Östra Aros!

Jag tog mig en tur till Uppsala av olika anledningar. Att jag under en tid varit sugen på att titta på Uppsala Domkyrka var en, men det fanns även andra anledningar. Över det hela taget blev det ett givande besök, förutom att jag helt missade Linnés grav inne i kyrkan. Jag vet ialf att jag sett den, dock utan att varit medveten om det :-). Det kanske inte gills då?

Nils ska även ha ett stort tack till att på så kort varsel kunna ställa upp och låna ut sin bil utan någon som helst hesitation. Det värderar jag högt.


Uppsala Domkyrka, effektfullt i motljus.

Gustav Vasas grav inuti kyrkan. Den missade jag inte :-).

...och så beviset att jag verkligen var där. Jag och Uppsala slott.


Helgen!

Det har varit en bra helg. Fredagens läkarbesök har helt klart lugnat ner mig. Jag jobbade som extrapersonal natten mellan fredag och lördag vilket var väldigt lugnt. Kikade på fem avsnitt av Seinfeld och fick även min medarbetare att inse hur bra denna serie är. Hon kunde inte riktigt förstå att hon missat den tidigare. Ungefär samma känsla som jag haft :-). Hann även med att se en film vid namn White Sands. En ganska tillkrånglad film från början av 90-talet, och den gav ganska mycket i övrigt att önska. Så mycket mer hände inte under den natten.

Jag skippade lördagens taekwondo träning pga småtaskig hals och en sträckning i ljumsken. Istället kikade jag på när Liverpool förnedrade Hull med 6-1. Sedan blev det fest!!! Hängde med Mats på en förfest inne i stan där det mesta handlade om Singstar :-). Jag var som vanligt inget vidare förutom när det kom till "Enjoy The Silence" med Depeche Mode. Då slog jag nästan Mats som kan sjunga. Fantastisk låt för övrigt!!! Sedan bar det av till helgens egentliga höjdpunkt, It's så 09.

Trots att personalen i garderoben var från mitt fotbollslag fick jag betala garderobsavgift. Vet inte om de hade fått någon tillsägelse eller nåt innan, men jag brukar inte ta betalt av de jag känner :-).

Moneybrother

Tror inte jag sett Moneybrother live innan pga någon oförståelig aversion mot karln. Hursomhelst var det en riktigt bra spelning. Kanske skulle kunna få högsta betyg, men det är så svårt att sätta högsta betyg när man inte vet hur bra det bästa kan vara.

Millencolin

Millencolin har jag sett ett antal gånger och det här var det i särklass sämsta. De verkade allt annat än engagerade och kändes mest fåniga.

Familjen

Jag kikade bara ett par låtar så egentligen kan jag inte säga så mycket om den här konserten. Det finns dock en anledning till att jag bara kollade två låtar och det var för att det var så himla trist.

Över det hela taget var det en bra kväll!

Söndagen har varit lugn. Städat rummet och pratat med folk över nätet. Det ligger bra vibbar i luften måste jag säga. Det kan bli spännande.

Ångestdämpande!?

Nu har jag varit på prickmottagningen och undersökt alla prickar jag funderat över, och som väntat var ingen malign. Syftet med att gå dit var i första hand för att ställa lite frågor hururvida jag borde gå dit med jämna mellanrum osv. Svaret på det blev NEJ. Det gjorde de tydligen endast om det fanns hudcancer i släkten osv. Jag vet ingen i min släkt som haft någon sorts hudcancer, inte ens de helt ofarliga varianterna. Jag frågade även om mitt "ödesdigra" solariumbesök för ett antal år sedan. Läkaren menade på att en gång är ingen gång... Nu har jag, som alla andra, även bränt mig i solen några gånger, men egentligen har det ganska sällan varit allvarligt med flagning och aldrig blåsor. Ja, ja jag är en riskgrupp hursomhelst, men just nu verkar allt lugnt :-). Jag får ta ett par bilder och undersöka mig själv lite då och då.

Nu har jag även sett klart på den första Gudfadern. Det är väl som med Scarface att man inte får säga att filmen inte är top notch. Jag tycker iofs den var bra men inte mer än så. Bra skådespelarinsatser på sina håll men det betyder inte automatiskt att filmen är väldigt underhållande, om man nu inte har någon fetisch för just skådespelarinsatser. Summa summarum blir 3 av 5 plus för den första delen av Gudfadern trilogin.

Taxi Driver!

Taxi Driver var bra! 4 plus av 5 får den.

Idag har jag inte varit utomhus, bara suttit inne och läst en massa hälsopsykologi.

Hade funderingar på att se ÖSK-matchen idag, men far min hade inte köpt några biljetter och jag orkade inte ta mig till luckan innan matchstart för att se om det fanns några biljetter kvar. Har iofs känt mig lite förkyld de senaste dagarna så det är kanske lika bra att stanna hemma.

Kan bli att se Gudfadern ikväll. Ytterligare en serie superklassiska filmer som jag inte tidigare sett.

Bättre idag!

Den här dagen har varit bättre. Inga trista drömmar som deppat till dagen ialf :-).

Tror mycket kan bli bättre på fredag. Försöka få bort en del av de irrationella tankarna. Resterande nedslagenhet går ju inte göra såå mycket åt... Hitta en ny flicka är ju lättare sagt än gjort. I-landsproblematik tjalalala!!!

Ehh nu blir det Taxi Driver!

Tveksam dag!

Dagen har inte varit något bra. Jobbiga drömmar inatt och taskig sömn på det. Sedan blev det en heldag i skolan, vilken iofs inte var så himla tradig men ändå seg. Väl hemkommen var det bara laga mat och sticka iväg till taekwondon. Där var jag enormt ofokuserad och inget kändes som det gick speciellt bra. Mycket säkerligen beroende på min sträckta ljumske och ömmande ben från igår. Men trist ändå!

Gårdagen var desto roligare. Vi spelade fotbollsamatch mot IFK Hallsberg på Transtensvallen och jag spelade ute :-). Lundmark ställde upp som en bra vän och tog på sig målvaktsrollen. Det hade nog löst sig ialf genom att Ata hade ställt sig, men hans axel är ju inte av denna värld, så hade han stått hade det säkert kunnat slutat med att jag fått hoppat in i målet ändå :-). Är även tacksam mot Ata och Sebbe som uppfyllde min önskan om att få spela på topp. Hur gick matchen då? För min del gick det mycket över förväntan. Jag lyckades nog komma till ett tiotal hyggliga lägen för att göra mål, även om inget kanske var något jag verkligen skulle sätta. Hursomhelst lyckades jag få dit en boll med tio minuter kvar av matchen ungefär. Sebbe spelade osjälviskt in bollen från kanten och jag lyckades styra in den över målvakten från nära håll, med vänstern :-). Det var så himla gött att få sätta en boll efter alla missar och det är faktiskt mitt första mål någonsin i ett seriesystem för A-lag. Jag fick till och med kritik för min spontana glädje efter målet, men jag tyckte det var så kul. Synd bara att man råkar vara så mycket bättre i mål :-(.

Saturday night!

Det är en lugn lördagskväll. Har precis sett filmen Anchorman - Legenden om Ron Burgundy och är väl inte helt tagen... Jag har ganska svårt för det här töntformatet av komedi. Amerikanarna verkar verkligen älska det här formatet, men jag gör det inte. Klart att det finns roliga scener, men oftast är det bara fånigt och överspelat. Betyget blir 2 någonting på en 5-gradig skala.

Igår hjälpte jag lillasyster att flytta. Det var inte så himla mycket att flytta men det tog bra med dit i vilket fall på grund av att vi monterade upp en loftsäng. Efter flytten blev det fest. Förfest hos Danne och sedan Björnis. Det blev Björnis på grund av att jag varit alldeles för mycket på Kåren sista tiden. Det blev sedan en ganska intetsägande kväll på Björnis... Det var, inte helt oväntat, nästan tomt där inne och musiken var precis densamma som för två tre år sedan när man hängde där nästan varje helg. Inte så överraskande att stället går dåligt. Det roligaste som hände var att vakten tyckte mitt efternamn lät adligt samt en väldigt dansant "morsa". Det var verkligen en kväll i mängden, som inte stack ut åt varken det tråkiga eller roliga hållet.

Imorgon är sista fotbollsmatchen för säsongen och jag spelar förhoppningsvis på topp. Ska bli kul att kanske få ha skoj på en fotbollsplan och inte bara göra något för sakens skull.

Gran Torino!

Vilken film! Har för mig att någon sagt att den inte skulle vara så bra!? Kan ju iofs vara något jag fått om bakfoten för det kan inte stämma. Filmen är nämligen helt fantastisk. Clintan är så himla cool att superlativen tar slut. Det blir fem plus av fem möjliga.

CL!!!

Snart drar CL igång för Liverpools del. Får hoppas att dom kan göra en bättre insats än Kalmar mot Debrecen, men det bör väl inte vara något problem om inte en alldeles för stor underskattning inträffar. Jag tippar 3-1 till Liverpool.

Dagen har spenderats med en himla massa läsning i ett försök att komma ikapp i litteraturen till kursen, och om några dagar är jag nog ikapp :-).

Det går segt på gymmet. Har inte vägt mig på länge, men funderar på om jag tappat mer i vikt!? Det gick ju nämligen ganska bra med gymmandet i våras, men nu är allt det borta...

Beställde en tid till prickmottagningen också. Var ju trots allt sju år sedan jag kollade över mina prickar senast.

Ska hjälpa lillasyster att flytta in till stora stan på fredag också :-). Oj vad skönt för henne att kunna dissa Hallsberg nu. Nästan så att resten av familjen borde flytta till Örebro också!


Söderstadion!

En fullspäckad helg har tagit slut! Det har varit mycket fest och det första partajet var i fredags. Efter en Wii-förfest här blev det sedan en sväng till Kåren. Jag trodde jag skulle vara äldst på Kåren samt ha ganska tråkigt, men så blev det inte. Jag och Lundmark gick till det lilla dansgolvet efter att ha dissat det större dansgolvet som var allmänt kasst. Det lilla var också skit till en början, men sedan blev det andra bullar!!! Låtar med Van Halen osv. gjorde det riktigt trevligt, samt att Lundmark visade upp mycket bra potential. Ska han ha tack för! Efter Kåren blev det korv och en långt samtal vilket kändes väldigt givande då men som är lite rörigt minnesmässigt numera.

Dagen efter var det bara stiga upp, äta mat, och bege sig till taekwondon. Ska bli riktigt gött att träna ikväll och inte vara bakis :-). På kvällen blev det fest igen, men den här gången hos Lundmark. Där försökte jag liva upp festen med lite drinking-games och musiktävlingar som jag tycker föll rätt väl ut. Drick-rouletten som vi höll på med innan var däremot rätt trist! Sedan drog vi iväg till Strömpis. Där var det rätt kul, men jag var mer tröttfull än gladfull, så jag blev inte så himla road trots bra folk och försök till rolighet. En okej kväll men inte mer än så.

På söndag "morgon" ringde Nils och undrade om jag ville med till Söderstadion. Efter att ha skakat ur mig lite trötthet tackade jag ja och vi drog iväg tillsammans med Salle och en snubbe till. Det var mitt första besök till Söderstadion, och det var väl trevligt! ÖSK vann med 1-0 efter en rätt medioker match, men alltid skönt med seger. Söderstadion var en riktig rishög till stadion, och stämningen var ärligt talat inte så speciell, dock ett stort plus till alla hammarbysupporters som gick runt med lagkläder ialf! Skapar bra matchkänsla innan match. Nu stod vi i Örebros klack, vilka förde ganska bra med liv, men de - Allans defintition - "riktiga" örebrofansen verkade inte speciellt intresserade av vad som hände på planen eller vara av den sortens människor jag brukar ha något större utbyte av.

ÖSK tackar klacken efter matchen. Väldigt mycket örebroare på plats som synes. Närmast kameran är fans som jag föredrar, de som gillar fotboll och "hejar" på en normal nivå, längre ner är de "riktiga" fansen.


Igen!!!

Idag hälsade en snubbe på stan som jag inte kunde placera in var jag känner honom ifrån. Det är andra gången det händer nu... Jag börjar bli gammal!!! Alzheimer är på gång.

Usch... Det blir nog fest idag och imorgon! Vi har tydligen vunnit serien nu pga att Frövi lämnade W.O., så ingen match imorgon. Inte bra att festa så här mycket, men det känns som det är något jag verkligen vill göra. Ut och träffa folk, träffa någon, ha skoj! Det värsta är väl egentligen att det blir Kåren och där är jag typ äldst... Men va fan!!! Skit i det runtikring! Ha kul!

Bakfylleångest?

Många pratar om det där med bakfylleångest, och då inte i meningen av att de gjort bort sig gränslöst på fyllan, utan bara att det uppkommer ångest dagen efter alkoholintag. Jag har inte riktigt det problemet. Jag brukar vakna på morgonen med en härligt positiv känsla i kroppen, förutom viss fysisk bakfylla. Allt brukar kännas riktigt bra där till en början. Jag tänker tillbaka på kvällen innan och allt kul som hände, och hur bra kompisar man har osv. Sedan håller det där i sig ett tag tills sen eftermiddag/kväll då ett stort mysbegär istället uppstår :-). Då kan det bli lite deppigt om inte det blir tillgodosett, men ingen ångest inte.

...och varför tar jag upp det här? Vet inte riktigt men en del polare brukar prata om bakfylleångest och jag har inte känt mig igen i det, så var jag ute igår och idag har jag således känt efter hur jag känner och ingen bakfylleångest här inte :-).

Ett par tuffa dagar!

Nu har det varit ett par tuffa dygn med nattjobb och en heldag skola däremellan. Jobbet har dock varit väldigt lugnt. Kikade på filmen Departed på jobbet och den var riktigt bra. Råkade till och med drömma om Leo Di Caprio efteråt :-). Kanske inte en sådan dröm som en flicka skulle drömma om honom, utan i min dröm var han i min korridor och vi snackade lite om hans skådespelarkarriär. Jag påpekade att han hade mycket mer intressanta roller nuförtiden än tidigare, då jag ialf i drömmen tyckte att han tidigare bara hade "vara söt" roller. Det som jag måste tänkt på var Titanic antar jag. Kul det där med drömmar :-).

Undrar just om jag kan sova om jag försöker nu? Gick nämligen upp 15:30 idag.

Ibland vill något, eller någon, att man ska må bra!

Jag har ofta funderat på att händelser ofta kommer i rader av antingen positiva eller negativa upplevelser. Man får känslan av att ibland blir allt positivt, och ibland allt negativt, men att mellantinget inte inträffar lika ofta. Antagligen är väl mellantinget den så kallade gråa vardagen vilken man inte reflekterar så mycket över... Men men, sak samma! Den här helgen har ialf händelseförloppet endast varit till det positiva. Nästan så att man tror att något eller någon kände för att vara lite överdrivet snäll. Kanske som kompensation för tidigare elakheter :-). Fredagen började med fest. Först en sväng till Lundmark för att sedan dra vidare till Magnus. Hos Lundmark blev det mycket bra musik och rask alkoholstegring. När vi skulle dra vidare och jag hade glömt bort vilket nummer jag bodde på kände jag dock att jag var tvungen att lindra alkoholnivån med vatten... Hos Magnus var vi nog inte mycket mer än någon timme och jag blev ganska snart uppslukad i en "hur man borde klippa mitt hår" konversation. Vettifan om vi hade samma tankar om frisyrval men det spelar ju inte alltid så stor roll för... Sedan bar det av till Kåren!!! Efter en 20-minuters kö kom vi in och det första som händer är att vi träffar på butterJocke som gnäller över att det "e så jevla tråkit". Han är en bra kille ändå!!! Hursomhelst lyssnade vi inte på honom utan hade en bra kväll på Kåren. Kåren är egentligen ett riktigt skitställe men är man packad och vill ragga så är det nog Örebros billigaste ställe. Studenter är knappast kända för att ha kyskhetsbälte på sig!!! Efter att i kön ut försökt krånga ut Toves i något tygstycke intrasslade ring med resultatet trasig ring blev det efterfest hos Magnus. En faschinerande efterfest med Seinfeld-händelser. Hur fan kan man låta någon sova på soffan??? Det som fastnade mest hos mig dock är nog funderingen över vem som är mest korkad? Den naive eller den som tror att den andre är naiv? Jag tror att den naive inte är så naiv som den andre antar!!! Vid fem tiden blev det tack och godnatt efter en väldigt lyckad kväll. Det är någonting med den där t-shirten...

Kl 13:00 var det revälj dagen efter. Lite mat och sedan taekwondo träning med lätt sparring, vilket var riktigt skoj. Det ska tydligen vara mycket sparring nu i höst. Gott mos säger jag! Sedan blev det mat med Magnus och senare Ungern - Sverige. Vad säger man om den matchen? Helt sjukt!!! Något eller något måste velat Sveriges befolkning mycket väl! Ett sånt jävla turmål som Zlatan får in med matchens sista spark finns ju faktiskt inte ens i den vildaste fantasin. Efter matchen gled jag hemåt pga fotbollsmatch dagen efter medan Magnus med flera fortsatte ut på krogen. Måste ge ett tack till Elias också. Utan någon som helst anledning gjorde han faktiskt mig en liten tjänst senare på kvällen.
Jag kände mig lite hängig sedan på natten... Vet inte om det var inbillning men det blev bättre efter hand... Inte så himla konstigt om jag känner mig hängig i och med att två i min korridor ligger däckade av influensa. Jag hoppas dock att min släng av influensa för ett par veckor sedan räcker som skydd för värre sjukdom!!!

Idag har det spelats fotbollsmatch mot Fellingsbro. Vi vann med 3-0 och är därmed klara för att gå upp i division 6. Vi var klart bättre hela matchen förutom en 20-minuters period i första halvlek då vi tappade spelet ganska markant. Under den perioden hade jag en del att göra vilket jag löste bra, men annars var det en rätt lugn match för mig med ett stabilt försvar framför mig. Efter ett par sega matcher kändes det bättre i målet igen!!!

Nu är jag på jobbet! Endast tre ungdomar här vilka alla är väldigt lätta att ha att göra med. Vad var det jag sa! Ibland vill något eller någon att man ska må bra!!!


Fotoalbum!

Nu kanske jag repeterar mig själv, men jag tror inte det... Jag har ju framkallat circus 1800 foton för att kunna sätta in dem i album och för att ha kopior om jag skulle råka radera foton som jag har på datorn vid en formatering eller liknande. Nu har jag dock lyckats köpa fotoalbum till mina foton som är för små... Alltså fotona är större än utrymmet för fotot i albumet :-). Så nu när jag har suttit och satt in foton har jag fått klippa bort en centimeter på varje foto vilket tar sin lilla tid. Så kan det gå när inte haspen är på så att säga :-).

Kikade på filmen Watchmen häromdagen. Bra och underhållande film måste jag säga men det bästa var soundtracket vilket är helt fantastiskt. Låtar med Dylan, Cohen, Nena osv., i en sådan film är inte riktigt vad man räknar med.
Nu när jag ändå är inne på film så såg jag även True Romance för någon vecka sedan. Det är första filmen som jag recenserar här som kommer få högsta betyg, vilket är fem plus av fem möjliga. Det är en helt fantastisk film som säkert många har missat i och med att den är från 1993. Hursomhelst är det Tarantino som skrivit manus och Tony Scott som regisserat, vilket uppenbarligen blev en grym kombination.

Lirade fotbollsmatch igår mot Wedevåg... Vi vann med 8-2 och ledde med 7-1 i halvtid så det var väl inte mycket till match, men det är ändå den matchen jag spelat i år som jag varit mest missnöjd med. Målen var iofs inte mitt fel men jag sparkade i backen när jag skulle ta en inspark osv... Tycker inte om det. Insparkarna gick så bra ett tag men nu är jag tillbaka på ruta ett - frustrerande.

Dagens låttips: Bob Dylan - The times they are a-changin'

Första dagen!

Första dagen på nya kursen. Har aldrig känt mig så här omotiverad till att plugga men det blir nog bra. Kände igen några trevliga personer i klassen, vilket alltid är trevligt. I övrigt verkar kursen (hälsopsykologi) intressant. Jag hann även med att springa på lillasyster inte mindre än tre gånger under dagen också. Hon verkade nååågot vilsen...

Fotbollsträning igår. Första gången sedan jag "köpte" de nya skorna jag kunde gå någorlunda för fullt. Kändes bra, och var den roligaste träningen på länge. Viktig match imorgon nu!!!

RSS 2.0