EU-val

Först och främst så åker jag till Bryssel imorgon, dessvärre har det ingenting att göra med EU-valet.
 
Europa verkar lite skakat efter resultaten från EU-valet, åtminstone är det skakat här i Sverige på diverse sociala medier och gamla medier. Det som skakat om är att så kallade rasistiska partier fått många röster i en mängd länder, och konsensus verkar vara att det är förskräckligt. Det må det även absolut vara, men varför har det blivit så här? Den frågan missar media, åtminstone i Sverige, helt och hållet. Det enda som basuneras ut är att stora mängder människor måste blivit rasister bara så där, att de alltså har börjat hata andra människor som ser annorlunda ut utan någon direkt anledning. Det talas iofs om att finanskrisen gjort sitt till, men det håller inte för det är en rad länder med extrem kris som inte har några rasistiska partier, det måste alltså vara något annat? Det diskuteras även om att det mest är vita, fattiga, outbildade män som röstat på de rasisitska partierna, men vad beror det på, har de bara börjat hata människor som ser annorlunda ut? ..eller är det så att de bara i större utsträcknng råkar stöta på det negativa med invandring än andra?.Det fattas som vanligt flera sidor av diskussionen.
 
Att F! fick så många röster känns bara okunnigt och livs-orutinerat. MPs starka resultat känns mer riktigt, om de nu kan ekonomi, vilket jag är en aning tveksam till...
 
Själv röstade jag blankt i brist på parti som tilltalade mig mer än något annat, och i brist på att vilja taktikrösta. Att välja mellan rasister och antidemokrater kändes både hopplöst och meningslöst.
 
Med lite tur kan det här rita om den politiska kartan, och förhoppningsvis blir det åt det hållet att MP, S och FP närmar sig varandra.
 
Sist men inte minst så tror jag inte att det är någon vit kaukasisk man som skjutit ihjäl judar i Bryssel,

Fotbolls-VM!!!

I torsdags bar det av med ett gäng jobbarkompisar ner till Helsingborg för att spela verksmästerskap i fotboll, vilket är ett årligt återkommande arrangemang. Det är Migrationsverkets olika enheter som sätter ihop lag och spelar 20-minuters matcher på sjumannaplaner.
 
Förra året spelade vi hyggligt men lyckades bara vinna en match, så vi hade inte så jättehöga förväntningar på oss själva, förutom Henrik som givetvis räknade med att vi skulle vinna, men vi andra var mer verklighetsförankrade :-). Det fanns dock ett par saker som talade lite mer för oss i år än förra året och det var att Taha tog på sig målvaktshandskarna och att vi lyckats låna in Ata från Örebro, dock var det senare mest på grund av att, två meter lång nästan 100 kilo tung, Adis lyckats skada sig i en närkamp med mig när vi spelade fotboll under planeringsdagarna...
 
Lagbild, där vissa är kvar i "skolkorts-coolheten" från 9an...
 
Första matchen mot Jägersro lyckades vi vinna med 1-0 efter en stabil insats och en något tveksam tilldömd straff, som dock Henrik förvaltade väl. Andra matchen mot Asyliska blev en promenadseger med 3-0, men motståndet bestod mest av tjejer, så något annat än vinst hade varit ett debacle utan dess like... Tredje matchen var mot Skellefteå som hade lyckats fått med en gammal Forward-kille, och det märks på den här nivån. Dessbättre för oss var hans lagkamrater av en mer medioker karaktär, så matchen slutade 0-0 efter att vi egentligen inte skapat någonting som jag minns det. Till sista gruppspelsmatchen var vi redan klara för slutspel, och det var även motståndarna från Åstorp, så det blev en ljummen tillställning som vi förlorade med 2-0.
 
I slutspelet blev det kvartsfinal mot Västerås, ett riktigt derby med heta känslor :-). De var nog en aning bättre än oss, och tog även planenligt ledningen med 1-0, men efter en kontring där Henrik fick fram ett instick till mig lyckades jag kvittera, och det blev straffläggning! Johanna, William och Henrik, samt Taha i målet gjorde allt rätt och vi vann, eftersom Västerås missade en straff, så helt plötsligt var vi i semifinal :-). Där gick det dock inte så bra, och vi förlorade med 4-0, mestadels för att Flen som vi mötte hade en duktig anfallare som vi inte fick tag i riktigt. Med en taktikförändring hade det kanske kunnat blivit annorlunda, men hursomhelst var Flen bättre och vann rättvist. Lite kuriosa är att en spelare i deras lag hoppade in i mig bakifrån och skallade sönder sitt ögonbryn mot mitt bakhuvud, så det blev blodvite och sjukvård för honom... Vi skulle även spela match om tredjepris, men vi var slitna och sugna på öl, så vi förhandlade fram en straffläggning direkt istället, och där lyckades vi vinna efter rätt många straffar. Min straff var helt värdelös men slank på något sätt igenom målvakten och in i mål :-).
 
På kvällen var det bankett på Olympia i Helsingborg, och arenan gav ett tätt och intimt intryck. Den upplevdes mycket tightare än Behrn Arena. Sedan for vi vidare till något uteställe som hette något i stil med Helsing bar eller liknande, som låg precis vid den där trappan där Djurgården-supportern dog efter att han fått en smäll av en Helsingborg-supporter. Det borde vara den trappan ialf. Fulla blev vi och kul hade vi :-). Nu är man dock hemma igen, och tack alla för ett par härliga dagar!

Kan det bli en aktiesparare av mig?

Nu har jag köpt in lite nya aktier i Peab och Addtech. Peab tror jag kommer gå riktigt bra, medan Addtech är lite av en chansning, men som dock verkar ha gått bra på slutet. Tanken är att jag ska försöka bygga upp en portfölj med bolag från lite olika områden, och med lite säkra och osäkra kort.
 
Det blev en sväng med Nisse idag till Behrn Arena för att se ÖSK - Gefle, och matchen slutade 2-2 efter att ÖSK kvitterat med matchens absolut sista spark. ÖSK var dock överlägnsa i andra halvlek och borde ha vunnit matchen.

Äntligen bra väder igen

Solen skiner igen och värmen är tillbaka, vilket inte gör lusten för några öl mindre, så det blir det nog ikväll. Hittills har början på helgen var mycket trevlig, så förhoppningsvis fortsätter det så även idag/ikväll :-).
 
Snart dags att kila iväg till Nils för att kika på FA-cup finalen, och jag får väl supporta Arsenal för Nisse och Bias skull.
 
Det har jag helt glömt, men storasysters familj kommer hem i sommar, och det antagligen för alltid :-). 
 
Funderar även på att utöka mitt aktiekapital en hel del, men vet inte riktigt vad jag ska köpa.
 
Annars hade jag inte så mycket att förtälja.
 
 

Min dator är tillbaka!!!

I förrgår fick jag tillbaka min dator, och Media Markt, eller om det var HPs reparationsfirma, reparerade den helt gratis genom att byta ut hårddisken. Nu efter flera 100 uppdateringar verkar datorn vara tip-top :-). Detta gör ju att jag kan börja skriva vettiga inlägg här också, samt kika på SVT Play osv. Det första jag ska göra är att se Uppdrag Graskning om vänstervåldet.
 
Jag gjorde två valkompasser för att försöka bena ut om det är värt att jag röstar i EU-valet. På SVT blev det klockrent Socialdemokraterna, men på Aftonbladet blev det klockrent Centern, och då var Socialdemokraterna inte ens nära... Summa summarum, jag har ingen aning om vad som skulle passa mig bäst att rösta på.
 
Jag kikade på något reportage om FI, eller jag tror att det var det, och de diskuterade hen och man osv. En bra grej var att "man" kan byta ut "man" mot "en" istället, och det är väl inte så dumt? Så det ska jag försöka göra från och med nu, dock har jag aldrig gillat "man" tidigare heller eftersom det klingar ansvarslöst. Att om en berättar något så säger en "man" istället för jag, för att skylla ifrån sig.
 
Det är ju mycket valsnack nu på TV och de flesta kandidater säger just ingenting, och svarar inte på frågor osv. Jonas Sjöstedt, Jimmie Åkesson och Jan Björklund är väl till viss del undantagna. Spännande när Sjöstedt pratar om asylvisum, hej då svenska världfördsstaten säger jag bara, eller när Åkesson ska lösa precis allting genom mindre invandring, eller Björklund ändra skolresultaten med det system vi har idag, lycka till! Men, men de är lite ärligare än resterande åtminstone.
 
Ehsan Fadakar skrev i en i raden av mindre bra krönikor på Aftonbladet idag att Husby-kravallerna berodde en del på REVA-projektet. Varför är det är så jävla svårt att förstå att REVA-projektet och inre utlänningskontroller inte har något med varandra att göra? Nåväl, indirekt har de väl det, men det är snarare så att regeringen har bett aktuella myndigheter att utvisa de som skall utvisas och därför har fler kontroller gjorts. Inre utlänningskonteroller görs på grund av att vi inte har lika starka yttre gränskontroller numera, inget konstigt. Att det görs på flygplatser, när folk plankar på t-banan eller när de åker bil är helt i sin ordning. Det är ok att tycka att alla ska få vara i Sverige, men då ska vi ändra lagarna inte klaga på polis osv. En liknelse; jag tycker att mat är allas rättighet, varför ska jag då behöva betala för den, jag tänker börja gå till ICA och stjäla min mat istället, det borde ju vara ok, för mat är en rättighet.
 

Kent i Karlstad

Igår såg jag tillsammans med Nils, Tobias och några tusen andra Kents konsert på Nöjesfabriken i Karlstad. Det var en bra konsert med stor inriktning på låtar från den senaste skivan. Det är inte så konstigt, men det som dock var en aning underligt var att de spelade många låtar från de andra nyare skivorna och knappt några alls av de gamla klassikerna. Av de mer folkligt kända äldre låtarna spelade de bara 747. Detta medvetna val av bandet gjorde tyvärr att konserten sällan tände till ordentligt, även om framförandet var mycket bra. Det var egentligen bara under 999 som det blev rejält drag.

Efter konserten blev det en sväng till Harrys i Karlstad, och sedan hem till hotellet Scandic Winn för sovning och frukost.

Kikade nyss på frågesportsprogrammet 'Är du smartare än en femteklassare' eller vad det heter, och det måste vara riggat. Jag kan verkligen inte minnas att vi lärde oss vem som var statsminister i Finland, och något som helst om kemi. Kan ju ha ändrats, men ungarna hade även rätt på allt, vilket verkar lite väl...

Nu är det ESC, kanske inte så spännande...

Planeringsdagar

Har idag kommit hem från ett par planeringsdagar på Hedenlunda slott utanför Flen. Som vanligt mycket trevligt och mycket mat, samt en hel del trevliga diskussioner. Jag lyckades dock få stryk av min chef när vi tyckte att det var bra med lite fight efter lite alkoholintag :). Måste nästan ha en re-match.

Jag och Nisse kikade på Falkenberg - ÖSK nu ikväll också, 0-0, och långt ifrån en värmande match.

Imorgon bär det av till Karlstad för Kent-konsert och partaj :).

Långhelg snart slut

Ytterligare en av vårens långhelger är på väg att ta slut. Personligen har jag inte gjort så där jättemycket under ledigheten, men igår var det lite herrmiddag hos arbetskamrat Henrik, vilket var mycket trevligt, och väldans intressant när en av de inbjudna var en utrycknings-polis från Sthlm-City. Många intressanta och skrämmande, dock inte överraskande, verklighetsskildringar berättades.

Man City vann över Everton borta, vilket nu gör att Liverpools chanser för en ligatitel är väldigt små :(.

Idag får det bli en sväng till Marieberg för att kika efter solglasögon.

Inlämnad dator

Efter ett par öl och lite musikquiz igår blev det sedan en öl till på Stora Örebro och sedan hem, men har ändå känt mig en aning bakis idag.

Datorn packade ihop idag igen, så jag har nu lämnat in den på Media Markt för reparation, och en liten förhoppning om att få det som reklamation, men jag är tveksam. Datorn har varit trasig sedan jag köpte den, men har gått att använda, vilket jag gjort, dock borde jag lämnat tillbaka den direkt, nu blir det krångligare att få den ersatt enligt KKL.

Jag anser att nazisterna har rätt att demonstrera, dock lite beroende på vad de uttrycker, men måste de göra det idag?

Ja, med anledning av datorn kan det bli ännu färre uppdateringar, men även eventuellt fler, eftersom jag har mindre att göra, återstår att se :).

RSS 2.0