Andreas hattmodeblogg!

Det är inte lätt att cykla med en hatt på huvudet när det blåser. Ja och det är rätt korkat att ens försöka men men... Jag visste inte att det blåste så mycket.


Men visst är det stiligt med hatt ialf? :-). Är ju värt att få hålla i den lite hehe! Oops... Det ser ut som att jag har ett vänsterbröst :-O!!!

Dagens ölprovning består av följande öl;

Så här efter ett par klunkar tycker jag inte ölen smakar så mycket choklad, dock är den väldigt god :-)!

Film 2

Så mycket film har inte hunnits med senaste tiden, men tre stycken filmer har jag ialf lyckats ta mig igenom.

Elephant Man

En film regisserad av David Lynch och baserad på Joseph Merricks liv. Merrick var för övrigt en kraftigt vanställd snubbe som levde på 1800-talet. Filmen är helt i svartvitt och har inget av det sexuellt explicita eller mystiska som kännetecknar många av Lynchs andra filmer. Detta upplever jag som tråkigt och förtar en del av förväntningarna av filmen. Å andra sidan är filmen mer lättförstådd än mycket annat regisserat av Lynch vilket säkerligen kan tilltala många. Filmen följer Merricks sista del av livet och följer hur denne först utnyttjas i "freakshows" för att sedan tas om hand av sjukvården, men där han egentligen också bara visas upp på grund av sitt annorlunda utseende. Det hela är en ganska sorglig historia men slutar, utan att avslöja alldeles för mycket av handlingen, förhållandevis lyckligt. Om jag ska summera det hela så tycker jag inte Elephant Man är så bra som den anses och får av mig 3 plus av 5.

The Chair

Lågbudget-skräckis från Kanada. En psyskist instabil kvinna flyttar till ett hus som är hemsökt på grund av att en hypnotisör har experimenterat med en mördare under dennes dödsögonblick. Kvinnan får givetvis kontakt med denne mördare och blir till slut "possessed" av densamma. Allt i filmen är egentligen rätt dåligt... Dåliga skådespelarinsatser och stundtals för mycket kamerafokus på skådespelarnas urringningar, dock är den ganska underhållande och ger således den spänning man som tittare är ute efter. Betyget blir dock bara 2 av 5. Det är lite som en Wallander-film, inte speciellt välgjort men ändå underhållande.

The Hurt Locker

Förra årets Oscars-vinnare för bästa film. Handlar om ett bombdesarmerings-team i Irak och all den psykiska påfrestning de ställs inför. Filmen är grymt snygg, välgjord, välspelad och stundtals även rätt macho-kul. Om något ska anses negativt med filmen så är det enligt mig att det är väldigt långa scener. Detta gör att det egentligen inte händer så värst mycket i filmen och blir således stundtals lite tråkig. Över lag är det dock en mycket bra film som på ett realistiskt sätt skildrar livet för soldater under stark stress. Det är verkligen ingen romantisering av krig eller ett porträtt av en nästintill oslagbar hjälte. Betyget blir 4a av 5.

humm...

Jag har jobbat för mycket denna månad. Några timmar mer än vad jag borde enligt några bestämmelser. Har försökt fått tag på mina chefer idag för att lösa detta delikata problem, men de har inte varit där de bör vara...

Imorgon är tanken att köpa biljetter till Valborgsevenemanget på uni. Förra året var detta evenemang tämligen tråkigt... Ska försöka styra upp en fest eller två så att det blir lite bättre i år. Är väl lika bra att riva korridoren när den ändå ska storstädas nästa vecka.

En bra helg har det varit!

Vem bryr sig?

Jag satt och kikade i Aftonbladet för några dagar sedan, och vet ni vad??? De sex första sidorna handlade enbart om Maddes kärleksproblem. ...och ja jag vet faktiskt inte vad killen heter, jo Jonas tror jag men men... Det jag tänkte komma till är hur det kan vara en sådan enorm nyhet? Nog att de hade tänkt att gifta sig och att han tydligen verkar ha varit otrogen, men va fan, är det verkligen mer intressant än att två 18-åringar mördat och grävt ner en jämngammal och att hela Europas flygtrafik står still? Jag förstår verkligen inte människors prioriteringar när det gäller nyheter.

...och vet ni vad det bästa är? Att när jag inte förstår, eller bryr mig om någonting, så tar jag upp det i min blogg, och vips har jag bitit mig själv hårt i röven :-P!

Bra och dåligt!

Dåligt

Såg hur mycket jag fick i lön idag, eller snarare hur lite... Ett par tusen mindre än vad jag antagit, dumt!!!

Min högerhand är helt förstörd efter sparring i måndags... Gör väldigt ont i vissa situationer, typ diska och öppna dörrar.

Neutralt

Om någon tror att det fortfarande är något mellan mig och Hanna så kan jag säga att så inte är fallet. Det är helt superfinitio!

Bra

Var hos doktorn idag för att titta på en ny prick och för att se om jag kunde ta bort ett par andra prickar. Resultatet blev att nya pricken verkade ofarlig och att jag får ta bort två prickar för 120 kronor :-). Jag trodde de skulle gå som plastikkirurgi, men doktorn tyckte att de kunde upplevas som störande, vilket jag gör. Mycket bra! Den ena ville han iofs ta bort för att han inte till 100 % kunde avgöra att den var frisk, men det är den. Oerhört stressad doktor för övrigt... Men, men... Besöket var över förväntan.

= Tror det positiva tar ut det negativa!!!

Film!

Jag lovade ju några filmrecensioner, och bättre sent än aldrig!

Paranormal Activity

En av de bästa och otäckaste skräckfilmer jag har sett. På rak arm kan jag bara komma på att Exorcisten och The Grudge kan mäta sig i "otäckhet". Filmen är filmad med handkamera och känns därför mer verklig än traditionella skräckfilmer. Den är även otäck på det sättet att man inte riktigt vet vad det "farliga" är i motsats till andra filmer i samma genre med monster och massa annat explicit äckel peckel. Betyget blir en klar 5a av 5 möjliga, men då måste man ta genren i beaktning.

Rear Window

En gammal Hitchcock rulle med James Stewart och Grace Kelly. Den senare är för övrigt väldigt vacker! Filmen handlar om en man som under sin konvalescens från ett benbrott spionerar på sina grannar. Efter hand tror han sig ha uppfattat att en av grannarna begått ett mord. Bevisen för att det verkligen skulle ha begåtts ett mord är dock inte solklara och det blir många turer för honom när han försöker bevisa detta. Filmen ska vara en riktig klassiker och anses av många vara Hitchcocks bästa film men i mina ögon är den bara bra och får därför en 3a av 5.

12 Angry Men

När man ser den här filmen förstår man att gammal film kan vara otroligt bra samt att ett bra manus verkligen kan göra en film bra. 12 Angry Men utspelar sig nästan enbart i ett enda rum och behandlar en jury som diskuterar huruvida de ska döma en mordmisstänkt till dödsstraff eller inte. Detta är verkligen en film som bör ses även fast den är i svartvitt. Det är manuskonst på oerhört hög nivå!!! 5an är solklar!

Ledig dag, nummer 5!

Jo rubriken stämmer, idag är femte dagen irad som jag är ledig. Personligen känns det dock som det bara är andra dagen ledigt, för de andra "lediga" dagarna har varit så uppbokade ändå.

Helg har det hunnit vara, och en bra sådan! Största delen av lördagen försvann genom en fotbollsmatch utanför Karlskoga mot ett lag som kallar sig för Alkvetterns IK. Vi vann komfortabelt med 4-1, och jag var ungefär lika sysslolös som resultatet kan antyda och deras mål var nog inget jag hade kunnat göra något åt. Annars utförde jag väl det jag skulle helt ok, bara insparkarna som inte fungerade, men det är ju egentiligen bara som vanligt. Efter matchen bar det hem för att få lite mat och öl i magen, för nu skulle två helgers ickepartajande tas igen. Förfest hos Nils med bra folk och sedan en sväng till Ritz. Ritz var ovanligt folktomt när vi kom dit, men blev som vanligt proppat efter hand. Kvällen blev natt, natten blev lång och det fick bli en lång sovmorgon på söndagen. Söndagen blev lugn, lugn... Film och spel med korregrannarna. Vi spelade Alias och Rappakalja, två spel jag hört talas om innan men inte spelat. Båda var väldigt roliga och det blev mycket skratt. Ett bra slut på en bra helg!

Kan komma ett till inlägg senare idag med lite filmrecensioner...

Grimsta IP!

Några dagar inför gårdagen hade Nisse fått den strålande idén om att åka till STHLM och handla kläder och sedan avrunda dagen med lite fotboll på Grimsta IP. Det blev Nisse jag och Bias som åkte upp till slut. Dagen spenderades med lite strosande i city, glassätande i Kungsträdgården och lite shopping som sagt. För min del utgjordes inköpen av en farfars-tröja och ett par strumpor från MQ, så meningen med att köpa det i STHLM istället för Örebro kan ju ifrågasättas :-).

Glassätande! Nils ville inte bli bildpublicerad på bloggen och har vid bildtillfället gömt sig i påsen till höger.

Dagens diskuterande; Vad betyder egentligen undantagstillstånd? ...nu är man i en del av livet där det inte kommer komma något sedan, inget att vänta på. Nu är livet NU så att säga. Inte någon lumpen, högskola osv som man ska göra först innan livet börjar på riktigt... Blää... Känns lite tragiskt.

Framåt kvällen blev det så dags för fotbollsmatch, BP - ÖSK. Av någon anledning ville inte Bias följa med vilket är lite i klass med varför män har bröstvårtor och hur egentligen kvinnans orgasm funderar, dvs saker man säkerligen aldrig kommer förstå sig på :-). Hursomhelst... Grimsta IP var till och med mindre ansenlig än jag hade föreställt mig. Man kunde verkligen tro att man skulle gå och se en division 3 match!!! Att det endast var typ 1500 personer som såg matchen, varav väldigt många örebroare, gjorde inte känslan av allsvensk match starkare. Förresten hade det hela kunnnat slutat i stark tragikomik då det inte gick att köpa biljetter till matchen med kort... Nils hade dock precis så mycket pengar löst att vi lyckades ta oss in... Där inne träffade vi Robin Hägg också, var inte igår. Matchen var till skillnad från mycket av det andra av allsvensk klass och var överlag välspelad. Matchen slutade för övrigt med en 1-0 seger till Örebro :-).

Den glamorösa huvudingången till Grimsta IP.

Den ännu mer glamorösa huvudläktaren!

Liam, Liam!

Jag har väl genom åren inte alltid haft så lätt för bröderna Gallagher, men som med mycket annat har jag blivit mindre störd av och mer förstående genom åren. Det som följer tycker jag var väldigt kul, saxat från en intervju med Liam Gallagher;

Do illegal music downloaders bother you?
Downloading’s the same as what I used to do – I used to tape the charts of the songs I liked [off the radio]. I don’t mind it. I hate all these big, silly rock stars who moan – at least they’re f*ckin’ downloading your music, you c*nt, and paying attention, know what I mean? You should f*ckin’ appreciate that – what are you moaning about? You’ve got f*ckin’ five big houses, so shut up.


7 - 1 - 7!

Jobba sju, vara ledig en och jobba sju till... Så har mina två senaste veckor sett ut. Nu vet ni alla det...

Jag lovade lite bokrecensioner sist och tänkte börja med det nu. Först ut blir John Ajvide Lindqvist. Jag har snart kommit igenom tre av hans böcker; Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda och Pappersväggar. Låt den rätte komma in blev jag intresserad av att läsa efter att jag sett filmen som baserats på boken, vilken för övrigt var mycket bra. Boken å sin sida är även den väldigt bra och behandlar vampyrer, vardagsliv och död i en vanlig svensk förort (Blackeberg). Faktumet att boken utspelar sig i Blackeberg och därmed i det "riktiga" Sverige gör att historien känns mer äkta, så även om man sett filmen kan jag verkligen rekommendera att läsa boken, och gillar man vampyrer och lite skräck är den ett måste!!!
Hanteringen av odöda börjar väldigt bra och utspelar sig också i Stockholmsområdet, vilket gör att även den ger ett "verkligt" intryck. Boken handlar om att nyligen avlidna människor börjar leva igen och hur deras anhöriga upplever och bemöter detta. Den psykologiska biten är bra och intressant och boken är spännande, men slutet är lite abrupt och ger inte direkt svar på varför dessa nyss avlidna människor börjar leva igen, vilket är rätt irriterande. Om man ska summera så är boken spännande men saknar vissa delar för att vara riktigt bra.
Pappersväggar är till skillnad från de andra böckerna en bok bestående av flera olika berättelser. Får mig för övrigt att tänka tillbaka på alla böcker med spökhistorier jag lånade och läste från Biblioteket på Stocksätersskolan :-). Denna bok har jag inte läst klart än, men hittills har berättelserna i den varit spännande, men även här i viss mån lite väl "oförklarande" i slutet. Det ska även finnas en berättelse som tar vid där Hanteringen av odöda slutate, men dit har jag inte kommit, så vem vet..? Genom att läsa den kanske man blir lite klokare över slutet av Hanteringen av odöda.


Var nog lite för mycket begärt...

Att be den inte allt för digra läsarskaran av denna blogg att kommentera något intressant var lite för mycket begärt :-). Helt förståeligt, men diskussioner är ju skoj annars.

Nu börjar det bli vår på riktigt och termometern går till och med över 10 grader ibland, helt fantastiskt skönt efter denna vargavinter.

Jag kanske borde recensera alla dessa böcker jag lyssnar på också, eftersom denna blogg har blivit lite av en "kritikerblogg" på senaste tiden. Tänkte att jag börjar med det nästa gång jag skriver.

Annandag!

Påsklunch hemma hos mor och far idag = mycket gott!

AIK - ÖSK 0-1 = riktigt trevligt!

Vad händer om man släpper knarket fritt? Alltså legaliserar det hela. Kommer mänskligheten rasa eller kommer bara en massa organiserad brottslighet försvinna? Vore kul om någon ville kommentera sina tankar om det hela.

Skönt med en ledig dag.

Garden State = Mycket bra film.

The Insider = Bra film, bara lite lång :-P!

Påskafton!

Kanske min tråkigaste påskafton ever, trots kanonfint väder. Eller tråkig och tråkig... Egentligen var kvällen på jobbet rätt bra, men sluttampen med att torka spyor hade jag gärna sluppit. Hursomhelst hade det varit förhimla trevligt att sitta med några bra polers nu och ta några bärs och snacka goja istället för att snart gå och lägga sig för att orka stiga upp klockan 7 imorgon bitti.

Mycket gnäll nu, men jag tycker ändå jag mår bättre nu än på ett tag!

Långfredag!

Mmm... Det är verkligen långfredag för mig. Typ jobbat och tråkat!!! Jag vill göra något skoj, men för att göra roliga saker måste man jobba... Annars har man inga pengar att göra något kul för!!!

Jag är så vis ibland...

RSS 2.0