ÖSK trummar på

Jag, Gattas och Nils var och kikade på ÖSK-Varberg nyss, 3-1 till ÖSK blev resultatet, men ÖSK borde vunnit med mer. Såg ut som mot Sundsvall förutom att Varberg inte hade någon bra period och fick ett slumpmål på en kontring. Fortsätter ÖSK att vinna sina hemmamatcher så här stabilt kan det bli en rolig serie.
 
Helgen innebar film, träning och lite uteliv. Filmen bestod av Frost/Nixon, Born on the Fourth of July och The Doors. Väl värda att se alla tre, och Oliver Stone går från klarhet till klarhet i sitt regisserade, eller han har gjort det för länge sedan, men i min värld :-). I övrigt börjar jag få full koll på 60-talets USA.

Lite STHLM

Då har jag varit i Stockholm igen. Lite utbildning i könsperspektiv och sexuell läggning, vilket var rätt intressant. Lyckades väl stundtals komma på kant med både utbildaren och delar av gruppen, men faktiskt hellre det än att bara sitta och hålla käften.
 
Det bästa med att åka på utbildning är inte själva utbildningen, för den brukar jag inte komma ihåg så mycket av ialf, men att bo på fräcka hotell i Sveriges städer uppskattar jag mycket. Jag känner mig ungefär 100 gånger viktigare än vad jag är när jag checkar in och blir en i mängden av kostymnissar. Den här gången bodde jag på Hotell Kung Carl mitt på Stureplan. Egentligen totalt ofräckt, men som landsortspojke tycker jag ändå det är rätt fräsigt :-). Inte lika kul var att mitt tilltänka kvällssällskap fick förhinder så jag blev lämnad åt mitt öde, men det löste jag med sushi på Pong's och bio på Rigoletto. Filmen blev den som gick igång när jag kom dit "Side Effects". En helt ok thriller av Stefan Soderbergh, om fejkande psykpatienter.
 
På vägen hem gjorde jag något förfärligt ;-). Jag skulle ta tåget från Sundbyberg, och var försenad för att SJ glömt skicka biljetterna till min mobil. När jag kom fram till stationen upptäckte jag att det var tunnelbanespärrar för att komma till tåget!!! Det fanns ju även en spärrvakt, som jag skulle visa biljetten för, men han var upptagen med folk och jag kunde inte vänta, så jag tog följe på en kille och plankade genom spärren :-O!!! Det var den oskulden för mister superfeg för att göra något tokigt. REVA-polisen var tydligen inte där, så jag slapp visa mitt ID-kort om jag åkt fast, vilket hade varit förfärligt...
 
Nu var tåget försenat en halvtimme för att de inte lyckats få ut tåget ur lokstallarna, så mitt lilla "lagbrott" hjälpte mig inte så mycket.

STHLM imorgon igen

Imorgon bär det av till STHLM igen för lite utbildning. TIdigt som bara den också, tåget går 06:04...
 
Precis sett klart The Platoon, och nog kände jag igen vissa scener från långt tillbaka i tiden. Jag minns att jag såg delar av filmen hos Ulf utanför Piteå när jag stannade kvar en helg i lumpen. Vid det tillfället har jag dock för mig att vi alla somnade, antagligen var vi rätt bakis... Jag hade dock, som jag minns det ialf, sett delar av filmen även tidigare, men var det kan ha varit minns jag inte!? Hursomhelst var det, inte helt otippat, en mycket bra film även om krigsscenerna tedde sig lite fåniga. Nästa film blir nu "Born on the Fourth of July".
 
Annars inte så mycket att rapportera. En inlägg som kom till för att det fanns lite tid över.
 
Förresten, någon som är sugen på Tallinn en helg?
 
Jo en sak till. Den här artikeln från Newsmill tycker jag alla ska läsa;
 
http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/22/vi-muslimer-b-r-ta-avst-nd-fr-n-islamisterna
 
Det är så klokt skrivet att jag blir tårögd. Rasist används i Sverige ungefär som okvädningsorden blatte, hora, tjockis, svenne när någon är förbannad och inte hittar på något bättre. Av någon anledning, ses dock rasist som mer rimligt i dessa sammanhang medan de andra orden anses förkastliga att säga.

Oliver Stone och jag

Nu har filmtittandet kommit till Oliver Stone, ni vet snubben som gjort Plutonen, JFK och Natural Born Killers. Det var ialf typ de filmerna jag visste att han regisserat innan jag kollade upp honom lite mer nu senaste veckan. Det har lett till att jag nu sett JFK, förvånansvärt mycket intressantare än jag trott, och mordet på JFK kom i en nästan helt ny dager, samt Nixon, bättre än förväntat. Det roliga är dock att jag lär mig massa saker på kuppen genom att se de här filmerna, vilket jag uppskattar. Så nu ska jag försöka se igenom alla vettiga filmer Stone regisserat.
 
Idag blev det en sväng till STHLM för lite umgåsande, öldrickning och fotboll. Bajen-ÖSK, slutade 2-1, vilket var ett resultat som låter bättre för ÖSK än vad det var. Träffade av en slump Amir, Robin Hägg och Allan. Hela gamla Örebro sluter upp :-).
 
Igår firade vi i familjen mamma på Meze i Behrn-huset. Mycket och god mat som vanligt, så det blev doggy-bag för mig, och jag tycker nog att servitrisen såg överraskande fundersam ut när jag frågade om doggy-bag.
 
Annars är det inte så mycket mer att rapportera om.

A real hero?

Gårdagens Uppdrag Granskning handlade mest om näthat, men avslutningsvis var det ett kort pekoral om ensamkommande "flyktingbarn". Att ordet hamnar inom citationstecken beror på att det varken är flyktingar, det blir ett fåtal först när Sverige eller något annat land bestämt att de uppnår kraven för klassningen flykting, och barn är de definitionsmässigt omkring hälften av gångerna. Detta är säkerligen för de flesta ganska känt nu, men för er få som läser denna blogg och vill lära er något nytt ska jag försöka göra ämnet lite mer nyanserat.
 
Inslaget behandlade en god man och hans hjälteroll som god man för ensamkommande "flyktingbarn" ackompanjerat men den helt fantastiska låten "A real Hero" av College & Electric Youth. Nog kan det behövas fler gode män än vad det finns, men arbetet handlar i de flesta fall inte om att ta hand om en stackars 13-åring utan krav, verkligheten är oftast väldigt annorlunda, så jag förstår att de gode männen inte står på kö. Ingen ont om inslagets gode man, trots att han tyckte det var bra att gömma folk som vägrar respektera svenska lagar osv, men om han är "A real hero" eller bara en utnyttjad gubbe är nog hårfint?
 
Ett par fritt citerade utdrag ur Merit Wagers blogg i ämnet;
 
-Efter att Norge och Finland infört ålderstester på ensamkommande barn visade det sig att mer än hälften var äldre än 18. Nu kanske många inte tycker det spelar någon roll, vilket det kanske inte heller gör, men det är viktigt att vi pratar om det vi pratar om.
 
-Enligt en säker källa var av 27 påstått minderåriga, som även påstod sig vara från Afghanistan,  25 inte från Afghanistan utan från Iran. Nu är läget i Iran inte förstklassigt, men samma här vi måste prata om det vi pratar om.
 
-I övrigt får 95 % av alla minderåriga sökanden uppehållstillstånd i Sverige.
 
Detta inlägg är, åter, bara ett försök att se alla sidor av tärningen.

Början på något bättre

Den här dagen har inte varit så värst bra. Det började med att en hårdrockare tog 10 minuter på sig för att ordna med någon biljett ner till Tyskland när jag skulle förlänga mitt månadskort imorse. Istället för att förlänga giltighetstiden på kortet fick jag sätta mig på tåget och snällt betala 85 kr enkel för resan till Lindesberg, och samma pris tillbaka, men då hade jag bestämt mig för att köra bil den här månaden :-).
 
Annars tycker jag att jag gjort ett par felbeslut på jobbet som stör mig. Förutom att jag har lite för mycket att göra, som till stor del är självförvållat, har jag agerat lite naivt ett par gånger på slutet, vilket stör mig väldigt mycket.
 
Helgen som gick var dock rätt bra. Nisse lurade med mig till Harrys i lördags, och det var mycket trevligt. Kom in och var lite nervöst halvnykter för att efter en Irish och en öl komma i en härlig känslorytm. Ingen enorm fylla, ingen direkt bakfylla, men ett bra mående.
 
Jag har blandat och gett på filmfronten i helgen. Det blev att se klart The Hours, filmen om Virginia Wolff, och se filmen Daredevil, en i raden av alla dessa superhjälte-filmer. Den första var mycket bra, medan den senare var fräckt filmad men rätt fånig.
 
ÖSK spelade nyss mot GIF Sundsvall och vann med 3-0, och den här gången tycker jag allt ÖSK spelade bra, och lovar mer gott för framtiden, än vad matchen mot Värmano gjorde.
 
Nee nu hoppas vi att det börjar ordna upp sig på jobbet, och att morgondagen blir bättre.

Då var det fredag igen

Veckorna springer förbi. Det är snart maj!
 
I måndags såg jag ÖSK-premiären mot Värnamo med Rickard och Nisse. En iskall tillställning som gav lite orosmoln huruvida ÖSK kommer vara ett topplag i Superettan eller inte? Jag tyckte nämligen att ÖSK spelade lite väl enkelt och på chans med ständiga långbollar. Det blev inte det förväntade trycket mot Värnamo, även om ÖSK var bättre än Värnamo och vann rättvist till slut. Säger som Thomas Nordahl "jag är orolig".
 
Annars har veckan inneburit mycket jobb, och en del tuffare saker att jobba med, men det verkar bli bättre nu.
 
Av alla vårtecken är nog bilarna som tar bort gruset och regnet något av de som gör mest avtryck, även om man inte tänker på det riktigt. Lukten av regnet idag och känslan av det är speciell. Det har inte regnat sedan jag kom hem från Australien, vad jag kan minnas, och det var i december. Regn på varm asfalt, det är grejer, men dit har vi inte riktigt kommit än :-).
 
Böneutrop tillåts i Fittja. Jag vet inte hur mycket det kommer höras osv, men att sprida verklighetsfrånskilda budskap över ett större område, lagligt, och med jämna mellanrum, undrar jag om det någonsin hänt i Sverige tidigare?Jag är inte tillfreds med detta.
 
Nu var det bokat till Berlin också. 6-10 maj blir det resa till Berlin :-D.

Det blir lite Tyskland

Jag har den senaste tiden varit väldigt inne på att åka till Berlin, något inspirerad av att ha sett en mängd filmer och serier från Andra Världskriget nyligen, men även av den anledning att Berlin verkar vara en himla fräck stad, och att jag inte varit där på typ 15 år. Jag har dock haft lite problem med att få någon att följa med, vilket dock inte hindrar mig från att resa själv, men det är väl snålheten som slår in med att det blir så himla mycket dyrare att åka själv. Sak samma... Igår var det lite baluns med fotbollsgrabbarna, och då kom det fram att Danne och Mange hade bokat resa till Dusseldorf, för att se på fotboll i Dortmund, och jag var inte sen på att hoppa med där, så nu har jag, tillsammans med Lundmark, bokat flyg till, och hotell i, Dusseldorf, den 17-19 maj. Så även om jag inte inom en snar framtid kommer iväg till Berlin så blir det ialf en sväng till Dusseldorf :-).
 
I övrigt är jag ovanligt bakis idag, efter festandet igår.
 
Annars då... Kikat klart halva The Pacific, och det är ungefär samma känsla nu som när jag såg Band of Brothers, jag har inga problem i världen i jämförelse. Fy fan för att vara med i en invasionstyrka.
 
Börjat kika på dokumentären om Palme, och hittills är den mycket bra.
 
Liverpool var riktigt uddlösa mot West Ham, och matchen slutade 0-0. Nu är väl CL knappt teoretiskt möjligt...?
 
Imorgon är det premiär för ÖSK i Superettan, yey!

Går så där...

Det där med att köpa ny förstärkare går lite så där... Efter debaclet hos El-Giganten förra veckan hittade jag en likadan förstärkare hos BRL för samma pris i helgen och beställde den på internet, men igår fick jag information om att de inte hade några kvar, trots att de hade det när jag beställde, och har nu när jag kikar på BRLs hemsida. Får göra som Sverker kasta BRL i soptunnan.
 
Kikade nyss på Uppdrag Granskning och deras reportage om Migrationsverkets tillfälliga boenden. Jag kan ju säga att inte en person på Migrationsverket vill ha de där tillfälliga boendena, det är bara problem. ...och det är precis som RIbbenvik säger att prio i höstas var att hitta boenden åt folk, och det blev inte så bra alla gånger. Det är även så att kommuner generellt inte jublar över att få dit asylsökande. Tycker dock det var helt rätt att allmänheten fick reda på vad alla dessa boenden kostar, men vad Uppdrag Granskning hade för tanke med programmet är högst oklart; kritisera Migrationverket, kritisera invandringen? Ja jag fattade inte riktigt. Sedan är det KATASTROF att visa asylsökande med bild och namn i TV. Det är så att man blir mörkrädd.

RSS 2.0