Sthlm i helgen

Nu är det bokat, det blir en sväng till Sthlm på lördag, kul, kul.
 
29% av svenska skolelevers försämrade resultat i Pisa-undersökningen beror på den ökade delen invandrare i klasserna. Antagligen blir påverkan ännu större om en räknar med hur lågpresterande elever kan störa normal- och högpresterande elever. Inte oväntat och måste tas på allvar. 

Alkis-fest!

Inatt var det alkis- och knarkfest i lägenheten ovanför. Det började vid 11-12 någon gång på kvällen/natten, men var inte värre än något dunk i golvet och något alkis-öhh. Runt 5 på morgonen vaknade jag dock av dansband, och blev jävligt lack. Det blev upp och dunk, dunk, dunk på dörren. Till slut öppnade kärringen och var knappt talbar. Hon verkade dock glad att jag sa till direkt och inte ringde störnings-jouren. 
 
Jag borde köpa en lägenhet.

Diskrepans

Jag läste igenom Sten Heckschers utredning angående språkanalyser igår. Lite kort kommer den fram till att språkanalyser generellt är bra och att de oftast kommer fram till bra resultat, men att Migrationsverket borde använda dem på ett annat sätt. Typ att de endast ska användas när en asylsökande kan vinna på det, och inte tvärtom. Ett må hända underligt resonemang. Det framgår också av rapporten att språkanlyser inte bör användas i onödan, och att det borde motiveras mer varför en språkanalys har utförts, vilken jag kan hålla med om. En underlig sak, och i mitt tycke väldigt graverande, är att rapporten tar upp de analyser som Uppdrag Granskning tog upp i ett program i höstas. Migrationsverket har tidigare gått ut och sagt att de kritiserade analyserna skickats till Holland för ny analys, och att analytikerna i Holland kommit fram till ungefär samma resultat som här. Heckschers utredning ger dock skenet av att så inte är fallet, vilket inte är så bra...
 
Jag har försökt köpa en ny mobiltelefon också, och förhoppningsvis får jag en till nästa vecka.
 
I fredags blev det mat och baluns med Bias, och efter en händelserik kväll där en undrade flera gånger över hur folk beter sig, så avslutade vi kvällen i kyrkan för Guds förlåtelse av våra synder...
 
Det har även varit en Lars von Trier vecka för mig, och nu har jag även sett "Breaking the Waves" och "Dancer in the Dark". Helgens bästa film jag sett är dock utan tvekan "I Love You, Man". Klockren :-).

Utskälld!

Inte så "allvarligt" som det låter. När jag strax efter 7 imorse gick utanför dörren blev jag utskälld av en schäfer. Det låg en stor schäfer och skällde bakom trappen i trapphuset. Jag kan tänka mig att hunden tillhör någon av min alkis-grannes polare, och det är nog inte optimalt att ha en uppenbart labil schäfer lös i ett trapphus. Händer bara på Strömersgatan 1 A :-).

Shan Atci

Kom nyss hem efter att ha sett Shan Atci på Strömpis tillsammans med Bias. Jag visste och vet inte så mycket om Shan Atci förutom att jag sett honom på TV någon gång, och tyckt han varit ok. Att vi gick och såg honom ikväll var inte för att vi ville se honom, utan mest för att det är kul med hygglig stand-up. Jag var lite orolig för att han skulle köra massa populistiska anti-rasismskämt, men så blev inte fallet, utan hans show var riktigt bra. Det var lite flamsigt och långsamt emellanåt, men generellt riktigt bra. Det var mycket skämt om svenskar och invandrare, men på ett bra sätt, med kanske höjdpunkten att det värsta en kan säga till en svensk är att svensken är rasist. 
 
Hatten av för Shan Atci.

Trångsynta människor

Att det är så svårt för folk att hålla flera scenarion i huvudet samtidigt, att det måste hoppa ur massa påhopp och känslor istället för sakliga argument. Att det är så svårt att förstå att det är komplicerade kombinationer som leder till saker och ting, inte bara en anledning.
 
"Dogville" - Annorlunda, tråkig, intressant.
 
"Maps to the Stars" - Härligt mörk om Hollywood.
 
"The Possession" - En i mängden av hyggliga skräckfilmer som inte ger något nytt till genren.
 
I övrigt lämnade jag blod idag och gav pengarna jag fick till Läkare Utan Gränser, och därmed vill jag för världen visa hur god jag är...

Jag trodde det skulle blåsa över...

Jag trodde att Adam Tenstas kupp i TV4, där han istället för att prata om sin skiva ville visa att TV4 är hycklare och sätta fokus på strukturell rasism, skulle blåsa över rätt fort, men icke... Det kom till och med upp imorse i en tråd som jag är med i på Facebook, och där jag först nu orkat läsa igenom alla inläggen. Kände mig sedan tvungen att läsa på om allt. 
 
Kort historia; 
 
- Träningstjej från Värmland lägger upp något på Youtube (som dock inte finns kvar) där hon uttrycker något i stil med att "negrer är ett fint folkslag". Det får kritik. Hon ber om ursäkt.
- TV4 bjuder in den här tjejen för att träna Peter Jihde, och även för att vara med i ett program senare.
- Adam Tensta är med i TV4 för att prata om sin nya skiva, men tycker det är viktigare att kritisera TV4 för att vara hycklare när de anser sig stå för "Nollrasism", eftersom de har med den här träningstjejen från Värmland att göra.
- Det hela får givetvis ett enormt genomslag.
 
Vad händer nu? Människor kommer känna sig ännu mer kränkta, och tycka att de särbehandlas negativt ännu mer än vad de gör. SD kommer få lite mer röster. Polariseringen kommer öka ännu mer i samhället, vilket gör att det blir ännu svårare att diskutera den här i det större sammanhanget rätt banala frågan på ett bra sätt. Det var ju lyckat...

Har det lugnt...

Jag har en lugn helg, och med lugn menar jag att jag inte dricker speciellt mycket alkohol, och med det hänger jag inte på någon klubb eller liknande heller. Det är iofs bra när jag bor i Örebro, fungerar inte att gå ut för ofta, blir svårt att slappna av, men samtidigt är det rätt trist.
 
Igår blev det således film-kväll med mig själv. Jag började med "The Canal" som var en rätt bra skräckfilm, och avslutade med "Along Came Polly" som är en ändå rätt kul romantisk amerikansk komedi.
 
Beroende på skräckfilmen och säkerligen även på en inflammerad hårsäck hade jag världens mardröm inatt också. En skola, antagligen Transtensskolan, antogs vara hemsökt och jag och en himla massa annat folk var där och tävlade om vem som vågade vara runt som mest i skolan, och så slutade det med att det kom en demon och hade ihjäl en massa av oss. Vaknade inte helt lugn och sansad efter den drömmen :-).
 
Idag spenderade jag halva dagen med att läsa "En Av Oss", en bok om massakern på Utoya. Den andra halvan har jag spenderat med familjen och kikat på ÖSK-Malmö och käkat på Lilla Örebro. Trevligt!
 
Nu blir det mer film :-).

Film

Turist
 
Inte för att jag tidigare varit särskilt imponerad av Ruben Östlunds filmer, men Turist är riktigt bra. Se den om ni inte sett den förut.
 
The Strangers
 
En skräckfilm om ett par som blir attackerade i ett öde hus. Inget nytt på himmelen, ganska korkade karaktärer, mycket omöjligt osv, men filmen levererade ändå spänning, vilket var målet.

Ja...

Den här veckan är ju hittills något bättre än den förra, även om det är med nöd och näppe :-). En öl med Lundmark och Gurra idag, så jävla fint. Bara att få göra något annat mitt i veckan förutom att bara sitta hemma efter jobbet gör mycket. Jag har även kommit igång med lite träning nu igen efter sjukdomen, och det ska säkert höja humöret lite.
 
Resa bokad till Gdansk nu i slutet av augusti :-D!

En helg till handlingarna

Den sega veckan lider mot sitt slut, och idag är sista dagen på denna vecka.
 
I fredags firade vi Saga med familjen och hade en trevlig kväll med god mat och dryck. Igår bjöd jag över lite kompisar för fotboll, tv-spel och alkohol. Kvällen blev rätt lugn men avslutades ändå på Strömpis.
 
Igår var det 20-år sedan massakern i och omkring Srebrenica. Med anledning av det såg jag åter den mycket kritiserade men högst intressanta dokumentär-filmen "Staden som offrades" som ger en bild om vad som skedde innan massakern osv. Googlar en lite så hittar en hemsidor som samlar kritik emot filmens påståenden. I mitt tyckte ändå en mycket intressant dokumentär som vidgar vyerna.
 
I övrigt kikar jag igenom en gammal BBC-dokumentärserie om spanska inbördeskriget

Gör inte mycket...

Jobbet är lätt överdrivet obeskrivligt tråkigt för tillfället när just ingenting händer och jag mest gör vanligt arbete... Om jag inte skrev det så finns det beslut på att mitt lärar-uppdrag slutar i augusti med anledning av att jag ska hinna med det jag egentligen håller på med. Bra men samtidigt tråkigt.
 
Tänkte börja gymma idag, men gymmet hade sommarstängt.
 
Jag är ovanligt känslomässig nu, det går över.

Friskare i värmen

Jag mår bättre, men hosta och slem från bröstet finns kvar.
 
Kikade precis på "Birdman", intressant film. Har även sett "Interstellar" och "Marshland" i dagarna.
 
Det jag mest ägnat tid åt i helgen är dock att läsa ut en biografi om Franco.
 
Igår var det lite baluns och det var intressant.

Fööörkyld!!!

Jag fick med mig sjukdom och elände hem från Barcelona, och nu har det brutit ut ordentligt. Igår gjorde det ont i bröstet, men idag är det mest hosta, rinnande näsa och lätt feberkänning. En typisk rejäl förkylning vad det verkar.
 
I lördags hamnade jag och Robert på Strömpis efter flera om och men. Jag trodde att jag skulle vara gubbe där, men jag träffade flera som var äldre än mig och jag hade även mycket roligt :-). En lyckad kväll, trots min skepsis.
 
I måndags och tisdags var jag i Gävle för att köra tre pass föreläsning för nyanställda. Helt klart en aning stressande, och det mest för att jag i en del inte var speciellt påläst. Jag hade dock turen att en annan lärare var med i den delen, medan jag körde de andra två delarna, som jag kan bättre, själv.
 
Sverige vann EM-guld i U21 EM, stort!
 
Igår var jag med familjen och kollade på Madicken i Lerbäck. En överraskande bra teater.
 
Det är Almedalen just nu också, och igår var det SD:s dag och givetvis släpptes det en rapport om att Sverige gått 900 miljarder plus på invandringen. Det är säkerligen inte sant, och vill en veta varför så kan en kika här; http://www.tino.us/2015/07/arenarapporten-varfor-anvanda-riktig-statistik-pa-skatteintakter-nar-vi-kan-anta-fram-vinst/
 
Tyvärr minskar knappast sådant här polariseringen i samhället.
 
Det var även en "batalj" mellan Åkesson och Ernman där Åkesson tyckte att Ernman borde sjunga istället för att blanda sig in i politiken. Det är ett mycket rimligt ställningstagande, men när det gäller migration anses alla vara kunniga och experter, vilket är flera aningar underligt i mitt huvud.

RSS 2.0