Febern lade sig

Framåt 00-01 natten till idag så lugnade sig febern, och jag kunde således gå till jobbet idag, dock en aning parcetamol-dopad. Nu är det främst näsan som rinner och en allmän seghet, men det verkar inte vara någon långvarig influensa jag dragit på mig.
 
Nu kan jag förhoppningsvis fira nyår imorgon.
 
Jag såg fimen "Till Det Som är Vackert", filmen där Alicia Vikander fick en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Jag kan inte hålla med om det beslutet :-). Nästan lite skrattretande. Såg även den överraskande bra filmen "Hotet" igår i min feberyra.

Jag är sjuk, buhu!

Inatt vaknade jag med milt halsont och en halvtäppd näsborre, men efter att ha somnat om så kände jag mig rätt ok på morgonen. Under dagen har mitt tillstånd dock försämrats och jag fryser en aning nu :-(. 
 
Som skit på eländet hade Lemmy Kilmister dött när jag vaknade också. Svårt att få något gjort på jobbet också i det här tillståndet. En dålig dag helt enkelt.
 
Börsen är ju iofs någon procent uppåt. Gäller att hitta positiva vibbar!

...

Juldagen passerade med lutfisk och baluns på kvällen. Det var en rock/pop-klubb på Harrys övervåning där det spelades en hel del bra musik.
 
Annandagen var därför seg, men jag fick se Liverpool spela ut serieledande Leicester, och vinna med 1-0. Att Leicester ligger i topp av Premier League är en gåta, och de lär inte ligga kvar där så länge till. Sedan handlade jag lite på rea på nätet. Köpte en tavla bland annat. Det blev även att se filmerna "Cast Away" och "Me and Orson Welles", där den första överraskade väldigt positivt.

God Jul!

Det är juldagen idag iofs, men det spelar mindre roll :-). 
 
Julaftonens förmiddag spenderade jag bland annat med att kika på filmen "Che" om Che Guevara. Det är två dokumentär-lika filmer om Che Guevara. Jag blev lite irriterad när jag upptäckte att jag inte hade någon större koll på Che Guevara när det kom upp frågor om honom på "På Spåret" här om veckan.
 
Vid 14-15 bar det dock av till familjen Wåke för en himla massa mat och julklappar. Det senare innebär nog det bästa på hela året. Det är fortfarande kul att få saker, men främst är numera den stora glädjen att se om folk blir glada över det en köpt till dem :-). Saga och Lisa verkade bli överlyckliga över allt de fick på ett väldigt genuint sätt, vilket var kul att se, och jag tror att alla andra var nöjda de också :-). Själv fick jag en hel del bra saker där ett par träningsbyxor, en mössa och en fräck t-shirt toppade.
 
Nu idag bär det traditionsenligt av till Hässleberg för lutfisk och sedan kan det nog bli något festligt ikväll. 

Störningsjouren

Inatt var det dunka i golvet och prata högt ovanför mig igen. Ingen ovanlig företeelse dessvärre, utan det brukar ske någon gång mitt i veckan, och även rätt ofta på helgerna. Den här gången hade jag dock slarvat bort mina öronproppar, och när det fortsatte framåt 02.00 blev jag arg. Istället för att vara "trevlig" och gå och säga till ringde jag därför störningsjouren. De sa att de skulle komma, men om de gjorde det vet jag inte för jag försökte somna om, vilket jag dock inte lyckades med. Framåt halv tre gapades det ännu lite högre och dunkades ett par extra gånger i golvet, så jag antar att störningsjouren varit där. Jag har dock inte fått någon feed-back. Vid tre såg jag alkis-kärringen åka iväg i en BIL med någon, och sedan var det tyst. Kändes tryggt.
 
Jag har tappat tålamodet nu, men känner att det är kärringen som borde flytta och inte jag. Kommer nog ta ett snack med ÖBO i dagarna ialf.
 
Till det positiva i den här rätt dimmiga dagen är ialf att jag är klar med julklapparna :-).

Det har varit helg igen...

...fast vilken i ordningen kan jag inte svara på. Fredagen innebar inte så mycket vad jag kan minnas. Såg klart filmen "Contact" efter att jag fått för mig att se några filmer regisserade av Robert Zemeckis. Precis som i filmen "Flight" smög det sig in en massa konstig religion i filmen, men annars var den bra. För att fortsätta med Zemeckis halvsåg jag även "Beowulf" igår, och den var väl så där, vilket kanske främst berodde på att jag har svårt med dataanimerade filmer. Alltså på det sättet att det är vanliga skådisar som blivit animerade. Blir bara konstigt. Annars har jag fortsatt att kika på serien "Sveriges historia", och nu har jag bara ett avsnitt kvar.
 
Under lördagen var jag ute och köpte julklappar. Det blev en himla massa kassar :-). Nu är jag nästan klar. På kvällen lagade Nisse mat till mig och Bias och vi hamnade så småningom på Harrys. Inte den roligaste kvällen på Harrys genom åren, men kul att hänga med bra människor och bli lite på lyset. 

Trillade på cykeln

Imorse var det halt, dock missade jag det, så mitt på en raksträcka utanför Gustavsvik for jag omkull. En aning överraskad var jag dock uppe på fötter omgående :-). Jag hade massa kläder på mig, så för mig gick det bra, men cykeln har jag fått lämna in på reparation eftersom växelvajern gick av och bakdäcket blev snett.
 
Imorgon kommer det således bli en promenad till jobbet istället.

I pod-träsket

Efter att Robert inspirerat mig med att lyssna på poddar så har jag nu lyssnat igenom ett gäng avsnitt från P3 Dokumentär. Det är lite beroendeframkallande. De jag har lyssnat på hittills är följande; Mordet på Linda Chen, Polisrazzian mot Alsike kloster, Mordet på Therese Johansson Rojo, Legenden Leila K, Utvisningen av familjerna Sincari och Mordet på Sara Westin och 5i12-rörelsen. Intressanta allihopa :-).
 
Annars har jag spenderat kvällarna med att kika på vad jag kunnat komma över i dokumentärer om svensk historia.

Sthlm igen...

Det har varit dåligt med uppdaterandet här i slutet av veckan och det beror på att jag har haft besök från Spanien och varit i Sthlm med anledning av det.
 
Mitt besök kom i tisdags kväll och fick klara sig själv i onsdags eftersom jag arbetade, men annars har jag varit ledig både torsdag och fredag i veckan. Jag har försökt dela med mig av diverse svensk julmats-kultur med lussebullar, pepparkakor, julmust, glögg, sill osv :-). Pepparkakorna och glöggen var nog mest uppskattade. Hann även med lite annan matkultur genom korv och mos från Sibylla :-).
 
Onsdags-kvällen innebar dock främst film där vi såg fel Krampus-film. Vi råkade se B-rullen "Krampus: The Reckoning" istället för den mer kända "Krampus". Det var dock inget större missöde för den film vi såg var B-aktig men ändå väldigt bra. Senare såg vi även "Visions" som visade sig ha en rätt intressant tvist som gjorde den lite intressantare än andra skräckfilmer.
 
Under torsdagen blev det att gå på stan här i Örebro för att köpa lite julklappar. Vi åt på Buono Bistro för att den finns med i Restaurang-chansen, och det visade sig att den resturangen hade tagits över av några som tidigare hade en restaurang i Lindesberg där jag köpte mat ofta. Det var trevligt att se, och maten var riktigt bra, så jag tror att det kan bli lyckat. Sedan blev det att se "Sällskapsresan" för att visa lite hur Spanien har uppfattats av oss svenskar :-). På kvällen blev det att möta upp Robert för mat på Pitcher's och för att senare avsmaka Örebro Bitter på Stora Örebro.
 
I fredags åkte vi upp till Sthlm efter att jag hade lämnat lite blod och kort visat sjukhuset samt kikat på en Guns N' Roses-dokumentär. Vi hade bokat ett enkelt hotell på St. Eriksplan vid namn Wasa Park Hotell och som visade sig vara ett väldigt litet och genuint hotell. Det fanns inte toalett och dusch på rummet, men det spelade inte så stor roll eftersom det fanns sådana faciliteter med råge direkt utanför dörren. På kvällen blev det middag på Pizzeria Il Forno i närheten av hotellet, och det var sådan där lyxig pizza som på Paolo's här i stan, således alldeles utmärkt.
 
Lördagen innebar en promenad runt i Sthlm och ett besök till Moderna museet där jag inte hade varit förut. 150 kronor för att gå in och 195 kronor för lunch var lite saftigt, men annars var museumet alla tiders. Det var lite olika utställningar och den permanenta utställningen innehåller allt möjligt med Dali, Miro, Warhol osv.
Dali, Wilhelm Tells gåta :-).
 
Det blev senare en tur till julmarknaden i Gamla Stan. Väldigt mycket folk var det där, och det är väl mer en turistfälla en speciellt intressant.
Fint ialf!
 
Det blev sedan en kanelbulle på Jerntorgiths Café i samma område. Trevligt och trångt ställe!
 
Tunnelbana tillbaka till St. Eriksplan för lite kort siesta och sedan middag. Valet föll på Lilla Pakistan på St. Eriksgatan eftersom vi inte ätit pakistanskt förut, men det var som indisk mat, vilket inte var helt oväntat. 
 
Idag blev det sedan hemåt igen, och nu har jag sett Liverpool tappa poäng igen trots stort spelövertag. Ska dock vara glad att det blev en poäng och inte noll eftersom Liverpool gjorde mål på slutet.
 
Nu är jag nästan lite laddad över att få arbeta en hel vecka i sträck! Det var länge sedan!!! 

En helg i Sthlm osv.

Sista säsongen av Game of Thrones är nu färdigsedd, och serien blir inte sämre med tiden.
 
Lördagskvällen spenderades i Sthlm med mat och alkohol. Först hos Per i Skärmarbrink, och sedan en sväng köande utanför Hornhuset och till sist på Lemon bar. En alltigenom bra kväll. 
 
Nu är det tisdag och snart får jag lite besök.
 
Snart jul också, och jag har inte köpt några julklappar än. Min lillasyster kom med det tragiska förslaget att köpa färre julklappar i år, men jag röstade ned det. Säkert inspirerad av Peter som brukar beklaga sig över långsamheten i paketöppningen hos oss. I min värld är dock en långdragan paketöppning på julaftonskvällen i princip det bästa på hela året.

Är Fridolin seriös?

Av en slump råkade jag nyss se en repris av Agenda. Gustav Fridolin stod där med byxorna nere och "erkände" att hans parti är ett gäng lögnare eller bara korkade. Jag tror dock inte att han och hans parti-kollegor är korkade, utan de är nog snarare lögnare. Som försvar till de planerade nya lagarna angående immigration till Sverige menade Fridolin att det aldrig hade behövt ske om hela EU hjälpt till med immigranterna. Han lade även till ad hoc-förklaringen om att strömmen av immigranter beror på den globala uppvärmningen.
 
Jag tror inte Gustav Fridolin läser denna blogg, och jag har tagit upp det förut, men betänk dessa siffror angående att EU enkelt skulle klara av alla världens immigranter.
 
Det bor omkring 500 miljoner människor i EU:s 28 stater, varav vissa av dessa stater är Luxemburg, Rumänien, Slovakien, Bulgarien osv, som har liten befolkning eller stora egna problem. Om vi gör ett överslag på befolkningen i de länder varifrån många av immigranterna kommer; Afghanistan, Irak, Syrien och Eritrea, så hamnar vi på 33 miljoner, 37 miljoner, 20 miljoner och 6 miljoner. Det blir 96 miljoner, men är säkerligen fler. På det ska en veta att omkring 1 miljard människor lever under den så kallada fattigdomsgränsen. Vad får Gustav Fridolin att tro att EU kan klara detta? Vilka eftergifter och risker för krig är det Gustav Fridolin anser att EU ska ta?
 
Världen är extremt orättvis, och det går nog göra väldigt mycket åt det, men att ljuga och sprida massa skit gör mig tokig.
 
Snart drar jag till Stockholm.

En sväng till norra Dalarna

Nu har jag precis kommit hem efter att med en kollega ha arbetat under fyra dagar i Trängslet tre mil nordväst om Älvdalen i Dalarna. Trängslet är ett militärt skjutfält och ett kraftverk vid Österdalälven. Nätterna har jag spenderat på Best Western i Mora. Jag trodde att Mora var större än det var, men det var bara en liten stad, och när vi gick ut och åt var vi oftast ensamma på restaurangerna. Trängslet var definitivt en av de mest isolerade platser jag varit på i Sverige, och ligger några mil utanför Älvdalen rakt ut i skogen. Väldigt vackert, men långt ifrån allt.
 
Vi hann även med att se "En Underbar Jävla Jul" som är en förutsägbar julfilm med lite extra allt. Det känns som manusförfattarna försökt få med lite väl mycket på en och samma gång, men annars rätt bra.

RSS 2.0