Lugna söndag!

Det har varit ganska mycket nu senaste veckan därav den snåla uppdateringen av bloggen.

I onsdags for jag iväg till Åland en sväng för att träffa Hanna och hennes familj under ett par dagar. På vägen dit var det snöstorm och jag var lite orolig över att inte komma fram, men både bussen och båten gick och kom fram i tid. På båten gungade det rätt kraftigt och jag var inte speciellt långt ifrån ett starkt illamående, men jag klarade mig hyggligt :-). Jag satt och försökte stänga av alla illamåendekänslor framför filmen Wall-E, men han inte riktigt se klart den. Väl framme på Åland var det snöstorm deluxe och resterande tid av dagen spenderades inomhus med film och mat. Nästkommande dag spenderades med diverse vinteraktiviteter som att skotta, fundera på att åka skridskor samt att åka skidor. Det senare hade jag inte gjort sedan lumpen men övervanns relativt smärtfritt efter bara ett par enstaka fall i spåret :-). Dagen efter var det sedan dags att åka tillbaka till Sverige igen, och på båten bjöd Hannas mamma oss på buffé. Buffén var helt fantastisk! Jag tror jag har ätit finlandsbåts-buffé någon enstaka gång förut och då har det varit massa folk och stressigt och jävligt, men nu i fredags var det typ jag, Hanna och tio till i hela bufférestaurangen. Snacka om att man kunde välja och vraka av allsköns fint upplagd mat. De stekte till och med egna bitar av lamm, entrecôte osv om man ville ha! Det hela var lätt en matupplevelse i paritet med första besöket på East West. Högsta betyg alltså! Sedan var det hej då och hem till Örebro för jobb med mera... Ahh just! På Centralstationen i STHLM var typ alla tåg försenade förutom mitt hehe :-). Riktigt flyt där :-).

En hel del is i hamnen i Mariehamn.

Väl hemma var det bara att gå och lägga sig för att orka jobba dagen efter... Trodde jag... När jag väl somnat vaknade jag av att någon, efter att först ringt på men blivit nonchalerad, smyger in i mitt rum!!! Jag brukar sällan låsa. När jag rätt sömndrucken och irriterad tittar upp för att se vem i helvete det är som kommer in så är det Lundmark :-). All irritation bara rinner av i stor förvåning! Vad i h-vete gjorde han här, han bor ju någon helt annanstans :-). Var dock inte konstigare än att han och Jocke råkat träffat på en av mina korregrannar och sedan bestämt sig för att gå till min korridor för att äta lite efterkrogen mat.

Efter denna störning i nattsömnen trodde jag att jobbandet dagen efter skulle bli drygt, men det var så lugnt för dagen, på det för mig nya arbetsstället, att det var klart överkomligt att vara lite trött.

Hemma från jobbet blev det födelsedagsfest / fotbollsfest hos Anton. Trevlig tillställning, men faktumet att vi inte fick tag i någon taxi för att åka in till stan ledde till att vi kom in så sent till stan och då hamnade på Björnis vilket var lite si så där. Men, men, en helt ok kväll när man summerar.

Efter denna rätt hetsiga vecka är det således riktigt gött att kunna sitta hemma och inte göra så mycket vettigt idag :-).

Avatar!

Efter många lyxpass blev det lite drygt för första gången på nya jobbet. Efter en ganska sömnlös natt, inte beroende på att jag blev störd, utan för att jag var stressad över att jag skulle kunna bli störd var jag rätt seg dagen efter. Den trötta dagen blev riktigt dryg när jag surnade till på en av brukarna samt fick skäll av någon jävla idiot som jag ringde fel till pga att någon annan på jobbet inte kunde skriva rätt telefonnummer. Det ska väl inte gå på räls jämt. Efter lite eftermiddagssömn ordnade allt dock upp sig.

På kvällen blev jag bjuden på bio av en jobbarkompis som hade biljetter som snart skulle gå ut. Stort tack till Linda för det. Valet av film blev Avatar, dock inte 3D-versionen. Mycket bra film måste jag säga, även om jag inte blev helt supertagen som många andra blivit. Det var en väldigt bra start på filmen och ett grymt slut. Väldigt bra grepp med att det är människorna som är de dumma! I mitten blev filmen lite tradig när det mest skulle visas storslagna vyer och miljöer. Dessa hade dock säkerligen upplevts mycket intressantare i 3D. 4 av 5 plus till Avatar!

Idag var första dagen med musikterapin och det verkar intressant. Finns inte såå mycket mer att säga om det än dock.

Imorgon åker jag till Åland ett par dagar, tillbaka på fredag kväll. Tjing!

Jobb, jobb, jobb...

Ännu ett mastodont-pass på schemat. Börjar kl 14 och slutar 15 dagen efter... Bara hoppas på en lugn natt!

Blev en utgång med Linus till Kåren i fredags, och det sög hårt, beroende på att det inte var så mycket folk där. Nog att det kan vara bra att ha någon ok line när man vill prata med någon, men fråga "har du en tändare" när man står inomhus är nästan på gränsen till uselt. Det var en trevlig förfest ialf!


Rullar på...

Än så länge kommer jobben in som på ett löpande band. Det kan till och med bli så att jag kommer få jobba heltid en sväng snart, allt beroende på om en snubba på Halltorp åker utomlands eller inte. Skrev dock in mig på AMS webbplats idag och har tänkt att gå dit när jag fått examensbetygen.

Undrar just varför de plogar vägarna så dåligt? Har plogbudgeten tagit slut månne? Det är just nu ett mindre helvete att cykla ialf.

Ikväll verkar det bli utgång till Kåren. Det var år och dar sedan jag var där sist, och ja, jag lär höja medelåldern en aning genom att komma dit :-).

Examen!

Igår och idag har jag försökt bena ut hur man tar ut en examen!!! Var väl egentligen inte så krångligt, men har man ingen koll så har man som sagt ingen koll :-). Hursomhelst har jag idag skickat in papper till Örebro universitet för att kunna få ut min examen, eller i själva verket två examen, eller examina, eller vad det kan heta i plural!? Kul med ELLER!!! Jag trodde ju att man fick en examen, typ kandidat, magister eller master, men i själva verket är det så att man tar ut en kandidatexamen a la 180 poäng och sedan en examen till a la 60 poäng för magister eller 120 för master. De senare "examen" måste man dock ha ett visst antal poäng på avancerad nivå för att kunna ta ut. Men, men... Om allt nu blir som jag har tänkt så har jag således både en kandidat- och en magisterexamen i psykologi. Låter ju faktiskt rätt flashigt :-).

Nu funderar jag mest på om jag måste få examenbevisen innan jag bör börja söka jobb? Sak samma... Det där med arbetslöshetsbiten går ju ändå inte som det borde, tack vare extrajobb. Nu står jag till och med inför det delikata problemet att välja sommarjobb. Jag pratade med chefen för det stället jag jobbar på mest nu och enligt henne skulle det vara nemas problemas för mig att få sommarjobb där, MEN idag fick jag en NÅGOT föresenad julklapp innehållande choklad, biobiljett och ett tack för det gångna året tillsammans med en uppmaning att söka sommarjobb från Halltorp. Detta gör ju sommarjobbsvalet lite svårare... Kanske jobba som aldrig förr, tjäna sjukt mycket pengar, och sedan resa bort i höst?


Inte riktigt som beräknat...

Mitt liv som arbetssökande knallar inte riktigt på som det är tänkt tack vare att de ringer och vill att jag ska jobba hela tiden. Nu ska jag jobba från kl 14 imorgon till kl 15 dagen efter. Jag har en "sovande" natt där emellan. Jag har således inte alls kommit in i någon söka jobb sväng än.

Gårdagskvällen bjöd på både väldigt trevliga grejer och väldigt otrevliga grejer. Det trevliga var att min familj tillsammans med storasysters familj käkade sushi, och jag fick allt gratis som en examenspresent. Det tackar man för. Det väldigt otrevliga var att jag fick reda på att min faster fått bröstcancer :-(. Får verkligen hoppas att det går vägen, vilket jag tror att det gör. Är det någon som klarar en sådan sak är det min faster :-). Det var även tråkigt att pappa fått mer ont i lederna, men jag är helt övertygad om att det kommer bli bättre med rökstopp, mer motion och bättre mathållning!!!

Såg en film igår, The Eye. En ganska misslyckad amerikansk remake av en asiatisk film. Den var inte tokdålig, men når bara upp till 2 av 5 möjliga enligt mig.

Ett par saker till. Kanske har skrivit det redan, men jag köpte en svart Castello förra veckan och den var sjukt god. Man kan äta den som godis :-).

Mehh!!!

Jag skrev nyss ett inlägg men det blev något fel och publicerades inte. Jävla skit!

Livet som arbetslös!

Jo nu ska jag väl kunna kalla mig själv arbetslös med gott samvete :-). Så hur har min första riktiga dag som arbetslös då varit? Ganska soft måste jag säga... Lite träning, lite matlagande, lite filmtittande osv... Jag kikade på "Fire walk with me" en prequel till Twin Peaks-serien. Den fick rätt dålig kritik när den kom, men jag tyckte ändå den var bra. I typisk Lynch-stil skiljer den sig rejält mot de flesta andra filmer.

Jag har även sett ett par andra filmer de senaste dagarna; Milk och Pan's Labyrinth, vilka båda var riktigt bra och rekommenderas varmt.


Som förväntat...

Jo det blev VG så det small om det på senaste kursen, vilket jag inte direkt var värd. Detta betyder även att jag är klar med min tänkta skolgång idag, jag ska bara få in betyget på sista kursen så har jag 240 fräcka högskolepoäng. Får hoppas att jag lärt mig lite på vägen ialf. En sak är dock säker, min engelska har blivit 100 gånger bättre typ. Vad gäller annan kunskap vet jag inte om jag är så himla mycket klokare nu än innan!? En go tid har det varit ialf och nu är det bara att se fram mot det nya "spännande" arbetslivet, eller vad det nu blir...

Brrr...

Det kan inte ha varit så här kallt så här länge någonsin under min livstid!? Det är ju helt galet!!! Hur ofta annars tänker man "å vad skönt om det kunde bli fem minusgrader bara". Fem minusgrader är ju egentligen skitkallt! Ja ja nu är det bara bita i det förfrysta äpplet!

När jag skulle cykla hem efter en fika på stan igår korsade jag Rudbecksgatan som vanligt på min väg hem, vilket inte brukar vara så spännande, men den här gången var det det :-). Det var grönt när jag kom fram så jag kikade bara lite snabbt åt sidan och såg att det kom en bil där, men räknade ju med att den skulle stanna, vilket den också gjorde, men när jag tittade lite igen efter att ha korsat vägen såg jag att det var en polisbuss med blåljus... upps! Den hade inte sirenerna på men ändå hehe...

Kallt!!!

Det är otroligt kallt ute, som om ni själva inte hade märkt det. Själv såg man i princip ut som Wassberg efter att ha cyklat in till stan en sväng igår :-).

Aj, aj! Ont i kroppen efter träningen igår. Man tränar inte på två veckor och kroppen har helt glömt bort vad träning är för något och får världens chock och går sönder. Smart kropp man har! Det blev vila idag med andra ord.

Vårt arbete börjar bli klart nu. Jag har skrivit metod, kritiserat metod och hållit på med formaila, således ingenting av det som har med arbetets egentliga innehåll att göra. Nu har jag ändå en liten känsla av att vi i gruppen kan få VG som betyg, mycket beroende på att en doktorand är med i gruppen som verkligen kan det där med att skriva arbeten. Hursomhelst, skulle jag få VG nu så är det helt fel, för jag är inte värd det. Ska bli spännande att se. Min poäng är att jag tycker grupparbeten är en usel examinationsform i och med att man själv ofta inte behöver bevisa någonting om någon i gruppen är duktig.

Dessa tjockisar!

Kan vi inte nu alla enas om att vi förbjuder tjockisar som tar en massa plats genom att gå på gymmens löpband!? Kan dom inte gå utomhus istället så får dom lite luft på köpet, så kan vi andra som inte vill springa ute för att det är svinhalt använda löpbanden på gymmen istället. Bra idé va? Nu när vi redan är inne i förbudssvängen kan vi väl förbjuda kosttilskott också, så slipper vi alla se dessa stackars tjocksvullna unga pojkar som använder dem!? 

Det var dagens reflektioner från gymmet hehe!!!

Glenn Hysén besökte platsen där Nancy mördades! Det måste ju verkligen rapporteras hehe... Allas vår favvoglenn får in en tå överallt :-). Vågar man chansa på att det är någon i den absolut närmsta kretsen som bragt stackars Nancy om livet tro?

Nee jag är ju alldeles smutsig nu, en dusch tack!

Back to life, back to reality!

Nu är man snart tillbaka i verkligheten igen efter ett par veckor av "låtsasliv". Mitt liv har de senaste två veckorna mestadels handlat om fest och att göra så lite vettigt som möjligt :-). Den senaste veckan har spenderats nere i Göteborg tillsammans med Hanna och massa "gamla" vänner till henne. Dagarna har i princip handlat om att gå upp mellan 11 och 12, äta frukost, dra ner på stan för att handla och träffa "gamla" kompisar till Hanna, och sedan hem igen för att se film och gå och lägga sig. INTE HELT FEL måste jag säga :-). Fast det känns ju inte riktigt som på riktigt när man spenderar dagarna så, och abstinensen över att man borde göra och äta lite vettigare saker gör sig påmind emellanåt. Hursomhelst nu är man tillbaka i den inte alltid lika avslappnade verkligheten med plugg och träning.

Nyårsfirandet spenderades också tillsammans med Hannas gamla polare och var väldigt trevligt. Alltid lite svårt att "komma in" i ett väl ihopsvetsat gäng där man varken kan historien eller jargongen. Det tidigare klarar jag mig dock antagligen väldigt bra utan :-P. Det underlättade lite att det var ett par andra för gänget okända personer där, så jag var inte ensam, och jag fann mig rätt snart bland personerna. I övrigt var festen ett knytkalas med riktigt god mat.

Annars då? Det har blivit mycket spårvagnsåkande... Guitarhero-spelande blev det också!!! Ganska roligt må jag säga, och kan ha gett mig lite motivation för att försöka spela lite gitarr igen.

Filmtittande!!!

The Boondock Saints - Bra rulle och rolig idé till rulle :-). Cape Fear - Gryyymmm! Dark Water - Helt ok, men den hade jag ju redan sett i typ Thailand. The Proposal - Mycket positivt överraskande film. Antogs vara kass vilket var fel.

Att lämna Hanna på tåget kändes ju dock skit, men men... Back to life, back to reality!

RSS 2.0