Äntligen en riktigt bra film!

Drive = 5 plus. Musiken är makalös!

Hur går det här ihop?

"Tio procent av de 4 200 ensamkommande flyktingbarn som 2007-2010 fick uppehållstillstånd i Sverige har anhöriga som kommit hit enligt regeln om anknytning. 1 130 anhöriga har kommit."

Spontant undrar man ju hur 1130 kan bli 10% av 4200... Kan ju vara så att 10% fått hit extremt många, men det framgår inte alls. Sedan att nu 10% ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN tar hit familj låter ju i sig orimligt om ni förstår tanken...

Säg inte heller till någon att, det enligt uppgift, är kanske dubbelt så många som faktiskt kommer hit på anknytning fast de inte fastnar i statistiken.

Det sista kommer från bloggen "meritwager.wordpress.com" som försöker visa frågor om asyl och dylikt lite mer nyanserat.

Den perifera sopan!

Som fotbollsmålvakt har jag genom mitt liv känt mig som en ganska stor talang, men med en dålig inställning och för höga krav på mig själv för att någonsin "bli" något bättre än en bra division-6 målvakt. Som utespelare däremot har jag nästan alltid känt mig rätt värdelös, typ så värdelös att jag inte borde platsa i någon serie i Örebro län. Nu har jag dock spelat några matcher med PFC:s B-lag i grusskor och utan att träna något överhuvudtaget, och vet ni vad, det går hyggligt :-). Idag spelade vi mot HOIF 2 och vann med 4-1, och jag spelade ytterback hela matchen. Motståndet var inte bra, och jag utmärkte mig inte, men jag hade rätt mycket boll och de flesta passarna gick till rätt adress. Det är inte höga krav, men jag ska försöka omvärdera mig själv till ialf en helt ok division 6-7 spelare :-).

Ikväll blir det partaj i det fantastiska vädret!

Jag ska till Hultsfred också, men det ligger ett par veckor framåt!

Planeringsdagar i Nyköping

Enheten har varit iväg på planeringsdagar under två dagar i Nyköping. Det har inneburit en hel del diskussion, god mat och andra förlustelser. På det stora hela ganska trevligt, men jag kan inte sluta förbluffas hur i många fall utbildade människor beter sig som omogna fjortonåringar, och med det menar jag att de flesta fjortonåringar har ett mer belevat beteende. Det är på en så patetisk usel nivå att det till viss del är underhållande i sig självt. Allt som oftast är det något sexskämt man hört 3000 gånger innan som besvaras med ett "tihi tihi du är så tokig, har inga gränser", eller "sluta ha foten i mitt knä tihi tihi"... Det är liksom samma sak hela tiden, utan några som helst nya infallsvinklar. Annars är det diskussioner där man undrar om de varit med om egentligen någonting alls i hela sina liv?

Andra har dock stärkt sina aktier medan andra överraskat på vissa områden eller bara stärkt det de redan visat.

Några rader

En professor, eller vad hon var, i programmet Debatt beskrev den problematiken jag i förra inlägget försökte få fram om någon är intresserad.

Fotbollsmatch mot Bobby BK igår, slutade 1-1 och jag missade friläge. Kul var det dock!

Chelsea vann Champions League!

Hamnade på Frimis igår, vilket var otroligt tråkigt. Sicket skitställe! Att jag hamnade där berodde på att de i laget ville gå dit.

ÖSK verkar förlora igen, hemma mot Syrianska, så nu är det nog kört, även om jag tror att poäng kommer börja trilla in snart i och med att flera viktiga spelare börjar komma tillbaka, typ Anttonen, Bamberg och Haddad.

Heter det Etage, eller vad var det, det stället jag åt på idag på Stortorget? En ny tapasbar ialf. Jag beställde dock inte tapas utan en caesarsallad, vilken var mycket god.

Uppdrag Granskning avslöjar...

Det är och kommer förbli veckans snackis nu efter Uppdrag Gransknings reportage om att massa moskéer i Sverige ger råd som går emot svensk lag. Ja det är ju förskräckligt...

Först vill jag bara säga att religion skulle kunna jämföras med schizofreni eller annan valfri sjukdomsbild där man anser verkligenheten vara annorlunda än vad den är, dock medicineras ofta schizofrena människor medan religiösa inte gör det...

Men tillbaka till Uppdrag Gransknings reportage som gav/ger ett sånt genomslag i mediasverige. Ja vad var det för råd som imamerna och andra förespråkare gav till de som uppsökte moskéerna och efterfrågade råd? Det var på stora frågor som "min man har en fru till", "mina man vill ha sex med mig" och "min man "slår" mig". Det sista gick inte riktigt fram i programmet hur illa det var, utan var ganska luddigt, således svårt att svara på för imamerna. Men vad blev svaren då generelllt; jo att enligt koranen får en man ha fyra fruar, så det är egentligen inte så mycket att gnälla över. Att det är olagligt i Sverige gör ju att det inte går att ha fyra fruar i Sverige... Så vad ska imamerna säga när de tror och tycker som de gör? Det är väl som att jag skulle ha en fru och tre flickvänner? Om alla är nöjda och går med på det så fine, vilket även var något imamerna påpekade. Angående den sexuella biten är det likadant, koranen säger att du som kvinna inte får säga nej. Är det så så får de väl leva efter det de tror på, eller? Om båda lever efter en verklighetsfrånvänd livsstil är det väl upp till båda att följa det hela!? ...eller gör slut om mannen och sexet inte är intressant. Så var det det sista som var den stora grejen, att imamerna inte uppmuntrade att anmäla till polisen om en kvinna blev slagen. Nu var det så att kvinnorna som efterfrågade råd inte direkt gjorde det tydligt hur de blivit slagna, så de stackars imamerna, som håller familjen som väldigt central, gjorde ju allt för att försöka sammanhålla familjen med sina råd. Ungefär som, ja du kan gå till polisen, men tänk först hur det kommer bli för familjen och speciellt barnen. Inte alls så underligt egentligen. De försökte i mina ögon göra det bästa av en från början störd verklighetsuppfattning.

Det blir lite knöligt med trosfrihet om folk inte får följa sin sjuka tro. Ska vi ha trosfrihet då?

Det kanske finns en djävul? ...och hans påfund för att förstöra världen var uppfinnandet av religion...

Jag fick inte riktigt ihop det här inlägget som jag ville, men kontentan är någonstans att om vi accepterar religion måste vi leva med dess efterverkningar.

Dokument Utifrån

Kikade på Dokument Utifrån igår om inbyggd livslängd på produkter. Det är kanske inget man blir helt förvånad över, och kan väl spontant vara bra för jobb osv., men att det är så uppenbart var ändå för mig lite överraskande.

Några exempel:

- I många år fanns det en kartell inom glödlampsbranchen som såg till att glödlamporna bara fungerade i 1000 timmar, trots att de fungerat bra mycket längre tidigare. Det visades även ett exempel på en glödlampa som lyst i 100 år...

- Skrivare har inbyggda chip, i det här fallet var skrivaren från Epson, som ser till att skrivaren slutar fungera efter ett visst antal utskrifter. Går dock att komma runt genom olika program som slår ut chipet.

- Apples Ipod hade förut ett batteri som inte gick att byta ut, och som höll ca 1-2 år.

Från en sak till en annan...

Vi svenska akademiker till män skulle inte överleva länge i en normal verklighet. Exempel! En kran går sönder hemma hos Nils och vattnet sprutar, vi tre män i våra bästa år slår våra kloka huvuden ihop och kommer fram till att det här kan vi inte lösa... Nils ringer jouren och en tjej kommer och fixar det hela på låt säga nolltid... Har jämställdheten gått för långt? ...och hade det inte varit väldigt mycket mer logiskt om det hette jämNställdhet?

Minnesanteckning

Har för ett par veckor sedan sett klart serien Lost, något senare än alla andra, men jag är ju som vanligt lite efter... Jag känner inte att jag var helt lost in Lost, som är en formulering som är så enkelt okreativ att jag inte kan undanhålla mig ifrån att skriva ned den. Hursomhelst... Uppenbart hade seriens författare krånglat till det en aning för mycket för sig, så även om slutet var bra ur ett underhållningsperspektiv, så blev man som tittare inte speciellt mycket klokare. ...och lösningen alla är döda, och utan att förklara något som helst om vad ön var för något, känns varken speciellt nytänkt eller kreativ. Lite av en besvikelse!

Sverige fick storstryk av Ryssland igår, 7-3, i det "högintressanta" hockey-VM. Kommer jag någonsin förstå varför de måste spela VM varje år, när det inte ens känns som något VM i den bemärkelsen, i och med att alla bra spelare inte ens är med :-O!?

Filip och Fredrik levererar?

Bias fick en idé i söndags om att han och jag borde gå och se Filip och Fredriks senaste show som jag tror heter "Jakten på den försvunna staden". Vi hade inte lyckats fixa några biljetter innan beroende på att ingen av oss har en fungerande skrivare... Vi gav dock inte upp pga det utan gick iväg till lilla Conventum och undersökte möjligheterna till biljettköp där!? Där blev vi hänvisade till Örebrokompaniet. På Örebrokompaniet fick vi svaret att det fanns en biljett kvar... aj, aj, aj... Men av någon anledning fick tjejen som arbetade där för sig att sälja sin egen biljett till oss, så då hade vi två och kunde gå och se showen :-).

Filip och Fredrik är bra, och de visade upp sidor som ialf jag inte hade så bra koll på innan under showen. Bland annat gjorde de flera musikframträdanden med överraskande bra sång från både Filip och Fredrik. Större delen av showen var dock stand-up med inslag av Filip och Fredriks vanliga lite-över-gränsen-komik som när de ville att alla killar som försökt suga av sig själva i publiken skulle räcka upp handen, och precis som Filip och Fredrik uttryckte det var det överraskande få som räckte upp handen :-). Det var även mycket interaktion med publiken, och vi i publiken fick bland annat försöka få fram en slogan för Örebro, efter att tidigare ha gett exempel på bra saker med Örebro.

Till det negativa hör att det var lite ostrukturerat, men det är nog även meningen, i och med att varje uppträdande ska och är unikt.

Jag tycker att NAs recension ger en bra bild av showen; http://meny.nu/kultur/scenrecensioner/1.1647776-en-vass-produkt-med-vackert-inslag om ni nu vill läsa mer om det hela.

Inflation i tycka synd om Sverige

Veckan har inneburit en inflation i att tycka synd om de som ändå har det ganska bra.

Vi börjar med Frida, den stackars Malmö-tjejen.

Jag läste en artikel i Aftonbladet om denna kvinna som bor i Malmö (centralt?) i en bostadsrätt och inte verkar ha några egentliga problem? En arm som gjorde ont hade hon dock, och så kan det säkert vara, men har hon någon möjlighet att göra någonting åt det? Träning? Hon hade pengar till mat och kunde betala sin hyra så vitt jag förstod? Såg även henne nyss på Nyhetsmorgon, och inte blev jag klokare av det... Hon kunde tydligen gå ut rätt mycket för att kompisar betalade, hon var inte tillräckligt fattig för Soc, hon hade råd med mat och kläder osv. Hon nämnde att hon inte fått någon handläggare på AF trots att hon skrev in sig i januari (om jag minns rätt) och att hon ville ha en coach (vilket oftast är helt meninsglöst), men inte hade fått det, vilket låter mycket märkligt, men kan absolut vara annorlunda i Malmö.

Jimmy, vars dotter dog i cancer och är egen företagare.

Här är jag inte lika insatt och jag antar att det är något av det värsta som kan hända en person att sitt eget barn dör. Nu var det något om att egna företagare inte har samma skyddsnät som anställda, och så är det säkerligen och kanske med all rätt. Man jobbar ju för sig själv med ett större eget ansvar. Grejen var som så att ett halvår efter att dottern dött blev han utförsäkrad. Hans "enda" problem var sorg, och han hade fått sörjt i ett halvår betalat av staten. Till saken hör även att hans fru/sambo även hon var hemma men fick pengar från FK. ...faktumet att jag inte har en aning om hur de klarar sig ekonomiskt är viktigt, men inte relevant för följande; hur hade det varit om Jimmy levde i en annan tid, i ett annat land, under andra förhållanden? Hade han bara gett upp och dött då? Inte särskilt troligt.

Det går inte i varje enskilt fall stifta lagar som blir perfekta för alla när de efterlevs, men vi får inte ta ifrån människor det personliga ansvaret.

Idag ska jag spela fotbollsmatch, tjoho!

RSS 2.0