I väntan på den där låten som aldrig kommer...

I fredags besökte jag tillsammans med min chef Kopparvallen i Åtvidaberg för att se matchen mellan ÅIF och ÖSK. Chefen är från Åtvidaberg, så det var väl största anledningen till att vi åkte iväg. Det var väldigt gemytligt inne och runtikring Kopparvallen och matchen som spelades var underhållande och slutade 1-1, vilket var ett rättvist resultat.
Kopparvallen!
 
Lördagen spenderades med träning, städning och lite fest på kvällen. Festandet utfördes tillsammans med Lundmark och Uppman vilka är två mycket behagliga människor att umgås med. En smårolig sak var att Uppman hade googlat "popfrisyr" och hittat en bild på mig på sida fyra bland bildresultaten :-). Allt pga en kommentar av Allan i den här bloggen för länge sedan :-). Kvällen avslutades på Strömpis, och jag var taggad pga att det var rätt kul på övervåningen senast. Nu var det dock lika dåligt som vanligt igen.... Carola, Ronny & Ragge m.m. är både rätt dåligt och i viss mån rent pinsamt att spela... Men ändå står jag där och hoppas att nästa låt, då jävlar blir det bra. Vi väntar bara en låt till, nästa är nog Håkan... Men nää, nästa låt blir Linda Bengtzing, men nästa då då då blir det bra... Nee det blev "let's twist again"... För i helvete Strömpis, skärp er! Men ändå står jag där på dansgolvet och trängs och hoppas på den där, ialf, hyggliga låten. För att vara full och "dansa", flirta, och "sjunga" till den musik jag gillar är så himla skoj. Men oftast är det tyvärr endast en ändlös väntan på de där låtarna här i Örebro... 

OS igång!

OS är igång, ialf damfotbollen, och kvalitén är väl ungefär som när vi sparkar boll i division 7. Men nu ska jag inte vara dum, för även en fotbollsmatch i division 7 Örebro län kan vara rolig att titta på, precis som damfotboll någon gång ibland. Ser bra ut för Sverige för tillfället, ledning med 1-0 mot Sydafrika. 2-0 nu! Nej, 3-0. Vad gör målvakten?
 
Bilen gick igenom besiktningen utan större problem. En spindelled måste bytas någon gång, men inget som behövde efterkontrolleras.
 
Annars är det en sådan här kväll man skulle kunna tänka sig att inte gå och lägga sig tidigt, utan exempelvis gå ut och ta en öl, men nee det ska jobbas imorgon...

Det ena med det tredje

Nisse visade i fredags att han har koll på nerverna när han efter min spik på sista banan ändå klarade av att inte spela bort sig, och vann till sist med två slag. ...för att spä på förnedringen så vann han även frisbeegolfen för ett par veckor sedan.
 
Ett år sedan massakern på Utöya idag. R.I.P,
 
Gammal humor mot modern humor... Såg senaste Stig-Helmer filmen tidigare i veckan, och blev rätt besviken. Filmen levde väl upp till viss charmig nörd-komik men i längden blev det klicheartat och alldeles för förutsägbart. Rätt trist med andra ord. Senare i veckan såg jag en gång i Phuket, Peter Magnussons film, vilken kanske inte heller var en helt fantastisk film, men dock avsevärt mycket bättre än Stig-Helmer filmen. Är den en slump, eller är det inte ofta så att när manusförfattaren blivit gammal blir manuset sämre?
 
Vad för Arne Hegerfors med i en fåtöljreklam? Känns inte speciellt hett varken från hans sida eller reklammakarens.

Små dilemman...

Är det rimligt att "få" söka asyl när man inte har några asylskäl men ändå ha fri tillgång till den svenska sjukvården? Även när det gäller vaccin och andra icke akuta åkommor? ...å andra sidan varför ska inte alla världens människor ha rätt till samma sjukvård?
 
Är det rimligt att få ett uppehållstillstånd om man inte accepterar vård som visat sig fungera? Alltså om uppehållstillståndet i sig är en kur, men att det finns andra kurer som inte accepteras, men som ger samma resultat.
 
Vad händer om vi gör som USA på 1800-talet med en slags patriotism. Alla får bo här om de registrerar sig, respekterar våra lagar, men de får inga pengar eller fri bostad. Skulle det leda till stora tältläger, en massinvandring, eller skulle det bara bli så att lycksökare som vet att de kan vara här ett tag utan att behöva anstränga sig skulle försvinna, och i förlängningen minska invandringen. I den diskussionen kan man ju dock fundera över vilka som skulle få bidrag överhuvudtaget. Kanske endast svenska medborgare eller något?
 
Kan verkligen något som är fastställt ändras i efterhand, nu tänker jag juridiskt!? I min värld är något som är fastställt inte ändringsbart i några sammanhang.

En helg med familjen och lite yttrandefrihet.

En helg som spenderats med kalas för både Saga och Erik Wåke. Kalas innebär en himla massa mat och i fredags var det mor och far som bjöd och idag var det trerätters på något ställe utanför Åsbro. Båda middagarna var till stor belåtenhet smakmässigt.
 
Presenten till Saga var bio med mig, Lisa och Johanna. Vi tog en tidig lördsagsbio och var typ själva i salongen. Filmen var Ice Age 4, vilken var helt ok men sämre än de två första ialf.
Jag och födelsedags-Saga :-).
 
Vad är rasistiskt i det Janne Gunnarssson uttryckte i Aftonbladet för att Sverige inte vill lägga pengar på att försöka få stora mästerkap - "Pengarna räcker inte när vi ska ge 27.000 nyinflyttade somalier socialbidrag!!! Puh."? Har han sagt att somalier är dåliga? Sämre människor? Kriminella? Nee han har uttryckt en åsikt som i mångt och mycket är rimlig, men i landet Sverige där vi är såå fär demokrati och yttrandefrihet hotas han av sparken för detta uttalande. Summa summarum man får inte säga vad man vill i yttrandefrihetens Sverige.

Vad blir värst?

Idag disktuerade vi lite på jobbet klassikern huruvida man ska få säga negerboll eller inte. Som vanligt fanns det två sidor, med övervägande del politiskt korrekt emot. ...och diskussionen var ju som alltid kring vad neger egentligen betyder och hur farligt det nu är, osv... Sedan kom jag hem från jobbet och såg både tidning- och TV-inslag om en korvannons där en kvinna som knappt syns suger på en korv som ser mycket god ut. Min tanke är nu vad som egentligen blir värst; att låta grejerna vara eller att påpeka dess implicita problem så att alla förstår vad vissa anser är ett problem och sedan måste ha i sitt medvetade i resten av deras liv? För ärligt talat, vem av er har själva tänkt, utan att någon annan sagt det, att oj negerboll det låter ju lite dumt..? För är inte neger, förutom att det endast betyder svart, ett nedlåtande ord på svarta människor? Jo visst fan, då kan det ju inte heta negerboll . INGEN av er har tänkt så, utan ni har lärt er det av någon politiskt korrekt person som berättat för er att så får det inte heta. Alltså har ni blivit införstådda om något som ni inte tidigare hade tänkt på. Så frågan är ju huruvida vi verkligen ska påpeka mindre relevanta "problem", när de egentligen bara får en massa andra att tänka på att det finns ett problem som kanske egentligen inte är ett problem.

Novellfilm Dublin

Såg precis novellfilmen Dublin på SVT Play. Lite kort handlar den om den så kallade Dublinförordningen som innebär att någon som söker asyl ska göra det i det första landet den kommer till typ. Så har en potentiell asylsökande en visering till exempelvis Italien eller råkat kommit i kontakt med myndigheterna i det landet så är det Italien som ska ta hand om asylansökan även om själva asylansökan sker i Sverige. Oftast är det dock så att någon har sökt asyl i, exempelvis Italien, och fått asyl men ändå inte tycker det är tillräckligt bra och sedan efteråt söker i exempelvis Sverige. Novellfilmen tycker jag visar förfarandet hyggligt även om de använder fel begrepp ibland och gör både lite snyfthistoria med sorgliga SMS samt har med en fullkomligt empatilös handläggare. Men det som borde ha kommit fram lite mer är att många så kallade Dublin redan har uppeållstillstånd i andra europeiska länder men ändå söker asyl i Sverige, inte i jakten på säkerhet utan i jakten på ett ännu bättre liv.

Kontraster...

Agiza får uppehållstillstånd i Sverige, och det är huvudnyhet överallt. Det beror på att han och en snubbe till utvisades genom förnedrade former och sedan antagligen blev torterade och fängslade i Egypten. Det är dock ingen diskussion kring huruvida de här snubbarna är kriminella eller inte? Nog att inga människor ska behöva utvisas onödigt förnedrande, men ska kriminella få vara kvar i Sverige? ...och varför är vi i Sverige inte lika intresserade av alla andra människor som sitter fängslade och blir torterade av olika anledningar i världens olika länder? Jag får inte ekvationen att gå ihop att det är extremt synd om alla som satt sin fot i Sverige medan ingen bryr sig om dem som far illa i sina hemländer.

RSS 2.0