Kalabalik!

Det blir jobb hela veckan, dvs nästan hela påsken. Bra för lönen, tyngre för återhämtningen... För den behövs, för det blir rätt "rörigt" ibland på de ställena där jag jobbar...

Jag har inte hunnit göra så mycket de senaste dagarna förutom jobb och träning, men kan fortsätta lite recenserande.

The Hangover

Väldigt bra komedi för att vara amerikansk. Det skriver jag mest på grund av att den egentligen är rätt barnslig men ändå lyckas hålla sig ifrån att bli pinsamt fånig som många amerikanska filmer med exempelvis Sandler och Stiller brukar kunna bli. Det är en svår avvägning att få det barnsliga att inte bli fånigt, men det lyckas faktiskt The Hangover med. Betyget blir så pass bra som en 4a på en 5-gradig skala.

The Deer Hunter

Drama om hur några stålarbetare söker sig till amerikanska armén och hamnar i Vietnam-kriget. Detta är en så kallad kritikerfilm och det märks för filmen är snygg, välspelad och alldeles för lång :-). Den första timmen kan man i mitt tyckte korta ner minst en halvtimme!!! Jag är ialf inte så där jätteexalterad över hur ett ryskt bröllop brukar gå till... Efter den första ganska sega timmen tar dock filmen skruv ordentligt med en riktig höjdpunkt med rysk roulette i ett av Vietkongs fängelser. Egentligen är de sista två tredjdelarna av filmen riktigt bra, men den sega starten drar ner betyget. Jag kan bara ge The Deer Hunter 3 av 5 på grund av brist på underhållning under delar av filmen.

Snart ny vecka!

Åter en helg i mitt liv har förflutit, eller i allas liv om man ska vara lite mindre egoistisk. Personligen så lades en dag åt jobb och fest och en dag åt konvalescens, film och nya bekantskaper. En över lag trevlig helg måste jag säga även om jag något överraskande hade en medioker kväll på Ritz på lördagskvällen. Förutom att det var mycket bekanta på Ritz så kom jag aldrig i slag. Inte ens reprisen på trubadurförfesten lyfte lika mycket som förra helgen. Jag hängde med på efterfest, för ovanlighetens skull, vilken även den kändes rätt trist, kanske mest för att det var någon gitarrkille där som var av den mer uppmärksamhetskrävande varianten en de som bara vill att alla ska ha kul med sitt gitarrspelande, som Svensson exempelvis.

När jag knallade hem genom Örebronatten var huvudet fullt med tankar om huruvida jag bryr mig om mina kompisar så mycket som jag borde, eller om jag mest är egoistisk. Vet inte riktigt varför jag tänkte så, men det fanns säkert någon vettig anledning. Antagligen dåligt samvete över att exempelvis Linus fick gå från mig när vi beställde taxi hem från stan förra helgen eller att jag hetsade fram mot Ritz och endast pratade fotboll med Svensson när även Matz var med som var helt ointresserad av fotboll. Småsaker, men ändå egoistiskt. Det är ju faktiskt så att det är kompisarna och de nära och kära som ger livet ett riktigt värde och de måste man vara rädd om. Jag tycker ialf väldigt mycket om er även om det inte alltid märks, ni vet vilka ni är!

En spännande kväll har det varit, se hur det kommer utveckla sig!?


Prioriteringar!

Tänk om allt hade känts lika bra innan man ska göra det som efter!? Då hade jag glatt hoppat upp tjugo över sex idag och villigt svarat när de ringde från jobbet, vilket hade lett till att jag fått jobbat två pass idag. Problemet var bara att jag inte alls var sugen på att svara i telefonen vid den tiden, så den fick ringa... Imorgon är jag dock säker på att det hade känts extra bra om jag jobbat två pass idag istället för ett. Det är ett dilemma... Ett som kanske är ännu värre är när man har två alternativ att välja mellan! Varför ska det finnas alternativ!!!??? I tisdags fick jag göra det "svåra" valet mellan att jobba och att gå på föreläsning. Valet blev föreläsning och vips hade jag förlorat 600 kr i handen eller något, å andra sidan hade jag missat tre föreläsningar innan pga jobb, så jag gjorde nog rätt. Ett annat val som jag tvingats till senaste dagarna är valet mellan jobb och att spela match på Behrn Arena. På lördag ska nämligen fotbollslaget lira match på Behrn mot Adolfsbergs B-lag. Nog för att jag inte tränat någon fotboll alls senaste månaderna och att matchen är kl 8a på morgonen, det hade ändå varit himla skoj att spela där. Nu fick det bli jobb istället. Går liksom inte säga nej till helgjobb... Jag får försöka hålla mig ifrån att tänka på vad jag kunde gjort istället och hålla mig till kognitiv dissonans teori som hävdar att man föredrar det valet man gjorde efteråt för att inte må dåligt över det man missat :-).

Nu blev det fel!!!

Ibland hamnar spaghettin fel...

Är tydligen svårt för viss mat att hålla sig på tallriken!!! Annars är det så att den som bär maten inte kan göra det ordentligt, knasigt blev det ialf.

Trubaduren!

Jag har nog, som många andra, mestadels förknippat "festtrubadurer" som personer som endast vill imponera på flickor genom att spela gitarr. Så är det säkerligen i väldigt många fall också, kanske till och med i de flesta, och det har nog gjort att jag inte riktigt velat förstå tjusningen med att sitta och skråla till någon som spelar gamla goa låtar. Nu har jag dock börjat förstå tjusningen och det tack vare Svensson som var här och lirade igår. Han satt och spelade medan vi andra sjöng, vilket var himla trevligt. Grabben är i mina ögon grym på gura :-).

Sedan blev det lite utgång också... Blev Satin och det var rätt trist, som vanligt hehe.


Inte den vassaste kniven i lådan...

Igår kväll såg jag filmen The Usual Suspects tillsammans med lite sällskap. För övrigt en väldigt bra film. Grejen var bara att jag sett den filmen ett par gånger innan, men då under namnet De Missstänkta. Jag förstod således inte att The Usual Suspects kan översättas till De Misstänka :-). Detta faktum förstod jag inte ens när jag förklarade att Kevin Spacey var med eller när filmen började... När filmen började utbrast jag bara "ne men oj, den börjar precis som De Misstänkta", och fick till svar "jo men The Usual Suspects och De Misstänka lär ju vara samma film"... Nee ibland är jag inte den vassaste kniven helt enkelt :-).

Annars var jag ledig igår och gjorde massa nyttiga sysslor som handling, träning och städning. Ikväll kommer Svampen och Mats, blir skoj!!!

Recension

Amadeus

En musikalfilm från 80-talet regissserad av Milos Forman. Musikalfilm är väl att ta i, men det är mycket musik i filmen, vilket är logiskt när den handlar om Wolfgang Amadeus Mozart. Historien är ingen direkt biografi över Mozarts liv utan ganska fritt påhittad, även om en del är baserat på Mozarts liv. Det är mycket bra skådespeleri i filmen och riktigt bra operaframträdanden som Mozart komponerat. Personligen hade jag hoppats på en film som var mer av en biografi över Mozarts liv, men gillar man klassisk musik och Mozarts musik i synnerhet kommer man att älska den här filmen.

Andy the butcher...

Igår införskaffades en rejäl kockkniv för den fina summan 225 sek. Anledningen till detta hastiga knivinköp var att Jesper, som jag lånat knivar av förut, precis flyttat ifrån korridoren. När man väl vant sig vid att använda bra knivar går det inte gå tillbaka till något slött skräp.


Tyskt stål i eggen och japanskt i skaftet, inköpt på Åhlens. Tyskt stål låter ju ialf bra :-).

Även ringklocka införskaffades för att underlätta mina problem med folk som går i bredd på cykelbanorna.

Idag är det dags för arbetsdag sju av nio, snart lite vila med andra ord. Efter det har jag dock inte ett enda planerat pass vilket är lite oroande.

"Ny" favoritserie

Jag har börjat titta på Buffy the Vampire Slayer, och tycker det är vansinnigt underhållande. Först och främst förundras jag över varför amerikanska filmer och serier envisas med att ha alldeles för gamla skådespelare för rollerna de spelar. Är inte tonåringar tillräckligt bra själva? Tänk bara Berverly Hills osv... I Buffy är det likadant, vilket iofs inte gör något när man tittar på det som äldre :-). Jag har aldrig sett Buffy förut men har sett det mesta av en annan serie som heter Supernatural. Den senare serien är minst lika bra men högst troligt en kopia på Buffy bara att den försöker locka en lite maskulinare och äldre publik. Jag tokdiggar så klart båda serierna, med förbehållet att jag inte kommit så långt i Buffy-serien än. Nu blev det två rekommenderade serier istället för en egentlig recension... Ja ja, så kan det blir när man har lite svårt med fokus hehe...

"Det finns ringklocka!"

Allting blir extra roligt när det är fjortistjejer som gör det. Igår var det ett gäng sådana som gick i bredd rakt över cykelvägen när en kille framför mig försökte köra om dem. Han lyckades smita förbi, men kom väl emot någon av dem lite grand, för de började gapa om att "det finns ringklocka" osv. Nog att det är bra med ringklocka, men det hela känns extra korkat när det sägs av fjortistjejer och speciellt när de själva går på cykelvägen :-).

Annars är jag inne i en nio dagars arbetsvecka där jag hittills avverkat fyra.

Såg Sin City igår. Det får bli fem plus av fem till den för att den var himla coolt gjord och rejält underhållande.

"Whatever happened to Corey Haim"

Jo han dog!!! Så illa är det, snubben dog av en överdos. Titeln på inlägget är densamma som en låttitel på en låt av The Thrills. När den kom för några år sedan undrade jag vem denna Corey Haim var!? Tror jag tog reda på att han var någon barnskådespelare, men mer brydde jag mig inte om det. Nu är han dock i ropet igen, på grund av att han dog, så nu vet vi alla vad som hände med honom.

En ledig dag!

Idag har jag varit ledig! Skönt, skönt! Jag har även lyckats slösa 1400 kr på diverse medlemsavgifter och gymkort. Känns lite drygt när jag inte kan vara helt säker på att jag kommer vara här hela våren. Å andra sidan kan jag inte låta min kropp förfalla.

Det var vår i luften idag!!!

Jag fick 160 kr i inkassokrav för att hyran inte blev betald i tid, vilket berodde på att min lön tydligen kom in för sent på mitt konto. Enligt alla datum och grejer så skulle räkningen betalas 28e och lönen komma 27e, men tydligen blev det inte så, och antagligen är det en helt naturlig förklaring med "bankdagar" eller vad det kan kallas?

Sett en film till, Twelve Monkeys (De 12 apornas armé). Bra rulle som ligger på ett högt betyg, men vad kan jag inte bestämma mig för. Brad Pitt spelar psykiskt "störd", och visar att han faktiskt är en bra skådespelare, och inte bara snygg. Annars handlar filmen om att Bruce Willis åker tillbaka i tiden för att försöka hindra en virusepidemi. Intressant tema med att en person kan uppfattas som störd för att denne vet saker som bör vara omöjliga att veta. Även intressant när det diskuteras att en film uppfattas olika varje gång man ser den på grund av att man ständigt utvecklas som människa.


Wonderwall

Undrar just om Wonderwall är den bästa allsångslåten någonsin? Nästan alla gillar den och nästan alla kan texten, är typ bara Jocke som inte kan den :-). Igår var jag på fest med bland andra Matz och Svensson på Studentgatan vilket var himla trevligt. Vi barrikaderade oss mer eller mindre i ett rum där i korridoren och spelade massa gamla klassiker från 90-talet, bland annat då Wonderwall, och sjöng med i texterna :-). Det blev en lyckad kväll, och även rätt skönt i och med att vi inte gick ut så kom man hem rätt tidigt.

Idag har jag försökt lära mig spela Wonderwall på gitarr, och det har väl gått så där. Ackorden är inte speciellt svåra, men som vanligt är det rytmen som ställer till det lite för mig. Sedan blev jag tvungen att spela fotbollsmatch mot Askersund på Hallsbergs konstgräsplan, vilket jag inte var ett dugg sugen på innan. Nu efteråt tack vare vinst med 2-0 och ialf en hygglig insats av mig så känns det dock som det var värt det. Det som störde mig mest med matchen var att jag ville få vara lite ledig, i och med allt jobb som varit senaste veckorna. Om en timme är det dags att dra iväg och jobba igen... Zzzznark!!!

Ringklocksproblem!

Min ringklocka på cykeln gick sönder i december förra året, och det får jag lida för vareviga dag numera. Människor, eller mer specifikt personer med hund och barn/tonåringar, verkar vara genetiskt betingande att gå i bredd över både gång- och cykelväg. Allt för att irritera oss stackars cyklister! Nu när jag inte har någon ringklocka blir det problemet ännu större i och med att jag inte kan "ringa" på dessa människor, utan nu får jag smyga upp i röven på dem tills dom märker mig, eller harkla mig och dylikt för att visa att jag kommer. Det senare verkar dock sällan uppfattas. Fast det här är ju bara ett problem tills jag köpt ny ringklocka, men jag glömmer ju bort hela tiden...

Jag är förkyld, snörvel, snörvel.

Wild at heart

David Lynch film, och då får man räkna med massa explicit sex och svårbegripliga manus. Den här filmen är dock baserad på en novell och är således lite mer begriplig än om Lynch kokat ihop det själv, däremot är den istället väldigt sexig :-). Överhuvudtaget en bra film.

Påverkan!

Otäckt tydligt i många fall.

"Om jag kan få dig att känna att du är så här, att du tillhör den här gruppen istället för den där, så följer det också att det finns en massa saker som du plötsligt nu inte är. Men fram till att du gav dig den etiketten så kan båda alternativen mycket väl ha varit lika möjliga, kanske tillsammans med ett flertal andra. Skillnaderna mellan olika grupperingar överdrivs, medan likheter mellan medlemmarna inom en grupp förstärks i en säker vetskap om att - det här är vad vår sort gör -".

Henrik Fexeus

Det här märker vi nog alla av hela tiden och är säkerligen även mer eller mindre indragna i. Ibland märks det dock så väldigt tydligt, vilket kan ge mig en klump i magen.

Måndag!

Jobbet på Assistancia i STHLM fick jag inte, trots att jag nog hade en liten fördel gentemot många andra. Lite synd men kanske inte så överraskande ändå.

Helgen har varit väldigt bra med jobb, jobb, fest, sedan jobb igen. Jobbandet var på Halltorp och festandet var inflyttningsfest hos Sussie för att sedan fortsätta till Ritz, vilket var mycket trevligt. Några personer tyckte att jag såg ut som en surfare hehe, vilket jag inte är. Undrar hur jag borde se ut för att visa vem jag egentligen är!? Det borde nog vara ett mer nördigt utseende... För jag är ju mer en nördig än surfercool. Njae hippie hade nog varit bäst. Lite risig med sköna kläder, det är ju jag :-). Morsan var ju ett mods, och jag tror de generna sitter i, speciellt flower power grejen. Om nu det är lite åt samma håll? I min värld är det ialf det.

Nu har jag ju inte skrivit så mycket om helgen egentligen, men så mycket mer än det jag skrivit har jag inte hunnit med i helgen.

FILM!!!

Några filmer har jag sett sista tiden!

Det sjunde inseglet

Nu är jag nog klar med min Bergman, efter att ha sett fyra av hans "bästa" filmer. Den här är väl ansedd som den bästa av de jag sett, men jag tyckte den var den sämsta. Schackspelandet med döden är ju kul, men har ju parodiserats så mycket genom åren att det är svårt att ta det på allvar när man ser det nu. Kul film att ha sett, men så mycket mer har jag inte att säga om den.

Toy story 2

Uppföljare är ju i regel sämre än föregångarna, med vissa undantag. Toy story 2 är i min mening något bättre än 1an. Lite roligare story, lite snyggare gjord och svinroliga bloopers efter filmen :-). Det sista vet jag inte om det är med på alla utgåvor, men det är himla roligt ialf :-). Pixarfilmerna fortsätter ialf att imponera på mig och jag tycker nog fortfarande, i eventuell motsats till många andra, att "Hitta Nemo" och "The Incredibles" är de sämsta. Det där lät konstigt, men ni förstår kanske ändå.

Control

Brittisk film är nästan alltid överlägsen amerikansk, och när det sedan görs en brittisk film om Ian Curtis, sångaren i Joy Divsiion, så kan det ju inte bli mycket annat än succe. Filmen är i svartvitt och skildrar Ian Curtis liv på ett allt annat än glorifierat sätt, och resultatet blir riktigt bra. Att filmen sedan, så klart, innehåller massa musik av Joy Division gör ju inte saken sämre. Gillar ni musik och filmporträtt av musiker kommer ni älska den här filmen. Jag ger den en femma av fem möjliga, kanske något svag men ändå en femma.

RSS 2.0