En förlikning efter att jag inte orkade mer?

Jag och snubben från Melins Fastigheter kom överens om att jag betalar 1500 kr så fixar de spackel-fläckarna i rummet i förra lägenheten. Det hade blivit billigare om jag gjort det själv, men när det inte skulle bli så himla mycket dyrare när Melins fastigheter gjorde det själva så fick det vara. Detta trots att det har målats över spacklingar förut, samt att jag blev ombedd av bolaget att spackla igen hålen som fanns. Men, men, spacklingen var usel, så lite får jag skylla mig själv.
 
Från min verklighet och andras, men inte från vanlig medias; http://meritwager.wordpress.com/2013/08/27/en-sfi-larare-berattar-en-sannsaga/ 
 
Behandlar "afghanska flyktingpojkar" som inte är från Afghanistan, eller ialf inte bott där, och att de efter permanent uppehållstillstånd åker tillbaka och hälsar på sina familjer i Iran. Inget ovanligt och jag stötte på det senast idag. Man behöver inte tycka att detta är fel, men det är bedrägeri med dagens lagstiftning.
 
Film!
 
From Dusk till Dawn
 
Ingick i temat "se om lite filmer där Tarantino medverkar" som jag hade i helgen. Jag började ju redan i förra veckan med Pulp Fiction, och fortsatte sedan med Reservoir Dogs och så till sist From Dusk till Dawn, den enda av dessa tre filmer jag inte hade sett hela av tidigare. Antagligen hade jag inte sett någonting av From Dusk till Dawn tidigare, men jag antog annat innan jag såg den nu. Vad säger jag om filmen då? Jättebra i en timme, och Rodriguez borde gjort något bättre av filmen än styrt över den till splatter-film. Fast tanken var väl just att det skulle bli en vändning, men det tilltalade inte mig. Över det hela taget (ett ord?) en bra film dock trots allt. 3 av 5 får den.
 
Sweet and Lowdown
 
Från mitt nästa tema, Woody Allen-temat. Handlar om Sean Penn som anser sig vara världens näst bästa gitarrist under början av förra århundradet. Sean Penn gör det riktigt bra och spelar en klart socialt missanpassad individ, vilket är filmens underhållning. Hur Samantha Morton, som spelar en kvinna med en relation till Sean Penn, har blivit så hyllad för sin roll är dock något jag inte kan förstå? Blir samma betyg här 3 av 5.
 
Nästa helg åker jag till Prag förresten, och blir förhoppnignsvis några europeiska städer till i höst. Det tråkiga är dock att alla tråkiga människor alltid ska åka till solen. Hur kul är det egentligen, att bara ligga och svettas i solen? Sjukt egentligen.

Bla, bla, bla...

Under helgen har jag förlikat mig med tanken att måla om vardagsrummet i gamla lägenheten, kan kanske till och med bli rätt roligt. Idag var jag även förbi lägenheten för att kolla om det kommit någon post, och ta tillbaka nyckeln som jag gav till städbolaget. Jag blev dock en aning förvånad när det inte fanns någon nyckel i lägenheten... Förhoppningsvis har besiktningspersonalen råkat tagit den, varför de nu skulle göra det...? Vore ju nästan för spännande om nyckeln har kommit bort...
 
Annars har helgen varit lugn, lugn, lugn, nästan tråkig. 
 
Ja fredagen var inte så dum iofs, för då blev jag bjuden på god mat och trevligt sällskap.
 
Under lördagen hände inte så mycket. Lite träning på dagen, ett par avsnitt av Game of Thrones, och en omtittning på Reservoir Dogs. Däremellan hann iofs jag och Bias med att gå till O'Learys för mat och fotboll. Liverpool vann en aning turligt borta mot Aston Villa med 1-0.
 
...och idag då...? Mer Game of Thrones och träning. Jag har även lagat mat till veckan, den sedvanliga köttfärssåsen. 
 
Annars har jag väl läst på lite om vad man som hyresgäst har ansvar för vid flytt osv under helgen.

Är det värt att hata Melins Fastigheter på grund av detta?

Det har strulat något kopiöst med min gamla lägenhet, och en del är mitt fel, men med lite god vilja är min uppfattning att Melins Fastigheter hade kunnat löst de uppkomna problemen ganska enkelt.
 
Vi kan börja med det positiva med Melins Fastigheter. Den enda gången jag ringt för att felanmäla var en gång precis när jag flyttat in, och de kom väldigt snabbt och åtgärdade allt utan omsvep, så där har jag inget att klaga på.
 
Det är dock nu när jag har flyttat som problemen tornat upp sig. I och med att jag fick min nya lägenhet en månad tidigare än beräknat, så blev det bråttom att säga upp den gamla lägenheten hos Melins Fastigheter. Jag ringde till dem och bad dem se till att lägenheten blev uppsagd till 1 augusti, men det gick inte, det skulle prompt vara skriftligt. Om jag förstått det hela rätt är inte det ett krav enligt lag när hyrestagaren säger upp, och med lite GOD JÄVLA VILJA hade de kunnat anteckna det och sedan ta emot det skriftligt ett par dagar senare. Nu hade jag dock ändå tid på mig att skriftligt säga upp lägenheten. Om jag minns rätt, jag har tyvärr inte kvar uppsägningsdokumentet vad det verkar, så sade jag upp lägenheten skriftligen 30 maj 2013, och skickade iväg dokumentet samma dag innan de tömde lådan. Melins Fastigheter svarade att de tagit emot uppsägningen 6 juni 2013, vilket i alla avseenden låter som en jävla lögn, om inte Svenska Posten har brev i buffert för skojs skull. Jag skrev också uttryckligen att jag gärna ville lämna min lägenhet den 1 augusti på grund av inflytt i ny lägenhet samma datum, men trots EXTREM bostadsbrist i Örebro, så lyckas de inte hitta någon som kan flytta in detta datum, utan givetvis först 1 september 2013. Med det här avsäger jag inte mitt ansvar, jag har klantat mig, men med LITE JÄVLA VILJA hade Melins Fastigheter kunnat undvika dessa problem. Detta kunde jag dock svälja utan större problem, och såg vissa fördelar med att kunna flytta i lugn och ro osv. Men med bostadsbrist i Örebro kan man dock tycka rätt mycket om att massa personer hos Melins Fastigheter står med en extra lägenhet, där ingen bor... Ialf, detta kunde jag ta.
 
Sedan kom de och gjorde en snabb förbesiktning, jag berättade och visade ett par mindre hål, som de bad mig spackla igen. När jag flyttat ut bad jag min emminente far att spackla igen hålen, endast av den anledning att de bett mig göra det, annars hade jag inte gjort det. Det var inga jättehål och 10 eller färre till antalet i hela rummet.
Nu lyckades dock min far använda grått spackel på vit vägg, så det blev tyvärr inte så bra, och jag antog att de skulle påpeka detta... Nu i torsdags gjorde de den stora flyttbesiktningen, och inte ett dugg var bra. Melins Fastigheter klagade på allt möjligt, en del med all rätt säkerligen, men ett par saker gör mig tokig. Först och främst var städningen inte bra, så städbolaget fick göra om, vilket de gjorde omgående. Städbolaget var Cleaning Services, och om de håller vad de lovar med att inte ta ut något extra pga omstädningen, så har jag bara gott att säga om dem. Det andra de klagade på var dock helt barrockt! När jag flyttade in fanns ett par hyllor i lägenheten uppsatta samt ett uppfällbart bord i köket. Jag tar inte med saker som finns när jag flyttar in när jag flyttar ut, det är STÖLD!!! Men det ringde de och klagade på, och när jag påpekade att det fanns där när jag flyttade in kunde de inte se det någonstans och bad mig ta bort det. I helvete heller, och tvingar de mig att göra det ska jag montera ner allt som inte i lag står ska finnas i lägenheten. Till sist påpekades spacklingen, vilket jag förstår, men när jag snällt frågade om vad det var för färg, det är vitmålat, ingen tapet, fick jag i korta drag svaret att det inte går att spackla igen hål, utan att hela rummet måste målas om. Det ska dock påpekas att tidigare har det målats över spacklingar i rummet, men det verkar inte spela någon roll för Melins Fastigheter, för de har ingen som helst GOD VILJA vad det verkar.
 
På måndag ska jag träffa en representant från bolaget i lägenheten för att kolla på eländet och se om vi kan lösa det, så det blir att plugga diverse hyreslägenhetsinformation i helgen.
 
Som sagt, jag är inte oskyldig, men hittills har Melins Fastighter bara betett sig som svin i den här flytten.
 

Mycket konstigheter nu

Hijab-upprop har det blivit efter en påstådd misshandel av en gravid kvinna med hijab eller slöja på huvudet, och tydligen ska angriparen, eller angriparna, uttryckt något specifikt mot slöjan vid överfallet. Med anledning av detta har det alltså blivit ett upprop (vad nu det är egentligen?) där diverse personer satt på sig en slöja för att visa sitt stöd, bland annat Åsa Romson och någon annan tomte från Socialdemokraterna. Visst kan jag hålla med om att alla ska få se ut som de vill, och bära vilka kläder de vill, ialf så länge de går att identifiera, men det är knappast första gången någon får stryk för hur den personen ser ut. Att det skulle vara extra speciellt nu bara för att det rör en person som är uppenbart grundlurad, eventuellt påtvingad, en livsåskådning som är uppenbart felaktig och således klär sig på ett speciellt sätt, har jag dock svårt att acceptera. Det är exakt samma sak för raggare, homosexuella, fotbolls-supportrar, emos m.m., men inte blir det några upprop när dessa grupper får stryk!? Det var egentligen bara det om det...
 
Har de verkligen använt kemiska stridsmedel i Syrien? Mycket skrämmande.
 
Mycket intressant inslag på SVT häromdagen om att kristna attackeras och fördrivs i arabländerna. Trodde knappt SVT skulle våga sända något sådant.
 
Hur kommer det sluta i Egypten? Det känns mycket oroande...
 
...och vissa delar av Irak håller på att gå åt helvete på grund av att olika muslimska grupper spränger varandra i luften. 
 
Det är ingen bra värld just nu.
 
...men från en sak till en annan. Såg nästan hela Pulp Fiction igår, och vilken bra film. Hade inte sett den på säkert 15 år, och kom således inte ihåg så mycket. Så är det fler än mig som såg den när ni var typ 12 år, så är det stor tid att se den igen, underbar film.

Nära ögat, och varför vill man inte förstå?

Idag åkte jag en sväng till Uppsala för att hämta en hylla, en borrmaskin, och en slagborrmaskin hos lillasyrran. På vägen dit, precis när jag lämnat Örebro, körde jag en aning för fort och körde om några bilar samt en motorcykel. När jag kör om Volvo och Saab-bilar brukar jag dock kika in lite i bilen för att se att det inte är någon civilpolis, och denna gång såg jag ett polisemblem på tröjärmen på föraren... Oops, sakta ned, men inte för mycket, försöka komma in i trafikrytmen flög igenom huvudet. När jag kört om civilbilen och jag låg en si så där 100 m framför med ett par bilar emellan slogs blåljusen på, och jag tänkte aj, aj, aj... Men det var inte mig de blinkade på som tur var utan motorcykeln. Där kom mitt körkort undan med blotta förskräckelsen :-).
 
På vägen lyssnade jag även på ett radioprogram med normalt duktiga Hanna Hellquist där hon intervjuade Ulf Brunnberg om hans "anti-feministiska" uttalanden. Trots flera försök att provocera Ulf lyckades hon inte och blev ofta svarslös på Ulfs ärliga och vettiga resonemang. För er som inte vet så har Ulf Brunnberg bland annat uttryckt att det borde finnas en manskanal på TV och att mordet på häktet i Flemingsberg kanske inte hade skett om det varit manlig personal, och han motiverade sina tankar alldeles utmärkt under intervjun, medan Hanna inte visste vad hon skulle säga. Men den stora "vad är det här!?" kom efter intervjun när Hanna frågade sin kollega i programmet om vad hon tyckte om intervjun och hon svarade något i stil med att "jag är imponerad att du klarade av att hålla det hela på en bra nivå eftersom Ulfs argumentation var så horribel". Man får tycka vad man vill om feminism och gubbslem, men Ulf Brunnberg ska ha all heder åt att stå för det han säger och hur han motiverar det han säger. Efteråt intervjuades även en psykolog som skulle förklara identitet, och som så ofta förut när psykologer ska förklara något, så har de inget att säga, för att det mesta bara är teorier, så rätt värdelöst.
 
LIverpool vann precis med 1-0 mot Stoke, och det såg riktigt bra ut. Borde blivit 3-0, men Begovic var kung i Stoke-målet. Men kul att se Liverpool så överlägnsa Stoke, det brukar de inte vara. Det blev dock nästan som vanligt, när Stoke fick en straff i slutminuten, som dock Mignolet (som varit lite skakig innan) räddade, samt att han tog returen. Skön start för honom trots allt, trots darrig inledning.
 
Nu blir det nog ett avsnitt Game of Thrones, och det är precis så jävla bra som alla säger.

En handbollsträning

Igår gjorde jag en handbollsträning. Ska det bli en tredje come-back? Njae, tveksamt, men att träna en gång i veckan vore kanske inte så dumt som omväxling till den vanliga träningen. Det kändes inte som den bästa uppsättningen av HK Järnvägen jag sett och det var lite dåligt go överlag, men vissa spelare har nog potential.
 
Annars har jag inte gjort så mycket spännande i veckan.
 
Jag såg filmen In Bruge häromdagen och det var något av det bästa jag sett på länge. En svart komedi. Jag har även sett Silver Lining Playbook och The Fighter nyligen, också de bra, men de når inte upp till In Bruge, men sevärda.

Restaurang-helg

Efter att i fredags fått lite hjälp av mina föräldrar med att flytta det sista från den gamla lägenheten så avslutade vi kvällen med ett besök till den indisk-nepalesiska resturangen Khana Khazana på norr i Örebro. Det var en positiv upplevelse! Stället är charmigt kvarterskrogs-slitet och personalen gav ett mycket serviceintriktat och trevligt intryck. Det fanns även väldigt många rätter att välja mellan, kanske lite för många, men det kan man ju leva med :-). Vi beställde lite olika rätter och fick in dem i olika skålar på typiskt indiskt vis. Det är smidigt när man vill smaka på det man inte själv besällt. Maten var god, men personligen tycker jag indisk mat smakar lite likadant allting, så det var inte jättespeciellt, men det smakade bra och smakade säkert som det skulle. Summa summarum så kan jag absolut rekommendera Khana Khazana om man gillar indisk mat.
 
I lördags fixade jag lite i lägenheten och irriterade mig på att Friskis & Svettis hade stängt. Friskis & Svettis är bra på så många sätt men öppettiderna är tyvärr helt värdelösa, och det är väldigt ofta stängt när en annan är ledig.
 
Lördagskvällen ägnades även den åt resturangbesök. Den här gången var det jag och Bias som besökte tapas-restaurangen Mingla på Engelbrektsgatan. Jag hade aldrig varit där förut, men hade fått för mig att det skulle vara så där, och blev således positivt överraskad när jag kom in i restaurangen och upptäckte att det var mycket större och mysigare än vad jag hade trott. Ungefär där stannade dock det positiva med besöket. Nu beställde jag och Bias en tapas-blandning från Restaurang-chansen, så vi valde inte rätterna själva. Det var mycket mat, så vi orkade inte äta upp allt, men maten var inte något speciellt, och tapas-rätterna på Level och Indigo är överlägset godare. Det bör dock påpekas att det kan bero på att de rätterna som ingår i resturangchans-blandningen kanske inte är de bästa. Det sämsta var dock servicen. De unga servitriserna gjorde sitt bästa och skötte sig, men de män som jag antar är ansvariga för Mingla var väldigt rutinmässiga och rätt dåliga. Jag beställde sherry som jag inte fick in, de frågade om maten smakade bra utan att bry sig om att lyssna på svaret osv... Det gav ett intryck av att de bara lärt sig hur de ska beté sig men att de egentligen inte bryr sig. Så Mingla rekommenderar jag inte, dock blev det rätt billigt och man blev mätt om man utgick från erbjudandet i Restaurang-chansen.
 
Idag provade jag köttbullarna på IKEA, och det var kanske det godaste av allt :-). Men en sådan restaurang är ingen idé att recensera ytterligare :-).

Är det så jävligt?

Först måste jag bara säga att det är en jädra studs i mina nya Asics-löpardojor. Nästan lite roligt att springa :-).
 
Det jag tänkte på var dock två olika händelser i veckan. Först om att några villaägare utanför Södertälje inte ville ha ett LSS-boende i deras område. Det tog hus i helvete och allt handlade om okunskap och ditt och datt... ...och okunskap handlar det nog om också, allstå myten om att alla autister, Aspergers, mongon osv. skulle vara en bunt av superhärliga Glada Hudik-individer. I mitt tycke, efter att ha jobbat med sådana individer rätt mycket, så är det just där okunskapen ligger för "de" är inte en bunt av superhärliga människor. De är som alla andra, vissa är trevliga och vissa är jobbiga, skillnaden är bara att vissa gärna gapar, river sönder sig, dunkar huvudet i väggen osv, vilket inte är kutym bland vanligt folk. Så jag tycker det är helt förståeligt av de boende utanför Södertälje att de inte vill ha ett LSS-boende runt knuten, för det skulle inte jag heller vilja om jag fick välja mellan att ha det, eller inte ha det.
 
Den andra debatten handlar om en "gay" som målade sig svart i Pride-tåget i STHLM. Ingen verkar dock veta vad personen skulle föreställa, men att måla sig svart (om man är vit från början) är tydligen alltid fel. Samma debatt blossade upp även tidigare när Berns Salonger målade en vit skådespelare till mulatt för att föreställa Josephine Baker med anledning av att de inte ansåg att de hittade någon passande skådespelare, alltså med rätt hudton. Nog att svarta må ha varit utestängda från kulturen för 70-år sedan och på sina håll utmålats som korkade, men när det diskuteras rasism och diskriminering där det egentligen inte finns någon blir problemet bara större. Undrar hur många som genom de här debatterna börjat tänka i banorna att "förr tyckte man svarta var korkade, fanns det någon anledning till det? Kanske det... Det har jag aldrig tänkt på förut".

En mycket sliten, och lite äldre man

Efter att jag kommit hem från Malaga har mitt liv tagit oanade höjder i dekadensens tecken. Onsdag - Strömpis, torsdag - Harrys, fredag - Satin, lördag - Strömpis igen... Det har iofs varit förhållandevis lugnt ett par av kvällarna, men ändå. Idag är jag dock mer bakis än på länge, och antar att senast jag var så här bakis var när jag fyllde 30 år för ett år sedan.
...och tydligen fastnade jag på en vimmelbild i fredags. Frågan är om Haga är stor, eller vi små?
 
Däremellan har jag hunnit med att flytta också, så nu bor jag på Strömmersgatan i Örebro istället. En lägenhet som är större än den gamla men som kostar lika mycket att hyra, eller kanske till och med en aning billigare. Nils och mina föräldrar ska ha tack för sin behjälplighet vid flytten, TACK!
 
Idag har jag i mitt mycket slitna tillstånd monterat möbler och grejat för att få lite ordning i lägenheten, och jag har kommit en bit men det är fortfarande en himla röra här. Sedan måste jag köpa möbler att ha i köket.
 
Jag har även hunnit med att fylla år, och det blev 31 år den här gången. Klart lättare att fylla 31 än 30 ialf. En kabinväska av mina föräldrar och en skjorta av familjen Wåke tilldelades jag av denna anledning, tackar för det.
 
Nu är det tillbaka till jobbet imorgon efter två veckors semester, och jag är rädd att det kommer vara hur mycket som helst att göra.

RSS 2.0