Egentligen alldeles utmärkt, men...

Den här helgen har varit lugn, och seg. I fredags blev det dock några öl och lite annat med Bias, typ firade att han fått fint arbete, grattis igen!
 
Så i lördags åkte jag hem till familjen i Hallsberg för att byta däck och fira lillasyster som fyller år idag, grattis igen! Det kändes dock lite ovanligt att sitta i Hallsberg en hel dag och göra just ingenting förutom att äta, brukar aktivera mig mer. Maten var dock alldeles utmärkt och årets första grillning genomfördes.
 
Fotbollsmässigt var gårdagen mycket bra eftersom Chelsea förlorade och Arsenal och City spelade lika, och det fortsatte även på ett bra sätt idag när Liverpool slog Tottenham med 4-0. Men inte tusan ska man få vara glad för det, för någon jävel hade ihjäl en Djurgården-supporter i Helsingborg. Kanske inte helt oväntat att en så kallad "supporter" skulle stryka med efter allt bråk som varit och är. Av korkade människor är nog "hard-core fotboll-supporters" de mest korkade... Det är nästan som att gå på zoo när man tittar på dem. 
 
Ja just det, ÖSK vann premiären!

Dessa strukturer...

Det är stort i medierna nu om rasism, afrofobi med mera, och som vanligt verkar hälften vara felaktigt. 
 
Att en romsk kvinna inte skulle få ha kommit i frukostmatsalen på Sheraton i Sthlm låter fullständigt otroligt, (inget ont om Sheratons personal) men jag tror de flesta av dem inte har en aning om vad en rom är. Läs detta om den händelsen; 
 
http://meritwager.wordpress.com/2014/03/27/sheraton-be-om-ursakt-om-ni-har-gjort-fel-sheraton-be-inte-om-ursakt-om-ni-inte-har-gjort-fel/
 
I Aktuellt igår var det snack om afrofobi och idag visades en dokumentär i ämnet, och mycket var väldigt konstigt. I Aktuellt hävdades det att av svenskar är ca. 5 % arbetslösa, medan det bland afrikaner är 25 %, och vad kan det bero på? Jag vet inte om jag träffat en enda högt utbildad afrikan av flera hundra människor jag träffat på jobbet. Kan det ligga något i det eventuellt? I andra grupper är det annorlunda. Nu kan dessa siffror givetvis bara inkludera högutbildade eller att det matchats på något annat sätt, men jag är tveksam till att det gjorts.
 
En tjej i dokumentären hävdade att det var svårt att dejta som afrikan i Sverige, och även några andra killar var inne på samma spår, och vad kan det bero på? Rasism? Ja på sätt och vis, och det beror på att människor föredrar människor som liknar dem själva när det kommer till kärlek, således inte så konstigt, men rasistiskt är det väl då på sätt och vis.
 
Det togs även upp mycket om vad afrikaner får utstå på grund av sin hudfärg, och dessvärre är det något som alla som ser annorlunda får utstå, skicka ner en blodin till Afrika så är det likadant. Det handlar inte heller endast om hudfärg, kan vara att någon är lång, kort, tjock eller vadsomhelst, och att människor reagerar på olikheter är helt naturligt, en överlevnadsinstinkt. Det som skiljer sig från det normala kan vara farligt. Det må vara tråkgit att det är så, men vi kommer inte ifrån det.
 
Det var bara lite grand av det som var konstigt, och det känns som hela debatten missar frågan "varför?".

Kent 9 maj

Den 9 maj bär det tydligen av till Karlstad för Kent-konsert, och den här gången har jag tänkt att jag ska vara riktigt inlyssnad innan jag ser dem. Nu vet jag inte hur många gånger jag sett dem tidigare, två gånger på vanliga konserter åtminstone, och jag minns inte att det var speciellt många för mig okända låtar då, men ändå... I övrigt har jag säkert sett delar av deras konserter på diverse festivaler.

Tallinn

21 mars 2014
 
Dagen för avresa, och förkylningen hade börjat gett med sig. Jag flög från Bromma flygplats, och det var även första gången jag satte min fot på den aktuella flygplatsen. Riktigt liten och rätt risig för övrigt. Eftersom jag bor i Örebro och det inte går tåg ständigt till Sthlm så kom jag fram i god tid, och fick underhålla mig med att det var en himla massa kändisar på flygplatsen. Sebastian Stakset var där med något gäng, eventuellt Kartellen, och bjöd på lite förortssvenska, och på ett annat ställe hängde en tyvärr rätt fördärvad Marie Fredriksson, märks att cancern tagit ut sin orätt. Även Alexander Bard hängde runt, han verkade dock vara i fin form. När det var dags att gå på planet visade det sig att det var ett litet propeller-plan jag skulle åka med, usch! Ett ATR 42-500, och något liknande hade jag aldrig flugit med förut, men det gick bra, och med anledning att resan gick till Tallinn så hann man ju knappt lyfta innan det var dags att landa igen. Gratis kaffe var dock positivt, trots att jag försökte betala...
Lite som att gå på bussen, fast det är flyget...
 
Väl framme i Tallinn fick jag börja med att lämna tillbaka ett kontokort som en person framför mig i bankomat-kön glömt kvar i automaten. Det blev sedan taxi till hostelet, 10 euro, överkomligt, incheckning, lite information och sedan iväg för lite mat på den medeltida restaurangen Ill Draakon. Coolt ställe där man åt ur lerkärl och drack älgsoppa. Det kändes verkligen som man hamnat i medeltiden. Tillbaka på hostelet träffade jag på lite folk från Nya Zeeland, England, Kanada och Brasilien, och så var festen igång... Det finns en populär bar på hostelet jag bodde på, The Red Emperor, och det blev så att vi blev kvar där hela kvällen dessvärre, så jag blev mest plakat, utan att kanske ha 'kvällen av mitt liv'. Hade gärna sett något mer av Tallinn i det tillståndet :-).
 
22 mars 2014
 
Jag vaknade upp och kände mig rätt ok, och hade som mål med dagen att slå följe med en gratis rund-tur i Tallinns gamla stad. Under en brunch på McDonald's började jag dock må rätt risigt, och fick inte i mig allt för mycket av maten, men jag gick ändå med på turen, även om det till en början var riktigt segt... Hursomhelst var det en riktigt bra tur med en väldigt bra guide. När turen var slut gick jag tillbaka till hostelet för att sova lite i ett försök att försöka bli mig själv igen och det hjälpte.
Town Hall i Tallinn.
Vad jag tror är den mest välbevarade porten i stadsmuren in till Tallins gamla stad.
 
Kl 17:00 var det dags att leta reda på en sport-bar för att se Cardiff - Liverpool. Där träffade jag på en trevlig est och några överförfriskade danskar i sina bästa år, som pratade om att danskar ogillar Sverige samt bjöd allt och alla på flera shotar Fernet, vilket är som att dricka hostmedicin. Matchen var fantastisk och Liverpool vann med 6-3.
 
Tillbaka på hostelet var folket rätt sega, men efterhand steg alkoholnivåerna och det blev fest igen. Inte heller denna kväll hade dock folket någon större lust med att gå vidare från hostelets bar, men jag var mer framåt, och efter att ha träffat några ester så hängde jag och en tysk från Dresden med dem till en annan bar, men där var det också rätt lugnt, men kul att få se något annat åtminstone. Summa summarum så blev det inget klubbande denna resa :-(.
 
23 mars 2014
 
Denna dag mådde jag bra, så efter en sväng till Cafe Reval för lite brunch gjorde jag gamla stan på egen hand, och försökte leta upp ett 'båt-museum', vilket jag av någon anledning misslyckades med!? Tyvärr regnade det och var mulet den här dagen, så några bra bilder blev det inte direkt.
Något gammalt jag vet inte vad vid havet i Tallinn, och i bakgrunden det nya Tallinn till vänster och det gamla till höger.
Lite mer ringmur, och dåligt väder.
 
I övrigt är gamla staden i Tallinn liten men vacker, och ganska turistig.
 
Tillbaka på hostelet hade jag inte så mycket att göra, så jag letade upp en biograf och gick iväg och kikade på 'Dallas Buyer's Club", vilken var en mycket bra film, dock lyckades jag köpa socker-popcorn, vilket blev en väldigt negativ överraskning när jag väl satt mig i biosalongen. Jag förstår mig verkligen inte på socker-popcorn.
 
Kvällen blev sedan lugn, med middag som lagades av Dylan från hostelet, och vilken smakade alldeles utmärkt. Mätt och belåten blev det sedan att spela lite biljard med tyskar och engelsmän, och vid 12-1 gick jag nykter och lade mig denna tidiga natt.
Glada och hungriga hostel-besökare, som alla umgicks tillsammans som ett stort gäng, kul!
 
24 mars 2014
 
Denna dag gjorde jag inte så mycket, vädret var dock alldeles utmärkt, vilket det inte varit dagen innan när det regnade från och till. Jag åt en god brunch, och sedan satt jag mest och författade det här inlägget och väntade på att klockan skulle bli lite mer så att jag kunde ta mig tillbaka till Sverige.
 
De som jobbar på hostelet där jag bodde är väldigt trevliga men extremt stereotypiska för hostel-människor, alla har långa skägg och verkar inte just göra någonting på dagarna förutom att hämga runt på hostelet, och alla är engelsktalande.
 
I övrigt är Tallinn en trevlig, och liten stad, och två dagar räcker definitivt för att få en bra överblick över staden. Ska man stanna längre än så bör man åka iväg utanför staden för att inte bli helt uttråkad. Prisnivån är helt ok, utan att vara superlåg, men att köpa öl exempelvis i baren på det hostel jag bodde på kostade endast två euro.
 
Resan tillbaka till Sverige gick också bra och jag lyckades även hinna med ett tidigare tåg än tänkt, så jag kom hem lite tidigare än planerat. Jag hittade även ett 32 GB SD4-minne på tåget, i oöppnad förpackning om någon är intresserad.
 
Summa summarum, Tallinn var bra, men jag åker hellre tillbaka till andra ställen, men det kanske mest beror på att jag inte riktigt fick prova på nattlivet...

Förkyld och skitväder

Att jag valde tyg-skorna imorse var ju väldigt dumt, för nu när jag skulle gå hem från jobbet var det rejält snöslask. Får hoppas det smälter bort fort.
 
En lätt förkylning har satt sig i min näsa, och gör livet lite jobbigare för tillfället, men det går säkert över snart.
 
Har sett klart filmen Monica Z, och den var väl så där, om man räknar bort rollprestationen av Edda Magnason som Monica Zetterlund. Annars gick mest filmen ut på att Monica Zetterlund var en riktig bitch som inte brydde sig direkt om någonting förutom om sig själv. Var hon sådan i verkligheten tro? Såg att Sverrir Gudnason fick en guldbagge för bästa manliga biroll, och visst jag gillar honom, men den här rollen bestod ju just av ingenting, så hur han fick pris för den är ju lite av ett mysterium.
 
Fick en en del skit och hot av en snubbe på jobbet igår, alltid lika spännande...
 
Snart dags för Tallinn, kul, kul!

0-3

Kom precis hem från Pitchers där jag bevittnat Liverpool vinna över Man Utd med 0-3, och det med god hjälp av tre straffar, varav en var helt felaktig, och en annan lite tveksam. Oavsett detta gjorde dock Liverpool en bra match, och var i mitt tycke det bättre laget. Det är nästan så att man börjar hoppas på att det kan bli något mer än bara en Champions League-plats i år, men det ska dock mycket till.
 
Igår blev det en sväng till Ritz efter att jag varit hos Per, och det var jag, Per och Lundmark som kom iväg. En bra kväll.
 
Struligt med att dricka vatten nu, efter att det larmats om att det kommit bajs i dricksvattnet... Det verkar inte som att det skulle vara jättesvårt att sabotera en stads vattensystem om man vill det!?

Igår ost- och vin, idag öl

Igår var det ost- och vinmässa, och det var lika trevligt som vanligt. En hel hög nya vintips kom jag hem med, och en aning huvudvärk idag.
 
Idag blir det nog mer öl, ska strax över till Per för att kika lite fotboll, och sedan blir det nog utgång.
 
Såg filmen "Jagten - The Hunt" imorse, sjukt bra. Intressant tema, och speciellt nu med Quick-skandalen osv.

White trash

Kikade precis på en mobilfilm på ett polisingripande i Gävle tror jag. Det man ser på filmen är några hysteriska white trash-människor som står och gapar när polisen försöker göra ett ingripande. Vad som försigått innan, har man ingen aning om. Det komiska är att samma white trash-människor har delat detta för att försöka få det till att polisen begår övervåld, men något sådant framgår inte alls av filmen, snarare bara att det är massa dyngraka trashiga människor som står och gapar. Det läskiga är dock alla "hata polisen" kommentarer som finns till filmen, mycket oroväckande.
 
Försökte lägga upp en länk här till klippet men misslyckades :-(.
 
Personligen antar jag att jag haft en hiskelig tur eftersom jag efter flera hundra utekvällar aldrig haft problem med varken polis eller vakter, förutom ett par missöden då jag varit under 18 eller druckit på allmän plats. Konstigt att andra har så mycket problem...

...

Nils Horner är död. Inte för att jag hade så jättebra koll på honom, men namnet har jag definitivt hört i diverse radiosändningar. Tråkigt och onödigt!
 
Att folk reser med falska pass på flyg är INTE ovanligt, jag träffar sådana människor varje dag i princip.
 
Några snubbar blev knivhuggna i Malmö efter en demonstration, och efter det har det blivit ett jävla hallå i media. Det har handlat om nazist-attack osv, vilket känns fyra aningar ensidigt, och antagligen helt felaktigt.
 
Jag har fastnat för ett par låtar av bandet "The Jesus And Mary Chain", och kan rekommendera bandet.

Blev rätt bra ändå

Helgen blev ändå rätt bra, trots att jag var fruktansvärt uttråkad i fredags. Efter att jag skrivit förra inlägget så hörde Linus av sig och vi gick till Bishop för ett par öl och för att avhandla det mesta.
 
Lördagen sedan innebar lite rutin-saker som träning och handling, men senare blev det middag på Paulos och sedan en sväng till Stora Örebro. Lite vin, ett par öl, och hem vid halv två, väldigt vuxet, men ändå trevligt, som låter lika vuxet som det är.
 
Idag har jag fortsatt med inscanning av bilder, och snart är jag i princip klar, är dock lite bilder jag inte vet när de är tagna, så det måste jag försöka ta reda på.
 
Ett Malaysian Airlines flygplan har försvunnit i Sydostasien, och det skrämmer mig lite. Först och främst för att jag tror att jag och Nils flög med just det planet (dock åt andra hållet), vilket iofs är rätt ovidkommande egentligen, men saken att flygplan bara trillar ner från 10 000 meters höjd har jag svårt för. Jag har det nog jobbigt att flyga som det är. Tror jag att det är ett terrorbrott? Känns ändå lite tveksamt, för jag kan inte luska ut vilka som skulle kapa ett Malaysian Airlines plan på väg till Kina. Om det hade varit China airlines, så hade det kunnat vara kinesiska terrorister, men nu tror jag inte det. Är troligtvis något liknande som hände Air France planet från Buenos Aires för några år sedan.
 
Ja jag klippte mig igår också, rikigt kort.
Så nu ser jag så här tillrättalagd ut.
 
Nu en ny vecka med arbete, och ekorre-hjul...

Uttråkad

En vecka hit och en vecka dit, och inget speciellt spännande händer... Yey, äntligen helg, jättekul i några timmar, sedan vad ska man göra nu då? Åka till Afrika kanske? Ja något måste man ju göra med livet, men än så länge på planeringsstadiet. Snart 32 år, och går jag ut så träffar jag folk som är 10 år yngre, känns så där...

Andreas i Singapore

2003-12-17, Andreas i Singapore... Jag är inte världens smartaste, och skelningen gör inte det hela bättre...
 
 
 

Något nytt under solen?

Nu, för femtioelfte gången, har det kommit en ny forskarrapport om att rött kött ger förhöjd risk för cancer. Det kommer en sådan larmrapport varje halvår känns det som, men folk har väl inte fattat? Inget nytt under solen så att säga.
 
Intressant att olika skidförbund har så svårt att uttala sig om doping-fall. Datan verkar ju rätt övertygande om att många måste ha dopat sig, och många har redan åkt dit. Det är klart att det är tufft att bli utpekad, och felmarginalen är säkert även den svår att få bort, men man tycker ju ändå att skidförbunden åtminstone skulle kunna svara på frågor, och inte bara tjafsa emot, det ger nämligen bara ett skyldigt intryck. Det skulle tydligen göras nya tester från proven från Turin, och det kommer bli intressant.

Vad man såg ut...

Som jag skrivit om tidigare så håller jag på med att samla ihop bilder från diverse sammanhang där jag varit med, och igår fick jag ett 100-tal bilder av Oscar från en fest hos Sandra i Jönköping och från Hultsfred 2005. En bild som gjorde mig förskräckt var på innehållet i mitt kylskåp som är tagen den 30 oktober 2004 precis innan vi åkte iväg, och det är fruktansvärt...
Ärtsoppa, bruna bönor, redan skalad potatis, saft, lättost och lite annat skit. Förutom bananerna, så är det ingenting som är helt naturligt!!! Jag vet att jag blev retad på jobbet (Ahlsell) över mina matvanor som oftast bestod av ravioli, potatis & bruna bönor och annat skräp. Hemma käkade jag, VARJE DAG, pasta och köttbullar. Kan ju bara undra hur min kropp mådde? Såg ut som skräp gjorde jag hursomhelst!
Var det här resultatet? Finnig, tjock och ful :-)?
 
Det har som tur är, enligt min mening, tagit sig lite sedan dess.
Nuförtiden. Inte lika rund, och ser även ut att ha en bättre hudton.
 
Ja, ja nu gled jag ifrån ämnet, för tanken var mest att visa vilka extremt usla matvanor jag hade för en sisådär 8-10 år sedan.
 
I övrigt har jag bokat en resa till Tallinn, och kommer vara där mellan 21-24 mars.
 

Suarez

Jag har precis bevittnat Suarez se till att Liverpool vann mot Southampton borta. Först genom att göra ett mål, sedan genom att passa fram till ett till mål och till sist genom att falla lätt och ordna en straff till ett sista mål. Killen är magnifik. Arsenal lyckades även förlora borta mot Stoke, och det gör att Liverpool faktiskt ligger tvåa i tabellen för tillfället, och det är några placeringar högre än vad jag trodde Liverpool skulle klara av så här långt in på säsongen.
 
Igår blev det, en aning överraskande, utgång. Jag mötte upp Bias, Nisse och Richard på Stora Örebro för ett par öl. Efter hand kom vi överens om att ta oss till Harrys, men Richard hade blivit lite rund under fötterna, så vi var lite tveksamma om han skulle komma in. Vi tänkte att det kunde lösa sig genom att ge honom en örfil, men tydligen räckte det inte, trots att han faktiskt fick komma in, men när han skulle betala blev han stoppad av en annan vakt, och ombads att gå tillbaka ut. I det läget hade dock jag och Bias redan betalat, så det slutade med att både Nisse och Richard inte följde med in, så det blev bara jag och Bias på Harrys. Vi fick dock bra sällskap ändå, och hade en bra kväll, men ändock smolk i bägaren att vi inte blev ett komplett gäng :-).
 
Idag har jag annars fortsatt med att scanna in bilder och börjat kika på några Dirty Harry-filmer jag skaffat. Ikväll blir det nog lugna gatan.

RSS 2.0