Back in business!

Efter två dagars ledighet är jag nu tillbaka i Karlsborg för jobb igen. Ledighet är väl iofs lite att överdriva eftersom att jag även gjort lite jobbrelaterade grejer i helgen. Det är så mycket jag behöver lära mig, hemsidebygge, Photoshop och bla bla, så helt ledig har jag inte tid att vara.

Helgen har varit mycket trevlig med bartömning hos storasysters familj samt partaj med Bias i lördags. Hade nästan gått en halv evighet sedan jag drack senast. Det blev en sväng till Ritz för oss.

Nu väntar en ny spännande vecka.

Leksaksjobb!

Jag klarar inte ens av att forma första meningen idag... Är jag helt slutkörd i skallen? Njae inte direkt, men lite kanske. Två långa dagar har jag nu spenderat på det nya jobbet. Jag har en mängd olika arbetsuppgifter för tillfället, datafixare, affärsbiträde, lagerarbetare... Fast det var kanske allt, men men... Varierat så det förslår ialf :-). Kul är det också, men man känner sig så fasligt dålig när man inte kan hjälpa kunderna i butiken. Har ni sånna här? Njae, vi har 20 000 artiklar så antagligen, om du letar lite så kanske du hittar den... Man känner sig rätt kass när man inte kan leva upp till kundernas behov, men annars går det framåt. Idag har jag försökt lära mig hur man gör vid reklamationer och byten, samt det värsta slå in paket!!! Få rätt mängd papper är för tillfället en hel vetenskap för mig :-). Jag känner mig ialf mycket motiverad i jobbet!!!


Tragikomik!

Järnvägen lyckdes vinna med tio bollar nu när jag inte var med, och visst är det tragikomiskt? När jag är med, fyra matcher irad för övrigt, förlorar vi rätt stort varje match, men när jag är petad då blir det storseger :-). Ska man skratta eller gråta...?

Istället för att spela handboll har jag packat inför flytten imorgon, så på sätt och vis var det väl lika bra att jag inte var med på matchen.

Nu blir det iväg för att titta till katterna och för lite film.


Petad!

Skadorna har tydligen tagit ut sin rätt och medfört att jag inte ens kom med i truppen till helgens match mot RP. Kan jag väl egentligen köpa, för någonstans tycker jag att de som tränar mest ska spela. Å andra sidan kan man alltid diskutera huruvida det är vettigt att ta bort spelare helt från truppen bara för att de varit skadade, men det är en annan fråga... Allt det här rör mig dock inte så väldigt mycket, men det som gör mig både upprörd och ledsen är hur man kan peta någon som startade förra hemmamatchen, samt gjorde sin bästa match förra matchen, utan att ens ta upp saken med spelaren i fråga, dvs mig, innan laget till matchen ropas upp inför alla. Uselt!

Jobb!?

Igår utförde jag butiksjobb i Skövde, och sicken nybörjare jag både kände mig och var/är... Gick förhållandevis bra med kassan, men jag kunde ju verkligen ingenting sedan innan... Hursomhelst verkar jobbet roligt, intressant, utmanande och ha framtidsutsikter. Det är bara försöka svälja stoltheten, ta skiten och lära sig allt så fort som möjligt. Med ganska stor sannolikhet kommer jag även flytta till Skövdetrakten.

Film

Lite filmer sedda i år.

The Omen

Skräckklassiker med antikrists son Damien som huvudfigur. Gregory Peck spelar fosterpappa. Bra film!

Damien: Omen II

Den inte lika sevärda uppföljaren, dock en helt ok film. Snygg scen när en snubbe mister livet i en hiss.

The Sting (Blåsningen)

Mycket underhållande film om ett par con-mans som verkligen blåser hatten av en gangster. Musiken i filmen är en behållning bara den.

Sebbe

Sveriges bästa film 2010? Sveriges mest depressiva film någonsin? En film som visar hur jävlig vardagen kan vara ibland. Kanske inte så bra som många anser...

Raging Bull (Tjuren från Bronx)

Svartvitt boxarrulle av Scorsese. Gestaltar Jake La Mottas liv. Mycket bra film, och som grädde på moset får man se Robert De Niro gå från vältränad till rätt tjock i samma film :-).

Paranormal Activity 2

Börjar före första filmen och slutar efter första filmen... Inte lika bra som första filmen och skiljer sig väl inte heller jättemycket från denna. Kul om man gillar skräck men lite av en besvikelse.

V for Vendetta

Underhållande seriehjältesaga med Matrix-våld och diktatursamhälle. Jag anser att det här var en mycket bra film

Wall Street

Klassiker! Yuppie-kultur deluxe och härligt dryg Gordon Gekko.

Wall Street: Money never sleeps

Den inte lika underhållande uppföljaren, fast det beror nog mest på att det inte är lika mycket yuppie-tid nu som på 80-talet. Bättre än jag trodde.

Evita

Musikal om Eva Peron som inte direkt verkar ha hållit sig till verkligheten. Bra om man gillar musikaler, mindre bra om man vill lära sig historia.

Requiem for a Dream

Människor i knarkträsket. Mycket snyggt och bra.

The Lives of Others

Tysk film om Stasis avlyssning av sina medborgare. Filmen är oerhört bra och visar att det finns hopp för mänskligheten :-).

Toy Story 3

Leksakerna hamnar på barnhem eller om det var ett dagis. Mycket bra som alltid när det gäller Toy Story.

Nina Frisk

Flygvärdinna med relationsbekymmer. Några roliga scener men annars alldeles för snabbt berättat. Inget att rekommendera.

Mammoth

Behandlar nutidens problem i relationer i den globaliserade verkligheten. Bra musik, bra film!

Stenhuggaren & Olycksfågeln

TV-produktioner baserade på Läckbergs böcker. Första filmen, Isprinsessan, var inte bra, men det har tagit sig sedan dess och dessa två filmer är minst lika bra, eller dåliga, som Wallander och Beck.

Mycket möjligt någon glömd, eller som redan skrivits om, men vad gör det i det stora hela :-)?

Glaaaas!!!

Förlust idag igen mot ett mediokert HK GP. Är rent pinsamt att vi förlorade, men vi är inte bra nu. Jag lyckades med en ny skada... Knäckte till knät i en vändning... Känns lite stelt nu, men tror inte det är något allvarligt. Det är dock helt sjukt vad min kropp fjollar sig nuförtiden. Jag dubblade dock min målskörd i jämförelse med de andra matcherna i och med att jag lyckades pricka in två mål innan knät strulade.


Gubbkropp

Min kropp är katastrof... Den verkar inte klara av handboll utan att bli helt förstörd. Tränade igår, och bröstet kändes bättre, men istället är det något knas i armen istället. Inget som inte går att spela med, men irriterande... Summa summarum är bara att jag börjar bli gammal, usch!

Torsdag

Sitter och funderar på om jag ska söka jobb som typ enhetschef och föreståndare...? De söker ju tydligen "beteendevetare" för ändamålet, dock med erfarenhet så klart. Inte för att jag tror att jag skulle få de tjänsterna, men låt säga att jag skulle få en sådan, vill jag då ha den? Normalt sett brukar jag vara för lat för att orka bry mig om vad andra gör, således borde jag vara en värdelös chef :-). Å andra sidan har jag aldrig provat på att leda folk inom arbetslivet heller.

Igår dök det upp en intressant jobbgrej som jag ska kolla upp ytterligare...

Bokmalen Andy

Under resan i höstas började jag läsa igen efter något decenniums uppehåll pga träning och plugg. När man pluggar orkar man inte läsa något annat än studentlitteratur och när man tränar har man inte tid.

Nu tänkte jag, bara lite kort, skriva om de böcker som slukades under tiden i Sydamerika. Både vad de handlar om och hur jag kom över dem.

Rennie Airth - Mörkrets flod

Polisroman som utspelar sig i England under 20-talet och som fått både pris och nomineringar. Jag kom över den i San Francisco efter en fräck stöld ur Hostel Adelaides icke övervakade "bookswap" :-). Den blev starten till mitt bokbytande under resan. Boken handlar om polisen John Madden, en ärrad krigsveteran med skarpt huvud, som utreder ett par massmord på Englands landsbygd. En spännande bok, men inte så bra som alla priser och nomineringar gjort gällande. Det svåra, ialf för mig, att relatera till ett gammalt England, och en typisk svängning på slutet sänker betyget. Madden är dock cool och det är spännande trots allt. Betyget blir 2,5 av 5.

Katerina Janouch - Sommarbarn

Bytte jag till mig i Sao Paulo. Antar att det är en biografi av Janouch, kommer inte riktigt ihåg om det framgick i boken, över hennes flykt från Tjeckoslovakien och över hennes nya liv i först Danmark och sedan i det extremt socialdemokratiska Sverige. Lite av en tjejbok och mer relationer än historia om ryssarnas intåg i Tjeckoslovakien som jag eftersökte, dock lättläst, men inget som ger några större avtryck efter att man läst klart. Sedan när det gäller biografier blir jag alltid så faschinerad av hur författaren kan komma ihåg så mycket från sin barndom...? Personligen har jag väldigt diffusa minnen, och blir således rätt misstänksam över hur det ligger till med sanningshalten i berättelsen. Betyget blir 2,5 av 5 här med.

Barack Obama - Min far hade en dröm

Påträffades och blev min i Rio. Detta är berättelsen om Barack Obamas uppväxt och hur han hamnade inom politiken. Boken är alldeles för lång och blir därför rätt seg och trist att läsa, även om mycket är intressant. Den är väldigt långdragen och förklarande över Obamas liv i Chicago och Kenya, vilket inte är så superintressant. Det intressantaste är att Barack visar sig vara en rätt skön snubbe som rökte braij, partajade och var extremt skitnödig på en buss i Kenya :-). Summerat var dock boken mest trist och får ett lågt betyg, 2 av 5.

Ulf Lundell - Vädermannen

Tror jag bytte till mig denna bok i Montevideo. Hade aldrig läst något av Uffe innan och om han skriver lika konstigt i alla böcker blir jag förbluffad. Meningsbyggnaden är speciell med enorma meningar i stil av och-bindningar hela tiden. I början sjukt jobbigt att läsa men jag vande mig. Boken i sig var mycket bra och jag fick en stor inblick i hur det är att vara 50-plus och man. Inte lätt alla gånger :-). Karaktären i boken verkar typ vara Uffe själv, även om det nog inte ska vara så. Uffe verkar även vara en riktig snuskgubbe, och sexscenerna är väldigt väl förklarade. Betyget blir 4 av 5.

Paulo Coelho - Djävulen och fröken Prym

En bok som vår kära resekompis Christian skänkte till oss, eller bytte nog egentligen med Bias mot en Ajvide bok. Temat i boken handlar om ondska. Är vi onda eller goda? En by ska få en himla massa pengar om de offrar en person, vilket de bestämmer sig för att göra. Verkar som vi är mer onda än goda således... Oerhört lättläst och tänkvärd bok. 3,5 av 5 blir betyget.

Marcus Lutteman - El Choco

Denna bok snodde Robert ur "bookswapen" i Buenos Aires om jag minns det rätt. Måste-boken nummer ett när man reser i Sydamerika och ska till Bolivia. Handlar om den inte så smarta svenska mannen Jonas Andersson och hans vistelse på San Pedro-fängelset i La Paz. Han hamnade där eftersom han försökte smuggla några kilo kokain. Innan jag åkte iväg på resan hade jag aldrig hört talas om denna bok, men nu i efterhand verkar alla ha läst den och blivit helt betagna av den. Personligen tycker jag boken är bra, men Jonas framstår som lite bakom, och så överjävligt var det väl inte heller inne på San Pedro? Men ett mycket underligt fängelse är det och ska man till La Paz bör man läsa denna bok, eller Marching powder, personligen har jag dock inte läst den senare. Betyget blir 3 här, mest för att det är en bok som beskriver något som inte många andra böcker beskriver.

Katarina Wennstam - Smuts

Bytte jag till mig i La Serena. Kändisadvokat som knullar horor vid sidan av sitt äktenskap. Tanken är väl att skönlitterärt visa på något som folk inte vet om... För de flesta överraskar nog boken mindre än vad tanken är. Det är dock lättläst och underhållande. Betyget blir 2, 5 av 5.

Neil Strauss - Spelet

Smuts byttes mot denna bok i Uyuni, Bolivia. Den här boken blev jag positivt överraskad av. Det är den klassiska raggningsboken ja, men jag anser den mer som en biografi över Strauss liv som raggningsexpert. Boken försöker inte hävda något annat, men gemene man ser den nog mer som en bok om raggning än en biografi. Man får följa hur Neil Strauss utvecklas från mes till raggningskung under några år, och får massa tips på vägen. Jag anser boken mycket välskriven och som en stor positiv överraskning. 4,5 av 5 blir betyget.


Khaled Hosseini - Flyga drake

Blev min genom byte och lite pengar i Copacabana. Det här är nog den jobbigaste bok jag någonsin läst. Den är verkligen inte munter när den berättar om en ung pojke i Kabul under taliban-övertagandet. Det är våldtäkter, dödsfall och massa annat mindre muntert, men några ljusglimtar trots allt med vinst i draktävling som exempel. Den här boken kan jag rekommendera alla att läsa, både som historiskt dokument och drama, dock kommer nog en och annan inte orka läsa klart den pga det jobbiga innehållet. Snudd på 5a här men det får bli 4,5 här med.

John Ajvide Lindqvist - Människohamn

Det näst sista bokbytet skedde i Cusco och blev till denna bok av Ajvide Lindqvist. Det här var den enda boken som jag innan inte läst av Ajvide och tråkigt nog tycker jag att hans böcker blir sämre och sämre. Låt den rätte komma in var mycket bra, men både denna och Hanteringen av odöda blir lite väl krångliga för både läsaren att förstå och för Ajvide själv att förklara. Boken handlar ialf om relationer och kärlek i en övernaturlig värld. Det är spännande under bokens gång, men man känner att det fattas lite i slutet. Betyget får bli 2,5 av 5.

Erich Maria Remarque - På västfronten intet nytt

Att jag hittade den här högstadieklassikern i Lima både överraskade och gjorde mig glad för jag hade inte läst den innan :-). Som alla vet skildrar den det extremt påfrestande livet i skyttegravarna under första världskriget, dock med vissa positiva inslag som att de båda sidorna sköt på varandra lite godtyckligt... Typ på samma ställe för att inte döda varandra, men att det ändå skulle framstå så. Det här är bra! Betyget blir 4 av 5.

Det var de böckerna jag hann läsa ut under vistelsen i Sydamerika, om jag inte glömt någon :-). För er lilla skara som följer denna blogg är det här kanske inte så intressant, men jag använder denna blogg som minnesanteckning.

R.I.P. Gary Moore

En efter en försvinner de gamla rockhjältarna Dio, Gary Moore :-(. Vila i fred, er musik lever kvar!

Annars en mycket bra dag; trevlig dag på jobbet och Liverpool seger borta mot Chelsea. Träffade Linus av en slump på en av stadsbussarna tidigare idag och diskuterade hur det skulle kunna gå i matchen. Vi var ganska överrens om att Chelsea borta inte var en omöjlighet, vilket det visade sig att det inte heller var :-).

En Irish Coffee på Lounge igår. Aldrig varit där under kvällstid förut. Vackert ställe, vackert folk, förskräcklig musik. Är det inte alltid så, där folk ser väldigt bra ut är det alltid usel musik?

"Citat"

Citat från Facebook, pekoralt var ordet :-).

"Haft olika möten mellan 14-20 på min lediga dag (frivilligt jag vet). Men ärligt talat, vad går livet ut på? Ärligt alltså, vad går livet ut på? Å andra sidan, varför måste allt alltid gå ut på nåt för? Varför tar vi det alltid för givet att det ska finnas en logistik bakom?"

Var kom logistiken in i bilden undrar ju jag :-)?

...och som synes mår jag mycket bättre idag :-).


Feber...

Den lilla lilla Lisa har lyckats att smitta den "stora" "stora" jag... 38 graders feber och hosta för tillfället. Det får bli en dag i sängen för mig, försöka sova lite, för så värst mycket sömn blev det inte inatt. Saga har också blivit sjuk, så här idag är vi tre sjuka "barn" :-).


RSS 2.0