Att ens försöka förstå är nog ibland meningslöst...

Den där rubriken tyder på att det skulle kunna vara något väldigt seriöst jag tänkte skriva om nu, men så är inte fallet.

Jag har köpt en ny dator pga att det inte fanns/finns någon HDMI-utgång på den gamla, samt att den även snart är i två delar istället för en som är brukligt för en lap-top. När den nya datorn varit på en stund i förmiddags krävde den omstart pga att den så gärna ville ha lite nya uppdateringar. Ja, ja... Låt gå, du får startas om, och så blev det, men jag måste ändå gjort datorn sur för när den startats om vägrade den spela upp något som helst ljud!!! Kanske hade startat om den för sent eller något... Jag surfade runt halva förmiddagen för att hitta lösningar till problemet utan framgång... Laddade ner nya drivrutiner, startade om igen, drog ur och satte i kablar och bla bla... Till slut gav jag upp i och med att jag var tvungen att åka iväg till Blodcentralen, ska bli blodgivare, så de skulle ta lite tester.... Parentes... När jag kom tillbaka tog jag upp "locket/skärmen" på datorn som jag slagit igen när jag gick, och vad händer då? Jo nog tusan börjar det dundra ut musik ur högtalarna! Jag ska försöka att inte försöka förstå...

När jag ändå skriver om datorhaveri måste jag ta upp en annan sak... Jag har trott att tangentbordet på min gamla bärbara varit trasigt tills i förrgår, då jag fick lösningen att prova att trycka på "num lock"... Funkade ju inte, men när jag tryckte på samma tangent på det trådlösa tangentbordet gick det alldeles utmärkt :-).

Idag är det Valborg, fest i Verners Backe som vanligt :-)?

Timbuktu

En sväng blev det till det omsusade eventet 48-timmar på Frimis igår. Ett tvådagars event som av någon anledning inte genomfördes på Valborg utan nu helgen innan, men som i grunden är en valborgsfest. Det är tradition med Valborgs-fester i Örebro, och förr var det Festivalborg som gällde, men numera är det då detta 48-timmar eventet som gäller. Dragplåstret igår var Timbuktu, och extremt mycket folk hade slutit upp för att se honom samt för själva festen, på tok för mycket folk... Jag förstår att det är svårt att planera, och jag vet inte om det är för att det inte finns några andra lokaler, men att detta event genomförs på frimurarholmen blir inte bra... Det blev helt enkelt alldeles för trångt! Det var låång kö för att komma in i huset på ön om man ville göra det. ...och vad är grejen med dessa housedansgolv? Det är aldrig några där... Det är väl för lite droger i omlopp så här på landsorten för att någon ska orka tycka om denna musik...

Timbuktu. Timbuktu gjorde ett slätstruket rutin-gig på kanske 40-minuter inför en något överdrivet entusiastisk publik. Hade de aldrig sett en spelning förut? Det var verkligen en publik av icke egentligen intresserade individer som bara var tvugna att vara där för att Timbuktu är just Timbuktu, dvs en kändis. Det blev något patetiskt när Timbuktu gick av och publiken inte riktigt förstod att han och bandet skulle bli "inklappade" igen, men Timbuktu med band kom in och körde en extralåt ialf, vilket borde varit under deras värdighet.

Jag gillar initiativet till detta event, men jag är inte övertygad om dess storhet...

Pontus Kåmark

Jag och Jesper slog våra påsar ihop för lite partaj i lördags. Efter att som alltid behandla våra favoritämnen, flickor och cancer, gick vi iväg till Pitchers. Där råkade de visa El Clasico, vilket inte var helt fel, och det utan att det var supertrångt, vilken kan bero på utbyggnaden som gjorts. När matchen var slut intervjuades en snubbe, vem jag trodde var Pelle Blohm först, men det var ju Pontus Kåmark! Alltså en snubbe som spelat semifinal i VM i någorlunda modern tid. ...och som Jesper uttryckte det - har raderat bort Romario i samma VM. Jesper var till och med framme och snackade med Pontus, vilket var lite under min värdighet, även om det egentligen hade varit rätt kul.

Jag upptäckte även att jag börjat bli lite gammal... Det satte sig några unga människor vid vårt bord som vi började konversera lite med. Efter en stund kom vi fram till att de var kring 18-20 år... ...iofs trodde en av dem att jag var 23, så det får jag la ta som en komplimang, men men... Det hör inte hit, saken är mer den att jag faktiskt känner mig lite gammal nu i vissa sammanhang, vilket jag inte gjorde förut...

Vi avslutade sedan kvällen på Strömpis där det var väldigt mycket folk. Det mest roliga som hände var att en kille kom fram och sa att jag såg ut som Ashton Kutcher, vilket i mina ögon är en extrem komplimang :-). Nu var ju grabben rätt packad, men greppa efter halmstrån är aldrig fel hehe...

Trötthetens och ensamhetens apati...

Hur ofta är det inte jag kommer hem från jobbet, efter att under hela eftermiddagen längtat efter att få komma hem och slappa, och sedan fastnar i ett fullständigt apatiskt tillstånd? Jag kan inte ta mig för egentligen någonting, och har samtidigt ingen lust att ta tag i någonting heller... Inte ringa någon, inte sätta på någon film, ingenting... Isället sätter jag på lite för hög musik, uppdaterar Facebook i OCD-maner, och bara hoppas att någon ska höra av sig, så att jag får slippa bestämma själv... Jag väntar typ in morgondagen, då jag kan göra sådant jag borde göra idag istället...

Är det ett milt drag av Asperger? Att planeringen med löpning efter vilan efter jobbet inte "gick" att genomföra på grund av det värdelösa vädret? Att ställa om hjänan på att göra någonting annat tar all kraft, så istället blir det ingenting...

Venedig!

Två hela och två halva dagar har spenderats i Venedig med familjen. Det hela var någon slags omvänd present från mamma och pappa i och med att mamma fyllde 60 år igår. Som grädde på det hela blev jag och lillasyster så bortskämda med mat och grejer att, ialf jag, nästan skäms lite grand.

Jag kommer inte orka skriva några långa rader om själva resan, men Venedig var ialf ungefär så annorlunda som jag antar gemene man tror innan de kommer dit. Det finns inga bilar i staden, det finns "bussar" som går på vattnet och mycket av den dagliga livsföringen sköts genom båtar, typ varukörning, sophämtning osv. Man får inte ens cykla i staden, så fötterna blir således det verktyget man använder. Förutom dessa rent praktiska saker så dryper stan av historia, det mesta dock totalt ointressant för gemene svensk som inte har en aning om vilka alla dessa italienska konstnärer och arkitekter nu är, men att njuta av deras verk som fortfarande finns kvar går ju alldeles utmärkt. Vi gjorde mest just det, snöade inte in oss så mycket i stans historia utan knallade mest runt och hänfördes av Venedigs rent okulära skönhet, om man nu kan uttrycka sig så?

Att det skulle vara fruktansvärt dyrt i Venedig håller jag inte med om, även om stan har långt ifrån Thailand-priser så tycker jag att restaurang-mat var som i Sverige eller billigare.

Jag åker gärna tillbaka!

The Portees!

Oj, oj, oj! Det här var överraskande bra! Tror det är den bästa konsert jag sett i Örebro vad gäller normalkända band.

I min betygsättning får konserten 4 på en skala av max 5. Jag saknade lite låtar, men de kan ha spelats tidigare innan jag kom, men av det jag hörde lät det mesta exemplariskt, och vissa låtar som jag inte hade koll på tog mig ändå med storm, och det säger en del.

Kvällens roligaste; att Deportees - Under the pavement - The beach skulle varit ledmotiv eller liknande till filmen The Beach. Faktumet att det skiljer 9 år på låten och filmen gör mig omåttligt fascinerad :-). Att situationen i sig gjorde det ännu roligare behöver jag inte påpeka, fast jag gör det ändå ;-).

Stalkad!

Besöket till Ritz i lördags var märkligt? I mångt och mycket ett halvdant besök som så många gånger förr, men vem dök upp? Jo gammal kärlek, och nog fan befann hon sig inom en meters radie under hela kvällen. Inte för att jag bryr mig speciellt mycket längre, men ett mycket märkligt beteende. Kontrollbehov?

Ikväll blir det Deportees :-). ...och imorgon Venedig.

Tjong!

Glad Påsk!

Inga påskkärringar har varit här och ringt på, kan ju iofs bero på portkoden? Ja ja, får väl äta upp allt godis själv istället...

Kul fenomen det här med att lägga upp bilder på sina barn på Facebook. Nu i påsk har det så klart gått inflation i det hela, och nu är det inte bara bilder i mängder på alla dessa barn utan även vissa som byter ut sina egna presentationsbilder till en bild på ett barn. Humm, är det ens lagligt?

Köpte en mycket speciell öl på Systemet förut - Maredsous, som kostade ungefär lika mycket som en öl på krogen, men prova måste man, även om jag inte är superimponerad. Lite för besk för min smak.

Ikväll blir det "någon form av" (innemeningen för alla i Filip och Fredrik-generationen) utgång.

Glad Påsk på er igen!

Lååång fredag...

Som att denna dag skulle vara längre än andra, dock gör ju dagens långfredag allt i sin makt för att verka långsam med sitt pissväder. Sedan har jag lyckats haft sönder min garderobsspegel idag tydligen, antagligen har jag brummat in i den med dammsugaren.

Men var är kraften? Ibland önskar jag att jag hade lite ADHD så att jag orkade göra någonting, eller ialf studsa omkring lite grand.

Såg ÖSK-premiären i måndags, och vilket debacle, sämre prestation får man leta efter... Förhoppningsvis var dock ljusglimten till spel som kunde skönjas på slutet inte endast ett resultat av att Åtvidaberg backade hem...

Vad blir det ikväll då måntro?

RSS 2.0