?

Nu har jag bokat resa till Budapest, och den kommer ske mellan den 13-16 december. Det blir att jag åker själv denna gång, och denna gång känner jag inte heller en käft dit jag ska, alltså i Budapest. Får se vad jag ska hitta på, blir säkert en del öl och bad.
 
Annars då? Sett filmen "Changeling" i veckan, mycket bra. Vad pysslar Göran Lambertz med när det gäller Thomas Quick? Det känns som att han har ett ess i ärmen som han bara väntar på att kunna lägga fram i rätt läge. Det värsta är bara det att det där esset har försvunnit, för det kan inte finnas ett endaste litet argument till att han skulle ha rätt i det han säger. Han framstår som korkad. Sedan är det rätt spännande att just ingen från Säter uttalar sig. Kanske inte så oväntat, psykologi är ju en extremt inexakt vetenskap, som historiskt bara bygger på vad man skulle kunna kalla ideologier, och det fungerar väl ibland, men generellt är det ju ren nonens, så anledningen till att de inte uttalar sig beror väl på att det de sysslar med, alternativt sysslat med, är ren bullshit.
 
Handbollsmatch på söndag igen, borta... inte superpeppad, typ.

Lite stiltje...

Det är ekorrhjul nu, eller det kanske heter ekorrehjul, men det är sak samma för sammanhanget. Saken är dock den att jag inte har så mycket att se fram emot just nu. Inget spännande. Bara jobb, träning, och sedan kanske bli lite full på helgen. Jag måste helt enkelt resa bort någonstans igen, och jag tror att det får bli Budapest den här gången.
 
Punktering på cykeln, och det ställer till det med alla rutiner, så nu måste jag gå upp tidigare imorgon, men borde räcka med 4a minuter tidigare. 
 
Det är många som gillar en länk på Facebook till en sida från DN (tror jag) där en iranier har skrivit att det gått jättebra för honom och hans familj i Sverige. Vad kul! ...men jag fattar ändå inte varför alla envisas med att lägga ut det på Facebook...?
 
Nu har jag även kikat igenom de flesta av de Woody Allen-filmer jag skrev om tidigare. Jag vet inte om jag tycker de är så extremt roliga, men den intellektuella dialogen är mycket intressant, och den typiska fånigheten som finns i många andra amerikanska komedier lyser med sin frånvaro, vilket är skönt.

Time flies

Antingen är det måndag eller fredag som Lundmark sa, idag är det iofs lördag, men ialf... Resten av tiden hinner man inte reflektera så mycket över. Måndagen är alltid dryg för att det är så långt till fredag, vilket gör att man kommer ihåg den, och fredagen är alltid härlig med tanke på ledighet, så då minns man den med anledning av detta.
 
Vi lirade handbollsmatch i torsdags igen, och motståndet stod Vadstena för, och de var ännu sämre än NAIS som vi mötte senast. Att vi inte vann med mer än 8-9 bollar är bara dåligt, men det var kul att spela.
 
Igår blev det lugn hemmakväll med På Spåret, Skavlan osv, men även början på en större bekantskap med Woody Allens verk. Igår såg jag "Play it again, Sam", och nu imorse kikade jag på "Sleeper". Båda två vansinnigt underhållande filmer :-). Överspelande ibland, men ändå himla kul. "Manhattan", "Zelig", "Midnight in Paris" och "Love and Death" ligger nu och väntar på att ses. I övrigt är det så skönt med lite äldre komedier med anledning av att de inte är så långa heller.
 
Everton och Liverpool spelade 3-3 idag i en match som måste ha varit Premier Leagues bästa för i år. Chanserna avlöste varandra åt båda hållen, dock borde Everton fått Mirallas utvisad i första halvlek, men för matchens bästa var det kanske ändå roligast att han fick vara kvar. Liverpool borde ha avgjort matchen när Allen sköt utanför i helt öppet läge vid ställningen 2-1, men sammantaget var nog trots allt Everton lite bättre, så på något sätt känns det ändå rättvist med oavgjort.
 
Ikväll blir det nog lite baluns, var ju några veckor sedan jag var ute i Örebro nu, så det är väl dags.

Moralpanik

Först och främst är Ronaldo så barnsligt bra, eller om det är så att det svenska försvaret är oerhört dåligt. Det sanna är väl att det är en väl fungerande kombination. Ja, ja inget VM för Sverige, och vi/dom hade inget där att göra heller, förutom för att det skulle varit jäkligt kul.
 
Efter att ha gjort 88 squats a la 80 kg i söndags har jag fortfarande sådan träningsvärk att det är obehagligt nu tre dagar efteråt.
 
Jag vet inte riktigt vad tanken är med att sluta ge ut nyupplagor av vissa Hedenhös-böcker. Är det för att unga människor aldrig ska få lära sig om att världen såg annorlunda ut förr? Att det var ok att säga rödskinn och blekansikte osv. Nuförtiden är bara blekansikte ok att säga, vilket är en aning konstigt, men men... De nya människorna i Sverige ska dock helst inte få reda på att det var annorlunda förr. Göm och glöm är målet i det skitnödiga Sverige. I tillägg har Åhlens tagit bort några pärlplattor som såg ut som svarta gubbar klädda som servitörer med röda läppar. Jag vet inte, men tanken är väl att det är fel på att vara svart och servitör... Att svarta inte skulle klara av jobbet, så att det är bättre att ta bort pärlplattan, så att det inte väcker önskningar hos svarta att bli servitörer, eller så är tanken något annat...? Jag vet inte. Eller som idioten från Etcetera i Agenda i söndags, som tyckte att Sverige skulle gå under om inga utlänningar körde tunnelbanan i Stockholm. Jag antar att han menade att utlänningar är ett sämre släkte som inte klarar av något annat än att köra tunnelbana, eller vaddå?

Sport, bara sport, bara massor utav sport...

Det gick ju så där för Sverige i nästan avgörande kvalmatchen mot Portugal igår med 0-1 förlusten, men egentligen ska man nog se det som ett bra resultat. Portugal är ju trots allt avsevärt bättre än Sverige, men så som matchen gestaltade sig känns det ändå som Sverige hade kunnat fått med sig en pinne. I första halvlek hade Sverige några riktigt heta chanser, och Portugal kom inte till speciellt mycket. Sedan i andra var Sverige helt utspelade, men Portugal lyckades ändå inte skapa så mycket färrän Isaksson blev skadad och det blev ett avbrott i matchbilden, då lyckades så klart Ronaldo få in en boll. Att Sverige ska vända det här på Friends Arena känns osannolikt, men man vet aldrig i fotboll.
 
Idag har jag själv sportat genom att spela ytterligare en handbollsmatch. Idag gick det också bättre för oss och vi vann med 10-12 bollar mot ett lag från Norrköping som var rätt mediokert. Med anledning att det är min blogg så recenserar jag mer mig själv än själva matchen, och idag spelade jag nog lite mindre än sist, men var lite stabilare, vilket säkert även beror på att motståndet var sämre. Jag spelade knappt halva matchen och gjorde mål på mina två avslut, som även var på det viset att det var jag själv som satt mig i lägena, samt att jag gjorde två solklara assist. På minussidan var väl en tveksam utvisning, och en tappat kontringsboll, som nog var lite hög. Hursomhelst skönt med en seger, för jag lyckades inte vara med under någon seger vid min senaste comeback, så det var länge sedan nu.
 
Vad händer ikväll då? Jag vet inte riktigt än.

Fegt, eller?

Idag på tåget hem från jobbet hoppade det på två klassiska "fullegubbar". Det händer ibland på tåget och bussen hem från jobbet att det gör det, och då åker jag nästan alltid hem vid 16:30, och att vara packad vid den tiden mitt i veckan verkar inte vara något konstigt för en del. Varje gång det händer är det svenska män som i varje fall nått över 40 år i ålder, och idag hände det igen, och idag var det en av de värsta typerna. En rätt stor rödbrusig lufs som betedde sig på det där psykopatiskt trevliga sättet, genom att prata lite med de flesta, och vara rätt trevlig emot de som svarar och rätt otrevlig mot de som inte svarar eller inte hör honom. En sådan där människa som det kryper i kroppen på en när man ser och hör. Jag satt rakt bakom honom och försökte sova, och blev bara mer och mer irriterad för att han inte kunde hålla käften. Trots det sa jag inte til honom, och det gjorde ingen annan heller, och när han inte hade någon biljett och visade något helt annat kvitto för konduktören så godtog denne detta också. Summa summarum så satt säkert en 10 personer i hans direkta närhet, och jag kan tänka mig att alla irriterade sig på honom, även om han inte var direkt otrevlig, eller odräglig, men ingen bad honom hålla käften. 
 
Varför är det så? Det enklaste att skylla ifrån sig på är väl att han inte var så jobbig, gjorde ingen illa osv., men jag tror inte det är det som är problemet, utan det är en liten "feghet" i oss människor. Att så länge det inte är överjävligt jobbigt så får det ändå vara ok, även om man vet att majoriteten tycker samma sak som en själv. Spänningen som uppstår i kroppen av att behöva säga till någon som verkar labil är värre än att uthärda eländet.
 
Den här bloggen låter ibland som pro-SD, men så är inte fallet, förutom att SD har något som inget annat parti i Sverige har, ett mandat att kunna säga "sanningen", utan att behöva tänka så mycket över konsekvenserna. Att många tidningar, andra partier osv. hela tiden försöker att inte låtsas om detta faktum irriterar mig stort.
 
Som igår, när Aftonbladet i en rätt liten artikel skriver om att en Centerpartist antagligen försnillat flera miljoner i ett biståndsprojekt i Irak, kommer det samma dag ett "avslöjande" om att en SD-topp har uttalat sig rasistiskt. En sådan slump har jag lite svårt att tro på.

En intensiv helg

I fredags blev det mat på Paolos med Bias med ett mycket gott ripasso-vin till. Ripasso är bra grejer! Efter det mötte vi upp Per, Lundmark och Peter på Stora Örebro en sväng. Ett par öl slank ner, men värre än så blev det inte.
 
I lördags hann jag knappt vakna innan det var dags att åka till Fellingsbro för mat, TV-spel med mera hos Henrik, en jobbarkompis. En mycket trevlig eftermiddag/kväll där de flesta deltagare hölls sig relativt lugna förutom Henrik som förlorade ett vad om när Alice Coopers låt "Poison" kom ut, och efter det var tvungen att dricka massa snapsar, och det gick väl så där, men han stod på benen när jag åkte ialf :-).
 
Helgens begivenhet var dock dagens handbollsmatch mot Linköpings Lejon på bortaplan. Jag hade väl inte räknat med att spela många minuter, men jag tror att jag spelade hela andra halvleken och en del i första. Motståndet var rätt mediokert, och såg ut som "Summerburst-pojkar" hela bunten, men ändå lyckades vi förlora med åtta bollar. Mycket av det berodde på att vi drog på oss sex utvisningar och en mängd straffar emot oss i första halvleken, och i början av andra halvlek fick Spennare rött kort och då var det lite av ridå. Innan matchen hade även Anton meddelat att han var skadad, så i andra halvlek hade vi det således ganska tunnt på 9-meter. Personligen gjorde jag väl en slarvig insats, två mål, två skott i stolpen, ett steg-fel (när hände det senast, om det nu verkligen var steg-fel?), och ett, antagligen två, inspring som avblåstes för övertramp. Sedan tyckte jag att jag såsade till i försvaret ett par gånger, men det skyller jag på domarna, som var lite virriga, och stundtals hade jag svårt att veta åt vilket håll de blåste.
 
Fotograf hade vi med oss, och den bilden jag hittat hittills där jag finns med, är denna;
...dock blev det en lobb som hamnade i innerstolpen och ut...
 

Veckan som gått

Förutom syrier med irakiska pass, ryssar som påstår sig vara från Azerbajdzjan och iranier som helt plötsligt heter något helt annat, plus att hela kaukasus verkar lida av apati, som väl framgått i meda, så är väl allt frid och fröjd på Migrationsverket... ...eller vänta nu, det är inte de fallen som vanlig media skriver om, det var tydligen några andra... Jag ber om ursäkt.
 
Det mest intressanta i veckan har väl dock varit att Jimmie Åkesson fick en tårta kastad i ansiktet av en gammal dam på Söder i Sthlm. Lite småcharmigt kan tyckas, och i ärlighetens namn kanske inte det största hotet mot demokratin, men ändock, jag tror inte Jimmie Åkesson upskattade det hela särskilt mycket. Han lär tänka både en och två gånger på vad som kunde ha skett istället, och var han nu vågar prata om det han tycker är viktigt. Nu kanske inte Söder i Sthlm är det stället i Sverige där han är som mest populär, så det är säkerligen ganska få där som sörjer om han inte skulle vilja framföra sina tankar där längre. Det är dock lite av ett problem med oss människor, och jag tror det bottnar mest i dem med lite lägre intelligens, att inte våga lyssna och ta in det som man anser sig att inte tro på. Det kräver lite mer tankemöda, och blir således jobbigt. Men världen ser inte ut på ett sätt, och det finns inget spikrak rätt väg till ett bättre samhälle.
 
En tanke som slagit mig i veckan är också vad som skulle hända i Sverige, och i många andra länder i Europa, om en rejäl kris uppstod, alltså i större mått än finanskrisen, där staten får stora problem med att ta hand om arbetslösa på ens vettig basis? Det med tanke på att man föredrar det som liknar en själv, och vad det skulle innebära i ett sådant läge...? Läskig tanke.

Handbollsmatch?

Tydligen lite dåligt med folk till söndagens match i Linköping. Jag hade inte tänkt att spela några matcher, utan bara fylla ut någon träning då och då, och helst inte behöva betala någon medlemsavgift, med anledning av att jag inte skulle spela. Nu lär det väl bli så att jag kommer spela 2-3 matcher, där spela säkert är att överdriva en aning, för jag kommer säkert mest nöta bänk, men ändå behöva betala medlemsavgiften. Så nu har det väl blivit som det alltid blir, att man blir med mer än vad man tänkt.
 
Nu är jag även bjuden på middag och grejer hos en arbetskamrat på lördag kväll, och tanken var väl att vi med flera skulle dricka och äta gott under hela kvällen, och sedan sova kvar hos honom, för han bor i Fellingsbro, men nu måste jag nog ta det lugnt, och sedan se till att komma hem på lördagskvällen.
 
Således bara en massa strul ;-).
 
Jag har sett filmen "Children of Men" under veckan, och det var en alldeles fantastisk film. Kul med en film där de skildrar framtiden rimligt, och inte med flygande bilar och massa cyborgs överallt.

Tillbaka i Allsvenskan

ÖSK lyckades ta sig tillbaka till Allsvenskan igen efter bara ett år i Superettan. Något annat hade väl varit ett fiasko, men under hösten nu trodde jag nog att det inte skulle räcka och bli kval istället för direktuppflyttning, men det löste sig genom en 0-1 seger i Ljungskile. Kul med allsvenskt i Örebro igen nästa år.
 
Med anledning av detta fick jag ju en bra anledning till att partaja igår, och det blev ovanligt hårt. Först blev det att möta upp Linus och Tobias på O'Learys för ett par öl och Arsenal - Liverpool. Tyvärr förlorade Liverpool den matchen, och nog var Arsenal aningen bättre och vann rättvist, men det var inte spel mot ett mål och Liverpool hade en del lägen, så ett oavgjort resultat hade inte varit omöjligt. Det som var positivt var just detta, att Liverpool trots allt var rätt bra med i matchen, och så har det inte alltid varit på bortaplan mot Arsenal.
 
Sedan fortsatte vi vidare till Bishop för en Örebro bitter och intellektuellt snack om nationalekonomi och dylikt. Det är något, bland mycket annat, som jag värderar högt hos människor att kunna vara resonabel, och inte helt bestämd i en åsikt, och det tycker jag är något både Tobias och Linus besitter. Det gör att det är smått omöjligt att irritera sig på dem, förutom när de kan något som jag anser att jag borde kunna ;-).
 
Tyvärr ville/kunde inte någon av herrarna gå vidare så vi splittade upp vid tiotiden typ och jag knallade iväg till Ali för att möta upp Lundmark och Gurra istället. Det intellektuella snacket, pådrivet av alkoholen, stagnerade och övergick, som det brukar i detta sammanhang, mer till kvinnor och relationer. Det bar av till Ritz, och efter att ha blivit insläppt av Jim så köpte jag en öl till var och en av oss, vilket jag "tyvärr" fick återgäldat tusenfalt efteråt, och med det en inte helt oäven bakfylla idag. Kvällen var dock på alla sätt bra, och jag hade riktigt skoj. Träffade Mats!
 
Film
 
The Dead Zone - Inte de bästa specialeffekterna, men med Christopher Walken i huvudrollen och en bra story var det en väl sevärd film.
 
Butch Cassidy & The Sundance Kid - Western-klassiker. Inte så seriös film, trots inspiration från verkliga händelser.
 
The Heat of the Night - En annan klassiker, och vilken film! Fantastiskt skådespeleri.
 

Lite fredagsgnäll

Jag tänkte gnälla lite på det där med tatueringar som bara sjömän och sånna där kriminella har... Nee det där var ju fördomsfullt, och så är det givetvis inte idag i vårt moderna samhälle, för nu måste vi lägga till korkade, outbildade och depressiva också, men där har vi nog hela bilden :-). Nee så illa är det väl inte, men åt det hållet är det.
 
Egentligen bryr jag mig inte så där väldigt mycket heller, men jag har sett så mycket korkade tatueringar på slutet att jag bara måste kommentera det. Det första tror jag att jag kommenterat förut; varför tatuerar man in sitt eget namn??? Är man så dum i huvudet att man är orolig för att glömma bort vad man heter? Sedan såg jag alldeles nyligen en tatuering där personen i fråga hade tatuerat in en så lång text att det måste ha varit för att hen själv skulle kunna komma ihåg vad det var hen tyckte var så fräckt. Det var nog ännu dummare än att tatuera in sitt eget namn, men men... 
 
Från en sak till en annan... Hur lång tid kommer det ta innan någon blir överkörd på Storgatan, eller ännu mer explicit korsningen Storgatan/Järnvägsgatan i Örebro? Att man får köra bil, med motivering att det gynnar handeln, mellan Järnvägsgatan och Storbron är så korkat att det inte finns ord för det, men att det inte finns någon naturlig övergång mellan cykelvägen och Storgatan i den nyss nämnda korsningen är det som är fullständigt livsfarligt. Jag cyklar förbi där varje dag innan och efter jobbet, och speciellt efter jobbet, är allt en enda röra, och att det inte hänt någon svår olycka än är ett under.
 
Det var kvällens gnäll.

RSS 2.0