Uppdrag Granskning

För att spinna vidare på Ulf Brunnberg uttalanden om arrestvakter och dylikt.
 
Uppdrag Granskning hade nu ikväll ett reportage om säkerheten på arrester och häkten i Sverige. ...och det är inte bra om någon blir ihjälslagen och det finns säkert saker att göra för att förbättra säkerhetern och rutinerna, det finns det alltid, sedan om det är värt det är en annan sak, och det är det jag tänkte kommentera.
 
I slutet av reportaget intervjuades en chef för Polisens operativa verksamhet i STHLM, och han hade svar på tal. De, alltid, överdrivet subjektiva journalisterna på Uppdrag Granskning blev mer eller mindre mållösa. Nu var det bara en journalist fast ni fattar... Chefen sa precis som det var; det handlar om pengar, sunt förnuft, att det i ett fall handlade om att en vakt frångick rutin, och att det är extremt ovanligt med våldsamheter. Är det värt att lägga mer pengar på arrestpersonal än Poliser i yttre tjänst, och blir det verkligen bättre när man invaggar personal i falsk säkerhet?
 
 
En helt annan sak!
 
T.o.m. juli månad detta år har det kommit 20 450 asylsökande till Sverige. I jämförelse har det kommit 1551 till Finland. Är inte det en aning underligt???
 
 
En extremt helt annan sak!!!
 
Filmtips! Boy's don't cry, Batman dark knight rises, The thing (den gamla). Boy's don't cry är bara extremt bra, Batman dark knight rises är kanske inte lika bra men väldigt läcker och The thing är en bortglömd sci-fi-skräckis som nästan får Alien att gå och lägga sig.

Konformera! Konformera!!!

Ulf Brunnberg blir intervjuad i Slitz och fäller några kommentarer om feminism, och tjoflöjt så blir det löpsedel i Sveriges bästa skittidning Aftonbladet. Nu har jag inte läst hela intervjun i Slitz, utan bara det som klipptes ut och publicerades av Aftonbladet. ...och jag tror att Aftonbladet tog det de ansåg vara det värsta och säkerligen uteslöt diverse förklaringar till argumenten. Grejen är ialf att Brunnberg har uttryckt sig om att kvinnor inte ska vara brandmän och att mordet på en kriminalvårdare i Huddinge beror på feminismen. Nu har inte jag någon aning, precis som ingen annan har någon aning heller, huruvida kvinnor är sämre brandmän och kriminalvårdare än män? De kanske har en lugnande inverkan på brandhärdar och intagna vad vet jag, å andra sidan kan det lika gärna vara så att en generell kvinnlig brandman är sämre än den generelle manlige brandmannen? Som sagt jag har ingen aning, men det är inte alls ologiskt det Brunnberg säger om att kvinnor är klenare än män och således då är sämre på att bära brandslangar osv... Detsamma gäller mordet på häktet i Huddinge, en generell man kunde säkert i större utsträckning försvara sig än den kvinna som nu blev mördad. Alla har vi olika förutsättningar och utbildningar, och inte vill vi ha mindre passande, läs outbildade, sjuksköterskor, läkare, jurister mm. Det är ju den poängen Brunnberg försöker få fram, men som ingen fattar... Sedan kanske han har helt fel, det kanske är mindre skador med kvinnor inom brandkåren och problemen på häktena kanske har minskat med fler kvinnor där, men att eventuellt ha fel folk på fel plats är inte bra oavsett om det handlar om utbildning, kön, ålder mm.
 
I det ytranndehomogena Sverige ska dock inget diskuteras utan det ska helst bara vändas kappor efter den gängse politiska korrekta normen. Ialf vad gäller synlig media, kan dock tänka mig att det är andra tongångar på exempelvis Flashback.
 
Sedan att Malin Wollin går in och skriver ett sådant sagolikt uselt inlägg angående det hela gör ju bara saken ännu mer pinsam. "Det kittlar i hypofysen att ställa ett obegränsat antal motfrågor till Brunnberg, till exempel den om hur svårt det egentligen skulle vara att med 38 slag slå ihjäl en ensam manlig fångvaktare som vänder ryggen till". Men... En normalbyggd man hade säkerligen inte fallit efter första/de första slagen och således inte blivit ihjälslagen, och var kom hypofysen in i bilden?
 
Slutkläm, det finns en anlending till att krogvakter är bitiga. Det här sista är inte något som skall sättas i direkt jämförelse med det andra, men visar ändå att storleken kan ha betydelse ;-).
 

Gick ju så där...

Liverpools säsongstart blev tyvärr inte vad jag hade hoppats på. En småtrevlig första halvlek, med svag fördel Liverpool, blev i den andra halvleken en fars av höga mått. Phil Dowd fick för sig att ställa till det rejält för Liverpool genom att tilldöma W.B.A. två något tveksamma straffsparkar men vid den första även, helt horribelt, visa ut Daniel Agger. Nog att W.B.A. missade första straffen, eller att Reina räddade, men efter ytterligare en, kanske något mindre tveksam, straff och den tidigare utvisningen var det väldigt mycket tack och godnatt för Liverpool.
 
Idag må det vara sommarens första sommardag? Känns så ialf... Nog att jag sitter inne rätt mycket på jobbet, men inte har det väl varit så här varmt en hel dag denna sommar tidigare?
 
Jag har helt fastnat i appen Songpop. Det är en app där man tävlar mot olika bekanta i att gissa låtar snabbast, och det är ju inte helt oväntat extremt roligt :-).
 
Harrys i fredags igen. Kanske inte lika roligt som sist, men nära på!

Ny säsong!

Premier League drar igång idag igen! Förra året var jag riktigt hoppfull angående Liverpools chanser att göra något bra av säsongen, men det gick ju helt åt pipan. Trots alla dyra nyförvärv, blev det inget spel i CL i år. Nyförvärven under förra sommaren visade sig kosta mer än vad de presterade. Jordan Henderson måste vara ett av de sämsta köpen någonsin i PL, och Adam kan kanske funka i ett 4-5-1 system, men annars är han alldeles för långsam. Downing är bra men har inget huvud och kan därför inte få ut något av sin talang. Den enda av sommarvärvningarna förra året som varit bra är Enrique. Inför denna säsong har Allen, Borini och Assaidi värvats. Jag har ingen koll på någon av dessa herrar, men efter vad jag hört om att de ska vara kvicka med stor arbetsmoral blir jag ändå rätt tillfredsställd.
 
Det är fortfarande inget lag som kommer vinna PL, men det går förhoppningsvis bättre än förra året.
 
Det trodde jag aldrig att jag skulle säga, men att Lucas är tillbaka är även det som ett nyförvärv. Rodgers som tränare har jag egentligen inget att säga om, men han verkar ha en bra filosofi.

Roligare än tänkt!

Veckan som snart gått började väl lite så där med inte helt ur min kropp urgången sjukdom samt att jag blev tvungen att besöka akuten i Lindesberg för att jag försökte skära av mig delar av tummen på jobbet. Halsen är dock bättre nu och tummen börjar nog ta igen sig den också, efter att ha varit tejpad några dagar. Tanken var väl att sy, men i och med att jag besökte akuten alldeles för många timmar efter det att jag skurit mig gick det inte att sy längre på grund av infektionsrisk.
 
I fredags knallade jag över till Nisse för att kika på handbollsseminfinalen när han lade fram det djärva förslaget att gå ut och ta ett par öl, vilket vi sedermera gjorde. Bias hängde även han på en stund. Det blev att vi gick till Harrys, innan 22 för att slippa inträdet. Skojigt var det, kanske beroende på ett visst lyckorus efter Sveriges seger i handbollen tidigare, men det var länge sedan jag var på så bra humör på krogen.
 
Nu missar jag dock finalen pga en fotbollsmatch... Känns lite onödigt, men men... OS-finaler där Sverige är med hör ju till vanligheterna, så jag behöver ju bara vänta 4 år till nästa...
 
Vad tror jag om matchen? Doder är skadad, tror jag dock inte spelar så jättestor roll. Det största problemet tror jag inte blir avsaknaden av Doder utan att resterande 9or får spela lite för mycket. Förlust blir det dock nog ändå men men, allt kan hända.

30 år ung!

Nu är det ett faktum, jag är 30 år, och kommer aldrig vara i 20-årsåldern igen :-(. Men, men... Inte så mycket att gråta över, men ändå lite tufft att jag börjar bli vuxen på riktigt.
 
Födelsedagen höll på i flera dagar för mig och började med tårta och present på jobbet i torsdags. Även om det är standard blev jag lite rörd av att få en himla massa pengar att köpa böcker för av jobbarkompisarna. Fredagen, själva födelsedagen, var jag ledig från jobbet för att kunna förbereda för lördagens fest, och lite för att bara få vara ledig när jag hade födelsedag. Kvällen spenderades sedan med lite kalas hemma hos mor och far med grillat på matsedeln. Redan där började en trend av presenter i form av alkohol i olika former, för jag har fått ett gäng vinflaskor, några whiskyflaskor och ett antal ölflaskor :-). Släkt och vänner verkar förstå vad jag gillar :-). Av päronen fick jag även en del träningskläder.
 
Under lördagen sedan var det fest med stort F. Jag hade bjudit in de vänner jag tycker står mig närmast för tillfället, och bjöd dem på mat och alkohol. Trots lite rädsla innan att det skulle bli för trångt och varmt i lägenheten blev det istället snarare mysigt. Inga kunde ju liksom slinka iväg och hamna för sig själva. Många hade inte träffat varandra tidigare och när de tvingades att vara så nära varandra kom konversationerna lättare igång :-). Den olidligt starka, men välsmakande, bålen gjorde säkert sitt till också, samt ett lyckat musikquiz. Jag tycker ialf att det blev en lyckad fest och är oerhört tacksam över alla som ville komma och göra kvällen så trevlig som den blev. Utan er ingen fest, TACK!
 
Sedan gick ett väldigt påverkat gäng tillsammans till Strömpis för att avsluta kvällen.
 
Själv avslutade jag sedan kvällen, som en 20-åring, genom att spy i skurhinken. Men, men, man fyller bara 30 en gång :-).
 
Tjoho! Nu blev det brons till Sverige i brottning!

Lite intressant fakta för gemene man

Lite samhällsinformation angående asylsökande i de länder som tillsammans tar emot 90% av asylansökningarna inom EU. Detta är statistik från 2011.
 
Frankrike (56.300 asylsökande = 61,5 miljoner invånare
Tyskland (53.300 asylsökande) = 82,2 miljoner invånare
Italien (34.100 asylsökande) = 60,8 miljoner invånare
Belgien (31.900 asylsökande) = 10,6 miljoner invånare
Sverige (29.700 asylsökande) = 9,5 miljoner invånare
Storbritannien (26.400 asylsökande) = 62,3 miljoner invånare
Nederländerna (14.600 asylsökande) = 16,6 miljoner invånare
Österrike (14.400 asylsökande) = 8,4 miljoner invånare
Grekland (9.300 asylsökande) = 10,8 miljoner invånare
Polen (6.900 asylsökande) = 38 miljoner invånare
 
Jag behöver inte ens påpeka snedvridningen mellan befolkning i länderna och antalet ansökningar om asyl. Vad beror det på att så många "hamnar" just i Sverige?
 
För övrigt är prognosen för 2012 knappt 40 000 asylansökningar i Sverige.
 
Vad gäller afghaner så ligger Sverige tvåa av dessa länder i ansökningar från afghaner, efter Tyskland.
 
Vad gäller serber tog sverige emot mest ansökningar 2010 av alla dessa länder, och i de fallen har de flesta inga asylskäl överhuvudtaget. Alltså endast en kostnad för Sverige.
 
Saxat ur Migrationsverkets fjärde kostnadsprognos för året:
 
-Angående inströmningen av afghaner; "En viktig orsak till den ökande trenden är försämrade levnadsvillkor i Iran." I IRAN?

-Angående inströmningen från Balkan; "Socioekonomiska skäl är fortfarande den viktigaste faktorn till att asylsökande från västra Balkan kommer till Sverige." För att styrka det innan.

 
Det här är endast information för att gemene man skall förstå att det finns många sidor av samma tärning! Inget ställningstagande.
 

RSS 2.0