En del på gång

Nu är en del roliga saker bokade. I slutet av september åker jag och Bias till STHLM för att se MGMT på Circus, vilket jag tror kan bli riktigt bra. Har lyssnat igenom bandets andra skiva ett par gånger idag, har tidigare mest lyssnat på första, och jag tycker väl inte det är superbra hittills, men några låtar från första skivan är ju sagolika, så då spelar det mindre roll om jag inte fastnar för andra skivan.
 
Även helgen som kommer blir det konsert i STHLM med Bias. Något punkband vid namn New Bomb Turks ska vi se. Tror bara jag hört namnet tidigare, men nu har jag lyssnat på några låtar, och det låter ändå rätt punkroligt :-).
 
Eventuellt blir det även Placebo i december i STHLM.
 
Håkan Hellström i Tanumsstrand verkar också kunna bli av.
 
Försöker även övertala Bias till att åka med till Amsterdam i augusti. Går rätt billiga flyg, och vore kul att bekanta sig lite med Amsterdam.
 
Gårdagen innebar ytterligare en halvlugn utgång till Strömpis. Svårt att gå igång när man bara är salongs, men det var mycket bekanta människor där, och kvällen blev lyckad.

Yamaha RX-1020

Efter ett par om, några men och flera bedrövelser har jag lyckats koppla in min nya förstärkare.
 
Först kände TVn för att spela upp ljud ur sina egna högtalare, vilket inte är optimalt när jag har ett gäng andra högtalare som jag vill ha ljudet igenom. Sedan löste sig det på något onaturligt sätt, utan förklaring. Då var det dags för nästa problem, att få ljudet från datorn att gå genom HDMI-kabeln till förstärkaren, vilket visade sig vara en rejäl utmaning. Men nu, ja nu fungerar det, ialf för tillfället :-). 
 
Första teamledar-veckan har gått bra, iofs lite lurigt att vara den som ska ge hjälp och stöd, när de som frågar har minst lika mycket kunskap som jag, eller kanske till och med mer i vissa fall, men det har rullat på. Får även lite extra betalning för att jag hoppar in som teamledare, 500 kr extra i veckan. Så just nu har jag alltså den lönen jag anser att jag förtjänar, men det handlar bara om sex veckor, sedan får jag tjura igen.
 
Igår hade jag och Bias en barrunda; Level, Bishop och Harrys. Vi blev kvar på Harrys en sväng, men det blev inte tokigt sent, och inte så mycket alkohol. En på det hela taget lyckad kväll. I och med att det blev ingenting förra helgen, så blir det lite dubbelt denna helg. Ska snart iväg till Bias, och sedan får vi se vad kvällen ger. 
 
Jag har börjat tittat på Game of Thrones också, vilket jag kanske nämnt förut, men nu har jag kommit lite längre. Väldigt mycket sex, vilket iofs känns rätt naturligt.

Tisdag

Hela Midsommarhelgen blev lugn. Även under lördagen blev det lugnt. Efter lite träning, och bio "The Great Gatsby" (bra, men lite väl spretig och lång), kom Nisse över för att ta en öl och kika på filmer från vår jorden runt-resa. Nästan lite skrämmande när jag såg på filmen att jag gjort saker som jag trott att jag inte gjort, typ att gå upp i TV-tornet i Kuala Lumpur. Hur kunde jag glömt det?
 
Under söndagen åkte jag tillsammans med min familj till en restaurang nere i Tiveden någonstans. Kommer inte ihåg vad resturangen heter, men den ligger typ mitt i ingenstans. Inte vid någon sjö, eller liknande heller, men ändå var det fullt när vi kom. Iofs är den inte så stor, men det kändes ändå underligt. Jag beställde abborre, vilket var mycket gott, och päronen betalade vilket gjorde det ännu godare :-). Tack, tack!
 
När jag kom till jobbet i måndags var det dags att börja som teamledare. Jag trodde det var längre fram, så jag blev lite överrumplad. Det är lite mer ansvar, och befogenhet att vara beslutsfattare i fler ärenden, samt att klura ut svar när det uppkommer svårigheter. Annars är det inte så allvarligt. Fast med rätt stor sannolikhet kommer jag reta mer gallfeber än vanligt på mina kära kollegor, genom att gå in och peka på saker i deras beslut. Bara hoppas alla förstår att det är för allas bästa.
 
Beställde nyss en ny förstärkare; Yamaha RX-1020. Blir grejer!

Standard Midsommar?

Midsommar innehåller generellt saker som; sill, färsk potatis, fest, nubbe, alkohol, regn, vänner osv.
 
Min Midsommar i år innehåller, hittills; sill, färsk potatis, alkohol (en öl), regn, tvätt, två Tony Scott filmer, rätt mycket bitterhet, mindre bitterhet när vädret blev skit, lakrits och säkert snart en Tony Scott film till.
 
Även om jag gillar Tony Scotts filmer, exempelvis Top Gun, True Romance, så föredrar jag ändå den mer traditionella Midsommaren som förklarades först. Men när jag inte ordnat något själv, och inte blivit inbjuden någonstans, så får jag stå mitt kast och spendera min första Midsommarkväll ensam?
 
Tony Scott-filmerna som setts hittills idag är för övrigt; Days of Thunder och Crimson Tide. Den första är underhållande om man tar den för vad den är medan den andra är riktigt bra. Nu får jag väl sätta på Spy Game och ta ett glas Red Baron, gott shiraz vin rekommenderat av mamma och pappa Oxelgren.
 
I övrigt räddade Linus denna dag från total melankoli.

Smärta!

Att skrapsår och träningsvärk kan vara så hämmande. Efter ett tufft benpass på gymmet, plus några fotbollsmatcher i korpen, igår är min kropp äckligt öm. Ett skarpsår på armbågen värker konstant och benen är fyllda med träningsvärk. Det måste vara åldern, för nog var man sliten när man var ung, men inte fan var det så här illa?
 
Tennismatch mot Nils i måndags. Nils krossade mig planenligt, trots att jag överraskade mig själv med, enligt eget tycke, att inte vara genomusel.
 
Storasysters familj kom till Sverige idag. Många kramar och återseenden blev det, samt god mat från mor min.
 
Midsommar verkar bli ett debacle i år. Inget Västkusten, så nu vettifan vad jag ska ta mig för..? Inte helt nöjd med det.

Semester!

Nu är första dagen på en veckas rätt oplanerad semester. Jag hade väl hoppats på lite sämre väder, så att jag med gott samvete kunde träna, kika film och hålla mig rätt mycket inomhus, men nu verkar det bli kanonväder, vilket jag inte borde klaga på.
 
Helgen har varit till belåtenhet med minigolf mot Nils, utgång till Strömpis och lite annat smått och gott.
 
Ett par pretentiösa filmer har jag hunnit med också; Revolutionary Road och Maria Larssons eviga ögonblick. Två i raden av väldigt välspelade filmer som behandlar vardagen, och således blir rätt ointressanta. Jag vet inte om det är så att människor generellt tror på något "perfekt" liv, och att varenda person utan de själva lever just detta perfekta liv, som gör att sådana här filmer blir så populära? Så att de som tror att alla andra lever perfekta liv kan se att så inte är fallet. Jag ser det endast som korkad naivitet.
 
Såg även, i motsats till nyss nämnda filmer mer spännande men icke välspelade, filmen Last Passenger. Mer ologisk film får man leta efter. Lite kort; en snubbe kapar ett tåg, åker i över en timme med detta tåg för att ta självmord där spåret tar slut... Ehh? Vem fan har koll på om, och isf var, spåret tar slut? ...och varför dra ut på det hela i så lång tid? 
 
Annars kommer familjen Wåke på onsdag, yey!!! ...och med lite tur lyckas jag övertala Nils och lite fler om att vi borde åka till Västkusten över Midsommar.

En första motgång

Idag hade jag min första motgång på Migrationsverket. Som slutkläm på dagen blev jag inkallad till chefen, helt oförberedd, på ett lönesamtal, eller det var inget samtal, utan bara här är din svinlåga löneförhöjning, och det är inget du kan göra åt det... Det hade varit klart sedan innan jul någon gång, och det fanns inget att förhandla om. Hade jag varit med i något fack så hade jag eventuellt kunna förhandla lite eller gå till lönenämnd eller liknande. Varken chefen eller jag hade, eller har, någon aning om jag kan påverka lönen på något sätt vad det verkade/verkar... Jag har absolut ingenting emot min chef, tycker hen är grym, men är det så här Migrationsverket sköter sina lönesamtal är det ju pinsamt och ett bra sätt till att fördriva sin personal. Jag sa som det var, att det här gör att jag kommer se mig om efter annat, men att jag ändå trivs bra på enheten. Det enda jag belastar min chef för är att hen tyckte att jag inte verkat arbeta så bra i höstas, efter vad jag förstod, och att det var en anledning till den blygsamma höjningen. Problemet är bara att jag knappt var där i höstas, hade fem veckor semester, tre 2-dagars utbildningar, och en jävla massa att jobba av efter att ha arbetat i princip själv med allas ärenden halva sommaren. 
 
Annars har veckan varit mycket bra med ett par dagars resa till Hedemora och Borlänge, men det här smolkade ju ner bägaren bra mycket mer än nödvändigt.
 
Så kom jag hem så sent idag från jobbet att gymmet hade hunnit stänga.
 
Bra start på en veckas semester.
 
Nee och det är inte ett dugg jävla synd om mig, jag tjänar tillräckligt bra, men jag tycker inte jag ska tjäna 1000 kr mindre än nyanställda, när jag tar på mig allt ansvar jag kan ta, och ständigt ställer upp.

Dekadent "lyxliv"?

Flera lediga dagar, lika lediga kompisar, skönt väder, och pengar så att det räcker till gör just nu att livet är lite av en räkmacka. Detta kan givetvis ändras snabbt, men de senaste dagarna har varit mycket trevliga.
 
I fredags blev det åter igen lite av en festkväll, efter att ha städat och tränat under dagen. Det var ju VM-kvalmatch mellan Österrike och Sverige, så vi hamnade några stycken hos Victor för att kika på spektaklet. Tyvärr förlust för Sverige, men trevligt umgänge. Vi drog sedan, ganska lugna, till Harrys, där Lundmark började beställa in diverse starka drycker och vips var vi inte lika lugna... Det var lagom mycket folk, och trevlig atmosfär, efter hur jag upplevde det, så kvällen blev mycket lyckad. Den största anledningen är säkert att jag numera är så jävla gammal, men jag tror ändå att Harrys är lite underskattat.
 
Lördagen var, inte helt oväntat, lite däven, men på alla sätt härlig. Det är något med att vara lite bakis, äta pizza på stan, glassa i solen, och snacka om all världens viktigheter. Det är festivalmässigt avslappnande. Jag tog dock en paus efter hand och gick hem och sov igen lite, och kikade på filmen "Adventureland", mycket bra film för övrigt.
 
Senare blev det till Stora Örebro för ett glas vin, och sedan hem för att sova lite mer än de senaste nätterna.
 
Idag har det tränats, bokats resa till Malaga, kommer hänga där mellan 23 och 30 juli, och kikats på "Road to Perdition".
 
Soundtracket för helgen är Wolf Gangs två stänkare "Lions in Cages" och "The King and All of His Men".
 
Imorgon ska jag hoppa in som teamledare på ett möte i Flen.

Soligt och varmt

Den här rätt behagliga värmen för med sig en önskan om att ändå bli lite brun, kontra ångesten för hudcancer. Jag kommer aldrig bli brunast, men jag vill inte heller vara vitast. Ska jag bli lite brun, kommer jag först bli röd, och då får jag hudcancer-ångest. En riktig paradox.
 
Dagen innan Nationaldagen spenderades med mat och öl i goda vänner sällskap. Nationaldagen spenderades lite här och var, och var på alla sätt riktigt trevlig.
 
Denna soliga dag har spenderats genom att städa lägenheten och genom att äta falafel, och läsa, i solen. Ikväll blir det att kika på fotboll, och hoppas på att Sverige kan hitta på något bra i Wien. Det kan säkert bli utgång på det också. Mycket folk i omlopp beroende på student osv. Kan bli skoj!

Krama ur godbitarna

Det har varit rätt intensivt de senaste dagarna, men himla härligt.
 
Utbildningen i STHLM under tisdagen och onsdagen var den bästa jag varit på i Migrationsverkets regi, oftast brukar de vara rätt trista, och mest en bra anledning till att få ansikten på medarbetare man pratat med i telefon och över mail. Denna utbildning var dock mycket roligare med rollspel och grejer. Jag fick förmånen att spela biträde i rollspelet och hade riktigt kul, trots att jag inte lyckades vinna målet :-).
 
Sedan bar det hem och iväg igen för spännande roligheter.
 
I torsdags provade jag räkbåten Lagerbjelke med ett gäng arbetskamrater från Lindesberg och Örebro. Kanske inte klockrent på en torsdag, och räkor är väl inte min favorit, men vädret och sällskapet gjorde det mycket trevligt.
 
Sedan igår var det dags för veckans stora begivenhet, verksmästerskap i fotboll i Märsta. Vi hade skramlat ihop ett inte helt slagkraftigt lag från vår enhet, så förhoppningarna var inte så stora, och inte var vi bra, men det gick lite bättre än jag trodde. Vi vann en match och förlorade tre, dock förlorade vi bara med 1-0 mot laget som vann hela turneringen, och det efter att jag som högerback satsat offensivt för att försöka avgöra matchen, och de kontrade och avgjorde. Vi lyckades bara göra två mål under turneringen, varav jag gjorde det ena och motläggsasssiterade till det andra :-). Kvalitén i turneringen var inte hög, med några få undantag, men det var himla skoj och fantastiskt väder. Efteråt var det mat och fest, dock hade vi bestämt oss för att åka hem samma kväll, så precis när det började bli som roligast på efterfesten drog vi, vilket var lite synd. En lyckad och mycket rolig dag var det trots allt, och alla medspelare kämpade på bra.
 
Idag är det mycket varmt, och det leder nog till att jag snart sitter på en uteservering någonstans här i stan :-).

RSS 2.0