Snöstorm har blivit standard...

Inte för att jag har något enormt emot snö, men när det är flera dagar av yrande kall snö i luften som letar sig in överallt blir jag rätt trött på den, och som extra krydda gör snön att tågen blir sena osv...
 
Annars är väl det mesta frid och fröjd.
 
I lördags kväll blev det utgång med Bias, Mats och Svensson, med sedvanligt gitarrspelande och skrålande på förfesten. Sedan bar det av till Harrys, vilket inte alls var så dumt.
 
I söndags passade jag på att stjäla min egna cykel. När jag släpade den förbi polisstationen kände jag mig tvungen att visa att jag hade nyckel, och stannade för att försöka få upp låset, och då gick låset upp, så jag behövde inte släpa cykeln så långt som tur var :-).
 
Jag började kika på serien The Wire i söndags, och blev rätt imponerad, så den kommer jag se klart när tid finns.
 
Jag vet inte om jag nämnde att jag lämnade in min bil förra veckan? Jag ringde idag och undrade om de fått ordning på centrallåset som strulat... Det hade de inte, och det känns som att det kan bli dyrt det här... Egentligen skiter jag ju i om låset funkar, men jag tror ju att det är det som gör att bilen inte startar ibland och det är irriterande.
 
Såg filmen "Bäst före" i måndags, och den var kanske inte riktad åt min generation, men ändå rolig och helt klart sevärd :-).
 
Jag har även startat ett nytt projekt, och det är att scanna in alla mina gamla foton och försöka komma på vilket datum de är tagna, vilket inte är det lättaste...

Jag måste stjäla min egen cykel!

Min cykel har nu stått en dryg vecka på stationen i Örebro, och det med anledning av att jag inte lyckas få upp låset. Om man kan uttrycka det som så, så är det tur i oturen, att jag inte har låst fast den i någonting, så jag kan bära bort den därifrån om jag vill, vilket även vilken äcklig cykeltjuv skulle kunna göra också. Nu är dock cykeln låst med ett motorcykellås, så det kan nog vara en aning knepigt att få bort det utan nyckel. Igår stod cykeln fortfarande kvar även om den på något underligt sätt bytt plats och hamnat i ett annat cykelställ. Det beror säkert på att något "skottare" flyttat på den. Mitt problem är alltså att jag måste bära hem cykeln, förbi polisstationen, och känna mig som en tjuv hela vägen, därför har det inte blivit av, men imorgon tänkte jag försöka ta tag i eländet, om jag vågar :-).
 
Ikväll blir det fest :-).

Aftonbladet sätter rekord i idioti!!!

Idag har Aftonbaldet slagit på stora trumman om att märklare är rasister för att de försöker svara på frågan "om det bor många araber i området?" som ställts av Aftonbladets under-cover journalist. Inte bara det utan journalisten lägger även till att han inte gillar araber speciellt mycket. Svaren från mäklarna är varierande i stil med att "jag har inte sett några tror jag", "oftast har utlänningar inte råd att bo här" osv, således generellt inga direkt konstiga svar. Någon svarade dock efter att journalisten sagt att han inte gillar araber "att han nog tyckte likadant", vilket givetvis kan ses som rasisitiskt, men det är upp till mäklaren att tycka vad han vill, och det är ju inte han som försökt sälja in sig genom det hela, utan han svarar bara på en fråga. Aftonbladet vill på något underligt vänster-manér få fram att mäklare är rasister ur detta. Frågan är ju dock om det inte snarare är Aftonbladet som är rasister och fördomsfulla som ens tänker tanken på att göra något så här dumt, och samtidigt just välja arab-gruppen. Varför inte afrikaner, kaukasier, persier, danskar, finnar, syrianer eller någon annan "folkgrupp" som inte alltid ses som så positiva? Sedan förstår jag inte felet i att ställa frågor om området dit man tänkt flytta??? Hade det varit annorlunda om frågorna handlat om barnfamiljer, pensionärer, ungdomar osv? Knappast, och svaren hade varit på liknande sätt.
 
Mäklare vill sälja till högstbjudande, för att tjäna mycket pengar, och skiter fullkomligt i var personen som köper kommer ifrån. Med den anledningen är det här reportaget ännu mer idiotiskt.
 
Sedan är det fullständigt självklart att en svensk hyresvärd hellre hyr ut till personer som denne litar på, känner igen sig i, och anser vara solventa än till andra grupper av människor. Att det missgynnar utlänningar, alkoholister, ungdomar, män i vissa fall, och andra grupper är inget konstigt alls. Man kan kalla det rasism, hat av marginaliserade, ungdomsförakt, feminism, eller vad som helst, men det är så enkelt att VI ALLA antar att vissa människor är skötsammare än andra genom erfarenhet och igenkännande, svårare är det inte.
 
Så det enda Aftonbladet gör är att förvärra en redan sned debatt.

Pang, bom!!!

Idag har bilen körts iväg till verkstaden för att få kontakterna till framlyktorna bytta, och för att se om det går att lösa låsproblemet med bilen. För tillfället står bilen konstant olåst, vilket kanske är lika bra, då går väl mindre sönder om någon försöker ta den.
 
Har även kikat på Uppdrag Gransknings, på förhand, intressanta program om skjutningarna i Göteborg, och i synnerhet i Biskopsgården. Nu var programmet inte så intressant eftersom få som intervjuades vågade säga något intressant. Det var dock en kille som hävdade att grupperna som skjuter på varandra snarare är små kompisgäng än mer seriösa gäng, och det var jag kanske inte helt insatt i innan. Annars var det mycket dumheter, bland annat ett tjejgäng, som hävdade att de absolut inte skulle kunna vittna, vilket jag förstår, men som tyckte att polisen gjorde ett uselt arbete som inte lyckades gripa någon för skjutningarna. Jag skulle inte heller vilja vittna, men jag förstår ju ändå att utan allmänhetens hjälp är polisen rätt maktlös i en rättsstat. Sedan pratades det också om att människor gått arbetslösa i många år, och inte varit utanför Biskopsgården överhuvudtaget, och där ser jag mest ett egetansvar än att bara gnälla på samhället. 
 
Vad kan man göra åt sådana här problem? Ullenhag och Ylva Johansson diskuterade det efteråt. Att höja straffskalan för vapenbrott är ett bra sätt, för i de lägena behövs det inte så mycket vittnen, men straffet måste ändock vara rimligt. Jag tror även att fler poliser i området är ett bra sätt. I programmet åkte journalisterna runt med ett par poliser som jobbade i området, men jag tror att det skulle vara bra men ännu mer sådant. Fler lokala poliser åt Sverige :-). De diskuterade även att få fler folk i arbete, och det är bra på pappret, men det är inte så enkelt att bara trolla fram nya arbeten. Diverse åtgärder när det gäller jobb, och som inte ger riktiga jobb, brukar väl sällan fungera? Ylva Johansson sa dock en väldigt bra sak, och kanske det bästa någon sagt på länge i invandringsfrågan, och det var att vi inte behöver någon integrationsminister, utan mer se problemen som samhällsproblem och inte integrationsproblem. För när vi nämner integration, eller att det är så synd om den och den, så delar vi upp befolkningen i vi och dom. Försök istället se alla som en del av samma värld, och samma problem. 

joråsatte

Då är det söndag igen, och det betyder arbete imorgon igen.
 
Igår blev det lite vin, sushi och snack med Lundmark, Gustav och Per, och en sväng till Stora Örebro. Lugnt, trevligt och sansat.
 
En aning roligt var det i fredags när jag köpte vin på Systemet. Oftast måste jag visa legitimation, och nu är jag faktiskt så gammal att det kanske inte skulle behövas, och denna gång ursäktade killen i kassan sig med att "han måste ju fråga" efter att han sett legitimationen :-). 
 
I övrigt har det tränats en sväng idag, och "Mildred Pierce" har setts klart.
 
Ett par inte supernya låttips;
 
- Phosforescent - Song for Zula
 
- King Charles - Love lust
 
Dagens snackis och fundering är varför Kent Ekeroth blev utkastad med sällskap från en restaurang i Sthlm? Har han förnedrat en kvinna, eller var det bara för att han var Sverige demokrat? Nog att det kan vara en kombination, men jag har en aning svårt att se att han och hans sällskap kan ha förnedrat en kvinna så pass att de ska bli utkastade!?

Inte mycket att förtälja...

Ingen handbollsmatch den här helgen heller, dock spelas matchen men jag får inte vara med, och det antagligen för att jag inte har tränat något, vilket är i sin ordning. Jag har inte betalat medlemsavgiften heller... Ny tränare tydligen också så att Bias ska kunna spela ute. Låter som en rimlig lösning, så att det finns fler spelare som kan spela handboll tillgängliga.
 
Börjat kika på miniserien Mildred Pierce, helt klart en tjejserie, men bra.
 
Snart iväg til Lundmark för lite fotboll och lite alkohol, var länge sedan.
 
Annars är väl allt bra och som det ska.
 
Mando Diaos nya sång "Black Saturday" är ju riktigt festlig.

Bokat!

Nu är en veckas resa bokad till Prag och Salzburg, kul, kul. Det dumma var bara att Danne undrade om jag ville hänga på till Mange i Rotterdam samma datum i februari som jag ska åka.
 
Jobbigt på jobbet idag. Det dyker upp för mycket oplanerade saker, i ett redan superpressat schema, vilket gör att saker hamnar på hög, vilket jag har stora problem med.
 
Annars då? Inte så mycket, Veckans Brott börjar igen, och det är ju kul

Mycket som är konstigt nu...

Malmö kommun är på gång att ge illegala invandrare socialbidrag och boende, och några andra kommuner verkar vara på väg att följa efter. Det är alltså inte nog att vanliga asylsökande, som i många fall endast är här för att leta arbete, försöka få ett bättre liv, för att söka vård för sig själva och sina barn, eller gömma sig undan diverse dumheter de gjort på hemmaplan, endast betalar 400 kronor per halvår för vård i Sverige. Förra året fick även de före detta asylsökande, eller andra som bara är här utan att ansöka om asyl, och alltså befinner sig illegalt i Sverige, rätten till sjukvård som inte kan anstå, men det helt gratis. Nu ska alltså även den här sistnämnda gruppen få socialbidrag och lägenhet, och det bara för att de råkar befinna sig på svensk mark. Jag kan inte förstå det! Jag fattar inte! VARFÖR är det mer synd om människor som råkar befinna sig på svensk mark, och som i de flesta fall bryter mot svensk lag, än de som lever under förskräckliga förhållanden utanför Sverige? Vi drar ner på, som jag förstått det, biståndet till utlandet för att "hjälpa" folk här. Jag kommer aldrig att få den ekvationen att gå ihop i mitt huvud. Borde vi inte numera också ge socialbidrag till alla socialt utsatta i hela världen, eller åtminstone försörja de, dock ganska få, som faktiskt följt svensk lag och åkt tillbaka till sina hemländer när de ombetts göra det?
 
Det kan ju vara så att illegala utlänningar begår mindre brott osv om de får en del pengar och boende, men de ska inte ens vara i Sverige!? En plats i förvar i väntan på utvisning är ju samma sak, och mer rimligt i mina ögon.
 
Sedan undrar jag hur det går till att en "svensk" kosovoalban född i Sverige blir dödad i Pristina när han besöker den skola han tidigare gått på? Får det inte att gå ihop att en kosovoalban född i Sverige skulle gått i skola i Pristina. Är kanske möjligt, men låter underligt.
 
En annan albansk kille bli skjuten och knivhuggen i Sverige, och det antagligen beroende på de asylskäl den personen har? Då funderar man ju på om det verkligen är Sveriges ansvar att ta hand om familjära problem för albaner? I vissa fall är vi nog tvungna enligt lag, men ni förstår nog poängen...
 
...och alla dessa reportage om rumänska tiggare i Sverige, där det framstår som att de är Sveriges ansvar, får jag inte heller att gå ihop. Resa runt i Europa får alla EU-medborgare göra, men hur det kan vara ett annat lands "fel" om en person har ett dåligt boende i det land hen besöker är en aning krångligt att förstå...

Lördag förmiddag

Första arbetsveckan efter ledigheten avklarad, och det har varit mycket att göra på jobbet som vanligt.
 
Annars har det mest rullat på med träning osv. Blev lite sushi i onsdags och det var inte så dumt, bra sällskap.
 
Det lutar åt att det blir en resa till Prag och Salzburg snart, alltid kul att röra på sig lite.
 
Har upptäckt att Michael Fassbender är en alldeles fantastisk skådespelare, efter att ha sett filmerna 12 Years a Slave, Fish Tank och Shame med honom under den senaste veckan. 
 
Nu har även vintern kommit, och det är snö på marken, och den verkar få ligga kvar om väderrapporterna stämmer.
 

Tillbaka i arbete

Nu är man tillbaka i arbete efter en nödvändig men stundtals lite tradig ledighet. Jag jobbar ju på en arbetsplats som inte alltid är den charmigaste på denna jord, och senast idag var det en snubbe som satte eld på sig själv i Karlstad, men ändå är moralen bland merparten av de anställda god. Idag när jag kom till jobbet var det få om ingen som gnällde över att vara tillbaka, utan det var mer "fan vad skönt att jobba lite igen, har varit rätt uttråkad med att gå hemma så länge", och det är lite så jag känt också. Nu kanske det säger mer om våra vardagsliv, men ändå trevligt att komma tillbaka till en arbetsplats där de flesta ändå verkar trivas bra.
 
Helgen som gick var inte så mycket att orda om, för jag gjorde just ingenting. Mekade lite med bilen... Vänta nu, vad skrev jag? Jag bytte lampor på strålkastarna i fronten, och upptäckte att kontakterna var sönderbrända, så nu måste jag lämna in bilen... Är lite andra problem också, så det är kanske lika bra att gå till doktorn med bilen :-).
 
Annars har det blivit lite film som vanligt. Jag blev inspirerad av, eller kanske snarare frustrerad över, att inte kunna filmfrågan på På Spåret i fredags. Den fråga om filmen "Klassfesten". Därför var jag tvungen att se filmen, hade sett delar förut, och vilken underbar film :-). Det roligaste på länge :-). Av bara farten så såg jag "Varannan vecka" också, samma regissörer (Hannes Holm & Måns Herngren), och den var också bra, men inte lika bra. Även "Cornelis", "Tuppen" och "Call Girl" har setts, vilka alla har gett viss underhållning.
 
Helgens FILM var dock biobesöket med Bias där vi såg "12 Years a Slave". Kanske inte den snabbast berättade film jag sett, men det är en film som alla bör se, och som ni kanske förstår så handlar den om slaveriet i USA. Filmen är stundtals riktigt otäck, och det är svårt att hålla tårarna tillbaka, om man nu försöker göra det.
 
Såg en lustig grej idag när jag cyklade hem från station, var en snubbe på en vespa som körde väldigt underligt på gatan, kunde liksom inte hålla sig på cykelvägen, och som hade täckt över registreringsskylten på vespan, samt körde med förtäckt ansikte. Kommer just nu inte ihåg om han hade hjälm eller inte, men antagligen inte...

Vad gör alla människor hela kvällarna?

Jag blir tokig! Jag vet inte hur man gör längre! Vad gör man en kväll när man är ledig och inte går ut, och då innefattar jag fest, bio och restaurang-besök i gå ut!? Vad sysslar alla dessa superokända människor med under helgkvällarna (om man får citera Lindström), de som inte är ute i något kvälls- eller nattliv? Äsch, är väl fel på mig, att jag inte kan umgås med människor utan att göra något praktiskt, för att jag blir uttråkad, men jag blir ju ännu mer uttråkad när jag är ensam.

Dricksa eller inte?

Jag har under kvällen läst denna artikel på Aftonbladet; http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4085874.aos#xtor=AD-500-[alltomstockholm]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]
 
Den handlar om att man ska visa hyfs och dricksa på krogen, och då är nog definitionen för krog finare restaurang. Intressant nog var kommentarsfältet öppet och där frodades av kommentarer. Jag har läst igenom de flesta och jag anser inte att det verkar finnas någon direkt anledning till att dricksa i Sverige, och eventuellt ingen annanstans heller. Många av argumenten för att man ska dricksa är att lönerna är dåliga, att krogbranchen ständigt har det svårt att gå runt, att jobbet är slitigt osv. Motkommentarerna är jämförelser med andra brancher där det inte dricksas, att dricksen kanske inte skattas för och att det eventuellt sänker lönerna när krogägarna räknar med att de anställda ska få dricks.
 
Varför tycker jag att ge dricks är onödigt då? Främst är det med anledning av argumentet att man aldrig någonsin dricksar någon annanstans, som i exempelvis klädesaffären eller i hi-fi-shoppen, och där man ofta får mer hjälp än på en krog. Att lönerna är extremt dåliga vet jag inte om jag håller med om heller, de ligger på drygt 20 000 i månaden utan OB, vilket inte är superlågt, nu har dock inte alla krogar kollektivavtal, men det behöver ju inte alltid betyda att de som inte har det betalar ut sämre löner. Huruvida krogbranchen har det svårt att gå runt har jag ingen aning om, men det är inte direkt ont om krogar och restauranger i Sverige, så det argumentet kan man ju fundera kring... Att jobba som servitör/servitris skulle vara slitigt kan även det diskuteras, och skiljer sig antagligen enormt åt... Är det mycket folk så köper jag det fullt ut, men även när det är mycket folk så sitter ju de flesta och äter, inte belastar den som serverar. ...och att kunna vilket vin som passar till vad är inte kärnfysik på de flesta krogar.
 
De som arbetar i barer och på klubbar kan ha det överjävligt, helt klart, men vad gör dom egentligen? Hämtar en öl, blandar en drink, de ger absolut ingen service. Att deras lön inte skulle kunna gå på priset för det de serverar är ett superdåligt argument. 
 
Så nää jag kan inte se något vettigt argument till att ge dricks. ...och är det inte så att man kan byta arbete om det nu skulle vara överjävligt. Jag tycker faktiskt inte krog- och resturangbranchen verkar ha samhällets lägst stående människor i sin arbetskår, utan arbetet verkar nästan vara populärt!? ...hur skulle det vara utan dricks?
 
...och är det inte en "dricks" i sig att krogen blir populär på grund av bra service och mat så att folk återkommer? Nu kanske inte de penganna går till "arbetarna" men det är ju en fråga mellan de som arbetar och den som äger stället.

2014-01-01

Nytt år nya möjligheter som det brukar heta.
 
Eftersom jag inte hade ordnat med någon egen tillställning och inte direkt blivit inbjuden någonstans heller, så var jag länge i valet och kvalet över vad jag skulle göra med denna nyårsafton. Jag hade dock fått en inbjudan på Facebook från Ali om lite fest hos honom, men av de som skulle komma dit kände jag knappt ingen, men jag bestämde mig för att gå dit ändå. Ali är ursprungligen från Iran och jobbar som tolk och därav var de flesta som var på festen invandrare från lite överallt i världen. Festen var trevlig, och lite senare kom det lite annat folk från fotbollslaget som jag känner bättre. Det som dock störde mig rätt mycket var att två tre stycken av de som var på festen skulle kommentera att de var blattar, och skoja om att jag som svensk vågade vara där osv. Det irriterade mig mycket, vad fan spelar det för roll om de är invandrare? Ja det är kul med bakgrunder, men att se sig själv som en del av ett vi och dom samhälle blir inte bra.
 
Senare hamnade jag på Ritz efter att ha varit lite fundersam på var jag skulle ta vägen. Det blev som så att jag råkade stöta ihop med syrran och Peter med sällskap utanför East West, så jag kikade på fyrverkerierna med dem och gick sedan tillsammans med dem till Ritz.
 
Idag har det inte helt oväntat varit en lugn dag :-). 
 
Filmer:
 
Gone baby gone - Bra.
 
Indiana Jones and the Last Crusade - Mycket bra.
 
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark - Mycket bra.
 
De här två Indiana Jones filmerna var inte lika fåniga som Temple of Doom, eller fånigheten var mer ok.

RSS 2.0