerad mittback när Hyppiä försvann tänkte jag, speciellt när ingen av mitttbacksungdomarna hade imponerat. Han skulle ju ändå bara få spela någon enstaka match när Agger, Skrtl och Carragher var före i kön. Då kunde jag dock inte veta att både Agger och Skrtl skulle bli skadade (Agger hade jag väl lite aningar om iofs) och att Kyrgiakos skulle vara så jävla dålig. Han har inte gjort något bra de matcherna jag sett med honom. Igår lyckades han med konststycket att passa fram Lyon till ett friläge och göra bort sig totalt på deras mål.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Bort! Bort! Bort! Han är ett skämt! Det är pinsamt att ha honom i Liverpool. Visst, han har kanske inte kommit in i laget, men i hans ålder måste man kunna göra det efter några matcher.
Agger
- Lite slö, lite väl skadedrabbad, men Liverpools överlägset bästa mittback. Får han bara bli kvitt skadorna skulle han vara sååå bra. Nu måste han ständigt anpassa sig till tempot osv., för att han alltid är tillbaka efter skada. Han är den enda av Liverpools mittbackar som kan göra mål framåt efter att Hyppiä försvunnit.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Ja! Han är ung, han är bra. Lite mer kontinuerligt spel bara så.
Insùa
- Han kommer vara en "evig" talang som inte kommer leva upp till det epitetet riktigt. Han är nämligen på dock för dålig bakåt. Det största problemet är att han är för kort och för dålig på att "screena" bort motståndaren så att han eventuellt skulle få en fördel ändå. Framåt är han bra utan att glänsa, men det räcker inte riktigt.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Njae! Det finns klart bättre alternativ, men i dagens trupp är det bara Aurelio som är bättre. Dossena har problem med självförtroendet men är egentligen en bättre spelare bakåt. Innan en vettig ersättare skaffats måste Insùa vara kvar, men läge att sälja innan andra lag inser hans brister.
Kuyt
- Allas lilla gullegris. I mångt och mycket förtjäntat genom enormt slit, dock en ganska begränsad fotbollsspelare, och säkerligen PL:s långsammaste fotbollsspelare. Kuyt kan inte göra något på egen hand när han får spela högerytter. Då menar jag öppna upp kompakta försvar osv. Däremot är han viktig mot bättre motstånd med hans eviga slit, men bara om det finns andra kreativa spelare på plan.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Samma här som för Carragher, han borde spela kvar för att han sliter och alltid är fokuserad, samt att han säkert inte skulle klaga så mycket om han blev bänkad en del. Han är egentligen en boxspelare och jag tror han skulle göra det riktigt bra tillsammans med Torres på topp, men Benitez verkar ha glömt att Kuyt egentligen är anfallare.
Lucas
- Rakt igenom medioker! Drar på sig alldeles för mycket frisparkar och är helt meningslös framåt. Han spelar mestadels på grund av att det inte finns några bättre alternativ. Förra säsongen spelade han en del för att vila andra spelare, vilken fungerar. Han kämpar och sliter, lite som Kuyt, med skillnaden att han aldrig åstadkommer något. Det är trist att man i ett lag som Liverpool har en spelare man är nöjd med när han inte varit utmärkande dålig.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Kommer aldrig bli en stjärna. Må varit utsedd till brasilianska ligans bästa spelare, men det måste varit en mellan säsong. Ersätt fortast möjligt! Alla förutom Benitez har insett hur medioker han är, så att sälja karln blir väl tyvärr svårt.
Mascherano
- Utan tvivel en av världens bästa defensiva mittfältare på det defensiva spelet. Hans offensiva brister kräver dock andra offensivt lagda spelare runtikring honom.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Han ska utan minsta tvivel vara kvar i Liverpool. Här handlar det mer om han vill vara kvar eller inte.
Benayoun
- Upp och ner killen nummer ett! En helt ok fotbollsspelare som ibland blixtrar till, dock sker det för sällan. Han lyckas sällan vara den avgörande faktorn i en match, om inte motståndet är riktigt dåligt, då kan han göra typ tre mål i samma match. Mot bättre motstånd är han nästan alltid osynlig. Som ersättare till Garcia har han gjort det ok, men inte nåt samma standard tyvärr.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Han är en typisk spelare som skulle kunnat spela i Wigan, Tottenham, West Ham eller nåt annat mittenlag och varit ok. Var väl just det han gjorde i West Ham!? I ett "topplag" som Liverpool kommer han aldrig göra någon större nytta. Ersätt med någon som går lite mer direkt på mål. Benna är lite väl bollkär för att vara ytter- och lite för klen för att spela innermittfältare.
Voronin
- Voronin ingår också i Benayoun kategorin av helt ok spelare men som är för begränsade för att göra större avtryck i storlag. Han hade också varit ok i ett mittenlag. När man däremot jämför Voronin med andra topplags andranamn på anfallssidan blir det bara pinsamt. Vem ska bort? Berbatov, Eduardo, Anelka eller Voronin. Inget man behöver fundera länge över. Att han är i Liverpool beror på snål transferbudget helt enkelt.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Nej han har inget i Liverpool att göra. Inte för att han är kass på något sätt, utan för att han inte är tillräckligt bra.
Torres
- Världens bästa anfallare!? Att han är bland topp-5 står utom allt rimligt tvivel ialf. Den enda spelaren i Liverpool förutom Gerrard som man kan räkna med kan avgöra en match på egen hand. Med den taktiken som använts i år hade det verkligen sett illa ut om Torres spelat mindre. Nu är väl 4-5-1 taktiken uppbyggd efter Torres, men ändå. Finns inte så mycket mer att säga förutom att han är Liverpools överlägset viktigaste spelare numera.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Att sälja Torres skulle vara självmord för Liverpool. Får absolut inte säljas.

Avbytare

Babel
- Kanske den enda spelaren efter Torres och Gerrard som skulle kunna avgöra en match på egen hand. Det är något fel på Babel. Antingen är det dåligt självförtroende eller att han bara inte bryr sig. Han lyckas dock aldrig förvalta sin talang fullt ut. Vilket lag han en skulle spela i skulle han göra vissa fantastiska grejer och säkerligen även många riktigt dåliga.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- I Liverpools långsamma lag ger han något till laget som ofta fattas, dock är han ofta rätt dålig när han spelar en hel match. Det finns bättre alternativ, men då pratar vi spelare för 20 miljoner pund. Om Liverpool köper in en annan spelare med Babels färdigheter bör han säljas, för han kommer nog aldrig bli en hit match efter match. I dagens läge bör han dock behållas.
Ngog
- Helt ok spelare. Bra avslutare. Ingen stjärna än så länge, men han är bara 20 år. Frågan är om Liverpool har råd att ge honom ett par år till av försök för att hitta en högre nivå?
Bör han spela kvar i Liverpool?
-
Han är i klass med Voronin, varken bu eller bä, han har dock åldern på sin sida, så sälj Voronin och behåll Ngog ialf ett par säsonger.

Efter den här genomgången inser man vilket mediokert lag Liverpool hade igår. Att ta en poäng mot Lyon borta får således anses som bra.

Tjoho!

Typ frisk :-)!!! Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men det bästa med att vara sjuk är att man märker hur jävla underbart det är att vara frisk :-). Nu får man hoppas att dagen fortsätter i samma riktning. I mitt fall betyder det att Liverpool, genom något slags mirakel, lyckas vinna nere i Lyon. Torres är ju lite av en gud på fotbollsplan, så får han spela så kan han ju ordna till det om han vill.

Fortfarande sjuk!!!

Jag är som en robot!!! Så fort jag flyttar ögonen gör det ont, istället får jag vrida hela jävla huvudet om jag ska titta åt sidan. Just nu känns febern dock bättre, men det gjorde det vid den här tiden igår med iofs... Ähh jag ser det positivt. Idag är nog febern lägre för att jag är på väg att bli friskare!!!


Sjuk!!!

Jag är sjuk!!! Antagligen feber, men inget annat. Lite ont i kroppen, men det beror nog mer på träningen igår. Hur kan jag bli sjuk nu när jag är vaccinerad och allt? Jävla skit!

Halloween!

Nu har det varit Halloween eller Allahelgona! Det brukar innebära fest numera och detta år var inget undantag. Fredagen spenderades på Marieberg för att försöka hitta något att spöka ut sig till. Mitt val blev lite ansiktsmålning för att kunna se ut som en blek vampyr. Vampyrer är ju lite hett och inne nu så jag tyckte att det var en bra idé. Jag vet inte om resultatet blev så bra dock :-). Istället för en het vampyr såg jag ut som en skelögd Joker :-). Förutom den något misslyckade sminkningen var det dock en bra kväll!

Inte mycket att kommentera :-).

AIK vann SM-guld! Grattis!

The Beautiful Mind - 4 plus av 5
Charlie Wilson's War - 3 plus av 5
Ed Wood - Går inte att gradera. Säger bara Tim Burton, svartvitt och att den handlar om världens sämsta filmskapare.

Bästa höstlåten? Au Revoir Simone - Another likely story (Aeroplane remix). Måste vara remixen.

RSS 2.0