Jobb, jobb, jobb...

Lördagsjobb! Vi hinner inte med, det fullständigt öser in folk från Balkan, fattiga människor, men utan asylskäl. De samlar ihop lite pengar, gör en rövare och kommer till Sverige och andra länder i jakten på ett bättre liv. Ingen klandrar dem för det, svenskarna åkte till USA för 150 år sedan och Norge numera för jobb och lycka. Att söka asyl är dock något annat och inget skydd mot relativ fattigdom.
 
Nu ska Sverige börja ge vård till människor som inte ska vara i Sverige enligt samma lands lagar. Jag får det liksom inte att gå ihop. Hur har landet Sverige egentligen tänkt här? Stiftat lagar som gör att vissa inte får rätten att vara i Sverige, men när dessa personer ändå vistas här så ska de få rätt till vård... Ska Polisen stå och vakta utanför vårdinrättningarna nu för att hitta de som enligt de som styr Polisen bestämt att de som söker vård inte ska få vara i Sverige? Jag kan inte se det på något annat sätt än att det kommer bli väldigt bökigt.

Har inte fungerat!

Bloggen har inte fungerat, därav inga uppdateringar på ett tag. Nu verkar dock allt vara i sin ordning igen, så snart kommer det bli uppdateringar igen.

Blodgrupp B-

Lämnade blod för första gången i mitt liv idag och döm om min förvåning när jag fick reda på att jag har blodgruppen B-, vilket ungefär 2 % av både Världens och Sveriges befolkning har. Det ska tydligen vara någon asiatisk grej att ha den blodgruppen. Verkar dock inte helt överjävligt om jag behöver blod någon gång för jag kan tydligen få blod från både blodgrupp B och O.

Hultsfred, Världens mest tacksamma festival?

Festival igen för mig för första gången på säkert lite för många år och med nya infallsvinklar angående tankar om kropp och hälsa m.m. Jag åkte till Hultsfredsfestivalen med huvudtanken att vara smålullig hela tiden och eventuellt sätta musiken i centrum. Det senare må vara en efterkonstruktion men det passar ialf bra in på min festival som sådan.

Startfältet för årets Hultsfredsfestival var så bra att alla andra festivaler i Sverige kan gå och lägga sig innan de ens gått upp, om det nu är ens metaforiskt möjligt? Bara ett axplock; Noel Gallagher, Slash, Stone Roses, Cure. Till detta även fotbolls-EM. Det gick även alldeles utmärkt att titta på fotbolls-EM på en skärm och samtidigt se exempelvis festivalens kelgris utan min förståelse Kasabian live bredvid.

De nya tyska ägarna har styrt upp festivalen på så sätt att inga band spelar samtidigt på de stora scenerna eller spelar över sin tid. Det senare kan säkert många se som dåligt men personligen tycker jag nästan alltid det räcker med en timmes konsert. Folkmässigt var det för oss gamla rävar typ tomt på festivalen, men det är ju inte så att man lider när man kan komma en minut innan spelningen och gå för att ställa sig längt fram utan att behöva armbåga sig fram. Ibland blev det dock pinsamt lite folk på vissa väldigt bra konserter som exempelvis Magic Numbers konsert. Det är det tidigare jag syftar på med rubriken. Jag har nämligen aldrig varit på en festival med sådan fantastisk agenda där jag kunnat ställa mig precis var jag vill för att se det jag vill, och även i vissa fall sitta ner med en halvblaskig lager från Åbro i gräset och bara njuta av livet.

Bäst!?

Krunegård - Korallreven & vintergatan, Cardigans - You're the storm, Noel Gallagher - Don't look ba(n)ck in anger. Grabbarna som sålde kaffe! Att man fick gå runt med öl inne på området. TSOOL.

Sämst!?

Sverige - England, alla snurrande barn, kylan, att Magic Numbers spelade This is a song innan jag hann dit. Att man inte fick ta in egen öl på festivalområdet. Att Cure drog ut för länge på sin konsert.

?

Är Stone Roses ens i närheten nära att leva upp till hypen? Varför älskar alla Kasabian? Vad gjorde Slash och diverse rappare på festivalen? Jag måste helt missat flickmodet med shorts med midjan över naveln, snyggt?

Motvilligt saknat

Gnabbas med Svensson.


Grabbarna kaffe 5 kr. Helt klart Hultsfreds bästa deal! De fick kritik av både den ena och den andre att de sålde för billigt, men de höll hårt på sina priser :-).

The Cure höll på alldeles för länge och sent, men innan den värsta tröttheten slog till var det mycket bra.

Trötta ögon vid Stone Roses.

Calle och Bias!

Svensson och Fredrik satte helt klart färg på tillvaron under festivalen. Tack!

Krunegårds "Korallreven & Vintergatan" var något överraskande festivalens topp.

Inne på Nils Holgersson parken där vi bodde utanför i en stuga. ...och hur mycket mindre hade jag fått ut av mitt liv utan Nisse och Bias?


Prisa gud, skatteåter bla bla...

Finns det någon mer uttjatad fras än denna "prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!!!". Man får höra den varje år vid den här tiden, och det är dags att komma på något nytt...

Det blev bio i tisdags och Ridley Scotts nya rulle Prometheus. Efter bra recensioner hade jag goda förhoppningar om filmen men blev tyvärr lite besviken. Det var bra action och bra driv i filmen men för lite story och förklaringar. Några 4a plus som en någorlunda gemensam kritikerkår gav filmen var i högsta laget, och de bör sänka betyget ialf ett snäpp.

Såg nyss delar av ett program om några människor från ett somaliskt flyktingläger i Kenya tror jag... De har det skit, men kan de inte tacka någon annan än gud när de blir kvoterade till något annat land?

Nu måste vi göra något åt läget i Syrien oavsett vilka det är som ligger bakom problemen.

Made of glass!

Är det åldern, styrkan i kroppen eller för mycket kaffe? Nu har jag ialf fått min andra torso-skada på drygt ett år. Den första fick jag under min korta handbolls-comeback och nu har jag fått en till i min fotbolls-comeback... Sådana skador fanns inte förr, och är väldigt irriterande av den anledningen att de inte gör att det inte går att träna, men man kan inte träna för fullt när man väl gör det. ...och vad beror det på? Åldern? Antagligen en bidragande orsak, men inte den största skulle jag tro. Snarare är det styrkan i kroppen skulle jag tro. Ser jag på mig själv så kanske jag tränar en tredjedel så mycket nu som förr, men när jag väl tränar kör jag på som vanligt och då kommer skadorna. Att jag tog upp kaffe beror på att jag läste en artikel som behandlade att kaffe tenderar att driva ur kalcium (tror jag) ur kroppen och således eventuellt försvaga skelettet, så det kan ju vara en anledning.


En i raden av lätt bakisaktiga söndagar

Söndag igen, och som singelmänniska således en i raden av lätt bakisaktiga söndagar, allt beroende på att man som singelmänniska inte har så mycket bättre för sig en lördag än att bli lite lagom full och gå ut på lokal.

Läste igår en artikel i Aftonbladet som handlade om högre utbildning och jobb för "svenskar" och invandrare. Utgångspunkten var en halvklar studie från något universitet i STHLM som hade kommit fram till (?) att utbildade invandrare i större utsträckning hade arbeten som var "sämre" än deras utbildning borde gett. Artikelförfattaren fick på något konstigt sätt ihop det till att invandrare skulle vara mer utbildade än svenskar och massa annat helkonstigt om strukturell rasism osv. Hur studien, som inte var klar, hade fått sitt underlag framgick inte heller. Hur jämför man utbildning med vilket jobb man bör ha osv.? Det jag dock tyckte var allra konstigast var att det ens framstår som konstigt att invandrare med utbildningar i större utsträckning har sämre jobb än utbildade svenskar. Tror en och annan arbetsgivare kan tycka det är bra med anställda som kan tala och skriva svenska någorlunda...

Kikade på Jägarna 2 nyss och blev positivt överraskad. Skönt med en film där berättelsen är så enkelt berättad. Liksom omöjligt att inte hänga med i svängarna, inget tänka själv här inte :-).

RSS 2.0