Första advent!

Drar ihop sig, Liverpool - City. Nervöst! Konstigt att jag ens reagerar med nervositet över något sådant numera... Men det är väl för att jag vet att jag kan bli väldigt glad eller tjurig, och tjurig vill jag ju inte vara :-).

Igår var det fotboll på TV hemma och fotboll på O'Learys med grabbarna. Mycket fotboll denna helg med andra ord, och jag som inte ens är såå där tokigt intresserad av fotboll egentligen. Är mer kärlek till olika lag än till spelet i sig självt.

Igår var det även vin med Bias på Wobbler. Efter O'Learys alltså, men emellan blev det även en sväng upp till Bias för Whisky och lite musik. Bias var besviken på att jag inte lyckades klura ut att vi lyssnade på Wolfmother innan den låt jag kände igen kom :-). Trots denna besvikelse från hans sida gick vi iväg till Wobbler. Det är något speciellt med att sitta och prata i ett salongsberusat töcken. Det blir så härligt avslappnat!

För övrigt är det första advent idag, vilket jag anser vara lite fel... Det bör ju vara den 4381 advent eller dylikt, när nu advent infördes som event i kalendern :-)?

På Spåret premiär!

Jag är totalt förstörd, förnedrad, krossad, ja allt man kan tänka sig, och det av makarna Haag! Hur kan de kunna så mycket??? ...och speciellt när det gäller resorna! De har ju svarat rätt innan jag ens hunnit komma fram till vilket land resan går i :-). Det är så imponerande att man nästan tror att de fuskar. Nu tror ju inte jag att de fuskar, men man vill ju gärna tro det, ellerhur :-)? Wahlbeck och co. var nog mer i min klass.

Nej, bara bocka och buga för makarna Haag.

Dold stolthet :-)!

Satan vad jag är stolt och nöjd över mitt nya arbete, utan att jag inser det själv alla gånger :-). Kom och tänka på det idag efter en händelse igår. Jag och Linus hade precis betalat inträdet på Strömpis när jag såg passerkortet till min nya arbetsgivare i etuit. Av någon anledning var jag tvungen att kommentera detta för Linus, att jag gillade det där kortet och tyckte det var typ coolt :-). Linus var inte lika imponerad, vilket inte alls är speciellt konstigt, för vem bryr sig egentligen om att jag jobbar där jag jobbar :-)? Jag gör det definitivt, speciellt på fyllan hehe.

Detta kan ses som en uppföljning på diskussionen huruvida man är "sig själv" när man är nykter eller full.

Låt mig vara lite ung nu, LIVERPOOOOOOOOL!!! 2-1 mot Chelsea, borta ;-).

Minnesanteckning!

Nils snodde mina öl idag, trots att han inte har tänkt dricka några mängder ikväll, Freudiansk "felstjälning" :-)?

Film!

De Ofrivilliga - Mycket bra.

Gitarrmongot - Ok, för många irriterande scener, några guldkorn dock.

New York, I Love You - Mycket bra.

The Silent House - Ok, uruguyansk skräck, prettofaktor så det förslår.

Böcker!

Loe - Naiv Super - Småtrevlig, dock inte lika fantastisk som många får den att framstå. Enkel!

Lemmys Biografi - Himla skojig :-). Bättre än förväntat.

-

Någon slags fest ikväll, ska försöka övertyga Nils om att han egentligen vill.

Jag har alldeles för mycket kläder ser jag när jag öppnar garderoben. Hur kan det då ändå komma sig att jag vill ha mer?

Jag borde ha löpt idag, jag gjorde det inte... Det blir imorgon! ...kanske :-).

Vikt - 71 kg ungefär.

Bilen som tvättades i söndags är skitig igen, mycket. Smart att tvätta bilar på hösten/vintern?

Nu ska jag duscha!

Hur svårt kan det vara???

Vad är det för problem svenska bilförare har med att använda körriktningsvisare? Vet vi inte var reglaget finns, eller tror vi att det endast får användas när vi svänger i korsningar? Antagligen något sådant, för förvånansvärt få verkar ialf fatta att man kan använda dessa små blinkande lampor även i rondeller! Ja jag lovar man får "blinka" när man kör i rondeller! Förslagsvis kan man blinka åt vilket håll man ska när man åker in i rondellen och sedan blinka åt det håll man ska när man åker ut ur rondellen! Det är väl inte så svårt???

Att jag tar upp detta beror på att jag numera varje dag tvingas köra igenom den rätt nybyggda rondellen där E18/E20 blir riksväg 50, om jag ska försöka förklara vilken rondell jag menar. Det är en risk med livet som insats varje gång att försöka ta sig igenom den rondellen under rusningstrafik, ENDAST beroende på att idioterna inte fattar hur man använder körriktingsvisare! Inte ens polisen verkar fatta, utan den polisbil jag såg blinkade helt jävla galet!

Fars dag!

Grattis pappa!

Vardagstankar!

Jag känner mig alltid lite kriminell när jag handlar på Systembolaget. Varje gång infinner sig känslan av att personalen inte riktigt tror på att jag är så gammal som jag är... Bara för att göra det ännu "värre" visar jag aldrig min legitimation innan de frågar, så att den där kittlande känslan av lätt obehag växer sig starkare :-). Idag var det dock första gången på mycket länge som jag slapp visa fram min legitimation... Även att jag känner mig som lite haffad varje gång jag måste visa fram leg-et är det ändå alltid kul att få göra det för att höra kassabiträdets förklaring som ibland kommer.

Träffade även på Kihlberg och Staaf inne på Systemet och råkade överhöra när de hälsade på en vakt; "lagfest idag, sa Kilen till vakten". Lagfest tänkte jag, är det på den avslappnade nivån även på den höga nivån? Laget blir aldrig arbetskamraterna inom fotbollen?

Går framåt

Nya jobbet är inte jättestressigt om man säger så... Däremot kan det vara psykiskt påfrestande, vilket inte är någon överraskning. Arbetskamraterna verkar väldigt bra, och stämningen känns väldigt avslappnad, vilket känns toppen!
Personligen vill jag bara komma in i det ordentligt, så trist nu när man inte kan någonting.
Känns rätt värdelöst att behöva åka tillbaka till det gamla jobbet i några veckor innan jul, lär ju bli precis när man börjat få grepp om det nya, ahh!!!

Civilkurage

Imorgon är det första dagen på det nya jobbet. Har massa stora problem med det; var ska jag parkera bilen, hur lång lunch har man, är matlåda standard, får jag se ut som jag vill :-)? Spännande är det!

Gårdagskvällen spenderades på Ritz med Salle, Nisse och Bias och stället levererade som vanligt, om vi bortser från musiken, men man kan inte få allt. Det är sak samma egentligen men kvällen bjöd på en händelse av civilkurage som jag inte vet om jag bevittnat förut. Några grabbar hade hamnat i något lättare handgemäng på dansgolvet och jag med flera tog ett par steg tillbaka, vilket är brukligt för merparten av oss i den något fega svenska befolkningen, men vad gör det sociala fenomenet Gattas? Jo han helt enkelt plockar bort den ena killen så att allt lugnar ned sig ögonblickligen. Jag blev helt betagen eller hur man ska uttrycka det.

Jag kan nog inte stava...

Jag borde blivit lingvistiker eller vad de kallas, de som studerar språk osv. Låter skittråkigt, men då kunde jag få svar på mina svåra stavnings-frågor :-).

Parallell! Varför i helvete stavas parallell med två l innan e't? Är inte ordet uppbyggt från para? Då borde inte resterande del av ordet börja med ll?

Människa! Ett så enkelt ord men så svårt för mig att stava till... Nu när vi envisas med att stava män med ett n på slutet varför stavas då människa, människor med två n??? Jag är nämligen helt övertygad om att människa utgår från grundordet man. Iofs skulle väl orden uttalas määäniska och määäniskor om det inte var två n, men det förklarar ju ändå inte varför män inte har två n på slutet, eller?

Entusiastisk! Hur ska jag kunna stava rätt när jag uttalar ordet fel... Jag säger ju entasuastisk och inte entusiastisk!

...och inte bara detta, tänk alla prepositioner... säger man motiv av, eller motiv på? Varför fick jag aldrig lära mig detta som liten?

Bloggkrig!

Nee, inget bloggkrig här inte, men vem vet det kanske blir den stora snackisen om fyra år... Det jag har i tankarna är att Nils "Nisse" Lindgren numera har skaffat en blogg, eller återupptagit skulle man kanske kunna säga ;-). Jag kommer följa denna blogg, vilket nog är den första jag följer sedan Nisse skrev sist, eller yngre fröken Lager som skrev en gång i tiden. Den senare följdes väl mest pga lätt känslosvall samt fascination över hur jädrans jobbig man kan tycka att vardagen är.

Kul att följa ska det bli, om inte annat för att det gärna kommer fram saker i en blogg som man som vän inte alltid känner till. Vi pojkar (män?) har ju oftast viktiga saker som sport att prata om när vi ses...

Glömde nästan adressen; hotplayer.se, oj fel "hotpalaver.se skulle det vara ;-).

Varför stavas fascination utan H efter C't? Säkerligen för att jag uttalar ordet fel... Jag uttalar det faschination, som i dusch typ, men ska det uttalas mer som fassination tro?

RSS 2.0