Framme i Post Falls, Idaho

Den här dagen har inte inneburit så mycket mer än en massa bilkörning där första delen var rätt trevlig, men där den andra delen var rätt trist.
 
Den första delen innebar att vi åkte på U.S. Route 12 mellan Portland och Yakima, och det främst i staten Washington. Den vägen är väldigt vacker och går rakt igenom områden med nationalparker, och där det mest intressanta är att en kan se Mount Rainier som är en vulkan som fortfarande ska vara aktiv, samt vulkanen Mount Saint Helens som hade ett rejält utbrott så sent som 1980. Fram till Yakima var det således vackert med skogar och vulkaner på avstånd, men efter Yakima var landskapet rätt trist.
Utsikt utefter U.S. Route 12.
Mount Rainier.
 
Mitt SD-kort fungerade inte under dagen, för det blev något fel när jag hade glömt kvar det i datorn och tog ut det när datorn var avstängd, och jag lyckades inte fixa det förrän nu. Av den anledningen blev det färre bilder tagna än vanligt, och de jag har är inte tagna med min kamera.
 
Vi stannade och käkade på ett lustigt ställe i Yakima där vi var helt ensamma på en rätt stor restaurang :-). Servitören undrade om det bodde många mexikanare i Sverige, jag svarade att det tror jag inte.
 
En liten kul sak var när vi behövde tanka någonstans mitt ute i ingenstans mellan Yakima och Spokane. Vi körde av motorvägen för att det stod att det skulle finnas en mack i närheten och hamnade i någon liten by med endast en mack. Där var vi samt ett par andra turister som var rätt vilsna. Bensinpumpen var en tvungen att sätta på med ett reglage och det var inte heller någon konventionell mack utan bara några pumpar stående ute i ingenstans :-). Vi fick vår bensin ialf, men vad det kostade vet vi inte riktigt :-).
 
Tanken var även att vi skulle övernatta i Spokane, men eftersom vi ansåg det vara onödigt dyrt där har vi istället hamnat strax utanför i Post Falls. Spokane är för mig lite av ett speciellt ställe eftersom det nämns några gånger i serien Twin Peaks. Eftersom serien Twin Peaks ska utspelas mitt ute i skogen trodde jag att Spokane också skulle ligga mitt ute i skogen, men så var inte fallet när en kom till staden från sydväst. Det är möjligt att det ligger skogar norr om Spokane, men i min värld är inte Spokane riktigt som jag hade tänkt innan.
 
Nu ikväll blev det ett besök till restaurangen The White House här i Post Falls som var rätt trevlig, och som hade en slogan i stil med att den som åt där skulle lukta illa efteråt eftersom de använde så mycket vitlök i maten de serverade. Det var väldigt gott! 
 
Imorgon ska vi undersöka mer av staten Idaho.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0