Merseyside-derby

Idag spelades Merseyside-derbyt på Goodison Park. Liverpool fick en bra start och hade ledningen med 2-0 en stund innan Everton kom tillbaka och kvitterade till 2-2, vilket även blev slutresultatet. Everton var det bättre laget, utan att vara dominerande, men Liverpool borde dock ha vunnit i och med att Suarez fick ett regelrätt mål bortdömt i slutminuten. Det senare är trist, speciellt eftersom det är andra matchen hittills den här säsongen som Liverpool döms bort från segern, den första gången var mot Man Utd.
 
Meningslös debatt i Agenda om invandrarfrågan nyss. Bra tanke av FP-snubben att "vi" måste våga prata om problemen med invandringen, men han kunde inte riktigt få fram vad som det inte vågade pratas om. Åsa Romson i sin tur, som var motpart, pratade bara om, den numera förlegade problematiken, att invandrare med utbildning inte får arbete. Hon har uppenbart inte förstått att den absoluta lejonparten av invandrarna numera inte har någon utbildning, samt att språket och allmänt igenkännande vid anställningar är enormt stora variabler.
 
Helgens film;
 
The woman in black - Brittisk skräckfilm med Daniel Radcliffe. Helt ok, och rätt skrämmande stundtals.
 
The machinist - Psykologisk thriller med en utmärglad Christian Bale. Mycket bra film, men det jag mest funderar på är hur Hollywood-skådisar så ofta lyckas banta ner sig enormt för att bara något år senare vara i extremt bra form, eller åt andra hållet, varit jättetjocka och snabbt blivit i bra form igen. Är det så enkelt med rätt mat och träning, eller är det olagliga preparat som gällt?. Några exempel jag tänker på är Robert De Niro i Raging bull och Jake Gyllenhaal i Prince of Persia.
 
Göran Strangertz död. Vad vet jag om honom? Ingenting när jag tänker efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0