"Orkanvindar"

Det händer inte så mycket i mina veckor som ens är värt att skriva om för mitt eget intresse...
 
En orkan, eller jag tror inte det är en orkan längre, har drabbat ostkusten i USA, och 38 människor har dött. Det är världens grej i tidningarna och rubriker som "Djungelns lag på Manhattan" osv. Så börjar man fundera lite... 38 människor har dött, ungefär lika många som dött i notiser angående diverse terrordåd i oroliga områden som händer typ dagligen. ...och förutom att dessa personer har dött, så har det kommit lite vatten i tunnbelbanan samt att ett större gäng blviit av med elen... Ja det är ju verkligen "djungelns lag"... Undrar just hur många som dör i det här området av olyckor per dag utan "orkan"?

Merseyside-derby

Idag spelades Merseyside-derbyt på Goodison Park. Liverpool fick en bra start och hade ledningen med 2-0 en stund innan Everton kom tillbaka och kvitterade till 2-2, vilket även blev slutresultatet. Everton var det bättre laget, utan att vara dominerande, men Liverpool borde dock ha vunnit i och med att Suarez fick ett regelrätt mål bortdömt i slutminuten. Det senare är trist, speciellt eftersom det är andra matchen hittills den här säsongen som Liverpool döms bort från segern, den första gången var mot Man Utd.
 
Meningslös debatt i Agenda om invandrarfrågan nyss. Bra tanke av FP-snubben att "vi" måste våga prata om problemen med invandringen, men han kunde inte riktigt få fram vad som det inte vågade pratas om. Åsa Romson i sin tur, som var motpart, pratade bara om, den numera förlegade problematiken, att invandrare med utbildning inte får arbete. Hon har uppenbart inte förstått att den absoluta lejonparten av invandrarna numera inte har någon utbildning, samt att språket och allmänt igenkännande vid anställningar är enormt stora variabler.
 
Helgens film;
 
The woman in black - Brittisk skräckfilm med Daniel Radcliffe. Helt ok, och rätt skrämmande stundtals.
 
The machinist - Psykologisk thriller med en utmärglad Christian Bale. Mycket bra film, men det jag mest funderar på är hur Hollywood-skådisar så ofta lyckas banta ner sig enormt för att bara något år senare vara i extremt bra form, eller åt andra hållet, varit jättetjocka och snabbt blivit i bra form igen. Är det så enkelt med rätt mat och träning, eller är det olagliga preparat som gällt?. Några exempel jag tänker på är Robert De Niro i Raging bull och Jake Gyllenhaal i Prince of Persia.
 
Göran Strangertz död. Vad vet jag om honom? Ingenting när jag tänker efter.

Ibland förstår jag inte varför jag inte ser och förstår saker...

Ibland fattar jag bara inte saker, kan stå och stirra och inte förstå, trots att jag tror att jag fattar... Idag handlade jag ett par tröjor på MQ i Marieberg. När jag betalade tyckte jag att det blev lite dyrt. Jag hade köpt två plagg som kostade typ 400 kr var och jag fick betala 800 kr trots att jag hade en rabatt-kupoong på 200 kr. Jag vet att jag reagerade på det hela och kollade kvittot två gånger, men såg då inga fel... På kvittot stod det att jag fått 50 % rabatt på en vara och 3 strumpor på köpet för en annan rabattkupong jag hade, men inte stod det något om 200 kr rabatt, men det såg inte jag. Jag gick till och med bort en bit från kassan för att undersöka kvittot, för att titta i lugn och ro, men inte lyckades jag förstå att rabatten på 200 kr inte var med, utan det såg jag först NU!!!??? Det är ju hetl oförståerligt!? Hur kan jag inte se det när jag intuitivt vet att något är fel? Nog att jag är disträ men det här är ju rent dumt. Nu måste jag åka tillbaka till Marieberg imorgon igen...
 
Sitter och lyssnar på The Killers nya skiva nu, och tar ett glas vin, Selvarossa, mycket gott. Skivan är än så länge väldigt ospännande, extremt tillrättalagd, stundtals otäckt 80-talsvibbig, men är inte det som klippt och skuret för mig? ...och att jag lyssnar på skivan beror på att jag ska se The Killers någon gång i vår i Malmö med Svensson. ...och varför inte för en gångs skulle känna till alla låtar som kan tänkas spelas? Det är Kate Bush känsla över "Deadliness and Commitments" och" Here with me" låter som en riktig powerballad :-).
 
Dagens cross-fit: rodd 500 m, bänkpress 30 x 70 kg, rodd 1000 m, bänkpress 20 x 70 kg, rodd 2000 m, bänkpress 10 x 70 kg. 35 minuter totalt.
 
Dagens inköp av tröjor;
 
 2 Cottonfield-tröjor.
 

Back to basics

Har den senaste tiden antagligen haft det längsta uppehållet någonsin, innan jag började skriva då, från att skriva i bloggen. Det har mest berott på att jag inte haft någon direkt tid att skriva, samt att jag känner att jag mer glidigt in på att skriva seriösa, eller djupa inlägg, istället för att, som jag tänkt från början, ha bloggen som en dagbok mestadels för mitt eget intresse.
 
De senaste två dagarna har jag spenderat i GBG. Utbildning i att skriva beslut med jobbet. Kanske inte världens mest pålästa lärare, men är även ett rätt svårt ämne till deras försvar.
 
Gårdagskvällen spenderades med att jag, för första gången i mitt liv, gick på bio ensam. Det är väl ett steg i vuxenutvecklingen att man gör mer och mer saker på egen hand. Den enda film som gick den tid jag tänkt se film var Paranomal Activity 4, och 4an säger väl ungefär vilken kvalité filmen anses ha och kanske har, men jag gillar den här serien, även om den har sina brister, och jag blev rädd även denna gång. ...och även att alla filmer är ungefär likadana så blir det ändå väldigt spännande. Det är något med handkamera-grejen och det amatörmässiga skådespeleriet som gör att det blir otäckt verkligt. Sedan att filmen innehåller brister som att demoner skulle sätta knivar i taket, under ett dygn eller så, samt att människor generellt springer runt med datorer när de är livrädda får man helt enkelt bortse ifrån.
 
Göteborg är för övrigt en stad där jag typ inte känner en käft, vilket gör att bio är typ den enda lösningen för att underhålla mig när jag är där :-).
 
Liverpool gjorde även en hygglig match igår mot Anzi (?) och vann med 1-0. Ovanligt stark elva för att vara i Europa League, och det kanske straffar sig till söndagens Merseyside-derby.
 
SD tredje största parti enligt senaste undersökningen. Är någon ens lite förvånad? Nog att jag är både extra insatt och extra intresserad av invandrarfrågan än många andra, men SD är tyvärr det enda parti som inte hycklar. De vågar prata om den verklighet som finns och inte bara stoppa huvudet i sanden som alla andra partier. Det finns bra och dåliga saker med allt, och det är många människor som far illa i världen, men att bara stoppa huvudet i sanden och tycka att allt är frid och fröjd som resterande partier gör får endast resultatet att SD vinner väljare. I övriga politiska frågor ger även SD ett mer ärligt intryck än andra partier, eftersom de vågar säga att "de andras" förslag är bra osv., vilket inte sker mellan andra partier där det bara är, ofta pinsamt att se, pajkastning mellan partierna. Pratas mer om vad som är dåligt med motståndarens idéer än vad som är bra med de egna idéerna.
 
Den stulna cykeln har givetvis inte kommit fram än, och jag har sett en eller kanske två till som fått sina cyklar stulna på samma ställe som jag. De har antingen klagat till sina vänner att deras cykel inte längre funnits kvar, eller stått uppenbart förvånade och bara stirrat i cykelstället. Jag har även sett en högst suspekt rökande man stå inne bland cyklarna, utan att hämta någon cykel, trots att jag iakttog homon länge. Hur svårt, eller hur dyrt, är det för polisen att sätta span en vecka på cyklarna på Centralstationen? Hur mycket pengar läggs inte ner på "skit" som fartkontroller, cykellyseskontroller, knarkspaning osv.?
 
Bodde på Hotell Clarion Post nu i Göteborg, vilket jag även gjorde förra gången jag var på utbildning i Göteborg, och det är ett både onödigt stort och lyxigt hotell :-). ...och jag tror jag glömde min Strindberg-bok där buhu... Iofs bara en pocket, men jag hade ju inte läst ut den grr...
 
Vad har jag annars gjort sista tiden? Har börjat träna cross-fit. Kanske jag skrivit om förut, men det spelar ingen roll. En träningsform som lite kortfattat är en blandning av kondition och styrketräning, typ styrketräning där du blir svettig.
 
Jag har även varit ute en del, oftast ganska nykter, och oftast rätt uttråkad på Örebro. Utelivet och utbudet blir inte roligare när man blir äldre här i stan.
 
Förra fredagen inleddes försök med Nisses kök. Nisse lagade maten, mycket smarrig taco-tårta, Bias valde en skiva, som vi dock lyssnade alldeles för lite på, och jag valde ett vin, vilket blev Epikuros (?) och var mycket gott.
 
Nu ska "papperslösa" inte bara få sjukvård utan även "papperslösa" barn ska få gå i skola. Jag förstår tanken, men jag tycker inte det går ihop att ha lagar som säger att människor ska utvisas, alltså är här olagligt, och att dessa människor samtidigt ska få leva av våra skattepengar.
 
Om en dryg vecka åker jag till Australien :-). ...och nu ska jag försöka skriva oftare och mindre intressant!!!

Min cykel är stulen!!!

"Min" eller pappas gamla, och faktiskt skitfula, cykel har blivit stulen mitt på dagen. Jag parkerade den på Centralstationen imorse och låste den som vanligt med ett hyggligt slanglås. När jag kom tillbaka efter jobbet var cykeln borta och låset satt på en annan cykel, avklippt. Jag trodde inte folk snodde cyklar numera!? I och med att jag har polisstationen på vägen hem så anmälde jag stölden, mest för sakens skull, och frågade lite om cykelstölder, och nog verkade det som det stjäls en del cyklar.
 
Nu har jag ingen bild på cykeln, och tror inte den blir kvar i Örebro, i och med att någon orkade klippa av slanglåset, ingen fyllestöld så att säga, men om någon vet vilken min cykel är och ser den någonstans är det bara säga till, så kan jag komma dit med ett mindre baseball-trä.
 
Det är en blå DBS, 90-talsmodell, 3-växlad och classic city tror jag den heter.

Händelserikt!

Aftonbladet visar vilka värdelösa journalister de har genom, inte medvetet, visa att de inte haft någon koll från början vad gäller granskningen av Migrationsverket. Dock ska jag inte klaga att de nu skriver några vettiga artiklar i ämnet, men det kommer några år för sent...
 
Åby-verket säger pang boom här i Örebro, och Andreas har varken värme eller varmvatten ett tag. Undrar just hur det hade varit om det hänt när det varit minus 20 ute, usch?
 
Puma-Swede intervjuades imorse på TV4-Morgon eller vad det kan heta? Agneta Sjödin verkade lite besvärad, och lite roligt blev det när hon tog upp att TV4 inte kunde visa något ur Puma Swedes filmkarriär. Puma isig gav väl ett intryck som man kunde tänka sig, men jag blir alltid glad när någon kan prata om sexualitet utan massa moral.
 
Det har även blivit några filmer under denna rätt lugna helg, dock inte världens bästa filmer kanske? Hide & Seek började iofs strålande, men så drog de fram "split-personality-kortet" som gick i inflation i Hollywood för några år sedan; Shutter Island, Uninvited som liknande exempel.
 
Stryktipset jävlas med mig och Nils. Vi brukar lira och nu är det andra gången en match går fel efter att vi ändrat i sista minuten.

Det stormar kring Migrationsverket

Aftonbladet gör en gransking av Migrationsverket genom några snyftreportage, och med snyftreportage menar jag inte att det inte må vara synd om personerna de handlar om utan att en granskning borde hålla sig någorlunda neutral.
 
Efter att ha läst dessa reportage har jag kommit fram till, genom kommentarerna som tydligen får vara anonyma just i det här fallet, att alla som arbetar på Migrationsverket är nazister, empatilösa, inte bör följa lagen, och att;
 
-svenska folket tycker det är helt ok att barn ska vara hos fosterföräldrar i Sverige istället för hos sina riktiga föräldrar, trots att barnkonventionens viktigaste punkt är att barn ska ha rätt till sina föräldrar.
 
-att det är helt logiskt att få stanna i Sverige när man lämnat sitt hemland på grund av stöld, och sedan utnyttjats sexuellt i SVERIGE, d.v.s., att asylskälen bör vara större mot Sverige än hemlandet.
 
-att man ska få stanna i Sverige när man vistats här olagligt för att man skaffat barn med någon som har uppehållstillstånd här, trots att huvudregeln är att man ska ha tillstånd innan man reser in i landet.
 
-att någon som blivit utsparkad av sin partner ska få stanna trots att denne inte har tillstånd endast för att den före detta partnern har tillstånd.
 
Detta är som vanligt en aning överdrivet skrivet för att få er få läsare att försöka tänka till, och jag rekommenderar åter igen www.meritwager.wordpress.com

RSS 2.0