Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er, och hoppas även det gamla året varit till belåtenhet.

För min del blir det lite baluns hos farbror Tomas för att sedan gå ut och kika på folk i nattvimlet!

Någon slags redovisning över senaste året kan kanske komma imorgon!

För övrigt kikade jag på "The girl with the dragon tattoo" igår, och den var mycket snygg och underhållande!

Idag började vuxenlivet

Idag började mitt vuxenliv på riktigt. Inga mera studier, inget mer leksakssäljande och inget mer boende i en icke uppvärmd skola! Studier kan det kanske bli någon sväng i framtiden iofs, men antagligen inte. Nu ska jag bara försöka få lite rutiner på detta vuxenliv med träning osv.

Julen har varit lugn och trevlig. Julafton firades endast med mor, far och lillasyster, inte fy skam, men nästan lite i lugnaste laget :-). Saknade storasyster med familj. I paketen låg det bra saker som armbandsur, gryta, tröja m.m, men ingen halsduk som jag trodde jag skulle få :-).

Det blev även en hel del datakrånglande under julafton och juldagen, allt pga min felköpta högtalare till lillasyster. Det hela handlade om att få igång Bluetooth på datorerna, och det gick väl ärligt talat så där.

Under juldagen var det fest. Lite förfest hos Nils, och sedan en sväng till Ritz. Lurig fylla blev det också, tyckte inte jag drack så mycket men full som en kastrull, en full, glad och snurrig kastrull, blev jag :-). Kul var det!

Annandagen blev således rätt lugn, och även den med datagrejande, och ungefär lika framgångsrikt som tidigare var det...

Idag var det in i hetluften direkt på Migrationsverket! 

Någon som helst rimlighet?

Suarez avstängd i 8a matcher för att, antagligen, kallat Patrice Evra för "negrito". Utan att kolla upp ordet grundligt så bör det ju betyda något i stil med "svarting"!? Ingen annan på planen har dock hört detta, vilket är en aning underligt... Men det är sak samma, låt säga att Suarez kallat Evra för "negrito", är 8a matchers avstängning rimligt för det? Det uttalas en hel del annat fult språk på plan som inte överhuvudtaget tas upp, men men...

Till sak! Rasism är inte bra, men vad är rasism och när blir något rasism? Är det rasism när jag kallar någon svart, mörk bla bla, eller när jag med samma ord fösöker förklara för någon annan hur en person ser ut? Spontant kan man väl tycka att det är lite nedlåtande i och med att väldigt få är svarta, utan mer mörkbruna, men den aspekten tror jag sällan tas upp i sammanhanget. Förklara hur någon ser ut kan väl knappast vara rasistiskt? Kalla någon neger får väl anses vara rasistiskt i SVENSKAN, men knappast i spanskan. Det ordet är ju nedlåtande i svenskan, men jag anser inte att kalla någon svart är det i svenskan, förstår ni kopplingen med spanskan och Suarez? 

Är det värre att kalla någon neger, än att kalla någon idiot, fet, lång, kort, smal, ful osv? De andra orden skulle inte ge 8a matchers avstängning, men säkerligen åsamka vissa personer minst lika mycket "skada".

För att summera, att kalla någon svart är inte analogt med "du är svart, vilket är liktydigt med att du är en superkorkad individ som knappt bör kallas människa och som endast duger till att tjäna oss med ljusare hy", vilket FA verkar tro. 

4a dagar kvar!

Igår var jag ledig! Det innebar att jag slank upp på stan och inhandlade ett par vinterkängor. Handla vinterkängor hör inte till vanligheterna i mitt liv, och jag tror inte jag haft vinterskor sedan högstadiet. Men nu är det nya tider, med ny stil, och då krävs ett par vinterkängor. Det var ett steg på vägen i jakten på mitt propra Svensson-liv jag nu så smått siktar in mig på :-).

Idag är det 4a dagar kvar av jobbet som "leksakshandlare". En intressant tid som började med stor motivation och framtidsutsikt, men som långsamt förstods att det inte var något att satsa på av många många små anledningar. På sätt och vis tror jag dock att denna, ca 10 månader långa, del av livet varit startskottet till min framtida arbetskarriär.

Sedan måste det bara skrivas Kim Jong Ill är död! Denna sago-person från ett sagoland!

Vaclav Havel är även han död. Ok, jag hade inte en jävla aning om vem han var förrän typ i förrgår :-). ...men är det något jag älskar, så är det att kunna saker, och är det något jag hatar, så är det att inte kunna saker.

Visa dina sanna färger i Musikhjälpen

Liverpool-supportrarna är de svenska lag-supportrar som skänkt mest pengar till P3s stödprojekt Musikhjälpen. Vi vet ju hur det är att leva i I-landsplåga, så det kanske inte är så konstigt :-). Jag tycker dock det säger mer om Liverpool-supportrar i allmänhet.

Skänk lite pengar du med!!!

För att ansluta till gruppen Liverpool FC och donera pengar följer ni den här länken och klickar sedan på rutan märkt "Liverpool FC" till höger. Följ sedan instruktionerna.


Nu får vi fan ta och dra någon jävla gräns!!!

http://na.se/nyheter/orebro/1.1472988-webb-tv-hela-innergarden-vandaliserad-med-rodfarg

Ja det finns säkert 10 bra anledningar till att vi människor bör äta mindre kött; miljömässiga, hälsomässiga samt att viss djurhållning är totalt kass, men vaddå MORD??? Är det mord att ta död på djur? Är det inte mord då så fort vi slår ihjäl en mygga, eller tar antibiotika för att bli av med lite bakterier? Var går gränsen tycker dessa, antagligen inte direkt välutbildade, människor? Ja en bakterie är inte ett djur, men något slags liv är det...

Ska vi prata om mord får vi hålla det till planerat ihjältagande av annan människa, annars blir det bara patetiskt!


Uppseendeväckande!

"Uppseendeväckande" var ordet gubben på Ica Nära vid Längbrotorg använde när han fick höra att han inte kunde lämna in flaskor där. Spontant känner jag att det var ett rätt starkt ord i sammanhanget.

Hur mycket är egentligen På Spåret anpassat mot dess deltagare? Klassikern Maputo när Göran Greider var med är ju allmänt vedertagen men är inte Skara när Johanna Frändén är med minst lika, ja vad ska man säga, uppseendeväckande :-)? Det här skiver jag mest för att jag oftast känner mig så äckligt oallmänbildad när jag tittar på På Spåret :-).

Fest i lördags med fotbollsgrabbarna. Intellektuellt så det förslog på sina håll, två frågetävlingar och diverse intressanta diskussioner. Närkes intellektuellaste fotbollslag? Troligt på många sätt iofs... Undantagen finns dock :-). Kul kväll där kvällen avslutades på Satin, som var så där.

"Julskinkan har rymt" på P3 nu, klassiker he he :-).

Lucia idag och jag har inte sett ett enda tåg eller liknande...

En tredjedel!

En tredjedel är nu avjobbad! Igår var det dock äckligt segt, och jag tror att nästa vecka kan bli lite samma sak...

Idag är det 4a timmars jobb sedan blir det hem till härliga Närke en sväng :-).

Serenades - Come home, bästa jullåten sedan Band Aid?

Så sakteliga...

Nu har det gått 4a dagar av detta sista "äventyr" nere i avkroken i Västergötland. ...och så illa är det inte, även om det är mycket jobb, dåligt betalt och inte finns så mycket annat att göra än att jobba. Själva jobbandet är nämligen inte så trååkigt. Det värsta är väl att det är en månad som jag bara vill ska ta slut. Ungefär som ett fängelsestraff, lite svårt att se meningen med det hela, och således vilja göra något vettigt av det.

Dagens heta nyhetsflöde: Många svenskar vet inte hur kallt de har det i kylskåpet, jag är en av dom. Sinead O Connor ska gifta sig och fylla år på samma dag. Jädrans vad intressant!!! Chattanooga ligger inte i Förenade Arabemiraten liksom...


Back in Karlsborg!

Nu är jag tillbaka i Karlsborg för lite leksakssäljande i december. Blandade känslor präglar det hela, men jag tror att jag kommer härda ut någorlunda :-).

Helgen var trevlig! Kände mig en aning risig i lördags, vilket präglade dagen till att bli rätt sysslolös. Kvällen däremot blev mer händelserik! Jag och Bias hade bestämt att det var dags för en redig fylla, vilket det har varit lite dåligt med under senaste tiden :-). I mild eufori av detta fick jag för mig att jag ville laga mat åt lite kompisar, så jag bjöd in de närmast sörjande i Örebro, således Nisse och Bias :-). Några andra hade inte tid eller lust! Det jag serverade var inte superavancerat, chili con carne med ris och utan sallad :-). Att en sallad till kunde varit idé kom jag först på efteråt :-). Jag tror maten uppskattades, jag uppskattade ialf sällskapet!

Något senare försvann Nils tyvärr hemåt, men istället kom Robert och Eriksen. Tror inte jag sett Eriksen så lugn någon gång, iofs har jag inte sett honom så många gånger men men :-).

Trots höga ambitioner till fylla, tyckte jag inte det tog förrän inne på Ritz. Där inne var jag på topp, och tror faktiskt jag spenderade största delen av kvällen med lillasyster :-). Kul var det!

Dagen efter kunde jag reflektera över denna fylla genom en del konstiga minnen, som att jag bad en bekant att fråga en polare till henne om hon kunde tänkas ta en fika med mig! Varför gjorde jag så? Kan jag inte fråga det själv om det är så viktigt hehe... Det blir underligt ibland! Ja alkoholen gör underliga saker med en ibland.

Jag är snart 30 och ändå är det fylla inlägget handlar om, patetiskt?

EM-lottning!

Men kom igen kör igång... Just nu är det lite Postkodmiljonären-känsla över det hela. Massa lull-lull runtikring istället för att bara visa det man vill se.

Bla bla...

Ahh, fin hyllning till Gary Speed ialf!

Nu känns det som Eurovision Song Contest... ZZZzzzZZz...

Hade ju varit för roligt om någon råkat blandat ihop bollarna, så att fel land kom upp ur fel bunke :-).

Zidane imponerar med sin engelska...

Ukraina, Frankrike och England.

Vad tycker vi om detta då? Kunde blivit bättre, kunde blivit sämre. Blir väl som vanligt... Vi slår Ukraina, kryssar mot England och får pisk av Frankrike, tar oss vidare men åker ut direkt i nästa steg.

Ledig!

Nu är jag ledig ett par dagar. Egentligen var det meningen att jag skulle börja sälja leksaker igen idag, men eftersom jag ska jobba ett par lördagar framöver så fick det bli så att jag fick ledigt idag och imorgon. Detta är bra så att jag hinner köpa lite julklappar osv. Hinner nog inte med så mycket av den varan framöver nämligen.

Det börjar rulla på med det nya arbetet, har haft egna samtal, fått databehörigheter osv., så nu vet jag vad det innebär, och det verkar vara ett mycket intressant och "ett jävla jobb" på samma gång :-). ...och som jag säkert ältat hundra gånger innan så känns det lite illa att jag nu försvinner från det nya jobbet ett tag nu när jag precis börjat få lite grepp om det.

Dagen då!

Idag är tanken att försöka få bort alla måsten, bara softa, pusta ut! Antagligen blir det att läsa ut Sagan Om Ringen, bekanta mig lite med Pedro Almodóvar, och kanske att köpa någon julklapp, men först måsta jag tvätta klart :-).


RSS 2.0