Lima

Det här blir lite knasigt, men på grund av att jag inte hunnit skriva så mycket om Lima innan så gör jag det nu istället.

Vad vi hade hört av andra resenärer skulle Lima vara ett ganska tradigt ställe, och vad gäller Lonely Planet så ska staden även vara lite osäker. Det gäller nog dock mest ficktjuvar och inte terrorattacker som i STHLM :-).

Vi kom till Lima efter en mycket behaglig bussresa från Cusco. Först blev det lite mat och sedan lite knallande runt i stadsdelen Miraflores där vi bodde. En av Limas rikare och vackrare stadsdelar! Personligen blev jag lika positivt överraskad här som när jag kom till Cusco över hur vackert det var. Moraflores ligger vid havet med stränder, parker och berg som leder ned till havet. Mycket vackert! Byggnaderna påminde en hel del om Europa, förutom elstängslena över murarna som ska hindra intrång :-). Det ska tydligen finnas väldigt många människor i Lima som lever i stor fattigdom, det var dock inget vi hann uppleva så mycket av under våra tre dagar i staden.

Miraflores.

Under kvällen gick vi på bio och såg en hygglig film som jag inte minns namnet på... Handlade dock om att djävulen jävlades med några stackare i en hiss. Låter lite knasigt, men det var rätt underhållande.

Andra dagen i Lima ägnade jag mestadels åt sightseeing medan de andra gjorde något annat, shopping tror jag. Jag åkte in till de gamla delarna av Lima och kikade på en katedral, några torg och ett rätt intressant katakomb-system. Katakomberna fungerade förr som kyrkogård för Limas invånare och det var fullt med ben och skallar där nere. Både ruggigt och intressant. I katedralen var för övrigt Francisco Pizzaro begraven, grundaren av Lima och en av de mer kända spanska conquistadorerna.

Pizzaros place!

Under kvällen blev det lite partaj, lite bekantskap men den lokala polisen och UNO-spelande.

Sista dagen i Lima var lugn. Jag shoppade lite och på kvällen blev det sushi. Jag lyckades få med de andra grabbarna och efter att de smakat lite verkar det som att de äntligen fick upp ögonen för hur gott sushi är.

Kommentarer
Postat av: Zandrah

Ja men välkommen hem då!

Och hoppas julsemestern blir bra den också. God jul och gott nytt år! Kram!

2010-12-19 @ 14:29:07
URL: http://sandrapysslar.blogspot.com
Postat av: Andy

Tackar tackar :-). GOD JUL och gott nytt på dig själv :-).

2010-12-19 @ 21:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0