Andorra i januari

Den 21 januari 2015 kommer ett Norwegian-plan flyga ner mig och Bias till Barcelona, och där har vi tänkt att spendera tre nätter, för att sedan åka vidare till Andorra, och även där spendera tre nätter, innan det är dags att åka tillbaka till Sverige :-).
 
Jag fick även en förfrågan igår att ta mig till Los Angeles i maj för att därifrån under några veckor köra bil genom hela USA för att avsluta i Connecticut norr om New York. Bilen skulle i så fall vara en lite äldre Ford Mustang, och resan skulle gå igenom Yellowstone, Mount Rushmore och dylikt. Måste säga att det låter väldigt lockande.
 
Idag är det Nyårsafton, och tanken är att jag ska upp på stan strax för att köpa en herrans massa vin till en fest som Peter och Johanna har ordnat.
 
Gott Nytt År!

Inget extraval

Jag har helt glömt att kommentera att det inte blir något extraval. På sätt och vis är det väl bra med anledning av att det bara skulle vara dyrt, jobbigt och antagligen fullständigt onödigt. Det hade säkert blivit ungefär samma resultat eftersom Moderaterna fortfarande vägrar ta i invandrarfrågan. Det tråkiga är dock att det efter den här uppgörerlsen kan bli skitsamma vad en röstar på om en inte röstar på Sverigedemokraterna, eftersom de är det enda riktiga oppositionspartiet numera. ...och vad kommer det att leda till tro??? Något annat oroväckande är att Vänsterpartiet får ett för stort inflytande över budgeten, ett parti som först på 1960-talet tyckte att det var helt ok med demokrati.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20087787.ab - Det finns många anledningar till att tigga.
 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article20087695.ab - Ja, jag hade inget förtroende för Aregawi innan, men nu är det på minus. 

Nicolas Winding Refn

Refn är den regissör som regisserade den fenomenala filmen "Drive", och nu har jag sett några av hans andra filmer; "Bronson", "Valhalla Rising" och "Only God Forgives", och lite kort är ingen av dessa filmer ens i närheten så bra som "Drive", men "Bronson" är värd att se.
 
Än så länge har det inte kommit fram några bevis om att moskébranden i Eskilstuna skulle vara anlagd. Det kan givetvis fortfarande vara fallet, men media måste lära sig att sluta uppvigla innan de har ett uns av fakta. Jag blir riktigt jävla förbannad!!!
 
Idag har jag beredskap fram till kl. 14:00, så jag kan just inte göra någonting förutom att sitta hemma och vänta på att telefonen ska ringa. 
 
I fredags hamnade jag och Bias på Harrys en sväng, det var en lugn kväll, men vi ville göra någonting, så vi gick och käkade på Stora Örebro och sedan vidare till Harrys. Det mest underhållande med kvällen, eller även lite otäckt, var att en tjej kom fram och berättade att jag hade gett henne en örfil på en fest för sex år sedan för att hon skulle vakna till :-). Inget jag mindes, men alltid otäckt när människor känner till en, men en själv inte har en aning om vilka de är.
 
Ett flygplan till har försvunnit i Asien, får se om de hittar det? Mycket underligt detta!

Annandag

Det blev inte så där väldigt mycket mer än lutfisk och mat igår, utan kvällen blev lugn med film.
 
Denna dag har inte heller varit speciellt exalterande, lite träning, film och handlade på mellandagsrean. Såg även precis klart matchen som Liverpool vann borta mot Burnley med 1-0, inte övertygande någonstans.
 
Det mest intressanta under dagarna har varit moskébranden i Esklistuna. Av någon anledning, som jag antar att ingen förstår, så verkar attacker mot moskéer alltid vara välplanerade terroristbrott, och till och med migrationsministern har uttalat sig i detta fallet. Detta dock innan någon egentligen vet ett dugg!? Det är aldrig allmän skadegörelse som råkade drabba en moské, försäkringsbedrägeri, allmänfarlig vårdslöshet, social oro eller något annat som "alltid" verkar vara fallet vid andra bränder. På Facebook och Twitter kommer det ena underliga inlägget efter det andra, innan någon egentligen vet någonting. Om det är någon som har tänt på, och att det var folk inne i lokalen, så är det givetvis försäkräckligt, men jag undrar var alla dessa kommentarer är exempelvis när det sprängs i Malmö var och varannan dag, är inte det lika allvarligt?

Julafton!

Nu är det iofs juldag, men igår var det julafton! Lite halvt traditionsenligt så åkte jag till Hallsberg redan dagen innan julafton för att äta lite julmat. Själva julafton spenderades sedan med storasysters familj i deras nya hus, men dessvärre hade både Saga och Lisa fått hög feber, så de var inte så alerta, även om de absolut gjorde sitt bästa för att vara glada och trevliga, och Lisa var faktiskt med hela kvällen. Det var en alldeles förträfflig kväll med god mat och dryck och mycket julklappar. Personligen fick jag peppar-kvarnar, ölglas mm, bra saker!
Två sjuka barn som verkligen gjorde sitt bästa för att vara trevliga under julaftonen!
 
Nu är det knarkfest ovanpå igen här. Alltid lika trevligt! Det är mycket öhhh, nääääääää, och annat  gutturalt mindre intellektuellt som letar sig ned till min lägenhet. Det ringde även på dörren kl 05:00 imorse, men jag öppnade inte.
 
Idag blir det lutfisk hos mor och far. Otroligt underskattad maträtt!

En alkis utanför dörren...

När jag öppnade dörren till lägenheten förut låg det en utslagen alkis där. Antagligen en som hälsat på min alkis-granne. Han låg där och snarkade. Jag övervägde alternativen med att ringa ambulans, polis eller ringa på hos alkis-grannen och be henne fixa problemet. Efter moget övervägande kom jag dock fram till att alkis-grannen säkerligen är lika illa däran, och att jag inte vill slösa samhällsresurser på en alkis, så jag lät honom ligga. När jag tittade efter nyss var han borta.
 
Igår var det lite baluns med Mats, Tora och Bias, och det var riktigt kul.
 
Kikade nyss på filmen "Barnens Ö", speciell film.

En granne ville byta lägenhet

Igår kväll ringde det på dörren, och utanför stod det en liten bosnisk gumma, ursprungligen från Banja Luka, och frågade om vi kunde byta lägenhet. En fråga en kanske inte dagligen får av sina grannar. Hon menade att hon är lite sjuklig och gärna skulle slippa att gå i trapporna. För mig är idén ganska bra, men hon bor i en tvåa med högre hyra, och det är där skon klämmer. Annars vill jag verkligen inte bo längst ner som jag gör nu, med all insyn osv. Om det ens är möjligt enligt ÖBO är även det något att ta i beaktning. Jag avböjde erbjudandet, men lovade att återkomma om jag ändrade mig. 
 
Om jag skulle ha några 1000 kr mer i lön skulle jag tagit möjligheten direkt. Nu finns det väl en liten öppning att komma upp sig lite på jobbet, åtminstone några månader, men det är inte jag som bestämmer det tyvärr.

Ett bra citat för en gångs skull

Med anledning av att all gammelmedia, och min Facebook har en tendens att översvämmas av "fakta" och "du är dum", vilket dessvärre ofta mer är "nonsens" och inte så "dumt som det framstår", vill jag bara citera Joakim Ruist inlägg i Tino Sanandajis blogg (www.tino.us);
 
"Vi som vill ha en generös invandringspolitik måste sluta tro att den idén bara kan säljas in till massorna genom att vi “bevisar” att invandring är 100% bra på alla sätt och därmed halleluja. I verkligheten är nog svensken i gemen snarare en person som har en i grunden ganska positiv inställning till invandring trots att hon inser att den liksom det mesta annat här i världen också har nackdelar."
 
Jag har liksom tröttnat på misstolkade OECD-rapporter, konstruerade Sandviken-rapporter, felaktig statistikframställnig av ETC, smått patetiskt övertolkande av uttalanden och diverse "se här när X får svar på tal av Y", men som snarare är motsatsen.

Kavajen är tillbaka

Jippi! Idag kom en tidig julklapp, min kavaj kom tillbaka från Polen :-). 377 kr kostade det dock att få den hitskickad, inte svinbilligt, men det var det värt.
 
Jag har lyckats fått någon slags nackspärr också, idag på eftermiddagen började det göra ont i nacken, och det släpper inte. Kan nog ha en del att göra med ett träningspass igår. 
 
Den politiska ankdammen fortsätter, och jag känner fortfarande inte att jag har tid att skriva vad jag tycker om det hela.
 
Såg Colin Nutleys "Sista Dansen" i söndags, och om ni inte har sett den, se den inte, för den var inte värst.

Mer en annan gång...

Tanken var att jag idag skulle ha tid att skriva ett långt politiskt inlägg, eftersom jag trodde detta skulle bli en helg då jag mest skulle sitta hemma och inte ha så mycket att göra. Det blev väl så delvis, men tiden rinner iväg...
 
Fredagskvällen gick åt till tvätt och "På Spåret". Kristian Luuk hade fått ett fräsigt skägg.
 
I lördags var det träning på förmiddagen, och sedan blev det mat och inköp av julklappar tillsammans med Bias. Efter att ha kommit hem och hunnit med att se ett avsnitt av "Breaking Bad" så mötte jag upp Bias igen på Pitchers för att se matchen mellan Arsenal och Newcastle. Slutade 4-1 för övrigt. Vi ville dock inte avsluta kvällen där utan gick vidare till Stora Örebro, och där träffade vi Per, Robban och lite annat folk, så det blev lite roligare och intressantare än vad det var tänkt. Tyvärr dog min telefon, vilket gjorde att jag ändå gick hem vid 01:00.
 
...och idag? Vad har hänt med den här dagen, den är typ redan slut? Antagligen tar det mycket längre tid att slå in julklappar än vad jag hade tänkt, för det har jag gjort ialf :-). Annars har jag mest städat och kikat på Man Utd - Liverpool. 3-0 slutade den matchen och det var väl inte helt rättvist, för Liverpool spelade rätt bra, kanske mest beroende på Man Utd darriga försvarsspel, dessvärre har de en målvakt som var galet bra idag. Faktum kvarstår dock, Liverpool kan inte göra mål utan Suarez och Sturridge.

Positivt gnäll!

Den här veckan, jag vet inte, den kanske har varit den segaste någonsin, och då har den ändå varit rätt bra. Jag har varit otroligt seg och inte riktigt med i huvudet. Jag liksom bara längtar efter att få vara hemma och inte göra någonting ett par dagar. 
 
Annars har ju veckan varit rätt bra, var till Västerås i tisdags och igår hade vi lite "julgrej" med jobbet med föreläsning och mat. Det kanske inte ska kallas föreläsning, men det var en kille som heter Jörgen Oom som i ett par timmar pratade om motivation, och det var alldeles lysande. Det var som att han pratade om allt jag aldrig lyckas formulera men alltid tänker. Ett axplock; han tycker alla svenskar är fånigt lättkränkta, att jämnställdhetsdebatten ofta tappar fokus, att kapitalism knappast behöver vara något dåligt, att vi älskar att ha rätt så mycket så att vi inte vågar testa att ha fel, att världen inte är rättvis, och att vi borde vara stolta och tacksamma över hur vi har det i Sverige osv. Alltså en snubbe som har tänkt ett steg till och sedan är väldigt bra, och orädd, på att tala om det. Jag tror inte jag har sett något bättre föreläsare.
 
Efter det var det lite mingel och mat. Maten bestod av hjort, och någon potatisgrej, var väl gott, men ett julbord hade nog varit bättre. 
 
Kavajen verkar vara på väg tillbaka nu från Warszawa, men det kommer kosta 3-400 kr, det är det dock värt, det är en förskräckligt dyr kavaj.
 
Såg även "The Imposter" här om dagen, och det var en alldeles lysande dokumentär, som alla som har mitt jobb ialf borde se.
 
Så varför är jag så seg efter denna vecka som ändå varit rätt bra? Kanske för att Liverpool åkte ur Champions League, nee knappast, det var ju väntat.
 
Fredag imorgon, heja, heja!

Jag glömde min kavaj!!!

Jag glömde min Tiger-kavaj i Warszawa buhu!!! Jag har iofs ringt idag och hotellet hävdar att kavajen finns där, och att de ska skicka den till mig här i Sverige. Jag har gett dem min adress, men inte fått någon bekräftelse än. Jag vill ha min kavaj!!!
 
En annan sak, det var väldigt många skyskrapor i Warszawa! Överraskande!

Warszawa

Nyss hemkommen från Warszawa, och jag känner mig mer eller mindre som ett vrak...
 
4 december 2014
 
Acke ställde upp med bil, så att vi kunde ta oss till Skavsta för att sedan med Ryan Air ta oss ned till Warszawa. När han hämtat upp mig åkte vi vidare för att hämta upp Per, Lundmark och Robert Larsson, så det var vi fem som körde iväg mot Skavsta. Peter mötte sedan upp på Skavsta, och tanken var även att Fischer skulle med, men tydligen hade han blivit sjuk, så det blev inget med det :-(.
 
På Skavsta blev det en öl för mig, medan andra i gruppen vid det här laget nog snarare var inne på den tredje eller kanske fjärde ölen för dagen :-). Flygresan ned till Warszawa förflöt utan konstigheter och snart var vi framme på flygplatsen Modlin utanför Warszawa, och en taxiresa senare var vi framme på våra hotell. Jag, Lundmark och Acke bodde på Hampton Hilton och de andra på Sofitel. Vårt hotell var fyrstjärnigt, och helt ok, men ändå kändes det lite risigt. Frukosten var inte så värst heller. Jag hade förväntat mig mer av ett Hilton-hotell.
Öststatskoloss, Hampton Hilton.
 
När vi hade checkat in gick vi och käkade på "wokken" som Acke kallade det, en asiatisk restaurang, med ordet wok i namnet. Med lite mat i magen blev det sedan en tupplur, för att senare ta en taxi till de andras hotell som var fem-stjärnigt, och betydligt finare inuti än vårt.
 
Vi gick sedan ut och käkade på stället "Lokal" vilket var riktigt bra.
Efter maten på "Lokal". Förutom att maten var fantastiskt god så råkade jag av någon anledning beställa fläskkött när jag skulle ha kyckling, och kom inte på det förrän när jag hade börjat äta. Hjärnkrasch deluxe.
 
Efter maten tackade jag för mig och knallade hemåt till hotellet, medan de flesta andra gick ut. För egen del var jag rätt nära att gå fel på vägen hem, men det ordnade sig, och kallt var det. 
 
5 december 2014
 
Den främsta anledningen till att jag inte följde med ut under torsdagskvällen var att jag hade bestämt mig för att deltaga i en "free walking-tour" klockan 11:00 dagen efter. Några av de andra var också intresserade, men när det väl kom till kritan var det bara Per som hängde på, säkert främst för att även han kastat in handduken rätt tidigt kvällen innan.
 
Kylan höll i sig även denna dag, så det var rätt jobbigt att gå turen även om den var bra. Vi vandrade främst runt i gamla stan i Warszawa och fick bland annat lära oss att Sigismund flyttade den polska huvudstaden från Krakow till Warszawa, att tyskarna hade ihjäl 200 000 polacker efter ett uppror i Warszawa i slutet av Andra världskriget, och att det mesta i gamla stan i Warszawa bara är kopior på de ursprungliga byggnaderna, eftersom det mesta bombades sönder under Andra världskriget. Vi fick även besöka en "milk-bar" (traditionell gammal polsk restaurang med mycket mat tillagad av mejeri-produkter) där vi beställde en halvgod rödbetssoppa, och senare även prova lite polsk vodka på ett annat ställe, för det är vodka som ska drickas i Polen tydligen, och rent ska det vara... Kylan gjorde turen lite tuff, men annars var den riktigt bra. Guiden hade kanske lite bråttom, och var väl inte direkt mån om att alla som deltog skulle lära känna varandra, vilket är ganska vanligt annars.
 
När vi gick runt nere i gamla stan kände jag faktiskt igen lite saker från när jag var i Warszawa sist, och det var under en dag i gymnasiet.
Jag och Sigismund i gamla stan i Warszawa.
"Torget" i gamla stan i Warszawa.
...och här föddes tydligen Marie Curie, lite av en bonus.
 
Sedan blev det en kaffe på Costa Coffee, för att sedan se om grabbarna piggnat till, vilket kanske inte helt var fallet, trots att det var sen eftermiddag :-).
 
Det blev sedan en taxiresa tillbaka till mitt hotell, och taxichauffören var 76 år och hävdade att han bodde i Warszawa under Andra världskriget, en kan lugnt säga att vi människor får uppleva olika saker under våra liv.
 
Nu kom även, av en ren slump, Göran Lindberg in i bilden, vilket blev en följetong för resten av resan :-). En taxiresa senare var vi alla tillsammans igen, och vi gick sedan ut i kylan för att hitta något att äta, och till slut hittade vi en mexikansk restaurang som jag dock glömt namnet på, vilket kan bero på att alkoholnivån hade ökat i mitt blod med tanke på att jag försökte ta seden dit jag kommit genom att dricka ren vodka :-). Hursomhelst var maten bra, och jag och Peter delade på någon slags "kötttallrik". Mätta, belåtna, och lite på lyset gick vi vidare till en sunkig och bohemisk bar för lite mer alkoholintag. Där slog vi till slut våra påsar ihop med lite folk från Tyskland, och kvällen avslutades sedan med en rätt ok klubb där vi hängde till sent med alldeles för många öl i händerna.
 
Tillbaka på hotellet diskuterades det nästan hål i huvudet på mig, och det ska mycket till :-).
 
6 december 2014
 
Av logiska anledningar så vaknade jag, Acke och Lundmark väldigt sent denna dag. Klockan måste säkert ha varit 14:00 eller något innan vi kom ur sängen, och det vi gjorde då var att ta en sväng förbi Kulturpalatset, som nog är Warszawas mest kända byggnad, och dit var det inte så långt för det ligger typ bredvid hotellet där vi bodde. 
Kulturpalatset i Warszawa.
 
Vi gick sedan och satte oss på en restaurang för lite mat (för mig lax) och någon öl, och resterande manskap kom förbi en stund. Sedan gick vi tillbaka till hotellet för lite tupplur, och sedan blev det en promenad till de andras hotell, så var vi alla samlade igen. Middag skulle vi ha även denna kväll, och valet föll på "Sahara", ett kebabhak, som i mina ögon var helt värdelöst, dock billigt. Jag beställde en falafel-tallrik och den smakade just ingenting. En besvikelse! Inte så belåten, men någorlunda mätt, gick jag och de andra tillbaka till den trevliga sunkbaren från gårdagskvällen, och sedan avslutade vi kvällen på en annan klubb som var rätt trist, och med rätt lite folk. Det roligaste var väl att Robert betalade garderobiären alldeles för mycket pengar, och att jag fick en enorm bricka som garderobsbricka.
Tyvärr syns det inte att den är typ en centimeter tjock.
 
På vägen hem blev det ett stopp på McDonald's, men inte så mycket mer, och kvällen blev inte så sen som den förra.
 
7 december 2014
 
Efter utcheckning, och en alldeles för dyr taxi till Modlin-flygplatsen är vi nu tillbaka i Sverige efter en mycket rolig resa. Ett mer överanalyserande och intellektuellt gäng är nog svårt att finna, och skrattmusklerna har fått arbeta :-).
 
Göran Lindbergs revansch och "Nilli" är något vi kommer ta med oss från denna resa :-). Resans soundtrack blev följande låtar; Tegan And Sara - Closer, Future Islands -  Seasons (Waiting on you), och Empire Of The Sun - Concert pitch.
 
Tack alla!

Det här blev rörigt...

Nyval! Jag är dock inte helt glad över det eftersom det är så mycket jobb att sätta sig in i allt, och inte blir det lättare när ingen talar klarspråk. En kan ju dock hoppas att det blir lite mer klarspråk denna valrörelse med anledning av att det blev som det blev i det förra valet.
 
Vad tror jag om det nya valet då? Jag tror att det gynnar alliansen rätt mycket. Löfven har inte imponerat som statsminister, och en hel del ministrar verkar ha fått sina poster på andra saker än kompetens, vilket gör att jag tror att många tappat förtroendet för den rödgröna regeringen. SD kommer nog hamna ungefär på samma resultat, om inte exempelvis Moderaterna tar tag i invandringsfrågan och vågar diskutera den seriöst, för då kan SD tappa rätt mycket, speciellt med tanke att jag tror att många kan tänka sig att rösta på alliansen istället för på SD med tanke på att de tror att ett nytt val kan gynna alliansen.
 
Det är med blandade känslor jag ser på den här situationen.
 
Imorgon ska jag dock till Warszawa, nästan lite skönt att lämna den här ankdammen till land...

Helg och advent osv...

I lördags kväll kom Mats, Tobias och lite folk över för lite baluns, och det blev riktigt trevligt. Kvällen avslutades sedan på Ritz, vilket jag eventuellt blivit lite för gammal för :-). En jobbarkompis övertalade även en av sina kompisar att mucka med mig, och jag blev rätt irriterad, men innan det gick för långt avslöjade jobbarkompisen det hela. Bra skådespeleri!
 
Första advent var sedan en lugn dag som spenderades med att kika på "Black Jack" och "Det Nionde Kompaniet", eftersom Mats hade rekommenderat dem kvällen innan. Är väl filmer jag borde ha sett för länge sedan, men det har inte blivit av. Båda filmerna har väl dock en kul story, men inget egentligt slut, de bara slutar pang boom.
 
 

RSS 2.0