Ju mer man lär sig desto mer förstår man hur dålig en stor del av media är

Oisin Cantwell har som en i raden av halvdåliga krönikörer på Aftonbladet gjort bort sig med en usel krönika angående migration, och krönikan behandlar givetvis det nu uppmärksammade fallet Haddile. Hans poäng är att Migrationsverket utvisar en mängd barn till olika länder och vilka inte blir uppmärksammade i media, men när de väl blir uppmärksammade i media ger Migrationsverket med sig och bestämmer sig för att göra rätt, d.v.s. ge uppehållstillstånd till någon som enligt svensk lag inte ska ha uppehållstillstånd.
 
Det han och resten av Sverige inte verkar förstå är att Migrationsverket är pressat av hittills i år knappt 46 000 ansökningar om diverse tillstånd i Sverige och där allt ska gå i raketfart enligt lean-modellen. Det stora problemet är ju knappast att några, i de flesta avseenden, ganska rimliga beslut som Hadilles och Alis verkställs, snarare är problemet att beslut generellt inte hinner utredas ordentligt, så att rättsäkerheten sätts ur spel, samt att faktiskt myndigheten ger med sig för en oinsatt och okunnig opinion.
 
Var är debatten om att en man skjöt ihjäl en kvinna för att försöka få uppehållstillstånd om han skulle få ensam vårdnad om deras gemensamma barn, vilket dock inte alls är självklart att han skulle få, men tanken var ju god...?
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article15494566.ab
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15494718.ab
 

Vem blev utvisad?

Här är en bild som jag snott från Björn Rosén på Facebook helt utan tillåtelse :-).
 
Vem blev utvisad?
 
Det självklara svaret är att Man Utd-spelaren Evans blev utvisad, för som ni ser gick han in i situationen helt regelvidrigt med båda båda sulorna och dobbarna mot Shelvey som går in med bredsidan av foten, vilket givetvis är enligt regelboken. Alltså ingen snack om saken, en av de fulaste tackligarna i PL i år och regler ska följas. Nee nu backar vi bandet, det var Shelvey som blev utvisad inte Evans? Är det ens någon som tror på det efter att ha sett den här bilden?
 
I övrigt fick Man Utd även en horribel straff för att bygga på eländet och vann även matchen, som Liverpool dominerade, med 2-1.

Svenskarna - Världens mest korkade folk?

Nee vi borde inte utvisa två-åringar till Frankrike om de inte har några föräldrar.
 
- men ska vi inte eftersöka föräldrarna, om de nu finns?
- vad gör vi om en förälder dyker upp i Frankrike? Behåller barnet, och således tar det från mamman?
- ska vi inte hålla oss till de lagar som finns, även om det detta fall är självklart hur man ska tolka det hela, men är det MIGs fel att lagarna stundtals är svåra att tyda? Det finns ju absolut inget i svensk lag som säger att barn med föräldrar i andra länder mår bäst av att stanna i Sverige.

Kluven vecka, vad ska man tycka?

Liverpool-fansen som omkom i Hillsborough-katastrofen har fått upprättelse. Efter 23 år har sanningen kommit fram, som lite kort går ut på att det inte var fulla, pissande, polisattackerande fans som omkom under katastrofen, utan att det var polisen m. fl. som gjorde en rad misstag, som i förlängningen ledde till katastrofen. R.I.P. och hoppas era anhöriga känner att de fått lite upprättelse!
 
Martin Schibbye och Johan Persson har släppts ur etiopiskt fängelse, efter påtryckningar från svenska regeringen. Av vad som kommit fram hittills så har det spelats in en film under gripandet som tydligen var just inspelad och inte visade sanningen. Vad det spelar för roll har jag inte riktigt förstått än? Den kanske skildrar allting värre än hur det egentligen var, men jag vet inte? Vad jag däremot har tyckt mig förstått är att Schibbye och Persson tagit sig in i en del av Etiopien olagligt med en förbjuden (?) milisgrupp, iofs med avsikten att skriva ett reportage, och sedan åkt fast. Att de får repressalier p.g.a. detta är inte så underligt i mitt huvud, men 14-års fängelse är ju alldeles för långt straff, om nu det straffet var relevant i praktiken? Nu har de släppts och kommit hem till Sverige och, givetvis, kritiserat Etiopien efter noter, kanske med all rätt, men det är utanför min kunskap. Det jag dock undrar är vad som skulle hänt om vi hade samma problematik i Sverige, vilket vi kanske till viss del har. Nu ponerar jag bara... Tänk om samerna tog till vapen för att de tycker att de har rätt till malmen i Kiruna, och det blir en lång och utrdagen konflikt, sedan grips ett par utländska journalister tillsammans med en grupp beväpnade samer efter en eldstrid, vad hade hänt då?
 
Åter igen står yttrandefriheten mot islams tankar om profeten Mohammed. Är man mindre upplyst, inskränkt och alla tycker ungefär likadant runtikring så är det inte så förvånande att man tar allting som stora kränkningar och känner stort hat. Att man sedan har tillgång till vapen gör inte saken bättre. Om Europa och USA var lika fattigt som delar av Mellanönstern och Nordafrika, och det fanns lika mycket vapen, så hade säkert liknande saker skett mer här med. I USA får ju folk för sig att försöka ta livet av en hel skola eller biosalong för ja, jag vet inte riktigt vad..? Så att det blir upplopp med vissa dödsfall i Nordafrika nu efter denna film är kanske inte så konstigt? Vi människor är helt enkelt inte bättre, och med fattigdom, dålig utbildning och skeva världsuppfattningar krävs det inte mycket innan det blir kaos.  
 
Ett par andra saker ;-).
 
Filmen Stay är tammetusan bra mycket bättre än vad alla tycker.
 
Får hoppas Liverpool vinner sin första PL-match för säsongen idag.

Börjar mediasverige vakna?

Mitt förra inlägg var bitvis överdrivet, speciellt sista stycket, men det berodde på affektskrivande.
 
Aftonbladet fortsätter dock sina snyftreportage, som jag inte riktigt vet vad de vill visa? Att Sverige ska hjälpa ett fåtal redan mer priviligerade här istället för att hjälpa en större massa på plats kanske?
 
Expressen har dock vaknat till lite och Anna Dahlberg har skrivit något relevant på området för en gångs skull. http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vi-maste-valja-vag-i-flyktingpolitiken/
 
...och för er som lite mer vill förstå det jag skriver rekommenderar jag åter Merit Wagers blogg, meritwager.wordpress.com

Somnar snart i tycka synd om Sverige...

I Sverige är det synd om precis alla, och det ska basuneras ut i alla stora medier. Nu är det fallet Ali, en 15-årig pojke med psykiska problem som ska utvisas, samt stackars William Petzäll som råkade dö efter flera års droganvändning.
 
Vi kan börja med William Petzäll, säkerligen en medelmåtta, som blivit känd pga av sin involvering i SD och sitt drogmissbruk. Nu råkade grabben dö efter vad jag förstått en överdos, eller om det kan vara självmord? Nu ska det debatteras i Debatt och tidningar om hur dålig vården är av missbrukande personer. Jag har ingen aning om den är bra eller dålig, vilket är irrelevant, men var är det egna ansvaret? Har inte WIlliam något eget ansvar att ta sig ur sitt missbruk, behövde han ens börja, är det en nackdel för samhället att bli av med honom? ...och även om han nu på sluttampen försökt komma ur sitt missbruk har han med fullständig säkerhet haft flera år på sig att söka vård långt tidigare, och har med lika stor säkerhet redan fått en hel del vård utan att det gjort någon större skillnad. Är det verkligen då samhällets fel att han numera är död, och spelar det egentligen någon roll?
 
Så till stackars Ali. Det kan säkert vara så att han mår väldigt dåligt och har haft stora problem tidigare i livet, men vad spelar det för roll? Är det mer synd om honom än folk som bor kvar i Afghanistan? Är han ens 15 som det uppges, en stor del, eventuellt majoriteten, av minderåriga afghaner är flera år äldre än de uppger. Han har ju uppenbarligen varit stor nog, och rik nog, att ta sig hela vägen till Sverige från Afghanistan, eller mer troligt Iran. Det är för många långt ifrån gratis att ta sig hit, så han är säkert inte en fattig landsortsgrabb från Afghanistan. Låt säga att han utsatts för våldtäkt och misshandel i Italien, tänk om det hade hänt i Sverige, skulle vi utvisa honom till Italien då för att skydda honom från det hårda livet i Sverige? Han har tydligen sytt ihop sin mun, och gjort några självmordsförsök, som det förra enligt en överraskande PK-tänkande EU-parlamentariker vid namn Cecilia Wikström var en "otroligt symbolisk handling", vad menar hon med det??? Det är inte ens speciellt smärtsamt att sy i käften om man känner för det, sedan dessa självmordsförsök... Vill man ta livet av sig och är 15 år, men säkerligen äldre, så lyckas man.
 
Det är mer eller mindre synd om alla som söker asyl i Sverige, men det är inte mer synd om den som, exempelvis, ljuger ihop en historia, redan har skydd i Italien (?), medvetet sänker sin ålder, än den som knappt får mat för dagen i Afrika.
 
...och en sak till! Hur blir alla svenskar som har dubbla medborgarskap, och som antagligen inte ens bor i Sverige??? Nu tänker jag på "massmordet" i Frankrike som säkerligen är mycket mer logiskt än vad det verkar, med säkerligen inte helt oskyldiga offer. Där hittade polisen ett svenskt och ett irakiskt pass hos en av de mördade och genast är det en svenk, inte irakier med svenkt medborgarskap eller svenskirakier, nee det är en svensk. Allt för att lura folket i Sverige. Så där är det hela tiden med massa svenskar som åker dit som terrorister runt i världen, som inte är svenskar utan utlänningar som lurat till sig ett medborgarskap för att lättare kunna sköta sina affärer.

Man tror att man har koll på musikvärlden

Jag är ju av den åsikten att jag har rätt bra koll på i princip all populär-musik från 60-talet och fram tills för en 4-5 år sedan, men som tur är så har jag gruvligt fel. Jag och Nisse satt och diskuterade detta i fredags, just faktumet att det finns så mycket bra musik man inte har en aning om. Att jag kom på att skriva detta nu och att vi ens diskuterade det hela, beror på den roliga appen Songpop. Det är en app med olika kategorier av musikgenrer ur vilka man väljer en och sedan tävlar mot någon annan människa i att gissa intron från kategorin. Eftersom jag gillar genren New wave, typ musik som Erasure, Human League osv, så har jag lyssnat lite extra på många av de låtarna som finns med i den kategorin i appen och som jag tidigare inte hört, och givetvis hittat några guldkorn som jag inte kände till tidigare, och det gör mig glad :-).
 
Exempel på nyupptäckt musik, dock inte endast från Songpop; A Flock Of Seagulls - I ran och Wishing, Modern English - I melt with you, The Boomtown Rats - I don't like mondays, James - Sit down och Laid, Pretenders - Hymn to her.
 
I övrigt en lugn och trevlig helg med en lätt utgång med Nils, fotbollsmatch och film i form av Broarna i Madison County - En riktig film för 50 plussare men bra.
 
Snart dags för ekorrhjul igen med en veckas arbete.

RSS 2.0