Uttråkad, undrande och därav tyst...

Jag hittar innerligt på nya anledningar till att jag inte skriver i bloggen, och denna gång har det nog mest handlat om att jag funderat på om jag är nöjd med hur mitt liv gestaltar sig för tillfället? Det har väl med solen och våren att göra, eller åldern kanske, att jag är ovanligt intresserad av att träffa någon, att vilja tycka om någon, sakna någon... Jag måste ha en testosteron-dipp. De jag träffar här i Örebro brukar dock vara ca. 10 år yngre eller 10 år äldre, och de äldre går jag bättre ihop med, men de är både för gamla och har barn. Kompisar börjar gifta sig, och kikar man lite längre ut i den Facebook-aktiga bekantskapskretsen så ploppar det ut barn lite här och var, och var är jag, på samma plats som när jag var 23 år typ, kanske aningen värre till och med. Börjar ständigt vara den som är äldst när det partajas osv, osv... Det här har stört mig i helgen.
 
Chelsa är ett äckligt lag, och har alltid varit. Kalla det taktisk triumf, men är nog snarare ren jävla flyt, eller ett totalt misslyckande att inte leda Premier League när man som lag lagt ut så enorma summor på spelare.

Det här med reparation...

Så där! Nu har det pungats ut med 3200 kronor för att laga bilen, igen. "Renault bilen för två, en sitter i en skjuter på", ett talesätt som jag lärde mig i mellanstadiet och som tydligen fortfarande är aktuellt.
 
Jag har ju haft punktering på cykeln också, och eftersom jag är lat, okunnig, inte tycker om att bli smutsig och massa annat, inte lagar det på egen hand så kostade det mig 210 kronor. Som man brukar säga, "Som hittat!!!".
 
Ja, ja det är ju lön snart. 
 
Uppdrag Granskning verkar intressant ikväll, politiskt våld.

En annan dag, påsk?

Vad ska man säga, vädret är fantastiskt. Vad gör jag med anledning av detta, just ingenting. Blir ju på hyggligt humör ändå. Ja, ja det här innebär ju att jag inte har så mycket att förtälja heller. Det lutar dock åt att jag och Bias åker till Sthlm i juni för att kika på Arcade Fire.

Glad Påsk

En påskafton som hittills mest inneburit städning, förutom en liten löprunda eftersom Friskis är stängt.
 
Annars har det firats tidigare under helgen, genom ett besök till Hallsberg igår för att fira mor min som fyllt år. Det blev påskmat och samkväm. Senare hängde jag på Lundmark och Acke till Harrys, lugnt men trevligt. 
 
Det står en hel del på Facebook nu om en arbetande familj som efter sju år fått reda på att de måste lämna Sverige. Om det är någon som inte förtstått och som läser denna blogg, så är det inte så att familjen varit i Sverige i sju år utan att ha fått något beslut om utvisning tidigare. Antagligen är det så att familjen flera gånger fått beslut om utvisning, men inte följt dem utan stannat kvar i Sverige ialf. Generellt är det så att man får ett beslut, om man ansökt om asyl, efter tre till sex månader. Har man ett arbetstillsånd, så måste man ha ett arbete, och har man inget arbete så är tanken att man ska åka hem, om det nu är så i det här fallet. Inget konstigt alls. Sedan är det säkert bättre i Sverige i jämförelse med Libanon för de flesta, men det spelar liksom ingen roll. 
 
GLAD PÅSK!

Tystnad på grund av trasig dator

I måndags eller tisdags slutade min dator att fungera, men nu har den börjat fungera igen av någon anledning. Problemet har varit, eventuellt är, att datorn inte klarat av att ta sig in i Windows. Jag har genom hela veckan som gått försökt starta datorn och kört diverse reparations-program, men inget har fungerat, det har bara blivit blue-screen eller att datorn helt enkelt stängt av sig själv. Men så idag gjorde jag samma sak, och då fick datorn för sig att reparera sig själv, och sedan börja fungera igen, vilket är en aning svårt att förstå hur det gick till...? Men jag är glad för det, men måste nog ända lämna in datorn till Media Markt eftersom den krånglar på många andra sätt med exempelvis kylningen, som är lite över min kunskapsförmåga.
 
Jag lämnade in bilen i fredags, och i måndags ringde verkstaden och undrade vad det var för fel på bilen eftersom den inte startade? Jag hade lämnat in bilen för att fixa motorn till vindrutetorkarna, inget annat, även om startandet av bilen har krånglat i över ett år. De ringde och berättade att de trodde att de visste vad felet var och att allt tillsammans skulle kosta 3200 kr... Jippi...
 
Förutom att reparationen av bilen verkar bli väldigt dyr, och att datorn strular, så fick jag punktering på cykeln i veckan också, således har inte världen lett emot mig i veckan :-).
 
Från en sak till en annan, "våldtäkten" i Örebro förra helgen verkar, precis som jag trodde, aldrig ha hänt. Det var alldeles för mycket konstigheter.
 
Jag har bokat flyg till Bryssel i slutet av maj nu också, onsdag - söndag, men jag har än så länge inte bokat något boende.
 
Idag bir det till Hallsberg för att fira mamma, som har fyllt år.

Fyra matcher, mycket nerver...

Liverpool lyckades vinna mot City och nerverna har väl så sakteliga lyckats lugna ner sig lite, efter en helt galen match. City var värda en poäng, men Liverpool verkade mer tappa matchen på nervositet än att City egentligen var bättre. Blir otäckt spännande att se om Liverpool kan hålla nerverna i schack resternade fyra matcher nu!?
 
ÖSK lyckades ta en poäng mot AIK också, vilket verkade ha varit rättvist, så en bra söndag :-).

Spännande, nervöst

Idag möts Liverpool och Man City i en match som åtminstone för Liverpools del är helt avgörande på många sätt, vid seger är Premier League-titeln verkligen inom räckhåll, och Champions League-platsen borde knappt kunna vara hotad ens vid förlust av resterande fyra matcher. När lagen möttes runt jul förra året tyckte jag att inte att Liverpool var värda att förlora, så Man City är absolut mänskliga. Synd att Aguero är tillbaka dock, men han borde inte vara i matchform, och Kompany är tydligen skadad, vilket är bra för Liverpool. Jag vågar inte tippa...
 
En våldtäkt i Örebro igår natt igen... Men den här gången tycker jag att det är mycket som låter underligt... Kvinnan påstår att hon inte fick hjälp på sjukhuset, och gick sedan tillbaka till brottsplatsen på natten, och låter sig intervjuas dagen efter överfallet, och där pratar om jämställdhet. På sätt och vis hoppas jag att jag har fel, men frågan är om detta ens har ägt rum?

Ja...

Hur kan det bli rasism när en tant på Röda Korset tycker att Sverige i första hand borde tänka på de ungdomar som redan finns i Sverige, och inte försöka fylla på landet med många fler? Tjänstefel när man arbetar på Röda Korset kanske, men hur man kan vända det till rasism kan jag bara inte förstå? Sa hon att hon tyckte att någon svensk "ras" skulle prioriteras eller liknande, nej... Bara att landet Sverige borde lägga mer krut på de som redan är i Sverige, och inte på de som kan komma till Sverige.
 
Har journalistiken alltid varit så här dålig, och är den lika dålig i hela världen? Det kan ju vara så att den alltid har varit lika dålig, men att jag inte förstått det förrän under de senaste åren...
 
Såg filmen "Prisoners" nyss, bra film!
 
Fredag imorgon, och då ska bilen lämnas in på reparation, igen... Vindrutetorkarna fungerar inte.
 
Jag vann en gammal microvågsugn på jobbet, vi bytte ut de gamla, och jag fick en gammal efter lottdragning. Snyggare färg än den jag har nu, men säkert 1000 gånger mer utsliten :-).
 
Kvällens filosofiska tanke. Minskar gästfriheten med ökat välstånd? Alltså viljan att bjuda in folk till sitt eget hem, som man kanske inte känner jättebra? Det jag tänker på är att man vid ett högre välstånd har mer att förlora om någon skulle stjäla eller förstöra saker man har, så kan det då vara så att rädslan för det gör att man blir mindre gästvänlig vid ett högre välstånd?

Värmande i kylan och regnet

Kom ganska nyss hem från matchen mellan ÖSK och Mjällby, och ÖSK lyckades vinna med 1-0 efter mål av Hasani i slutet av matchen, och det helt rättvist. Nu är det alltså två segrar på lika många matcher för ÖSK denna säsong, och även om motståndet eventuellt varit ganska svagt, så är det ändå väldigt värmande att ÖSK lyckats vinna dessa två måste-matcher. Lite av en annan start i jämförelse med för två år sedan...
 
...och en allmän fundering, åtminstone när det gäller svensk fotboll, blir svarta spelare oftare liggandes kvar efter smällar än vita på fotbollsplanen?
 
Polisen har lyckats skjuta ihjäl en person igen, och den här gången var det Fadimes brorsa, som verkat varit en jävla idiot, milt uttryckt. Givetvis har det blivit stort rabalder i tidningarna om polisen har blivit mer våldsam osv, och det är väl möjligt, fast det kan ju även vara så att det numera är fler som har mindre respekt för polisen, eller bara är idioter. Personligen anser jag väl att det är lite slarvigt att skjuta någon i huvudet som polis, men attackerar man poliser med kniv så anser jag att det inte spelar så himla stor roll om man skjuts ihjäl eller inte. Man är uppenbart en idiot som världen klarar sig bättre utan. Vi har en alldeles för stor tendens att glömma bort det personliga ansvaret i det här landet, det är alltid någon annans fel...
 
SD har varit ovälkomna lite överallt i Sverige senaste tiden, och jag har egentligen inget emot det, men jag undrar just om VP är lika ovälkomna? Om jag förstår det rätt så anser många att SD är sprunget ur faschismen, och det lägger jag mig inte i om det är så eller inte, men VP är uppenbart sprungna ur kommunismen, och kommunismen har varit många gånger värre mot annorlunda människor än vad faschismen någonsin varit, och de är inte lika ovälkomna... Så jag får det liksom inte att gå ihop... Någon får gärna förklara!?

Så har snart en ny helg passerat..

En inte helt superintressant helg har nu passerat.
 
I fredags var tristessen överväldigande, och med anledning av detta blev det enda som hände att jag tvättade...
 
Lördagen började inte den heller speciellt inressant. Gick upp på stan och inhandlade några par strumpor och ett par öl, och kikade runt i några affärer. Kvällen blev dock lite roligare, jag och Bias gick på bio och såg filmen "Grand Budapest Hotel", Wes Andersons senaste, och den var skruvad och bra. Efteråt gick vi till Wongs på Olai-gatan, där jag aldrig hade ätit förut, och det var en mycket positiv upplevelse. Lugnt och skönt, riktigt god mat, och bra service, även om servitrisen inte kom ihåg vad all mat innehöll när hon skulle berätta om den. Besöket var, som tidigare skrivits, dock mycket positivt i sin helhet. Mätta och belåtna gick vi vidare för en öl på Pitchers, men det var det...
 
I övrigt var lördagen solig och fin, men kall!
 
Idag då? Kikat klart på andra säsongen av "The Wire" och serien blir bättre och bättre. Under första säsongen tog det ett tag att lära känna alla karaktärer, för det är många, men nu har det satt sig, och serien är precis så bra som det sägs.
 
Annars väntar jag mest in att matchen mellan West Ham och Liverpool ska börja om någon dryg timme. Inte mycket annat planerat, eller att förtälja.

datt och ditt

Det händer inte så mycket just nu... Det kan dock bli att boka en resa till Bryssel om ett tag för att liva upp lite.
 
Kikade på Paranormal Activity 4 i söndags, och det var lite nya grepp i denna uppföljare, så filmen var således ganska bra.
 
Annars hade jag inte så mycket att förtälja...

RSS 2.0