Aftonbladet sätter rekord i idioti!!!

Idag har Aftonbaldet slagit på stora trumman om att märklare är rasister för att de försöker svara på frågan "om det bor många araber i området?" som ställts av Aftonbladets under-cover journalist. Inte bara det utan journalisten lägger även till att han inte gillar araber speciellt mycket. Svaren från mäklarna är varierande i stil med att "jag har inte sett några tror jag", "oftast har utlänningar inte råd att bo här" osv, således generellt inga direkt konstiga svar. Någon svarade dock efter att journalisten sagt att han inte gillar araber "att han nog tyckte likadant", vilket givetvis kan ses som rasisitiskt, men det är upp till mäklaren att tycka vad han vill, och det är ju inte han som försökt sälja in sig genom det hela, utan han svarar bara på en fråga. Aftonbladet vill på något underligt vänster-manér få fram att mäklare är rasister ur detta. Frågan är ju dock om det inte snarare är Aftonbladet som är rasister och fördomsfulla som ens tänker tanken på att göra något så här dumt, och samtidigt just välja arab-gruppen. Varför inte afrikaner, kaukasier, persier, danskar, finnar, syrianer eller någon annan "folkgrupp" som inte alltid ses som så positiva? Sedan förstår jag inte felet i att ställa frågor om området dit man tänkt flytta??? Hade det varit annorlunda om frågorna handlat om barnfamiljer, pensionärer, ungdomar osv? Knappast, och svaren hade varit på liknande sätt.
 
Mäklare vill sälja till högstbjudande, för att tjäna mycket pengar, och skiter fullkomligt i var personen som köper kommer ifrån. Med den anledningen är det här reportaget ännu mer idiotiskt.
 
Sedan är det fullständigt självklart att en svensk hyresvärd hellre hyr ut till personer som denne litar på, känner igen sig i, och anser vara solventa än till andra grupper av människor. Att det missgynnar utlänningar, alkoholister, ungdomar, män i vissa fall, och andra grupper är inget konstigt alls. Man kan kalla det rasism, hat av marginaliserade, ungdomsförakt, feminism, eller vad som helst, men det är så enkelt att VI ALLA antar att vissa människor är skötsammare än andra genom erfarenhet och igenkännande, svårare är det inte.
 
Så det enda Aftonbladet gör är att förvärra en redan sned debatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0