Gick ju "bra" det där...

Är man uppvuxen under 90-talet så är ironin en del av personligheten...

Matchen idag gick ju helt åt helvete... Vi gjorde en bra kvart under hela matchen typ, så jävla illa, så nu ser det inte så värst bra ut i tabellen... Inte så mycket att säga egentligen, vi var inte tillräckligt bra bara. Många fokuserade på domarna efteråt, mestadels för att de tillät Cliff att ha långa anfall, men det var ju knappast där vi förlorade matchen. Trist och dumt att vi fokuserar så himla dumt, men att bortförklara saker är ju en del av oss människor. Skylla ifrån sig är så enkelt... För egen del gick det väl egentligen bättre än under de andra matcherna, men fortfarande lite alibi-spelande utan några direkta egna initiativ.

Nu är det snart jobb på schemat.

Match igen!!!

Om en halvtimme bär det av till Hallsberg för match mot Stockholmslaget Cliff. En extremt viktig match och blir det inte vinst sätter vi oss i en mycket prekär situation. Det finns dock ljuspunkter för att det här ska kunna gå riktigt bra; Anton kommer vara med och Richard är med, tyvärr fattas dock fortfarande Nils. Det senare är väl till viss del till min fördel, för det kommer göra att jag antagligen till och med får starta matchen. För laget är det dock en ganska stor försämring, speciellt i kantläget där jag är rätt medioker för tillfället. Jag har ingen aning om hur bra eller dåliga Cliff är men av det jag sett hittills av serien så lär de inte utgöra något överjävligt motstånd, och sedan bör de vara sämre än Tyresö och Tumba. Vi får se helt enkelt! Själv hoppas jag att jag kan spela avslappnat och att kroppen svarar med hygglig kondition, för då kan det bli mycket roligt. Skadan i bröstet kan eventuellt göra att jag inte tar vissa lägen samt är lite lugnare med inspring, men när adrenalinet börjar flöda brukar tankarna på framtida smärtor avta... Fram med vinnarskallen idag!!!

Idag vinner vi!!!

Var tar tiden vägen???

Jag är arbetslös, således borde jag ha huuur mycket tid som helst, men anpassningsbar som man är så känns det som tiden springer iväg ialf :-). Det tar, även om man inte tror det, rätt mycket tid att söka jobb, sedan fyller man dagarna med andra intressen som läsning, tippning och träning, och ipps-vips är det kväll igen.

Annars har väl jobbsökandet gått så där hittills, inga svar, men en intressant rekommendation till ett arbete i Polen :-). Skulle vara ballt att jobba utomlands en sväng, så mycket bättre för mig i Sverige har jag ju inte...

Ikväll blir det lite partaj med Linus, inte otrevligt det inte!

Jag ska försöka ta mig tid till att skriva ett par bok- och filmrecensions-inlägg snart, men det är ju det där med tiden :-).

Ha det bra!

Lurt!!!

Ringde en snubbe nyss från något företag som kallade sig Moderna Fonder och som var så hiiimla bra när det gällde pensionssparande. Jag har ju inte gjort några aktiva val så jag lyssnade på vad han hade att säga. Efter en stund ville han registrera mig och skicka hem någon information som jag skulle kunna gå igenom och sedan skicka tillbaka om jag INTE tyckte det var något att ha... Om jag inte gjorde det gav jag mitt tysta medgivande till att byta, något som snubben inte direkt var övertydlig med. Jag tyckte det lät rätt illa, men tänkte ändå att jag kunde få lite mer information om det hela. Det tyckte väl han var så där men gav mig ändå en webbsideadress och sa att han skulle återkomma... Webbsideadressen var denna; modernafonder.se och går till ett företag som är satt i konkurs. Jag hoppas verkligen inte att jag blev registrerad ändå nu... Då kan det eventuellt bli struligt.

Numret som ringer är för övrigt 0850103497. Om de ringer till er rekommenderar jag att ni inte svarar eller tackar nej.

Handboll, handboll och aj, aj, aj...

Jag glömde kameran i torsdags så det blir inga bilder här från VM i handboll som jag var i Linköping och bevittnade. Tog iofs ett par bilder med mobilen, men nu har jag inte med någon kabel från mobilen så att jag kan plugga in den i datorn. Jag är dock inte helt säker på att jag behöver en kabel, om det på något nätverksaktigt sätt går att överföra bilderna från mobilen till datorn kan någon få berätta det :-). Tillbaka till VM, där såg vi matcherna mellan Island - Norge och Österrike - Ungern. Island vann sin match och Ungern vann sin. Den första matchen var hård och underhållande medan den andra upplevdes som väldigt avslagen. Det kanske roligaste med hela kvällen var nog ändå att Sverige lyckades vinna mot Polen nere i Göteborg. Synd att man inte såg den matchen live istället!

Igår blev det handbollsmatch för egen del uppe i Tumba. Redan innan var jag lite off pga ett värkande bröst efter en smäll i början av veckan... Antagligen en högst ordinär smäll, men som min ovana handbollskropp ändå har reagerat på med ganska mycket smärta :-). Matchen i sin helhet, som spelades mot serietvåan Tumba, var väl ingen som kommer gå till historien. Motståndarna var förvånansvärt bleka, antagligen för att deras förstalag spelade samtidigt någon annanstans, men vi var ännu blekare så vi förlorade ändå. Vi var bra med i första halvleken, men av lite olika anledningar; dåligt tränade, saknad av tongivande spelare och vinnarskalle, massa utvisningar, bitvis underlig coachning osv, så tappade vi allt i andra halvlek och fick stryk med en 8-9 bollar till slut. Min insats var av "alibi-art" utan varken speciellt mycket tryck i benen eller något överjävligt självförtroende. Vid en summering var det väl lite mer vant än förra matchen, men ungefär samma insats, ett mål och ett par bra lägen som missades, så samma betyg får man väl säga, även om jag inte sätter några betyg på mig själv :-).

Natten tills idag blev rätt jobbig på grund av allt handbollande... Kroppen är, som sagt, inte van med handboll och den värkte rätt rejält. Förutom vanliga brännsår och bröstet som jag skrev om tidigare, så var ett finger helt ur gängorna!!! Precis före läggdags började det värka utan avbrott... Blev liksom aldrig bättre vad jag än gjorde. Jag fick till och med gå upp ur sängen och kasta i mig ett par Ipren. Jag vet inte om det någonsin hänt att jag tagit värktabletter för smärta förut!? Blev väl marginellt bättre, men jag lyckades somna och på morgonen var smärtan lika plötsligt borta som den hade kommit. Skumt!

Shit! Nu spydde Saga, typ tio minuter efter att jag gett henne en god natt kram... Var ska det här barka iväg...?

VM!

Nu har det slumpat sig så att jag strax ska iväg till Linköping för att titta på lite VM-handboll. Ett gäng från Järnvägen skulle åka och det fanns tydligen en biljett kvar, så efter mycket velande hit och dit bestämde jag mig för att åka med. När såg jag VM sist, var det 1993 det var i Sverige senast eller när var det? Någon bild och lite om hur det var kommer upp imorgon.

Annars har jag spenderat dagen med Toy Story 3, mycket bra, städat lite och varit på ett rätt meningslöst informationsmöte om utlandsarbete på Arbetsförmedlingen.


Onsdag!

En mycket vacker dag, ca minus tre grader och strålande solsken! Personligen har jag bara varit ute en liten stund för att kasta sopor, men vackert var det :-).

Det ser ut som att jag är med i den nya vikariepoolen som startar i februari. Jag gick lite på chans på en infromationskurs igår om hur det fungerar, och nog fanns jag med i systemet alltid. Var ju trevligt! ...och så skrev jag under något papper och fick inloggningsuppgifter, så det vore ju knepigt om jag inte är en del av det där :-).

Ringde även en av mina chefer idag för att få tillgång till fler ställen at arbeta på, dock vill jag ju inte jobba för mycket för jag måste ju ha tid att söka jobb också hehe... Fast pengar måste man ha! Ringde även min handläggare på Arbetsförmedlingen idag för att kolla upp lite om jobbcoach och dylikt. Han verkade för övrigt väldigt positiv. Även om det bara är spel för gallerierna är det alltid trevligt med positiva människor!

Idag måste jag nog städa och fixa lite här i huset för snart kommer syster yster hem med familj och allt, och då måste jag även bestämma mig lite för var jag ska bo :-).

Det där blev ju inte så tokigt :-).

Vi förlorade matchen med 14-15 bollar eller någonting, men det var egentligen inte så konstigt och om man ska citera Allan lite fritt i inför rapporten "De fyra bästa spelarna kommer inte att vara med", så förstår ni varför. Inte så peppande men i sak har han nog rätt :-). Fast nu tänkte jag ju vara lite egoistisk och prata om min comeback. Jag har ju inte spelat någon handboll på några år och trodde nog att det skulle gå rätt uselt idag, men det gick hyggligt. Konditionen som jag innan trodde skulle vara total katastrof var inte bra, men helt ok. ...och annars gick det också helt ok, endast ett mål och jag borde gjort ett par fler, men bara att lyckas komma till så bra avslutningslägen som jag faktiskt gjorde är jag nöjd med, så det blir nog att spela lite mer nu i vår.

Nee nu ska det snart bära iväg till Bias och bli lite fest.

Humor...

Det är tråkigt, ledsamt och massa andra humm ord... tänkte skriva en ordklass, men sedan kom jag på att jag inte visste vilken ordklass det blir så jag utelämnade det... ...när någon blir mördad som läraren Eva Magnusson, men jag kan ändå inte undgå den svarta humor som uppstår när folk, typ lillassyster med flera, använder funktionen "like" på Facebook till gruppen "Vila i fred Eva Magnusson". Vad är det man gillar egentligen undrar ju jag...?

Förutom att fnissat lite åt denna absurditet under dagen har jag även sökt fyra jobb. Inte dåligt va? ...men nu tar jag helg :-).


Handboll igen!

Eftersom jag har varit så extremt framgångsrik och i enorm form under de tre handbollsträningar jag lyckats genomföra så är jag nu uttagen till helgens match mot seriesuveränen Tyresö. Antagligen kommer jag spela hela matchen och springa upp och ner på en kant genom min finfina kondition och göra mål på mål... ...neee!!! Nu blev det nog lite fel här... Önsketänkande :-)!!! Nog att jag ska vara med, och faktiskt kan det bli debut i division två, vilket faktiskt skulle vara kul. Har man spelat en match i division två kan man ju alltid hävda senare i livet att man spelade en del i division två i handboll :-P. Anledningen till att jag ska vara med i truppen är dock inte så rolig som man kan tänka sig. Det är en del skador i en redan tunn, ung och ganska otränad trupp, så därför finns det inte så många spelare att tillgå, vilket då gjorde att de nog tyckte att jag kunde vara med, men lika glad är jag för det :-). ...men sanningen är nog den att om jag får spela lite grand och lyckas hålla bort lite nervositet och samtidigt hålla fokus kan jag nog göra det helt ok efter omständigheterna. Vi får se! Chansen till spel är väl 50-50 ungefär för min del.

...och förresten, Huddersfield vann :-).

Heja Huddersfield!

Det är halvtid, Huddersfield leder med 3-2 efter att ha vänt ett 0-2 underläge mot Plymouth. Plymouth har även fått en spelare utvisad. Se om mina ca 160 sek som jag satsat på en Huddersfield seger kan växa med ca hälften :-).

Jag uppdaterar lite sparsamt just nu och det beror mest på att jag inte har så mycket att skriva om :-). Det mest spännande som hänt idag är att jag varit på möte på AMS... Det blev iofs ganska spännande på grund av att jag av någon anledning var på alldeles strålande humör och jag undrar om det varit någon mer positiv människa inne på AMS förut hehe... Jag fick dock inte ut så mycket av det. De skrev in några arbetskategorier som jag skulle kunna söka jobb inom samt informerade mig om att jag kanske kunde jobba utomlands. Det sista tyckte jag lät mycket intressant, så det ska jag ta reda på lite mer om. Efteråt blev det lunch med Nils, och sedan hem igen.

Nu ikväll har jag tränat fotboll igen, och det började väl bra, men efter ett skott på käken, några, egentligen halft omöjliga att rädda men som jag ändå var på, insläppta mål blev jag sur och sedan var det inte roligt längre... Trots att jag är så gammal har jag inte lärt mig att man inte alltid kan göra allt perfekt hela tiden :-). Det där är väl problemet mellan idrott och mig :-).

Nu tittas det på dokumentär om Cornelis, eller jag tittar inte så mycket som ni märker men det är ju ialf på i bakgrunden hehe... Senare blir det att kika på filmatiseringen av Läckbergs Stenhuggaren. Kollade första delen förut och blev positivt överraskad. Ska även försöka mig på recensioner av de filmer jag sett på sista tiden någon dag.

Ha det så bra nu så håller vi tummarna för Huddersfield. Fortfarande 3-2 i 52 minuten :-).

Dagen

Lunch med Nisse och Bias = Mycket trevligt.

Hittade en skinnjacka för halva priset på Brothers = Mycket trevligt.

Tränade fotboll och det gick faktiskt rätt bra = Mycket trevligt.

Svinlångt att cykla mellan Adolfsberg och Universitetet = På alla sätt bra men jobbigt :-).

Tittar på Den Enfaldige Mördaren = Mycket trevligt.

Jobb imorgon och övermorgon = Jobbigt hö hö, men bra så klart.

Fattar inte!!!

Hur kan man vara så jävla dum att man inte slutar röka när man är över 60 år och hostar konstant??? Det är egoistiskt!!! Även om DU anser att du inte bryr dig vill inte VI att du ska bli SJUK!!!


Handboll!

Nu har jag tränat handboll två gånger, och jag kan inte påstå att min kropp gillar det för tillfället, för nu gör det ont lite överallt... Huden har lossnat på några fingrar, massa träningsvärk och en blåtå :-). Mitt psyke gillar det ialf! Det tar iofs en jävla massa tid att träna i Hallsberg, och kvalitén är ärligt talat så där, men det är ialf relativit glada spelare som är nere på träningarna. Inte som det var förut under Holmenkollens tid. Min egna insats har väl varit helt ok. Jag har ju aldrig varit någon direkt stjärna, och är det så klart inte nu heller, men tekniken sitter där och så länge jag inte tänker för mycket så håller jag absolut rätt bra klass bland dem som är med nuförtiden. Det sista ska dock inte helt övertolkas till min fördel :-).

Var på Arbetsförmedlingen och skrev in mig idag, så nu är jag arbetslös på riktigt :-). Det här kanske jag får äta upp senare men jag är en rätt glad arbetslös snubbe just nu, för än så länge klarar jag mig, och jag tycker det känns lite spännande att förhoppningsvis hitta ett trevligt arbete.

Jag fick tillbaka över 600 sek för telefonkostnader när mitt VISA-kort inte fungerade i Argentina :-). Jag hade säkert kunnat fått mer, men lite är bättre än ingenting.

Börjar livet nu?

De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket... Mest varit lite off över att fundera över vad som händer nu? Det bästa vore ju att hitta något seriöst jobb, men vad jag ska söka vet jag inte riktigt :-). Får väl söka lite av varje helt enkelt... Känslan i kroppen är ialf att det nog är vettigt att försöka få något arbete som kräver akademisk kompetens, så att jag kan komma in lite på arbetsmarknaden. Sedan hur svårt eller enkelt det är är ju en helt annan fråga :-).

Jag har i många dagar tänkt att försöka summera resan lite, men just nu orkar jag det bara inte... Det som gäller idag är att träna ett pass handboll, för att få igång kroppen lite. Det jag gjort fram tills nu är att sortera bilder från resan... Jag vill ha dem i ordning, men när de är tagna med olika kameror med felinställd tid for fototillfälle är det för tillfället en himla röra, men det blir bättre :-).


RSS 2.0