Paracetamol

I min totalt oförsvarbara stolthet över att även i framtiden kunna skryta om att jag tammetusan aldrig är sjuk så släpar jag mig till jobbet trots att jag borde stanna hemma. För att försvara mig själv, så är jag inte sängliggande, magsjuk, eller har feber över 38 grader för tillfället, dock är jag så risig att näsan rinner och små feberattacker kommer titt som tätt. Att jag säkert smittar ner mina arbetskamrater och länets asylsökande ser jag liksom inte som skäl nog att stanna hemma, trots att det är det. Ja, ja... Vad gör man då för att kunna arbeta när man är febrig? Jag trycker paracetamol, och det verkar hjälpa rätt bra. Från att ena stunden känna att ansträngningen att ta sig ur soffan är som att bestiga Mount Everest kan man helt plötsligt göra lite allt möjligt, dock med tillhörande svettningar.
 
Korkat är det väl, men det är svårt att stanna hemma när man bara är halvsjuk.
 
Undrar även hur stark korrelationen är mellan afte-blåsor och sjukdom? När jag får en afteblåsa, så sväller alltid någon körtel i käften samtidigt, och jag anser att jag rätt ofta blir sjuk i symbios med att jag får en afteblåsa. För mig känns det nästan som att det är afteblåsan som gör att sjukdomen får fäste i kroppen, men antagligen är det tvärtom. Hursmhelst har jag en fet jävla, svinöm, afteblåsa i käften nu med.
 
Åhh nu ser jag att det kommit något läkemedel mot afte, Oralmedic. Blir att köpa imorgon.

Förkyld

Vet inte om jag skrev det i förra inlägget, men en förkylning började smyga sig på mig i onsdags, och nu i helgen har den fullständigt terroriserat min kropp med feber och rinnande näsa. Just för tillfället känns det dock lite bättre, så förhoppningsvis är det inga problem att gå till jobbet imorgon.
 
Så helgen har inte inneburit så många skojigheter, mest irritation i soffan. Har iofs fixat rocken och sett några filmer.
 
Såg klart Gangs of New York, men har även sett Sånger Från Andra Våningen och Life of Pi. Alla bra på sitt sätt, men favoriten av de tre är Gangs of New York. Sånger Från Andra Våningen var väldigt speciell och kan nog analyseras sönder och samman utan att man kommer fram till några bra analyser.
 
Såg även Melodifestivalen för första gången detta året, och rätt lått vann faktiskt.
 
 

Veckan som gått

Django Unchained: Filmen var som förväntat riktigt bra. Mycket våld och skön dialog som vanligt i Tarantinos filmer. Christoph Waltz, var precis som i Inglorious Bastards, filmens behållning, dock i en mer trevlig roll. Tyvärr var filmen onödigt lång, så det kan bara bli 4 av 5 plus.
 
Jag har även försökt se klart en annan mastodont-film under veckan; Scorseses "Gangs of New York", men det går så där när det alltid kommer massa annat emellan...
 
I onsdags besökte jag förvaret i Flen för lite utbildning. Intressant, men att gå runt och titta på människor som är frihetsberövade, varav vissa jag själv sett till att de hamnat där, är dock inte helt bekvämt.
 
Kvällen innebar utbildning i cross-fit-övningar på Friskis & Svettis. Bra med tips, och nu tror jag att jag att jag kan ställa mig på händer mot en vägg.
 
Alla är sjuka på jobbet, och jag verkar ha fått en släng av det nu med. Började i onsdags, och sitter säkert i några dagar. Symptomen är att det känns som jag är förkyld fast typ bakom pannbenet, underligt...
 
Lämnade in min rock på Brothers i lördags för att de skulle sy fast knapparna bättre, samt sy dit en knapp som lossnat. Det senare hade de tydligen glömt... ZzzzzzzZZZ...
 
Liverpool åkte ur Europa League igår, snyft.
 
Nu ska jag kika på gårdagens Debatt, ska tydligen ha handlat om polisens Reva-projekt. Alltså att i större utsträckning utvisa människor som enligt svensk lag inte ska få vara i Sverige. Att det är en aning kontroversiellt kan jag förstå, men att det är en sådan jättesak att vi försöker följa våra egna lagar i det här landet förstår jag dock inte.
 
Tack för idag.

Lugn helg = Film-helg

I fredags var det fullt upp. Hem tidigare från jobbet för att hinna hem och köra ett snabbt pass på gymmet som innebar att hitta max för frivändningar. Jag kom upp i 82.5 kg, med ett uruselt lyft, och hem med blåa lår efter att ha tappat stången på låren... Efter detta blev jag upphämtad för att åka till en inflyttningsfest hos en arbetskamrat någonstans ute i obyggden :-). Det serverades alldeles fantastisk mat, och tillställningen var så där vuxet trevlig. Jag orkade inte bjuda till mer än nödvändigt, men alltid kul att höra gamla anekdoter osv från förr. Jag har väl inget större intresse av att förtära några större mängder alkohol när jag inte känner att jag har någon nytta av det, pragmatisk som jag är :-).
 
Lördagen innebar även den lite träning, men även lite fixande med bilen. Mor och far kom förbi och vi lyckades på något sätt få igång bilen... Hur det gick till är lite av en gåta? Nog att jag tryckte på en röd knapp i motorn, men om det var det som löste det hela vet jag inte? Efter att ha startat och stannat några gånger dog bilen en gång igen efter en stund, vilket gjorde att jag bad pappa att ta bilen till Hallsberg, så att han kan köra lite med den och prova om den fortsätter krångla eller inte. Motorhuven började tydligen fungera efter lite olja ialf, så problemen är förhoppningsvis inte så stora den här gången med bilen... Ta i trä...
 
Film!!!
 
Intouchables - En oväntad vänskap
 
Kanske den bästa filmen jag sett hittills i år. En ohyfsad förortsnisse får arbete hos en man som är fullständigt paralyserad från nacken och neråt. Det var länge sedan jag skrattade så hjärtligt åt en film. Skämten har i den rätt seriösa omgivningen inga gränser, vilket gör det hela både riktigt bra och kul. 5 plus av 5 möjliga.
 
Hugo
 
Scorseses senaste rulle är grymt läcker att titta på. Filmen handlar om en pojke som bor i Monteparnasses järnvägsstation i Paris och där tar hand om stationens klockor. Av olika anledningar kommer han i kontakt med den klassiske filmskaparen Georges Méliès. En film för alla åldrar med stort hjärta. 4 plus av 5.
 
Ikväll blir det att se Django Unchained på bio. Knappt tre timmar lång, gör väl att det kan bli lite knarrigt i knäna, men Tarantino brukar ju inte göra händelselösa filmer så det går nog bra.

Alla Hjärtans Dag

Ja idag är det Alla Hjärtans Dag och det är väl trevligt för många, men säkert lika otrevligt för andra.
 
Igår lyckades jag med konststycket att vara rätt elak utan att det var meningen :-). När jag bytte skor på Friskis & Svettis igår hejade en kille på mig som jag inte riktigt kände igen... ...så jag liksom "ehh, öhh känner jag dig?", medan jag febrilt tittade på snubben och letade efter en passande person i minnet. I samband med att jag tror jag kommit in på någorlunda rätt spår utbrast killen "domare", och då föll polletten ner. Det var någon av Hansen/Jensen eller Resare, ett domarpar från Lindesberg som jag både spelat handboll mot och haft som domare ett antal gånger. Jag har även träffat på någon av dem, eller båda kanske, ute på krogen ett par gånger, och säkert pratat med dem, men mest för att vara trevlig. Det har varit typ Bias eller Gattas som känt dem inte jag. Ialf var inte hälsningen såå konstig, och faktumet att jag inte fattade vem det var på en gång inte heller helt extrem, men min kommentar efteråt var kanske inte så lyckad... När jag väl kommit på vem det var (vilket som ni märker att jag ändå inte riktigt vet, utan det är en av två tänkbara) så flög det ur mig "nee jag kände inte igen dig du har ju blivit gråhårig". Hur smidigt och snällt var det? ...men det bara flög ut :-).
 
Idag har Nils räddat min kväll. När jag skulle ut och flytta bilen så startade den inte... ...och det är inte första gången det är fel på den där jävla skitbilen, men ialf... Den startade inte och jag var tvungen att flytta på den under kvällen beroende på att det är parkeringsförbud inatt där bilen stod förut. Men Nisse agerade hjälte och ryckte ut för att i kylan och halkan för hand släpa runt min bil ett par 100-meter för att hitta en annan parkeringsplats. Hur jag ska lösa problemet med bilen i sig får jag ta tag i helgen.
 
För att göra skitkvällen ännu värre så förlorade Liverpool i Europa-league också med 2-0 mot Zenit.

Det händer grejer!

Påven har fått för sig att säga upp sig, och hela världen spekulerar om orsaken? Är det en komplott, eller är han sjuk kanske? Jag däremot tror att han kommit till insikt, eller bara bytt till de flygande rosa elefanterna istället ;-).
 
Nordkorea har sprängt en atombomb vad det verkar. Inte alldeles överraskande kanske, men måste vara fruktansvärt jobbigt att leva i en bubbla och tycka att alla är emot en.
 
Åsa Linderborg framstod inte som vettigare efter att ha gjort bort sig i Kulturnyheterna här om dagen. Kvinnan verkar ha problem med demokrati. Tycker man inte som henne så är man dum.
 
Vädret är ett mindre helvete! Snöar ständigt lite grand, och är så där jobbigt att man ständigt måste gå/cykla runt och kisa.
 
Thomas Quick har, tror jag, blivit frikänd, eller fått resning, från alla sina domar nu. Jag vet inte riktigt vad "fått resning" betyder för tillfållet, men halvt oskyldig verkar han mer eller mindre vara. Timat och bra så läser jag Hannes Råstams bok om honom nu också, och det ska nog myyycket till för att Thomas Quick skulle kunnat ha utfört något av morden. Det bästa i historien är att mycket av hans erkännanden beror på hitte-på-terapi. Utgår man från Freud och grabbarna kan man hitta på vadsomhelst.
 
Fettisdag idag också. Jag lyckades se till att arbetsgivaren bjöd på semla, men det är faktiskt bara den andra för mig hittills i år.
 
Inflyttningsfest var det i lördags hos Ata, mycket trevligt.

Första hjälpen till näthatare

First Aid Kit var ungefär så bra som förväntat. Lite mer drag dock än vad jag trodde innan. Tänkte mig en lugn spelning med två skönsjungande tjejer på varsin stol med varsin gitarr, men så var det inte riktigt. De två systrarna studsade runt, och slängde stundtals på huvudena som de tuffaste hårdrockarna, vilket gav ett roande men till viss del infantilt uttryck. Den äldre systerns sång är så bra att det är alldeles otroligt, nästan så att den yngre systern borde vara lita avundsjuk i och med att hon inte är lika bra i mina öron. NA gav konserten fem plus av fem möjliga, vilket jag tycker var lite i överkant, men fyra plus kan jag absolut sträcka mig till. Ska det bli fem plus måste det vara lite roligare låtar, och att de tar bort det ibland infantila uttrycksättet som får det hela att osa studentspex stundtals. Men sången oj oj oj!!!
Kanske inte den bästa bilden och inte heller den bästa platsen, men det var mycket bra ändå :-).
 
Nu har jag inte hunnit se Uppdrag Gransknings senaste program, men efter vad jag förstått så uttalade sig en mängd kvinnor och berättade om allt hat och alla hot de stöter på på grund av sitt arbete m.m. Igår debatterades det hela på Debatt, och där tycker jag "taleskvinnan" för Piratpartiet och någon före detta näthatare fick fram problematiken klockrent, vilket inte jag fick lika bra på jobbet när vi diskuterade ämnet, men då började ju argumentationen med typ "det är ju för bedrövligt bla bla...", vilket på en gång gör att ialf jag inte orkar diskutera. Som sagt, jag har inte sett Uppdrag Granskning än, och känner således inte riktigt till alla som uttalade sig, men om man tar några exempel på de som jag hört varit med; Åsa Lindeborg, Anna Hedenmo och Maria Sveland, så har de alla en inställning till andras uppfattningar som är rätt bristfällig. Åsa skriver om att "Granska skiten" och gör med detsamma 10% av Sveriges befolkning till skit, Anna Hedenmo är helt klart Aktuellts minst objektiva nyhetsankare och Maria Sveland har skrivit ett och annat om män som inte är så skoj, så att det bildas hat är i mina ögon inte ett dugg konstigt. Det jag även antar inte framgår i Uppdrag Gransknings program är att människor med "rasistiska" åsikter råkar ännu mer ut än de som skriver om dessa "rasister". Bara i veckan var det ett mordförsök på en dansk islamkritiker. ...och glöm inte bort Lars Vilks.
 
...och jag har inte heller något större intresse av att förbjuda kommentarsfält osv, i det fallet är det nog snart dags att lämna detta landet. Däremot så borde det vara lättare att hitta näthatarna så att de kan ställas inför rätta. Fast att hitta linjen mellan yttrandefrihet och vad som är brottsligt måste vara himla svårt?
 

First Aid Kit

Ikväll blir det First Aid Kit på Conventum, och förväntningarna är att det kommer bli himla mysigt. Jag får försöka orka med en recension imorgon.
 
Trist att missa Uppdrag Gransknings näthatsprogram dock, eller Sverige - Argentina. Allt bra på en gång.

Michael Haneke

Har sett två filmer av Michael Haneke senaste veckan; The White Ribbon och The Piano Teacher, helt klart ovanliga och sevärda filmer.
 
En del öl har det blivit i helgen, vilket kan sammanfattas med att jag haft det trevligt, vare sig mer eller mindre.
 
Liverpool spelade nyss 2-2 mot City, och i motsats mot matchen i veckan mot Arsenal, så tycker jag att Liverpool var värda att vinna den här gången. Reina klantade till det så att det blev 2-2.
 
Jag försöker samla in bilder från diverse händelser man varit del av genom livet, och det går väl så där, trots att jag frågar runt om bilder till alla möjliga personer.
 
I fredags var jag i Hedemora och arbetade. Det mest intressanta var att byta tåg i Avesta/Krylbo, beroende på att stationshuset var så himla coolt.
 
Jag köpte kavajen till ylle-brallorna i lördags. Rea, men ändå dyrt... Nu får jag lugna mig med klädinköpen. Skulle ju vara kul att ha råd med en surfplatta och kanske någon resa också.
 
Bästa låtarna just nu; Chairlift - Bruises, The Naked and The Famous - Young blood eller Punching in a dream.
 
Nu står matlagning på schemat.

RSS 2.0