Inte domarnas dag igår!

Det var inte domarnas match i de fotbollsmatcher jag såg igår. Först blev ÖSK bestulna på ett mål, helt horribelt. Var den assisterande domaren hittade den offsiden är det nog ingen än han själv som vet. ÖSK fick dock ett mål till skänks efter att en AIK-spelare sparkat in bollen i eget mål, så det jämnade väl ut domarens misstag. Sedan kikade jag på Arsenal - Liverpool, vilket var en trevlig tillställning. Tyvärr förlorade Liverpool med 2-1, dock inte helt orättvist, men laget blev mitt i kvitteringsforscheringen bestulna på en solklar straff när Senderos tog med BÅDA händerna. Lite svårt för domaren att se kanske men ändå en miss.

Hummpf!

Lattjo tenta... Sju frågor varav fem 10-poängsfrågor och två 25-poängsfrågor. Hur fan rättar man en sådan tenta? Kan man verkligen ha 25 punkter som ska vara med för att få full pott? För övrigt hatar jag essä-tentor. Bara grejen med att man måste sitta och skriva i flera timmar gör ju att man inte ens vill försöka... Hur gick det då? Det var en av dessa skitfrågor jag inte kunde, resten hade jag ialf någorlunda koll på, så jag borde klara mig om bedömningen inte utgår från endast detaljer. Var iofs en fråga till som jag var tveksam på, men det berodde mest på hur den var ställd!!! Hur kan hälsan påverkas av det sociala livet på makronivå!? Undrar just om läraren ser en spikrak linje mellan mikro och makro när man pratar om socialt liv, tveksamt!!!

ditt och datt...

Jag fick lite biverkningar av vaccinet för svinflunsan, en svullnad runt själva sticket.

Liverpool-seger mot Utd igår! Extra roligt tack vare att jag träffade Larsa dagen innan och hävdade att Liverpool skulle vinna.

Utgång i lördags! Mats och Svampen var här innan. Riktigt lyckad förfest med dom, med höjdpunkter som gitarrspel och pizzabeställning. Testade även nya whiskyn, Bowmore. Smakade rökigt och gick ner utan större bekymmer.

Utgången blev Ritz. Ett jävla drag, storstadskänsla, eller kanske snarare billigt snobbställe. Som väntat skitmusik, men bra puls och mycket folk. Hursomhelst hade jag riktigt kul.

Tenta imorgon!

Kikar på Roast nu... Är det inte mycket samma sak hela tiden!? Tror alla har babblat om att Sofia Widstam är gammal och ful idag. Påhittigt... Ångrar mig lite! Magnus Betnér var faktiskt riktigt bra nu.


Nu har jag definitivt svinflunsan!!!

Nu har jag vaccinerat mig. Än så länge har jag inte märkt av några biverkningar. Jag känner dock av lite i axeln nu, men det är efter att jag varit på gymmet och kört lite axlar, så det är nog mest själva såret efter sticket som känns av. Bara hoppas att biverkningarna håller sig borta och att vaccinet är bra nu.


Vaccinering!

Jag ska tydligen vaccinera mig. Jag tror iofs att det är helt meningslöst för mig, men när de ringde från jobbet och tyckte att jag skulle vaccinera mig är det väl lika bra att göra det.

Såg nyss Milan slå Real borta i en i 70 minuter togseg match, sedan helt plötsligt blev matchen väldigt intressant med bortdömda mål och dylikt.

Jag ska tydligen åka till München också och titta på fotboll och eventuellt ta någon öl. Om två veckor bär det iväg med några från fotbollslaget. Kan bli trevligt värre och med största sannolikhet rätt hårt :-). Kul med resor!

Protaras!

Fig Tree Bay verkade bara vara något engelskt påhitt på stället där vi var på Cypern, egentligen skulle det nog heta Protaras, men det låter väl inte lika häftigt. Det kan iofs vara så här också - att bukten vi bodde vid hette Fig Tree Bay men själva byn Protaras. Det är väl iofs egentligen sak samma :-).

Jag har hursomhelst haft en väldigt bra tid nere i (på) Cypern och blivit extremt bortskämd. Nästan så bortskämd att jag fick dåligt samvete. Jag blev bjuden på allting av mina föräldrar och kan inte tacka nog för det!

Tiden spenderades till största delen i skuggan med någon av Mats-Eric Nilsson böcker om vad man bör och inte bör äta, även om jag hann med en del snorkling, träning och bad också. Det mest uppseendeväckande på resan var besöket till norra delen av Cypern och Famagusta. Famagusta är en stad på norra delen av Cypern com blev ockuperad av turkarna 1974. Det är väl inte så speciellt, men grejen är att turkarna spärrade av en stor del av stan och inte har öppnat den sedan dess, så där står massor av hotell med mera och bara förfaller. Helt stört! Nu fick man inte gå in i den så kallade spökstaden och egentligen inte fota något heller. Jag lyckades dock "få tag" i några foton ändå :-).

Byggnaderna bakom stängslet är gamla övergivna hotell.

Under samma resa fick vi även besöka en gammal romersk stad kallad Salamin. Nuförtiden var det bara ruiner kvar, men mycket var ändå ganska välbevarat.

Jag och lillasyster sitter på varsin "toalett" i det delade skithuset i det som finns kvar av Salamin.

Annars blev det som sagt mycket tid spenderad med en bok mer närmare hotellet.

Så här kunde de se ut :-). I skuggan med t-shirt, allt för att inte bli solbränd :-).

Stranden var helt ok, och i bakgrunden ligger hotellet.

Det hände inte så där jättemycket spektakulärt under resan. En rolig sak var att vi hittade ett snorklingställe där de brukar ha dyklektioner och såldedes hade matat en himla massa fiskar, vilket ledde till att det fanns enorma stim med fisk som simmade efter en när man snorklade. Var faktiskt lite fräckt. Annars var snorklingen ganska medioker i jämförelse med andra snorklingställen. En annan rolig sak var när vi satt och käkade och hörde ett väldigt lustigt språk pratas bakom oss. Mamma var helt övertygad om att det var danska, vilket inte jag var. Till slut var jag tvungen att fråga och det visade sig vara finlandssvenska med någon lustig dialekt. De kom tydligen från Pernuu eller Pernes eller vad det nu hette... Någonstans utanför Vaasa ialf. En väldigt underlig dialekt av svenska var det ialf.

Cypern verkar vara ett trevligt ställe och jag skulle nog kunna tänka mig att åka dit igen.

Från en snabb och ihophafsad resesummering till något helt annat - Liverpool. Jag såg matchen mot Sunderland på Cypern och det var ingen rolig tillställning... Det roligaste var nästan Sunderlands mål och det säger väl det mesta. Att det var med en badboll inkastad av en Liverpoolsupporter i sammanhanget behöver väl egentligen inte nämnas... ...och nyss såg jag Liverpools förlust mot Lyon i Champions League. I båda matcherna saknades Gerrad och Torres, vilket med Benitez taktik gjorde att man inte ens räknade med vinst innan matchen börjat. Mot Lyon var iofs Gerrard med en stund i början men gick sedan ut. Hursomhelst... När mittfältarna består av spelare som Spearing, Lucas, Macherano tillsammans med en anfallare på topp är ju Liverpools offensiv helt hopplös. Varför spelar inte Benitez ett 4-4-2 system när inte Torres är med??? Voronin, Ngog och Kuyt är alla bra anfallare, men dock för dåliga för att spela själva som spets. Istället fyller Benitez på med medelmåttiga mittfältare i ett icke passande spelsystem. Jag börjar tappa lite förtroende för spanjoren nu.

Fig Tree Bay!

Varmt och gött! ...eller jag är ju inte så mycket för överdriven värme, men det är faktiskt lagom varmt här nere och inte alls så där överjävligt som det kan vara.

Några saker jag inte visste innan. De kör på fel sida av vägen här nere och har inte samma eluttag som normala européer. Detta faktum beror antagligen på att britterna har och har haft stora intressen i Cypern.

Annars är ju det här med sol och bad inte riktigt min grej, så jag ska försöka hitta på något annat någon dag ialf. Det finns bland annat en spökstad som är intressant men även Nicosia verkar lite småcoolt som den delade huvudstad den är.

Tänkte ladda upp några bilder, men det segar som bara den så det får bli senare.

Cypern!

Imorgon bär det av till Cypern med la famillia! Gött!

Oj, vad lyckat det blev!

Obama fick Fredspriset! Hur gick det till? Är det någon som ska skapa någorlunda ordning och reda i denna värld är det nog Obama, men har han hunnit göra så mycket hittills? Kan säkert vara så att jag är dåligt påläst, men har han ens haft tid att göra så mycket för freden? Aja, det kanske inte är någon som gjort så mycket för freden det senaste året.

Jag tänkte skriva något om Herta Muller och Litteraturpriset också, men så kom jag på att jag inte vet hur hon stavar sitt namn, så då hade säkert en eventuell lögn i ämnet fallit rätt fort om jag stavat fel på namnet :-).

Besöket jag fick blev över all förväntan. Var som att det inte funnits någon dålig tid där emellan. Allt var lika bra som i våras. Egentligen är det ingen skillnad mot tidigare men allt känns så himla mycket bättre nu.

...

Jobbade inatt och kikade på sista delen i Gudfadern trilogin, så nu är jag lite mer bevandrad i filmhistorien :-). Jag gav den första delen lite halvljummet betyg, men jag tycker nog att filmerna vuxit lite alltefter de sjunkit in. Speciellt andra delen gillade jag, men något betyg håller jag mig borta ifrån.

Imorgon kan bli en speciell dag. Jag är ytterst ambivalent till att jag gav det hela chansen för det kan gå så illa, men det kan även bli väldigt trevligt. Om jag ser på det hela på ett positivt sätt blir det nog tip-top!

Kanelbulle!

Idag är det kanelbullens dag. Hur kan kanelbullen ha fått en egen dag undrar jag? När är sushidagen, tapasdagen eller kanske kebabrulledagen? De som bestämmer borde kanske införa en almanacka med maträttsdagar istället för namnsdagar. Det är ju ändå ingen som firar namnsdagarna, men kanelbulledagen då jävlar ska det firas :-).

Paintball igår! Pang, pang, aj, aj, aj! Riktigt roligt är det. Vi var några från laget som lirade. Efteråt blev det förfest i min korridor. En trevlig tillställning där tequilan flödade med diverse mindre nyktra människor efteråt. Per skaffade Spotify till mig. Det har aldrig blivit av att jag skaffat det innan, men nu ett halvår efter alla andra finns det även på min dator. Tack Per för det, men mindre tack för din usla musiksmak :-). Sedan blev det Strömpis, men Strömpis ville inte leverera den här gången, annars är det bara jag som börjar bli pretto. Jag kunde bara inte känna mig underhållen av skräpmusiken på undervåningen eller schlagerhysterin som rådde på övervåningen.

Inte mycket positivt idag. Tittade på ÖSK, blev förlust med 3-0, cyklade hem tittade på Liverpool, blev förlust med 2-0. Damn it säger jag!!! Sedan är det så kuuul med förståsigpå-gnällgubbar på läktaren. Nee jag vill inte lyssna på ert gnäll och ännu mindre diskutera det mer er under matchen. Så ingen missförstår pratar jag om gubben som stod till vänster om mig under matchen idag :-).

Nya mattider!

Idag handlade jag mat med målet att inte köpa en enda produkt innehållande ett E-nummer. Det gick rätt bra, men jag gick ifrån affären med sorg i själen efter att jag upptäckt att Friggs riskakor med gräddfil och vitlökssmak innehöll smakförstärkare :-(. Nu får man istället äta naturella riskakor, och hur gott är det??? Annars var det inga konstigheter.

Nu har jag kikat på Michael Moores dokumentärer, Bowling for Columbine och Fahrenheit 9/11. Oerhört underhållande dokumentärer, även om jag tycker att den förra var rätt innehållslös egentligen. Det var inga jämförande fakta typ. Den senare däremot var en väldigt omskakande upplevelse. Såg även dokumentären Broder Daniel Forever nyss, och den var väl värd att spendera en timme framför.

Middag med fotbollen igår. Vi hade lite omröstningar om bästa offensiva, defensiva spelare osv. Jag blev nästan framröstad som bästa defensiva spelare... Hur nu det kunde komma sig? Jag har ju i ärlighetens namn inte haft jättemycket att göra. Jag är glad och stolt, men några av lagkompisarna måste ha sett något jag missat :-). Hursom tog Martin hem priset med all rätt.

Nu åker E-numren i soptunnan!!!

Nu ska jag försöka ta ett steg till i min diet. Aspartam, Suckralos och annat skit har jag dissat för länge sedan, men det finns mycket kvar att göra för att jag ska ha en helt naturlig kost. Alla dessa E-nummer är något jag varit lite smådålig på, eller jag har inte kollat efter att en massa produkter som jag använder innehåller E-nummer. Några exempel är flytande margarin som jag steker i, mjukost och pulver till olika grytor och wok. Inte speciellt svårt att byta ut det mot mer naturliga råvaror. Nu har jag iofs för mig att alla E-nummer inte är speciellt artificiella, men ändå? Varför äta produkter med klumpförebyggande medel och smakstärkare??? Bort, bort!!!

RSS 2.0