Mid-week dinner

Kom nyss hem efter lite middag på Stallyktan med Nisse och Bias. En mycket skön avvikelse från de annars ganska monotona veckorna med träning och matlagning. Inga större ämnen avhandlades dock denna kväll.
 
Jag känner mig lite smårisig, började igår kväll, och hela dagen idag har jag känt mig hängig. Förhoppningsvis blir det inte värre än så här.
 
Annars inte mycket att förtälja.

Måndhag

Jag har gått in i en "samla ihop så mycket bilder från mitt liv som möjligt" mani igen, och det går hyggligt. Lillasyster skickade över en mängd bilder från Midsommar i Åsbro som jag satt och sorterade upp i helgen. Jag har även frågat runt bland flera bekanta om de kan skicka bilder, men där har det på många ställen inte ens behagats med ett svar, trots att jag ser att de läst det jag har skrivit. En aning otrevligt kan tyckas. Samla och sortera ger mig dock en underlig tillfredsställelse :-).
 
Blev även lite utgång i lördags. Satt med Nisse och Bias och kikade på skidskytte och lirade lite musikquiz, för att sedan gå till Stora Örebro och möta upp Per och Peter. Efter hand bestämde sig jag och Per för att möta upp Pars-grabbarna på Strömpis, och jag var eventuellt äldst där inne, men hade ändå någorlunda kul.
 
Kikade på filmen "The Score" igår, och den var väl bra, men hade några hål i storyn som jag hade svårt att förlika mig med :-).
 
Kikade nu på Paul Perris intervju med Jimmie Åkesson, och jag tycker nog att Åkesson gjorde en rätt dålig intervju. Han hävdade att han inte kände till mycket om SD när han gick med i partiet, och det är ytterst tveksamt, och lät som en riktigt dålig bortförklaring. Han hade även svårt att förklara vad det är är problem han ser med invandringen, och det är iofs svårt att kategorisera, men lite bättre hade han kunnat svara.

Tillbaka i verkligheten

När man varit borta ett tag från jobbet är det givetvis massor att göra när man kommer tillbaka, men ändå ganska trevligt att komma tillbaka. Jobbarkompisarna är faktiskt riktigt bra. Jag hade sökt ett annat arbete inom Migrationsverket, men igår ringde den ansvariga och sa att jobbet gått till en som jobbat i typ 30 år inom myndigheten och för tillfället var enhetschef. Svårkonkurrerat :-).
 
Imorse slutade vindrutetorkarna fram att sluta fungera på bilen, så det var lite dålig sikt när jag körde fram och tillbaka från jobbet. Har googlat det nu, och det verkar som att det skulle kunna vara så att en säkring gått, och då är det inte så farligt. Trist om det är torkarmotorn, för då måste jag lämna in bilen, och betala massa pengar, IGEN!!!
 
Nu har jag sett klart första säsongen av "The Wire" och det blev riktigt bra på slutet.
 
Det har gått så där för mig att framkalla om gamla APS-rullar för att då dem digitala. De rullar jag skickade in till Fuji fick jag tillbakaskickade med informationen om att de redan var framkallade (nehe!?), men ändå verkar det som att det ska gå att framkalla dem igen. Svårförståeligt! Jag mailade Fuji och gnällde, och de har försökt ringa mig, men eftersom jag alltid har ljudlöst så har jag missat det :-(. Passade även på att gnälla på Yamaha angående att de inte ordnat Spotify-Connect på min förstärkare, och fick svar om att det nog kommer så småningom... Hur svårt kan det vara, tekniken finns ju där!?
 
Jag har även försökt lyssna på Jenny Wilsons senaste skiva flera gånger för att försöka förstå storheten, men jag har misslyckats. Ibland förstår jag sådant först senare, men just nu, nae!

Prag, Salzburg, Linz, Prag, Plzen

12 februari 2014
 
Deb 12 februari 2014 bar det av til Prag med hjälp av ett av Norwegians flygplan, och efter en landning där det kändes som att landningsställen skulle gå sönder, var jag för tredje gången under mitt liv i Prag.
 
Efter att ha lämnat av min kabinväska hos de amerikanska engelska-lärare, med Christine i spetsen, som jag är bekant med i Prag så tog jag mig en liten promenad till Vitkov National Monument, en betongkoloss uppe på en kulle mitt i Prag. Där finns bland annat "den okände soldatens grav" i Prag, något Masoleum och lite annat smått och gott. Ingenting var dock öppet när jag var där.
Vitkov National Monument. Det bjöd på trevlig utsikt över Prag, men verkar som synes inte vara det mest populära stället i Prag.
 
När jag var nöjd kilade jag ner till gamla stan och kikade på när Sverige vann över Tjeckien i OS-hockeyn. Passande att vara i Prag just då, och så mycket mer spännande hände inte denna dag.
 
13 februari 2014
 
Är det något det finns gott om i Prag så är det slott, fort och kyrkor. Sist jag var i Prag så besökte jag det stora slottsområdet, men denna gång blev det istället ett besök till slottet, eller snarare fortet, i Vysehrad. Där finns även en basilika och en kyrkogård där flera före detta tjecker har sin sista vila.
Muren runt "slottsområdet" Vysehrad.
 
När jag kände mig klar med detta fortsatte jag vidare till det inte allt för vackra TV-tornet i Prag, Zizkov TV-tower. Eftersom jag har som "lag" att jag måste åka upp i alla höga byggnader jag hittar, så åkte jag även upp i det här tornet för att kika lite på utsikten.
Som synes inte den vackraste byggnaden på denna planet, men lite kul att de satt dit bebisar som försöker klättra upp för tornets sidor :-).
 
Nästa plats att undersöka var "Lennon-wall", en graffiti-väg, som efter vad jag förstått inte har så mycket med John Lennon att göra förutom att när det började målas där, i protest mot kommunist-regimen, målades bilder på John Lennon. Numera tror jag att vem som helst med lite talang kan måla där, så vad som finns på väggen ändras hela tiden.
Lennon-wall.
 
Kl 23:00 avgick bussen mot Salzburg, och det var en rätt lyxig buss med egna skärmar där man kunde se film och även Wi-Fi fanns, men annars var bussen för trång.
 
14 februari 2014
 
Vid en 4-5 på morgonen den 14 februari var bussen framme i Salzburg, och efter att ha sovit en timme, om jag är positiv, så släpptes jag och bussens övriga passagerare av i utkanten av Salzburg. Helt otroligt konstigt! Salzburg är ingen metropol, lite större än Örebro, men det var ungefär som att Swebus skulle släppa av sina passagerare i Lillån här i Örebro.
 
Efter att irriterad letat på en trådbuss för att kunna ta sig in i centrala Salzburg lyckades jag och Christine till slut hitta hostelet vi skulle bo på, men incheckning var 15:00 eller något liknande, så det var bara att ge sig ut på sightseeing i Salzburg ännu mer irriterad och trött.
 
Salzburg överraskade dock positivt, som en mycket vacker stad i kanten av Alperna. Det första stoppet blev den kända Mozart-statyn, och sedan blev det att besöka det mäktiga Hohensalzburg Castle som ligger på en kulle och "övervakar" staden.
Mozart-statyn.
Utsikt från slottet, inte alls så tokigt, och vädret var inte heller så dumt! Till en av de där topparna bakom mig åkte vi dagen efter, men det kommer längre ner...
Gamla stan i Salzburg med Hohensalzburg Castle i bakgrunden.
 
Efter lite traditionell österrikisk mat blev nästa stopp huset där Mozart föddes. Han föddes i Salzburg, men bodde inte där hela livet, utan reste runt i Europa och bodde väl en del i Wien om jag minns rätt. Nu är huset ett litet museum som är halvintressant, eller intresset är väl så stort som det intresse man har för Mozart :-). Klassisk mark är det alla gånger dock.
Här i huset bakom mig föddes Mozart!
 
15 februari 2014
 
Denna dag var den bästa på hela resan för då åkte vi med hjälp av en linbana upp i Alperna, och färden i livbanan var otäckare än jag hade föreställt mig.
Linbanan "Untersbergbahn".
 
Uppe i Alperna var det dock sagoligt vackert och utsikten var bedårande. Som grädde på moset bjöd vädret på strålande sol och 16 grader nere på marknivå under dagen.
Alperna!!!
 
På vägen tillbaka mot Salzburg stannade vi till vid slottet Hellbrunn där det på somrarna finns massa sprutande fontäner, men de var inte igång nu under vintern. Filmen "Sound of Music" spelades tydligen in i Salzburg, åtminstone delar av den, och här i Hellbrunn finns lusthuset som är med i en känd scen från filmen. Jag jar inte sett filmen, men måste väl göra det nu antar jag...
Lusthuset från "Sound of Music".
 
16 februari 2014
 
Denna dag regnade det konstant vilket givetvis var lite tradigt, men skam den som ger sig. Det blev en lång promenad genom Salzburg denna dag med besök till ett fort som ligger på en kulle mittemot slottet, samt ett besök till palatset Mirabell där det finns en känd fontän från "Sound of Music".
Utsikt från fortet med slottet i bakgrunden.
Fontänen från "Sound of Music" vid Schloss Mirabell i Salzburg.
 
Kvällen spenderade jag sedan på en irländsk pub med att se Liverpool köra över Arsenal men ändå förlora med 2-1, och så var det tack och adjö till FA-cupen denna säsong :-(.
 
17 februari 2014 
 
Denna dag var det dags att lämna Salzburg, och vi tog tåget till Linz, och spenderade några timmar där innan vi fortsatte med buss till Prag. Tror dock inte det fanns så mycket spännande att se och göra i Linz ändå, så några timmar räckte gott. Det skulle väl vara att köpa choklad, men det blev det inte mycket med.
Linz.
 
Tillbaka i Prag spenderade jag kvällen med att läsa Sven-Göran Erikssons biografi. Intressant om man gillar fotboll, men ganska tråkig när det kommer till avslöjanden osv. Det som slog mig av boken vara att "Svennis" verkar vara en trevlig person med ett nästan överdrivet naivt ego.
 
18 februari 2014
 
Denna dag tog jag tåget till Plzen i Tjeckien för att besöka Pilsner Urquells bryggeri, och det var i denna stad historien om lager-ölet startade 1852. På bryggeriet kan man gå en guidad tur och det var det jag gjorde, och fick således lära mig lite om både bryggeriets och lagerölets historia samt provsmaka lite öl. Helt klart intressant utan att på något sätt vara överspännande.
Pilsner Urquells industriområde. Här tappas även andra öl såsom; Gambrinus, Kozel och Radegast även om de tillverkas på andra platser i Tjeckien.
 
Jag hann även med att ta en kort promenad runt i Plzen innan jag åkte tillbaka till Prag.
Katedralen i Plzen.
 
På kvällen blev det sushi i Prag, vilken är långt ifrån så vanligt som sushi här i Sverige, och ganska dyrt. Sedan var det nattinatt och så idag åkte jag tillbaka till Sverige.
 
Summa summarum en mycket intensiv och trevlig resa, men alltid skönt att komma hem :-).
 

På resande fot!

Sitter just nu på ett hostel i Salzburg efter att spenderat en dag i Prag innan. Jag har bland annat besökt Wolfgang Amadeus Mozarts födelsehus idag. En lång uppdatering av denna resa, som om ett par dagar går tillbaka till Prag med ett kort stopp i Linz innan, kommer i sedvanlig ordning att komma när jag är hemma i Sverige igen på onsdag. I övrigt är Salzburg fånigt vackert!

Lattjo besök

Det blev några öl i lördags med Nisse och Bias, dock blev det inte mycket till utgång efter att vi varken orkat stått i kö till RItz eller Harrys. Det blev istället en sväng till Pitchers.
 
En liten udda händelse skedde även i lördags tidig kväll. En granne, säkerligen aningen alkoholiserad, ringde på och ville ha hjälp med ljudet på hennes dator. Jag märkte att hon inte var nykter, och var väl ätt tveksam till att hjälpa till. Tänkte att det kunde vara en dålig invit... Men jag lovade att komma upp efter att jag fått på mig lite mer kläder, jag hade precis duschat så jag öppnade i morgonrock. När jag sedan gick upp till henne för att hjälpa till hörde jag att det var fest i lägenheten. Uschling tänkte jag och tvekade en bra stund innan jag ringde på, men till slut ringde jag på och jag blev insläppt. Där inne var det riktigt rörigt och några påverkade personer en bit över 50 år. Jag lyckades dock lösa problemet rätt snabbt, det var nätverket som var avstängt på datorn och ljudet, och de var så nöjda så efteråt. Så det var ingen dålig invit som tur var :-).

En 5-1a!!!

VIlken uppvisning av Liverpool, 4-0 mot Arsenal efter 20 minuter, sedan var matchen klar, och den slutade sedermera 5-1, precis som i speedway. Inte nog med det, Kalla tog silver i OS i förmiddags, så hittills en riktigt bra sportdag. Nu får vi se om skidskytte-herrrana kan hitta på något också, så kan det bli en helt fantastisk dag, men det ska mycket till.
 
Det har varit mycket negativt mot OS i Sotji, beroende på gay-lagar och arbetare som utnyttjats vid arbetet inför OS i Sotji, och det har diskuterats en hel del om inte utövarna borde bojkotta spelen på grund av detta? Jag har inte satt mig in i den här problematiken överhuvudtaget, men jag har ändå en del funderingar kring all kritik. Är det inte ett bra sätt att OS är i Ryssland så att de här gay-lagarna verkligen kommer upp till ytan, och att det sätter press på Ryssland att ändra dem, sedan är inte direkt Ryssland ensamma om att ha "gammaldags" lagar vad gäller homosexuella. Det här med att arbetarna inte fått betalt osv., är en annan sak, och är det verkligen helt sant? Hur har arbetarna överlevt om de inte fått någon betalning? ...och är det verkligen bättre att lägga OS i ett "rikt" land där arbetarna redan har det ganska bra? Det är väl ialf en bra tanke att lägga OS i regioner där människor som har det lite sämre, kan få det lite bättre genom OS?
 
Ikväll kan det bli att fira denna härliga dag med några öl :-).

Onsdag

Imorgon bär det av till Sthlm för utbildning i hedersproblematik, intressant, dock midre intressant att tåget går typ 06:00 imorgon...
 
Efter att jag scannat in en del bilder kom jag på att jag kanske kan framkalla dem istället... Alltså skicka in rullarna och få digitala kopior. Det skulle tydligen fungera enligt Fuji, men kosta en del, dock är det nog värt det, och blir säkert bättre kvalité än om jag scannar in själv.
 
Det verkar även ha blivit ordning på datorn efter min formatering av hårddisken.
 
Snart dags att kila iväg för att möta upp Nisse och Bias för en bit mat, trevligt, trevligt! 
 
En vecka kvar tills en veckas semester och besök till Tjeckien och Österrike.
 
Vem vill åka någonstans i mars?

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman är död, och det är en stor förlust för filmvärlden. 
 
Idag har jag inte hunnit göra mycket med anledning av att jag formaterat hårddisken på datorn för att försöka bli av med en trojan, och det tar sådan tid med alla uppdateringar osv.

Lördag

Idag har det inhandlats ny kavaj, 70 % i rea, så det kändes som ett kap. Även ett par brallor slank med, så nu är väl årets klädinköp avklarade :-).
 
Om Liverpool vinner imorgon ser det bra ur för 4e platsen, med anledning av att både Scums och Tottenham tappade poäng idag.
 
Annars inte så mycket att surra om idag.
 
Ska nog snart iväg till Ali på lite fest.
 
Så en selfie på nya kavajen;
 

RSS 2.0