Äntligen en ny pokal!

Liverpool slog Cardiff i Carling-cup finalen idag efter en dramatisk straffläggning, och det var på tiden att Liverpool tog en pokal igen! Matchen borde Liverpool ha avgjort långt tidigare, men men, ibland segar det lite...

En sväng till Harrys igår, var la så där, kände att jag inte bjöd till ordentligt. En trevlig helg har det varit dock!

Lite stiltje!

Det har inte blivit så mycket skrivet på sista tiden, vilket beror på att det inte hänt så mycket spännande i mitt liv... Jobb, fettisdag och en massa jobb med att sortera och välja bilder att skriva ut för att kunna sätta in dem i album.

Apropå det såg jag en intervju med Jonas Sjöstedt i Hübinettes talkshow. För det första verkade han så himla bra att jag blev mer vänster än någonsin förut, men det var inte det jag tänkte på nu. Han pratade nämligen om att han har en "nördgen", vilket gjorde att han lärde sig tyska tågnätet, och om det var alla Sveriges riktnummer, minns inte riktigt. Saken var ialf att han skämdes lite över detta, men ändå inte riktigt kunde sluta med att nörda sig genom att lära sig detta. Personligen kände jag igen mig lite i detta att inte riktigt gilla något som man ändå håller på med en massa... Jag har ju nämligen ett sorteringsbehov utan dess like. Jag verkligen älskar att ordna till där det är rörigt, eller byta filnamn på tusentals bilder och låtar för att de ska hamna i den ordning jag vill. Jag kan nästan sitta och längta lite efter att få göra detta, även om jag tröttnar efter en stund, och oftast tycker att det är himla onödigt i och med att det finns en och annan viktigare sak att göra... Jag undrar om det finns någon i hela världen som bytt filnamn på så många låtar som jag, bara för att de inte ska se kladdiga ut osv... Ganska meningslöst ellerhur?

Bara en fundering!?

När det byggs tak över cykelparkeringar, varför byggs då taket ungefär 190 cm över marken, så att i princip alla kan stå där under, men med balkar vid den öppna sidan som går ned från taket en si så där 20 cm? Detta gör att man varje gång när man går in under taket, efter att ha böjt sig för att låsa sin cykel, ställt sig upp, glad i hågen över att få räta på ryggen igen vänder sig om och går rakt in i dessa balkar med huvudet!

Musikquiz!

Vänta nu... såg jag rätt, att Nordeas presstaleskvinna hette Annika Winsth? Isf är det humor på hög nivå :-).

Igår var jag, Linus och Linus polare Kajsa, eller just hon hette Alice men det blev Kajsa i min hjärna, på Harrys och deltog i musikquiz. Att det blev så berodde på att jag och en arbetskamrat pratat om det hela, och jag lovat att slå henne, vilket dock inte blev fallet :-O! Det skyller jag på att vi i mitt lag var färre :-). Bortförklaringar är bäst! Hur var quizet då? Fördomen låg i att jag trodde att det skulle vara nördigt svårt med typ massa frågor på album och årtal m.m., men så var det verkligen inte, utan det var snarare lite för enkelt. ...eller enkelt kanske är fel ord, men det var bara kända låtar typ. En lärdom tog jag med mig därifrån, och det är att Freddie Mercury föddes med namnet Farrokh Bulsara. Att det gått mig helt förbi genom alla år är på sätt och vis helt otroligt.

Människors dumhet slutar aldrig att förvåna!

20% av Sveriges befolkning tror på spöken... Nu orkade jag inte ens läsa artikeln, så det kanske inte bara var spöken, utan tomtar, troll, vättar, orcher, jättar, flygande rosa grisar eller annat som faktiskt skulle vara mer rimligt. Det senare hade gjort det hela mindre korkat, men det kan vi ta en annan gång. Saken är ju hur 20% av världens (?) mest sekualiserade befolkning kan tro på spöken? Hur tänker man? Förstår inte alla människor att något utan hjärna fungerar ganska dåligt? Hur tänker dessa människor att dessa spöken skulle kommunicera osv? De har ju inget att kommunicera med så att säga!!! Det är så jävla dumt! Något komiskt i det hela är att de över 65 som rimligtvis borde ha flest bekanta som dött och således fler spöken att ta kontakt med tror minst på spöken.

Alla hjärtans dag idag också. Jippo? Ger dagen mer eller mindre glädje? Jag tror nästan på det senare.

Hinner inte uppdatera...

För mycket jobb för lite fritid!

Reinfeldt går ut med att vi kanske måste jobba tills vi blir 75 år för att behålla välfärden. Låter ju inte speciellt roligt, speciellt när man helst går hemma med medborgarlön på 15-20 000 i månaden och inte behöva göra direkt någonting. Någon måste ju dock betala för detta!

...och utan att vara alldeles för insatt kan jag lägga ihop ett och ett och se att det blir struligt med att vi får fler och fler pensionärer som någon måste betala för.

...och utan att vara alldeles för insatt kan jag bli väldigt irriterad på när den vanliga pöbeln uttalar sig nedvärderande om detta utan att komma med några andra alternativ, som jag antar finns med exempelvis höjda skatter och liknande.

Den något eccentriske John Gray försöker få fram sina teorier och tankar hos Skavlan... Ingen av de andra försöker ens lyssna till vad han säger utan går i fånig försvarsställning och hävdar att han har fel. Vad är problemet med att fundera på vad andra säger och inte alltid vara så äckligt politisk korrekt?

Det är kul med kommentarer i bloggen, men det gör ju inget om man först LÄSER vad som står och sedan kommenterar!!!

Debatt!

Råkade se reprisen av debattprogrammet Debatt imorse. Hade velat se det redan när det sändes första gången, men var för trött för att orka det, när det gick så sent :-). Ja det går säkert se på SVT-Play och bla bla, men det skiter vi i nu. Hursomhelst såg jag nästan bara slutet då det diskuterades bussresor ut till fina stadsdelar i Stockholm, typ; Saltsjöbaden, Solsidan osv. Utan att jag riktigt förstod vad problemet var med det, så började det "diskuteras" klasskillnader i Sverige. Att jag kallar det "diskuteras" är för att det mest var som så att folk utan större insikt mest pratade i munnen på varandra. Det var typ bara en snubbe, någon liberal debattör, som lyckades säga något vettigt. Han menade att klassklyftorna inte är så stora i Sverige om man jämför med andra länder, och menade som alla vi som varit utanför Skövde (tänk Bildt) vet, att det mest blir fånigt att tala överklass i Sverige, men ialf... Motargumentet till det blev att "det aldrig varit så många dollarmiljonärer i Sverige förut"... Är det dåligt? Ett annat "roligt" argument var att det borde byggas lägenheter i Saltis för att minska segregeringen... Har väldigt svårt att se att det skulle hjälpa, för vilka skulle flytta dit? Antagligen inte den fattiga pöbeln. Sedan var det ett annat bra argument om att 10% har blivit mycket rikare, 80%, rikare och 10% fattigare. Huruivida det är sant, och hur mycket rikare eller fattigare folk har blivit framgick inte, men 90% har alltså gått framåt? Om resterande 10% fått det sämre, eller om det är i jämförelse med att andra fått det bättre kan man ju fundera på... 

Över lag är det alldeles för mycket tyckande från folk som bara vill prata, istället för vetenskap. 

Laktosintolerans...

ZzZZZZzzzZzznark...!!! Vi människor är så jävla korkade!!! Hörde nu att var fjärde person anser sig vara laktosintolerant, jag somnar av idioti. Ingen tänker för mycket fibrer? ...eller att de kanske överdoserar laktos? Jag blir också lite risig i kistan om jag dricker alldeles för många öl som jämförande exempel...

Så en tanke till Uppdrag Granskning. Om det nu inte går att få fram irakiska pass på ambassaden i Stockholm, och man så gärna vill bli svensk medborgare, får man väl åka till Irak för att fixa det? Det är knappast samma regim som för 17 år sedan...

RSS 2.0