Ljust & Fräscht!

Nu ikväll så "öppnades" den sista julklappen! Mor och far hade köpt biljetter till mig, Johanna och sig själva till föreställningen Ljust & Fräscht av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. En mycket bra julklapp visade det sig vara! Duon Lindström och Schyffert levererade rejält! Föreställningen handlar om inredning m.m., utan att avslöja några detaljer. När jag precis läste NAs recension av föreställningen höll jag med om det mesta förutom att det i min mening är Schyffert som är den bättre av de två, och den som för mig åter igen bevisar att han är en mycket bättre komiker än vad jag egentligen vill inse. Första gången var efter att jag sett hans försvarstal för vad det nu var, men bra var det också!

NAs recension; http://meny.nu/kultur/scenrecensioner/1.1524290-en-show-om-inredning-fungerar-ocksa-pa-landet

Kvällen avslutades med middag med familjen på den indiska restaurangen Karishma här i stan, vilket även det var lyckat. Indisk mat är inte sushi, men det är gott, och på Karishma var det väldigt trevlig personal samt väldigt humana priser.

Annars har helgen inneburit lite träning, ett par öl med gamla fotbollslaget samt kinamat med Nisse i fredags. 


Intresseklubben antecknar

Stefan Löfven ny partiordförande för Socialdemokraterna, och ja den delen är intressant, men... Satan i gatan han har inte uttalat sig speciellt mycket än, vad ska nyhetssändningarna fylla tiden med? För de måste ju minst sända en kvart om att Stefan blivit partiordförande även om det inte finns något intressant att säga. Ahh, idé, tänker journalisterna! Vi åker hem till hans mamma, som inte är hans mamma, och intervjuar henne så att vi kan få ihop fem minuter till rutan, och tar reda på viktiga saker som att han inte kan åka skidor, sedan plockar vi in ett klipp från 1993, sä år tiden fylld!

"Det hela började när en engelsk fånge GICK till Europadomstolen..." Hihi!

Bilstrul

Det är dyrt och lärorikt att äga bil. Denna månad har jag reparerat mitt bilskrälle för ca 8000 kr, blivit påhoppad av ett oidentifierat gråpälsat djur, samt upptäckt att ett däck helt plötsligt saknade luft... Det mest roliga med att lägga pengar på sin bil, ialf när det gäller reparationer, är att det inte alltid märks att något hänt med bilen! Som i detta fall, det är samma bil, den fungerar i mitt tycke precis likadant som förut, men det kostade 8000... Apropå djuret jag krockade med, eller som snarare krockade med mig, vet jag att det var gråpälsat för att det satt fast päls i en av bakdörrarna. ...och att jag inte vet vad det var för djur beror på att jag inte hann se det! Helt plötsligt kom det något hoppande över vägräcket och pangade in i bilen!
Vad menar jag att jag lärt mig av detta då? Jo, att Clio kan bli dyrt att äga och hur jag pumpar en bils däck hihi...

Förutom att jag upptäckte punkteringen, eller om det var någon som luftat däcket igår, så var även resten av dagen rätt kass! Sverige gjorde en sagolikt dålig andra halvlek i handboll mot Polen och Liverpool lyckades med konststycket att förlora med 3-1 mot Bolton. Även min jakt på ett fotoalbum med "klisterpapper" och film över, sånna fotoalbum man hade förr, gick i stöpet. 

Men men, allt ont kan ju ändå ha lite gott med sig! Jag och Nils var ute en sväng på Ritz, var iofs en ganska klientelointressant kväll, men jag tyckte ändå det var väldigt trevligt med en skön lugn salongsberusning utan bakfylla.

By the way så har jag nog mest träningsvärk av alla i hela världen just idag! Dra marklyft samt benböj på andra gympasset på ett och ett halvt år var inte genomtänkt.

Idag ska nån form av ordentlig träning börja!

Det har varit si och så med min träning sedan 2010, och nu är det dags att börja komma tillbaka till någon form av vettig motionsnivå. Tanken var ju att detta skulle börja förra veckan, men då förstörde ju förkylningen det hela. ...och angående förkylning så var det ju så enkelt att en förkylning är en infektion i de övre luftvägarna och i näsans slemhinnor, så det är ju inte så konstigt varför snoret kommer till och ur näsan.

Tillbaka till träningen! Jag ska ju börja gymma igen, tjoho :-). Tycker iofs att jag knappt sett mer vältränad ut än nu, men men :-). Kanske bättre att inte träna haha, eller så beror det bara på att jag blivit så spinkig.

Ja ja löpning blev det idag ialf!

Mucocele!

Munproblem har jag beskrivit förut här i bloggen, men inte detta problem jag tänkte berätta om nu!!!

Sedan, ja jag vet inte riktigt när, men ialf en rätt lång tid tillbaka, har jag haft en "knöl" på insidan av underläppen, och så som jag kom ihåg det hade den uppstått efter att jag hade bitit mig i läppen. Som alla andra tror ju även jag att sånna här saker till slut försvinner av sig själv, och det kanske de gör, men det är ju lite svårt att veta. Ialf så tog jag efter mycket lång tid av irritation på denna knöl kontakt med en tandläkare för att fråga vad det kunde vara, och svaret blev mucocele. Det är tydligen en trasig spottkörtel. Körteln har alltså blivit skadad när jag bitit mig i läppen, och kan inte släppa ut sin saliv i munnen, och således uppstår en knöl! ...och hur ska man lösa det här då? Operation vad det verkar, men även några huskurer verkar fungera... ...att bara sticka hål på eländet verkar inte vara att rekommendera, men det är det jag testar nu... Enligt tandvårdsguiden ska kulan endast komma tillbaka när man slår hål på den. Jag har försökt göra flera hål, så kanske det löser sig hehe :-).

Söndag

Söndagen har spenderats med förkylning och svag feber. För att få ut något av dagen så har jag dock kikat på ett par filmer och, äntligen?, läst klart Sagan Om Ringen trilogin. Nu måste jag se filmerna igen! Jag har ju inte ens sett de förlängda versionerna än.

The King of Kong

Dokumentär om de som innehar rekorden i det klassiska arkadspelet Donkey Kong, och deras inbördes kamp. Den ena är en riktig idiot och den andra verkar vara en mycket trevlig kille. Ja det var väl ungefär vad det handlade om. Låter kanske inte så kul, men filmen var himla bra. Blir lite extra roligt om man känner till spelet Donkey Kong.
4 av 5.

Apocalypto

Våldsam skildring av Maya-indianerna regisserat av Mel Gibson. Hela filmen är snygg och våldsam, och första delen är värst och bäst. Till den andra delen tycker jag de skulle kunnat hittat på ett intressantare manus, men man kan väl inte få allt :-).
3 av 5.

Looking for Eric

Den här såg jag faktiskt igår och inte idag men ändå :-). Handlar om småtragiska engelsmän, vilket engelsmän som inte bor i London alltid verkar vara, och deras problem. Huvudpersonen röker på och får för sig att Eric Catona visar sig, det är den riktiga Eric Cantona som spelar sig själv. Cantona ger huvudpersonen massa råd i hur han ska styra sitt liv och det hela blir ganska underhållande. Gillar man supporterkultur hos det vanliga folket, så kommer man verkligen gilla den här filmen.
3 av 5 där med.

Nu har jag tagit en febernedsättande tablett, sist jag gjorde det för ca 5-6 år sedan fick jag extrema svettningar, men då hade jag mycket högre feber också. Får se hur det gestaltar sig nu :-).

Den här dagen går nog även till historien som den första dagen på väldigt länge då jag inte varit utomhus.

Förkyld som aldrig förr

Ska väl vara glad att förkylningen slagit till som hårdast nu under helgen, i och med att jag inte har någon större lust att stanna hemma från jobbet.

Har köpt gymkort på Friskis & Svettis, men har inte tränat där än :-).

Blivit en del film och läsande nu när jag är sjuk. Robin Hood och District 9 har jag hunnit med hittills, och båda gillade jag. Läsandet har bestått av sista boken ur Sagan Om Ringen trilogin, snart klar!

Ville mest skriva att jag är förkyld för att få känna lite medömkan :-).

Var kommer allt snor ifrån? ...ok att man är sjuk, men det lär man ju vara i typ hela kroppen? Hur kan det då typ mest kännas i näsan??? Fattar inte!

Sverker igen!

Idag gillar jag programmet, men blir man dum i huvudet bara för att man är tjock? Det är en mängd experter med i programmet, som iofs pratar om olika aspekter av samma problem och inte förstår att allt hänger ihop, men som ändå diskuterar på ett någorlunda vettigt sätt. Sedan är det med två tjockisar, en som är groteskt fet och en som är fet, varav den tidigare inte vill gå ned i vikt och den senare gått ner en hel del i vikt. Det enda de säger är dock att fetma beror på sockerberoende och gener... Sån't JÄVLA bullshit!!! Ahhhh!!! Idioter! Ja det är väl inte omöjligt att en eller annan har ett sjukligt sockerberoende eller att någon enstaka har "fetgener", men det är ju sådana undantag att det inte ens behöver diskuteras. Är ju i linje med att ta med risken för jordbävning när man bygger friggebod i Sverige, dvs helt oväsentligt i sammanhanget.

Men att skylla ifrån sig är ju bra, gör men det motsatta gör man en pudel, men något fint uttryck för att skylla ifrån sig finns la inte?

Moralpanik

Nu har Sverker moralpanik på SVT 1. Nästan att jag får lite Sievert Öholm känsla över karln. Programmet handlar om alkohol, nu har jag missat halva programmet, men jag antar att allt handlar om att alkohol är dåligt. ...och det är det ju så klart, går ju inte blunda för, men vad är alternativet? Nu tar de dock upp en rätt bra sak, att lådvinerna är billigare än på flaska. Känns ju faktiskt lite fel att få mängdrabatt på alkohol :-). ...men man kan ju fråga sig hur mycket värre det verkligen blir med problem när alkoholen är billig och lätt att få tag i, hur är det i jämförelse med andra länder exempelvis? Jag har ingen aning, men man kan ju dra en jämförelse med narkotika, där andra mer liberala länder faktiskt har färre dödsfall än vad Sverige har efter vad jag förstått. 

Nu har jag missat halva programmet, som sagt, men är inte "debatten" väldigt ensidig!?

2011, ett mellanår

2011 är lite av ett mellanår, ialf när man tänker sportsammanhang, och jag tycker det passar in mycket på mitt högst personliga 2011 också. Året började med nya perspektiv på tillvaron efter en fantastisk resa 2010, och med hög del av kontemplation över vad jag skulle göra med mitt liv, men utan jobb och eget boende och relativt nyexaminerad. Nytt kapitel i livet således... Efter mindre framgångsrikt jobbsökande träffade jag av en mindre slump på storasysters pappa och vips var jag inne i leksaksbranschen, allt för att testa en gammal dröm.

...och det är ju detta som präglat det mesta av mitt år sedan. Arbetet startade med hög iver och motivation, men rätt snart förstod jag att det inte riktigt var som jag hade trott. Skulle jag fortsätta med det skulle jag inte kunna göra något annat i mitt liv, och att bara satsa på en sak, iofs ganska roligt och spännande, men att inte ha något direkt eget bestämmande fungerar ju inte... Så nee, det fick bli att sluta, men i princip var det detta jag höll på med från mars till oktober. Underligt att jag höll ut så länge!

En annan sak som präglat mitt liv något, och som jag kommer komma ihåg från detta år är ju tyvärr Helen. Alltid trevligt att bli kär igen, något som i mitt liv skett ca vart tredje år :-). Men mindre roligt att bli dumpad igen! Men några härliga månader byter jag ju gärna mot ett par jobbiga dagar så att säga.

I stort är det detta jag kommer komma ihåg från detta år av det som berör mitt personliga liv. Globalt har ju 2011 varit väldigt händelserikt på andra sätt;

Tsunami i Japan
Diverse finansbekymmer i världen
Arabvår
Breivik-slakt
osv...

Inte så mycket trevligt med andra ord.

Men nu är det 2012 och det startar jag på ett mycket bättre sätt än 2011. Nu idag sitter jag inte arbetslös utan eget boende utan har jobb och lägenhet och ett spännande år att se fram emot!

RSS 2.0