Vuxen?

Efter en lite orolig natt började dagen med tankar om att allt faktiskt skulle kunna gå åt pipan... Tänk om de inte accepterar det hela, tänk om de andra inte kan hålla ut så länge och bla bla... Men vad händer? Jo allt faller på plats, klonk, klonk! Jag begär en lön, som jag inte får, för att jag begärde för lågt... jag fick alltså högre lön än vad jag tänkt :-). Sedan kan jag dela upp arbetstiden, så jag kommer nog bli 50 % handläggare och 50 % webmaster/säljare fram till jul, sedan blir det bara handläggare. Precis så att alla parter ialf blir lite lagom nöjda!

Om det här faller väl ut så är jag vuxen på riktigt om ett halvår eller nåt, får leva det livet jag suktat efter den senaste tiden. Det känns bara förjävla underbart!!!

Ha ha går bara runt och fånler!


Nytt jobb, nytt liv, nya diskussioner

Igår fick jag samtalet jag väntat på! Numret lös upp displayen och hjärtat började banka, beskedet var dock positivt, så det blev ett mycket trevligt samtal :-).

Nu ska det först diskuteras när jag ska börja och när jag ska sluta... Jag måste ju nämligen sluta med det jag gör, innan jag börjar med det nya. Vill dock börja med det nya så fort som möjligt!

Detta nya jobb kommer förändra mitt liv kapitalt; jag kommer säkerligen inte vara speciellt populär i vissa sammanhang framigenom.


Pojke liten...

Andreas blir kallad till arbetsintervju på en arbetsplats som han känner sig så där lagom intresserad av, men han åker dit ändå... Andreas träffar den som ska intervjua, denne utbrister förvånat "jag trodde du skulle vara datanörd?". "Ehh, du vet väl inte så mycket om vem jag är, innan jag typ sagt mitt namn?" Iakttagelsen var iofs inte helt fel, men ändå...

Intervjun börjar, "bla bla, du ser inte ut som 29", "nee de säger det ibland", "min son är 87a och ser äldre ut än dig", "ja ja..."

Kul intervju så att säga :-).

Annars har väl inte veckan bjudit på så mycket spännande. Bilen var iofs totalt instängd mellan två bilar i måndags morse när jag skulle åka iväg, så det tog ca 20 minuter att baxa ut plåtskrället... bakåt, bump, framåt bump, bakåt bump... ...men det gick!

Imorgon eller på måndag kan mycket spännande hända, kan förändra hela mitt liv till det bättre!!! PLEASE!!!

Livets små problem!

Det finns de på detta klot som har riktiga problem, som lever i krig, som inte hittar mat för dagen och 1000 andra stora anledningar till problem. Jag lever i Sverige, är frisk vad jag vet, har ett jobb, iofs på fel ställe, men inga egentliga problem, ändå kan jag känna att jag mår rätt kasst emellanåt...

Kärleken blir ofta ett bekymmer för oss som inte har några andra bekymmer. Nu kan jag inte svära på att de som har det överjävligt inte gnäller över kärleken, men jag har svårt att tro att den tar någon större plats...

Hursomhelst, i mitt egentliga problemfria liv är det just nu, läs idag, gamla kärleksbekymmer som ställer till det. Jag har inte haft något större jackpot vad gäller kärlek genom mitt liv... Har nog varit kär 4 gånger, med lika uselt resultat varje gång, nu har nog motsatsen varit större, dvs de som... ja ni fattar men ändå!

Ialf blir jag ledsen, sur, lack mm... att du måste vara där när jag vill ha kul med mina vänner... Jag kan inte vara mig själv, och således inte roa mig själv samt mina vänner som jag vill! Örebro kan bli så litet ibland... dvs, icke problemen blir stora för att man råkar stöta på "dem" när man inte har någon lust till det...


Dansrock och ett glas rött

Vad gör man inte en fundersam tidig lördagskväll eller sen eftermiddag, eller vad gör man?

Sätter på The Views, Grace, och tar ett glas rött som är lite för kallt eftersom det stått i kylen... Varför ställde jag in det i kylen?

"And this is me trying to be kind, I want you to know,
You seem to pardon all my favors now,

I’m a sober boy and you’re a lonely girl,
So lets give it up and stay out of each other’s worlds"

En i raden av dessa "glada" låtar med mindre positiv text. Fast det är väl så man ska göra, få det glatt även av det som inte är så kul!

Bli full, höra sån här musik på ett dansgolv hade varit trevligt, men var händer det i Örebro?

Kvällen i sin linda, var kan den tänkas ta vägen... Tjusningen med livet, man har aldrig en jävla aning om vad som kommer att hända, typ... Fast just nu vet jag att det blir The View, Grace, igen och några klunkar argentinskt Mendoza-rött... :-)

Beady Eye!

Nyss hemkommen från en fantastisk weekend till Malmö och Köpenhamn. Var så himla kul och tackar alla mina härliga vänner för att de finns och gjorde det så kuuul... ehh, stoppa bandet nu. Jag ville bara härma Facebook-stilen, med betoning på tjejer kvinnor.

Det var ialf en mycket lyckad helg! Svensson har en kompis, kanske flera men vad vet jag, som bor i Malmö och som heter Johan. Mycket spännande att veta det, men så är det ialf! Med denne trevliga individ umgicks vi, sov hos och blev guidade av genom Falafel-Malmö. Helt galet mycket Falafel i Malmö!

Lördagen ägnades åt att kasta sten på SD-demostranter, eller nee så var det ju inte, men polisen verkade tro det!!! För vi var de enda som inte fick komma förbi en avspärrning... ...mmm jag vet jag ser såå farlig ut! Speciellt när jag gick med en kudde i ena handen, vilket farbror polisen var tvungen att kommentera. - Hörru, är det en kudde du har där... - Ehh mm, ja just det, du har ögonen med dig märker jag... Detta lilla intermezzo gjorde att vi i princip missade hela matchen mellan Liverpool och Utd, men vi hann se sista halvtimmen ialf. 1-1 blev resultatet om jag glömmer bort framigenom...

Kvällen ängnades åt diverse öldrickande, Debaser-dansande och huruvida SD ska få demonstrera eller inte... Denna lilla diskussion fångade uppmärksamhet både från höger och vänster, inte politiskt, och det ramlade in kommentarer här och var i vår diskussion. Kombatanten hade inte långt till tårarna, men var överraskande kramig efteråt. Debaser var för övrigt mycket bra! Hem fick vi skjuts av en kompis i vit Golf! Många kompisar så där på kvällskvisten!

Söndagen var dock dagen för själva resan. Beady Eye-konsert på Vega i Köpenhamn, och både Öresundsbron- samt Köpenhamnsoskulden rök. Ja tänk inte några snuskiga tankar nu, jag pratar metaforiskt!!!

Köpenhamn hann jag inte se såå mycket av, vi knallade upp- och nedför Ströget, käkade lite Pölsa och gick til Vega. Är Pölsa på något sätt annorlunda från vanlig korv förutom färgen?

Vega verkade vara ett fint ställe, nu var det ju bara konsert, så svårt att säga vad det normala klientelet är. Som konsert-lokal var/är Vega riktigt bra. Litet och luftigt! The Moons, förbandet, var mycket bra! Efteråt kom det fram folk till Johan och tackade honom för en bra konsert... ehh, han var tydligen väldigt lik gitarristen hehe :-).

Beady Eye var inte lika bra. Tight och bra, men offantligt oengagerat. Basisten verkade det närmaste lobotomerad, och Liam verkade mest trött på att publiken inte gav så stor respons till den lite gråa spellistan. Det mest spännande stod själva lokalen för, för det var en speciell känsla av att, utan att trängas, kunna komma så nära en så stor artist som Liam Gallagher.

Det var väl det!

...

Inte hört något om jobben än, borde hört något om det första tycker jag, men som sagt, har inte hört något än.

Nu blir det dock andra bullar, för i helgen blir det en sväng till Malmö och Köpenhamn med Svensson för lite, ja vem var det nu, någon av Gallagher-bröderna som har en spelning i Köpenhamn :-).

Hur gick det där?

Nu har två stycken arbetsintervjuer avverkats. Mina två första seriösa arbetsintervjuer. De tidigare har mest känts som att de ville se vem jag var bara, för att sedan ge mig jobbet. Nu var det lite annorlunda. På den första var det tre personer, alla kvinnor, vilket jag föredrar eftersom det inte uppstår någon revir-situation med någon man, som känner sig hotad att tappa mark... Denna första intervju var det Mats som hade ordnat, vilket jag är väldigt tacksam för, och allt gick strålande. Det blev en väldigt munter tillställning. Dock är konkurrensen rätt stor, ialf erfarenhetsmässigt, ingen har dock en lika hög utbildning som jag skulle jag tro. Hade även förmånen av att vara sista intervjun, så en viss recency-effekt drar jag nog nytta av. Tror det kallades så ialf... Bekymret är dock att tjänsten behöver tillsättas genast, och jag vet inte om det går...

Den andra intervjun var något lurigare, där var de fyra stycken som skärskådade mig. Några fackrepresentanter var med, så det blev ett gäng. Men som sagt, det var lite lurigare, kändes som det klickade hyggligt med chefen och något sämre med facksnubbarna. Jag är ju inte så facklig, så kanske därför :-). Dock verkar det jobbet oerhört intressant och jag vill verkligen ha det!!! Där har jag dock oturen, men även lite tur, att jag antagligen var den första intervjun. De kommer alltså inte ha mig i färskt minne när beslutet tas, men ändå komma ihåg mig pga att jag var först.

Hade inte heller förberett några referenser, lite klantigt, inte riktigt tänkt på att gamla chefer bytt position osv, så det har blivit lite rörigt...

Om jag får vara lite vidspeplig så var gårdagen riktigt bra med trevlig dag i butiken, fotbollstittande på O'Learys i Skövde med Sverige seger, och en god sak kommer aldrig ensam, så om gårdagen började lika bra som den slutade är jag en oerhört lycklig man :-).

Det braiga med nyttig mat!

Det är så bra att köpa någorlunda nyttig mat... ...när man har så mycket annat för sig under matlagningen att den blir vidbränd och kanske inte så väldigt nyttig trots allt :-). Fast det är kanske bättre att äta dåligt tillagad nyttig mat än dåligt tillagad onyttig mat!?

"Vi behöver inga poliser". Uttalande av Noomi Rapace ur Skavlan som går i repris nu. Inte ens sammanhanget fick det att låta speciellt genomtänkt...

Lärdom av dagen... Lägg inte flaskor, eller i detta fallet, en flaska med lacknafta, iofs med kork på, i sängen... Den kan läcka så att det blir en något högre koncentration av lacknafta-doft än vad du kanske är van vid i din lägenhet :-).

Annars kan saker vara på gång som kan bli mycket intressanta!

Nee nu hoppas vi på att det blir en trevlig kväll!

Skövde

"Hela världen ser inte ut som ehhh... I Skövde" :-). Calle Bildt är inte dum han inte :-).

Nee tänk om hela världen såg ut som det gör i Skövde? Ganska tråkigt, samt att man anses lätt efterbliven om man inte vet vad en slåttermaskin, vändplog eller en Massey Ferguson är för något. Stavade jag fel på något av detta, säger det väl egentligen mindre om mig än de som bor i Skövde...

Inget blir ju iofs bättre av att bo på ett ställde där det är 5 mil till det som kallas civilistation, och Skövde, är det civilisation?

Hallsberg har börjat framstå som ett mindre paradis.


RSS 2.0