Söka jobb jobb jobb...

Tar en himla tid att söka jobb!!! Idag har jag sökt två jobb, säkerligen omöjliga att få men ialf lite träning i CV-skrivande och dylikt. Hursomhelst tar det väldigt lång tid att anpassa ansökningarna för jobben.

Sverige uslagna ur OS-hockeyn... Jag orkade inte gå upp och titta vilket tydligen var lika bra. Däremot blev det guld i stafetten :-).

Ibland undrar man hur det står till med allmänbildningen hos folk...? Prata lappländska, ehh... Bli undersökt av rättsläkare vid vanliga besvär, humm... Ja, ja, man ska väl inte begära för mycket.

Sötebrödsdagarna på väg tillbaka!

Äntligen har jag fått lön och lite pengar. Inte så mycket, men mer än studiebidraget ialf. Det samt att jag fick veta att jag kan bo kvar här i korren ett år till har ju gjort att jag har lite pengar nu igen :-). Nu ska jag iofs börja betala tillbaka studiebidraget och förnya gymkortet, så det blir väl inte så mycket över ändå, men det gäller att se det positivt :-).


Hallsberg på TV!

Hallsberg har på grund av all snö, och därmed alla problem med tågen, hamnat i händelsarnas centrum. Det var till och med live-rapport från stationen på något av nyhetsprogrammen. Kul att Hallsberg får lite publicitet, mindre kul att alla kommer minnas Hallsberg som ett ställe där de var väldigt irritterade. Funderade lite på om Hallsbergs kommun kanske skulle byta slogan från tragikomiska "Nära till..." till "Där allt står still!" istället. Den hade ju knappast varit sämre ialf.

Annars är det mycket arbete just nu, lite onödig oro och en känsla av att jag snart kommer ha för många strängar på min lyra...

Ego-Gahh!!!

Nu har jag upptäckt att jag fått två nya små födelsemärken på framsidan av kroppen. Jag jämförde en bild från i slutet av sommaren med en likadan nytagen bild och upptäckte det hela. Att jag ens jämförde var pga att jag blivit misstänksam mot en prick jag inte kände igen. Prickarna är iofs inte mer än knappt två mm stora i diameter och säkerligen helt ofarliga, men jag gillar inte prickar. För det första gör de mig lite orolig och för det andra tycker jag de är fula. Jag försöker dock övertyga mig om att det är bra att jag upptäcker förändringar i min hud om det nu någon gång skulle ske någon mer allvarlig förändring. Vad jag har förstått är det även helt normalt att få fler prickar genom åren. Bara se på mina föräldrar som ser ut som två leoparder med fräknar överallt. Jag blir dock sur ändå, ungefär som någon som upptäcker rynkor eller börjar tappa håret skulle jag tro. De senare är ju iofs endast ett hot mot utseendet. En krasch mellan fåfänga och sjukdomsoro, dumt!

Från en sak till en annan... FILM!!!

21 Grams

González Iñárritus film, regisserade även Babel, om olika livsöden som länkas ihop genom en dödsolycka i trafiken. Duktiga skådespelare som Penn, Del Toro och Watts, samt en fängslande historia. Vill man se välgjort drama så är den här filmen helt rätt, vill man däremot dra på smilbanden ska man se något annat :-). Det bör påpekas att jag inte alls gillade Babel, om det nu beror på att 21 Grams är mycket bättre eller om jag börjat förstå tjusningen med mer "pretentiösa" filmer kan jag dock inte ge ett bra svar på. 21 Grams får ialf full pott, fem plus av fem möjliga.

Valkyrie

Ett krigsdrama baserat på en sann händelse rörande ett mordförsök på Hitler som gick snett under andra världskriget med Tom Cruise i huvudrollen. En helt ok film även om den känns lite väl "stiff" ibland. Man undrar ju verkligen om alla möten som sklidras i filmen var sååå stela med ständiga kast av misstänksamma blickar mellan deltagarna!? ...och varför måste de prata tyska ibland när de pratar engelska hela tiden annars? Det är hursomhelst en välgjord film, som håller sig till sitt fokus utan stora kärleksutsvävningar osv, vilket är positivt. Betyget blir tre plus av fem, underhållande men inte mer än så.

Frisk igen!

Det bästa med magsjuka är att det snabbt går över. Idag känner jag mig nästan helt frisk trots att jag var helt sjuk igår :-). Det mest intressanta, vilket jag tror jag nämnt flera gånger förut, är hur snabbt feber kan försvinna. Man lägger sig svettig, med dunkande huvudvärk och tror aldrig man ska somna, men så har man lyckats somna ändå och vaknar en stund efter feberfri. Det måste vara en av de bästa känslorna!!!

Magsjuk!

Får bli mer när jag tillfrisknat...

Ferry!

Det var vändningen, guld till härlige Ferry :-)!!! En himla bra dag idag trots allt som är som det är!


OS!

Nu är det OS igen, och för min del som åskådare har det startat dåligt. Allt jag har tittat på har gått dåligt, i synnerhet för skidskyttarna. Däremot det enda som jag egentligen missat, när Charlotte Kalla skidade, blev det OS-guld. Likadant var det för åtta år sedan, så fort jag tittade gick det åt helvete, med Tre Kronors förlust mot Vitryssland som största smolk. Nu vann iofs curlingherrarna mot Storbritannien, det kanske var vändningen :-).

Annars har jag haft ett par trevliga dagar med besök och mycket film. Jag har som jag tidigare nämnt börjat titta på Pixars animerade filmer, och nu senaste dagarna har jag sett Toy Story och Monsters Inc. Två bra filmer där den tidigare var något bättre. Även Little Miss Sunshine sågs om, vilken är en helt fantastiskt bra film.

Tänkte även lägga in några roliga vinterbilder.

Så här såg min cykel ut när jag kom hem från Åland för ett par veckor sedan. Det hade kommit lite snö...

Kan bli kallt att sitta här :-).

Ord

Man brukar väl säga att ett löfte ibland inte är värt mer än pappret det är skrivet på. Det är kanske lättare att ljuga, lova - för att sedan skita i det, vara osäker osv i text än i tal, men för vissa verkar ändå det man säger i tal vara ganska innehållslöst. Själv är jag världens sämsta skådespelare och tokkass på att ljuga... Jag kan inte säga något jag inte menar, isf håller jag bara käften. Detta lilla faktum gör mig ledsen när andra säger saker de inte menar till mig.

"Everything even out" - Jerry Seinfeld. Ibland är det topp och ibland är det dal, men när man summerar det hela kommer allt ha utjämnats. Egentligen är det ännu positivare. Generellt kommer man ihåg sin historia i ett mer positivt ljus än hur det egentligen var.

"Jag kommer inte höra av mig igen
Och jag kommer inte ta skuld
Så säg det och få det gjort
Det finns bara ett enda sätt att brinna upp"

Förlust!

Arsenal vann, och de var nog något bättre än Liverpool i en annars rätt tradig match. Lite tråkigt bara att Howard Webb inte såg Fabergas uppenbara hands vid matchens sista spark.

Rubrik är alltid svårt!

Nu är jag inne i en period där jag jobbar nio pass på elva dagar, eller egentligen blir det tio pass på samma tid, men ett av dessa pass blir som sovande natt, så det gills inte riktigt. Det känns dock inte lika tungt som det låter tack vare att jag trivs rätt bra med det jag gör och att en arbetsdag aldrig är den andra lik. Det mesta handlar således om jobb nu och så mycket annat hinns inte med. Ett exempel är att jag inte tränat fotboll på säkert en månad och det endast för att jag inte kunnat komma på någon av träningarna.

Nu snart börjar matchen mellan Arsenal och Liverpool. Det ska väl mycket till att Liverpool vinner, men blir det så är laget, trots en katastrofsäsong, helt plötsligt med och slåss om tredjeplatsen i ligan.

Annars har det nog inte hänt så mycket mer i mitt liv på senaste tiden, och jag har nog inte direkt reflekterat över något speciellt heller. Nee nu börjar matchen!!!

Landet brunsås!

Jag har precis kikat på det tredje avsnittet av Landet brunsås, och jag tycker det är otroligt bra. För er som inte sett det kan jag rekommendera det varmt och det handlar om varför vi äter på det sätt vi gör. Medverkande är bland annat Erik Haag och Henrik Schyffert vilka jag tidigare inte varit speciellt förtjust i, ialf den senare. Schyffert har i mina ögon mest känts som den i Killinggänget som är tråkigast, men efter att ha sett "90-talet, ett försvarstal" och nu Landet brunsås har min åsikt ändrats. Schyffert står för väldigt roliga inslag i Landet brunsås. Nu senast pratade han om vilka svindyra knivar, kylskåp och dylikt han hade till sitt kök för att typ koka korv, och en annan gång tog han upp hur gott det är med limpa, ost och O'boj. Jag tyckte dock det förra var roligast för där känner jag igen mig själv så mycket :-). Förr om åren när jag hade pengar köpte jag en himla massa dyra saker till köket trots att jag definitivt inte lagade någon mat. Det bästa var nog när jag köpte en kaffebryggare för ett par tusen, utan att jag då själv drack kaffe :-).


Recensören Sören!

Ja, rubriken är medvetet felaktig.

Det är snö överallt och det går inte ta sig någonstans om man inte använder sig av gång eller motordrivet fordon. Kallaste tiden på en himla massa år också.

Nu var det ju dock filmrecenserande jag tänkte syssla med.

Inglorious basterds

Kul film, speciellt när Brad Pitt och grabbarna ska prata italienska. Oförglömlig scen! Annars mycket våld, fötter och lite udda som det brukar vara i Tarantinos filmer. Fyra starka plus av fem blir betyget.

Big fish

En annan regissör som har svårt att hålla sig till någon som helst verklighet, Tim Burton. En film i samma berättarstuk som Forrest Gump och Notebook, dock inte riktigt lika bra. Hursomhelst en helt klart sevärd film, även om man inte blir helt betagen. En stark trea av fem blir betyget.

Casablanca

Varför den här filmen ska vara en av världens absolut bästa filmer enligt IMDB går något över mitt förstånd. Inte på något sätt en dålig film, men vad gör den till typ best ever??? Rätt många roliga personligheter, speciellt den marrokanske polismannen, och några roliga dialoger med kända citat. Enligt mig är det dock bara en ok film som får en normal trea av fem.

Flickan som lekte med elden

Jag gillar svensk film i och med att den oftast är mer "down to earth" än amerikansk. Actionladdade svenska filmer brukar dock kunna bli lite så där. Denna film är dock ett undantag och är riktigt underhållande trots att den innehåller mycket action. Nu var det länge sedan jag läste Stieg Larssons bok som filmen baseras på men av vad jag minns så fångar filmen det mesta av det intressanta i boken. Något jag inte riktigt förstår är dock varför Noomi Rapace hyllas så mycket? Jag tycker allt hon säger låter som att hon läser innantill. Summering, bra film, fyra plus av fem.

Wall-E

Underbar film! Bra story! Att man kan göra något så bra av robotar som inte ens pratar :-). Klara fem plus av fem.

Blindness

Baserad på en bok av en Nobelpristagare. Om det nu är därför det är en väldigt intressant idé till en film låter jag vara osagt, men själva grunden till filmen känns väldigt intressant. Det handlar om en sjukdom som gör typ hela världens befolkning blind. Jag kan dock inte påstå att filmen lyckas att utnyttja denna intressanta idé, utan det blir bara ok till slut. Helt ok underhållning, men ändå ett litet misslyckande i samma stil som "The day the earth stood still" och "28 dagar senare". Bra idé men dåligt genomfört. Jag ger dock filmen en svag trea av fem.

Det var dom filmerna jag sett senaste tiden det!

Jag vet inte om jag sett det förut men jag blev ialf väldigt glad idag när jag såg en buss som hade "Buss och kram" istället för något stadsdel eller ort i textfältet :-).


RSS 2.0